Dark_Soul Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Joygame için birşey demiyorum ama şu f2p oyunları,oyun dünyasının başına gelen en kötü 3 şeydem biri bence. -En cok parayı veren,en iyi oluyor.günlerce haftalarca aynı mobları öldürüp hayvanlar gibi grind yapmak gerekiyor. -uzakdoğu tarzı grafikler,saçma sapan ışık cümbüşü falan çok tırt. -Botu,açığı vs. - 100 de 1 ihtimalle çok sağlam item düşürme olayı.. -Sözde f2p ama para vermeden oynamak imkansız gibi birşey.Hele şu uzakdoğu oyunlarında durum daha vahim.Her ay en az 50liralık scroll vs almak gerekiyor. Kısacası tamamen para ve zaman tuzağı bence,aylık 15eu verip,tüm oynayanlar ile eşit olmak yerine,böyle oyunlar oynamak :S. He birde bu oyunları oynayan türk ergenler var ki,off diyorum.Türkiyede çok fazla geleceği ve getirisi olacağını da sanmıyorum.Bence çok geç olmadan başka bir alanda çalışmalarınızı devam ettirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyolfun Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Bu kadar olumsuz eleştiriye rağmen emeklerinizi takdir ediyor başarılarınızın devamını diliyorum,bizim insanımızın fikrini alarak bir yolda yürümeye çalışırsan zaten köstekden başka bir şey bulamazsın ki kendileri oturup armut resmi çizemezler,umarım zamanla dahada başarılı olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 "daha da" olacak abi o... dahi anlamına gelen "de"yi ayırıyoruz biz hep. not:armut resmi çizebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Başkasıda çıkıp "biz büyük harf ile cümleye başlarız. Noktalama işareti kullandıktan sonrada, boşluk bırakırız" derse sana...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Başkasıda çıkıp, "da" ayrı olacak derse sana? -ama demesin, loopa gireriz yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Türkçe önemli olduğu için oyunları Türkçe lokalizasyonla sunuyoruz :). F2P bir açıdan kötü olsa da WoW bile bugün yardım ayağına ücretli içerik sunuyor ufak ufak. Kimin ne zaman geçeceğinden ziyade Joygame'in yeni oyunlarından konuşmakta fayda var. 2012 başladığında 4 oyun daha sunacağız, hepsi ile alakalı bilgi vereceğim. Birinin başında da ben olacağım :). Şu an Wolfteam'in yapımcısıyım. Türkiye'de hak ettiğimiz değeri gördüğümüzü düşünmüyorum. Ama Kore'de katıldığımız oyun fuarlarında aldığımız tepkiler çok güzel. Tüm yapımcı firmaların Türkiye'de tanıdığı yayıncı olmak eğlenceli. Bundan 4 5 sene önce "Driver"da Türk sokakları olacak dendiğinde heyecanlanıyorduk mesela. Wolfteam'de şu an Taksim haritası var ve tüm dünyadaki diğer Wolfteam'lerde de bu oynanıyor. Yakında Rakion'a Kız Kulesi bir harita olarak eklenecek. Daha bir sürü Türkiye ile ilgili planlarımız var. 2012 sonunda FPS olarak yeni bir oyun getirmeyi planlıyoruz ki FPS oyuncularının çok bildiği bir isim. Şu an söyleyemiyorum, hele bir anlaşma imzalansın sonra açıklayabiliriz sanırım :). Ben buradaki kimseden farklı bir adam olduğumu düşünmüyorum. F2P canavarı, insanları para kazanılacak biri gibi görüp soymak için çabalayan biri değilim. Türkçe'nin doğru şekilde kullanılması için çabalıyoruz emin olun. Zart diye çevirip google translate ile oyun sunmuyoruz. Sadece çeviri ekibimiz şu an 6 kişi, Çince, İngiizce, Korece bilen arkadaşlarımız var. Tam zamanlı bizimle çalışıyorlar. Oyunların sitelerini yapan arkadaşları dışardan tutup 3 5 lira vermiyoruz, bir reklam ajansı gibi çalışan yaratıcı ekibimiz var. Başlarında 1 marketing direktörleri ve sanat yönetmenleri var, sadece kreatif ekip 14 kişi. Oyun sunucularımız Turkcell'in Kartal merkezi ile TTNet'in merkezlerinde, msn messenger Türkiye ile yanyana kabinlerde. Tüm sunucularımız HP'den Samsung'dan özel olarak bu işe ayrılan makineler, UO free shardları gibi değiliz mesela :). İşin içinde olmayınca insan, boş beleş iş yapıp dünya para götürüyor bunlar diye düşünebilirsiniz. Ama öyle değiliz :). Yaklaşık 120 kişiyiz :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Blizzardın 1990lardaki oyunlarınıda biliyoruz. Türkiye hangi konuda 10 sene geriden gelmiyor ki? Uzaya çıktık, nükleer silah yaptık, uranyum zenginleştirdik, kendi uydumuzu firlattik da oyun dünyasında tüm dünyanın kabul edeceği bir oyun mu yapmadık? Cidden böyle düşünüyorum ama yunanlılar mesela Darkfall online yapabiliyorlar yani. Beğenirsin beğenmezsiz şuan piyasadaki en hardcore pvp oyunu yunanlılara ait. Keşke biz öyle bir kült oyun yapabilseydik. Ama birgün yapilirsada ben bunu Joygamein yapacağını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Adı Cengiz Han olan Türkçe içerikli bir mmo, oyunda dinazorlara binebiliyorsun. Sanırım ben oynamayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Oyun bana hitap etmiyor, f2p türünü sevmiyorum. Ama şu bi gerçekki gidişat o yönde. Blizzard bile bunu yapacak. Ama Türkiyede oyun sektörü açısından güzel şeyler bunlar. En azından oyunlar alınıyor, seslendiriliyor, çeviriliyor, sunucu hizmeti veriliyor, pazarlaması, teknik desteği, satış desteği v.s derken bi şeylerin alt yapısı, deneyimi, birikimi de oluşuyor gibi. Sonuçta yerli oyun sektörü gelişiyor. Joygame de cebini düşünmek zorunda haliyle. O yüzden yadırgamıyorum kore işi, f2p oyun sunuyorlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 firma 120 kişiye ulaştıysa parayı götürüyorsunuz demek. Ama paranın çoğunluğu gamesultan da geliyor , geldi yakın zaman kadar veya ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 |Joker| said: Türkçe önemli olduğu için oyunları Türkçe lokalizasyonla sunuyoruz :). F2P bir açıdan kötü olsa da WoW bile bugün yardım ayağına ücretli içerik sunuyor ufak ufak. Kimin ne zaman geçeceğinden ziyade Joygame'in yeni oyunlarından konuşmakta fayda var. 2012 başladığında 4 oyun daha sunacağız, hepsi ile alakalı bilgi vereceğim. Birinin başında da ben olacağım :). Şu an Wolfteam'in yapımcısıyım. Türkiye'de hak ettiğimiz değeri gördüğümüzü düşünmüyorum. Ama Kore'de katıldığımız oyun fuarlarında aldığımız tepkiler çok güzel. Tüm yapımcı firmaların Türkiye'de tanıdığı yayıncı olmak eğlenceli. Bundan 4 5 sene önce "Driver"da Türk sokakları olacak dendiğinde heyecanlanıyorduk mesela. Wolfteam'de şu an Taksim haritası var ve tüm dünyadaki diğer Wolfteam'lerde de bu oynanıyor. Yakında Rakion'a Kız Kulesi bir harita olarak eklenecek. Daha bir sürü Türkiye ile ilgili planlarımız var. 2012 sonunda FPS olarak yeni bir oyun getirmeyi planlıyoruz ki FPS oyuncularının çok bildiği bir isim. Şu an söyleyemiyorum, hele bir anlaşma imzalansın sonra açıklayabiliriz sanırım :). Ben buradaki kimseden farklı bir adam olduğumu düşünmüyorum. F2P canavarı, insanları para kazanılacak biri gibi görüp soymak için çabalayan biri değilim. Türkçe'nin doğru şekilde kullanılması için çabalıyoruz emin olun. Zart diye çevirip google translate ile oyun sunmuyoruz. Sadece çeviri ekibimiz şu an 6 kişi, Çince, İngiizce, Korece bilen arkadaşlarımız var. Tam zamanlı bizimle çalışıyorlar. Oyunların sitelerini yapan arkadaşları dışardan tutup 3 5 lira vermiyoruz, bir reklam ajansı gibi çalışan yaratıcı ekibimiz var. Başlarında 1 marketing direktörleri ve sanat yönetmenleri var, sadece kreatif ekip 14 kişi. Oyun sunucularımız Turkcell'in Kartal merkezi ile TTNet'in merkezlerinde, msn messenger Türkiye ile yanyana kabinlerde. Tüm sunucularımız HP'den Samsung'dan özel olarak bu işe ayrılan makineler, UO free shardları gibi değiliz mesela :). İşin içinde olmayınca insan, boş beleş iş yapıp dünya para götürüyor bunlar diye düşünebilirsiniz. Ama öyle değiliz :). Yaklaşık 120 kişiyiz :). Selam, Aynı sektördeyiz, 2004'ten beri bizde bu işi yapıyoruz, paticiğe laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor, başarılar size rakip olmamıza rağmen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Boş beleş "bu ne yiaa" yorumu yapmicam sadece yapıcı olacağını düşündüğüm bikaç bişey yaziyim. Açık konuşiyim, İnsanların bu oyunu oynaması için nasıl bir sebep olabilir ? Bir WoW ile kapışabilecek birşey elbet değil. o konuyu direk geçiyorum zaten Tarz olarakta farklı F2P oyun herşeyden öte. Ancak sorun şurda başlıyorki insanların önünde onlarca f2p seçeneği de mevcut ve yine bu projeye nazaran daha iyi projeler tabiki var neden bunu tercih etsinler ki ? Cevap : Türkçe olduğu için. Yani ülkemizin eğitim düzey eksikliğinden kaynaklanan boşluğu dolurma çabasındasınız Ha yanlış anlaşılmasın eleştiri değil bu oldukça iyi bir pazarlama becerisi. Kötü manada yazmadım bunu yani. Şimdi asıl eleştiri kısmına geliyim. Ülkemizde biliyorum ki şans bulamayan oldukça başarılı 3d modelling yapanlar Programlama yapanlar vs vs kısacası bir oyun tasarlamak için gereken her mevkiide emek verebilecek hemde tekrarlıyorum üst düzey emek verebilecek kişiler mevcut. Bir seneryoya konu olabilecek oldukça köklü bir tarihimizde mevcut. Hatta bu tarihi uluslararası bir düzeyde oyun yapmak içinde kullanabileceğimiz eksikliklerimiz , zayıf noktalarımızda mevcut. Kısacası Ejderha sırtında savaşarak cengizhan ordusunamı katılıyoruz okadar detayını bilmiyorum ama bunca çelişkili bir ortamdan oyun çıkaracağımıza çok daha mantıklı bir seneryo içinde var olmamız daha iyi olmazmıydı. Kısacası bir koreli grubun olabildiğince özensiz yaptığı projeyi bir şekilde editleyip insanların önüne sunup biz şukadar emek verdik bizim 120 çalışanımız var demek çok doğru birşey değil kendi fikrimce. Bu 120 kişilik grubu 50 kişiye indirgeyip 2-3 sene içinde oldukça başarılı bir projeyle önümüze gelmeniz daha hoş olacaktır. Şu an mesela denmiş burda "Paticikteki insanlara biz böyle şeyleri kabul ettiremiyoruz" vs Açıkçası bu ortam eğitim düzeyi olarakta, Oyunlar anlamında görmüşlük olarakta biraz daha farklı bir ortam. Bu yüzden bu güne kadar bunca oyun oynamış (bunca kaliteli oyun oynamış) insanlara tek farkı Türkçe olması olan bir oyunu beğendirememeniz kadar normal birşeyde yok. Tekrar ediyorum. Bu işi "Para kazanmak" adına yapıyorsunuz. Sizin yaptığınız oyundan ben para kazanmıyorum veya sizin yaptığınız bi yatırım batarsa benim cebimden para çıkmıyor. Onun için benim adıma konuşmak çok kolay. Senin yerinde olsam bu topice ne yazardım gerçekten en ufak bir fikrim yok. Ancak bu biraz Vizyon meselesi. Vizyonunuzu dar tuttuğunuz takdirde evet mevcut kazandığınız parayı kazanırsınız. Ancak vizyonunuzu genişlettiğinizde ya elinizdeki bütün parayı bir hiç uğruna harcar batarsınız. Yada (%1 de olsa) blizzard'a rakip olabilirsiniz. Ha ben senin yerinde olsam bu riski alırmıydım ? Hayır almazdım muhtemelen. Ancak bu riski alabilecek insanlar burda yağtığı işler için saygı beklemeli bence. Bu işlerle insanların gözünde yücelmenin aksine bir çok bilinçli oyuncunun aklında önyargı oluşturup firmanızdan soğumasını sağlıyorsunuz. Bu projenin reklamı bence burda olmamalıydı. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Grast said: Tekrar ediyorum. Bu işi "Para kazanmak" adına yapıyorsunuz. Yanlış anlaşılmadın, gayet yerinde tespitler var ama takıldığım yer şurası oldu. Alıntıladığım bölümde, evet para kazanmak için yapıyoruz ama Blizzard'ın dünyanın geleceği, geçmişi, tarihi veya havasını değiştirmekle ilgili bir misyonu mu var ki abi? Herkes bu işi para kazanmak için yapıyor sonuçta. Yazıyı tekrar okudum da, Cengiz Han oyununun ilki Asya ülkelerinde 150.000 kişinin aynı anda oynadığı bir oyun. Ha iyi ha kötü bakış açısıdır, değişir. Biz oturup kimsenin eğitim eksikliğinden faydalanmıyoruz. Türkçe içerikte God of War çıktığında ingilizce bilmeyen adamlar için mi çıkıyor? Ya da filmlerde altyazı ile sinemaya geliyor, İngilizce bilinmediğinden mi? Bu düz mantıkla Fida Film mesela insanların eğitim eksikliğinden yararlanıp Türkçe altyazı ile sinemalara film getirip para kırıyorlar. Kalkıp Blizzard'a rakip olalım derdinde değiliz. Rusya'da, Macaristan'da keza Yunanistan'daki oyun şirketlerinin de aklında, Blizzard'dan pazar kapıcaz, en büyük rakipleri olucaz gibi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Blizzard ve Bioware yapsın başka kimse olmasın mı? said: Açıkçası bu ortam eğitim düzeyi olarakta, Oyunlar anlamında görmüşlük olarakta biraz daha farklı bir ortam. Bu yüzden bu güne kadar bunca oyun oynamış (bunca kaliteli oyun oynamış) insanlara tek farkı Türkçe olması olan bir oyunu beğendirememeniz kadar normal birşeyde yok. Buraya da bir parantez açmak istedim. Amacım paticikte insanlara bu oyunu beğendirip oyun oynamalarını sağlamak değildi. Hatta ilk yazımı okursan; said: Merhaba patiler. Biliyorum paticikte pek Türkçe oyun ve F2P seven adam yok ama, insan çalıştığı yerde yeni çıkan oyunları tanıtmak istiyor smiling smiley. demiştim. "Herkes oynasın bu oyunu biz Türkler çıkardık akalım haydi" demedim, demem de. Kaldı ki 33 yaşındayım, 56K UO-Nebula'dan beri online oyun oynarım. 4 5 senedir WoW'da oynuyorum. Hani oyun nedir, F2P nedir, P2P nedir bilirim az çok. Ama zamanla olacak şeyler var, yavaş yavaş olacak işler var. Mevlüt Dinç beğenirsiniz beğenmezsiniz, 15 sene önce Türkiye'ye döndüğünde böyle bir sektörü bırakın hiçbir şey yoktu. Şimdi 4 5 firma bu sektörde çalışıyor. Zamanla daha da artacak, yurt dışındaki firmalar burayı keşfediyor, zamanla onlar da yatırım yapacak. Keşke hemen olsa, keşke WoW'un Türkiye distribütörlüğünü verseler. Türkiye'de 2 tane oyun dergisi var mesela, sektör sektör diyoruz 2 dergi var sadece. Hem de 10 yıldır. 1 tane Online oyun dergisi var. Daha hiçbir şey gelişmemişken bu işi yapan insanlardan dağ bekleniyor olması çok garip. Daha ilk temeli atıyoruz, bu binanın neden kral suiti yok demek gibi bir mantık gördüm. Umarım ben de yanlış anlaşılmamışımdır. Pati'deki kimseden farkım yok demek istedim sadece. Ben de görüyorum nasıl olduğunu, ben de biliyorum neler olması gerektiğini. Sadece zaman lazım diyorum, o kadar. Bu arada; GEd said: firma 120 kişiye ulaştıysa parayı götürüyorsunuz demek. Ama paranın çoğunluğu gamesultan da geliyor , geldi yakın zaman kadar veya ^^ Ayıp edersin Ged, Wolfteam'i es geçmeyelim :). 2010 ortası - sonu Gamesultan ile yollar ayrıldı :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 yalnız 0 dan oyun yapmak yerine hazır uzak doğu oyunlarını türkçeye çevirip piyasaya sürmek,her bakımdan daha kolay,riski nerdeyse yok,oyun tutmasa bile zarar minumum seviyede oluyor.Üst seviyede bir oyun çıkarmak için herşeyden önce hayvanlar gibi sermaye lazım,o parayı verecek bir şirkette ortalarda yok gibi şuan.Joygame de şimdilik böyle bir riske girmez sanırım. Gurur kaynağımız olan Mount&blade oyununun offical forumlarına girip türkçe olarak,crack nerde bulurum diyen tipler oldukça,0 dan AAA düzeyde bir oyun yapmaya çalışmak her yönden çok gereksiz ve aşırı riskli bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 1. Yanlış anlaşılmadın demişsinde benim yazımlarımda en azından anlatmaya çalıştığım kısmıyla pek alakası yok verilen cevapların. Neticede para kazanmak için yapıyorsunuzla blizzardın misyonunun alakası nedir ? Blizzard'ın para için yapmayacağı şey yoktur ancak para kazanmak öncelikle oyuncu kazanmaktanda geçer Blizzard bi açıdan bu yüzden kazandı. Yani kullanıcı dostu yapılardaki asıl amaçta para kazanmaktı. 2. Sanıyorum beni player kitlenizle karıştırdınız ufak kelime oyunlarıyla haklı çıkmaya çalışıyorsunuz Fida Filmi örnekleyip vs. Ancak Fida Film herhangi bir açıktan faydalanıp Para kırmıyor. Aksine Para kazanabilmek için gereken "ZORUNLULUKLARI" uyguluyor. Ufak bir örnekleme yapiyim Lord of the Rings Filmi vizyona giriyor ve tamamen sallıyorum 1.000.000 gişe yapıyor. Emin olun ki Eğer bu adamlar bu alt yazıyı onun altına koymasaydı bu 1 milyonluk gişe sayısı abartısız ülke çapında 25 bini geçmezdi. Ayrıca yaptığınız yorumun alakasızlığıda şu yüzden : Benim bahsettiğim şey burda bir oyunda türkçe içerik zorunluluğu beklemeyen insanlara vasatın altında bir ürünün tek artısının türkçe olmasıyla pazarlama yapmaya çalışıp saygı görmeyince neden saygı görmüyoruz biz emek verdik diye içerlenmenizdi. Sizin Player kitlenizin beklentisi türkçe oyun olabilir onlara bu isteklerini verebilirsiniz ama burdaki birçok kişi oynayacağı oyunu seçerken dile elbet dikkat ediyor ama bu dile dikkat ederken türkçe koşulu koymuyor Bildiği bir dil önceliği koyuyor ve bir çoğumuz ingilizceye hakimiz. Sonrasında oyunun kalitesi ön plana çıkıyor ve siz burdaki insanları bu 2. koşulda tatmin edemiyorsunuz. Blizzard'a rakip olma yorumu tamamen mübalaydı uluslararası oyun marketinde yer bulabilme olarak değiştiriyim onu. Cengizhan oyununun uzakdoğuda 150.000 kullanıcı tarafından oynadığını söylemişsin. Uzakdoğu oyunları avrupada veya amerikada pek ilgi görmüyor açıkçası burası Türkiye. Ancak şunu belirtmeliyim ki Türkiyede sanırım ilgi görüyor dediğim gibi eğitim düzeyi eksik toplum bunların sadece dili değiştirildiği için bir çok daha değerli yapıtın önüne koyabiliyor. Burdada market araştırması yapıyorsunuz ve bu boşluğu görüp değerlendiriyorsunuz. Ve PARA KAZANIYORSUNUZ bu sizin hatanız değil aksine başarınız firmanızıda oldukça takdir ediyorum eleştirmiyorum. Ama şu an yapmış olduğunuz şey şu örnek olarak : Renault Firması muhtemelen Ferrari firmasından daha fazla gelir elde ediyordur şirket politikaları gereğince. Biri 20000 liraya satar biri 300000 liraya satar mallarını ancak satılan her ferrari başına 15 Renault satılırsa cirolar eşitlenir. ki satılan her ferrari başına tahmini 50 renault satılıyordur. Bu demek değildir ki Renault kötü firma Ferrari süper firma Sizin yaptığınız. Koç , Sabancı , Uzan , Doğan , Eczacıbaşı ailelerinin oturduğu bir masada Neden Renault'a binmiosunuzda Ferrari alıosunuz diye yakınmak. Sizdende bahsetmiyorum konuda yukarda bir arkadaş demiş "biz sizin rakibiniziz ama paticike laf anlatamazsınız" gibi bir cümle. Genel olarak bu tepkim onaydı. Ama sizde de eleştirdiğim noktalar mevcut. Yapılan işe karşılık takdir bekliyorsunuz bizden. Ancak mevcut anlatılan nokta şu : İlkokulda Koreden ithal edilmiş fındık fıstık alıp bunlarla okula gidip yerli malı haftası kutlamamızı istiyorsunuz. Neyse sonuca geliyim. Sizin yaptığınız işe asla dil uzatmadım uzatmam. Market boşluğunu görüp faydalanmak eleştirilecek bir işlev değil aksine saygı duyulacak bir işlevdir. Kimsede sizden bir Wow beklemiyor bundan emin olun. Sizden beklenen sadece GERÇEKTEN emek verilmesi. Bu emeği verdiğiniz takdirde iyi yada kötü ne olursa olsun desteği herkesten alıcaksınız. Çok zor olmamalı bu iş için bırakın parayı gönüllü olarak çalışabilecek. Hatta küçük kar ortaklıklarıyla çalışabilecek 100'lerce insan mevcut. Herhangi bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesine uğramanız durumunda bile gittiğiniz her üniversiteden ortalama 50 kişinin telefon numarasıyla dönersiniz emin olun.Benim üniversitem maddi düzeyi genel olarak iyi olan öğrencilerin okuduğu bir üniversite. Hatta Güzel Sanatlar Fakültemiz yetenek sınavıyla öğrenci almasına ramen daha çok torpilin söktüğü bir üniversite. (yeditepe) ama emin olunki bizim üniversitemizde bile işinize yarayacak 10larca öğrenci hizmet vermeye can atacaktır. Pazarlama politikanızla, Marketi değerlendirme politikanızla benim takdirimi kazanmış durumdasınız. Ama kesinlikle oyuna takdir göstermiyorum. Hiç bi şekilde destek vermiyorum kusura bakmayın. 2-3 türk çıkıp Mount and Blade'i yaptığında emin olun ki muhtemelen burdaki herkes takdir etmiştir gurur duymuştur. Sizde bir Mount and Blade yapana kadar benim gözümde sadece şu an gördüğüm gibi vasatın altı oyunları translate edip eğitim düzeyi düşük olan ve oyun bile oynamak istemeyeceğim insanlara hizmet veren ama para kazanan bir firma olarak kalacaksınız. Tekrar ediyorum "BENİM GÖZÜMDE" çok uykum var imla hatalarım ve saçma sapan anlamsız cümlelerim için özür dilerim. Umarım bu sefer gerçekten anlaşılmışımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 jokerin mmo bölümünden nedne hala banlanmadığını anlamış değilim. her seferinde shit-tier f2p reklamı yapmasının yanı sıra, her açtığı topcitede "ama biz türk oyun gaming sektörünü geliştiriyoruz böhüböhüböhü" yapmasına hastayım eleştirilince. lütfen joker paticigi rahat bırak ve "aga PARTY PLZ" "AGA PARTY PLZ" "AGA SENIN ANANI ......." tadında adamların takıldıgı forumtrye veyahtu bir türevine uza git. LÜT-FEN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asko Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Sayın Joker bu konuda size yüklenmek ve sizinle tartışma oluşturmak size veya joygame'e zarar vermek yıpratmak gibi bir derdi burda kimsenin yok. Zaten yorum yazan arkadaşlarda firmanızın pekçok yönünü takdir etmişler. Ben de kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Burası eğer bilmem ne sözlük olsaydı eminim üç beş seviyesiz dışında alkışları alıyor olurdunuz. Ama burası pati burda kimse size koreden 2. sınıf bile olmayan çok dandirik oyunları getirip türkçeye çevirdiğiniz için alkış tutmaz. Bu bir başarı değildir. Bu türk oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlamaz. Bunu sanki türkiyeye ve türk oyun sektörüne büyük lütufmuş gibi sunamazsınız. Bilakis kazancınızın çoğunu yurtdışı firmalarına aktarıp yerli oyun yapımcıları veya yapma isteklilerinin önüne rekabet etmeleri gereken tonla oyun çıkartıp yerli pazarı ucuz ve kalitesiz oyunlarla öldürüp yerli firmaların gelişmesine ve rekabet edebilirliğine zarar veriyorsunuz. Bunun için bizden takdir beklemeyin. Korede katıldığınız fuarlardaki firmalar için siz bir müşterisiniz tabiki size alkış tutacaklar. Onlar için uzakdoğuda bile gözden düşmüş oyunlarını pazarlayan bir aracıdan başka bir şey değilsiniz. Türk bayrağını orda gururla dalgalandırıyor gibi anlatmanıza gerek yok. Koreden oyun almakta hiçbir sıkıntı yok. Cebinizde 100 bin liranız ve bir tercüman bir avukatınız varsa herkes bu işlemi yapabilir en azından sizin getirdiğiniz kalitede oyunları çok rahat getirebilir. Karainci gibi gayet teferruatlı bir içeriğe sahip oyunu yanılmıyorsam 55 bine almışlardı.Yani yaptığınız büyük iş becerisi ve performansı isteyen efsanevi işler değil. Saolsun knight online ile büyümüş oyuncu neslimizin beklentileri çok düşük olduğundan iç pazarda pazarlamak için en ufak bir sıkıntı çektiğinize ihtimal vermiyorum. Ayrıca verdiğiniz bilgilerde çok bariz yanlışlar var biz aptal değiliz dediğim gibi burası pati. 120 kişi istihdam ediyoruz derseniz size burada kahkahalarla güleriz. Yaptığınız zaten tercüme ve yönetimden ibaret. Hangi proğramcı kadrosunu hangi grafiker ekibini çalıştırıyorsunuz 120 kişi? Oyunlarınızda gönüllü yöneticilik yapan insanları neden firmanızın istihdamı gibi gösteriyorsunuz. Kaç tane maaşlı personeliniz var lütfen biraz tutarlı atın. Blizzard gibi firmalardan örnekler veremezsiniz bunu konuşmak bile abes çünkü siz kendi browser oyununu bile yapmaktan aciz tamamen başka oyunları yayınlayan bir aracı firmasınız. yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü mevlüt dinç veya talewords gibi de olamazsınız. Onlar kendi oyunlarını yaparken sadece para kazanmıyor bu sektörde grafiker ve proğramcıların işi öğrenmelerini sağlıyor ve türk oyun sektörüne katkı sağlıyor. yarın o firmalardan ayrılan insanlar yeni firmalar kuracak ve sektör daha hızlı gelişecek. Ama siz ancak o oyunları yapan insanların işsiz kalmasını ve yerli firmaların sizin ucuz uzakdoğu mallarınız karşısında kendi oyunlarını çıkartamayarak sektörde gerilemelerini sağlıyorsunuz. Yaptığınız işi güzel yapabilirsiniz ama aynı kulvarda olmadığınız insanları örneklendirip burda onlarla aynı saygı ve takdiri alacağınızı düşünmeniz çok garip. Grast ın şu sözünü çok beğendim: "İlkokulda Koreden ithal edilmiş fındık fıstık alıp bunlarla okula gidip yerli malı haftası kutlamamızı istiyorsunuz" Yukarıdaki arkadaşların hiçbirisi size kötü bir şey yapıyorsunuz dememiş ama siz yinede tartışmaya devam etmişsiniz. Ama ben size kendiniz için süper kazançlı zahmetsiz bir iş yapsanızda türk oyun sektörüne inanılmaz zarar veriyorsunuz diyorum. Ha bunu siz yapmasanız başkaları yapıcak tabiki ama bu sizi haklı çıkarmaz. Parayı hamuduyla götürmeniz umurumuzda bile değil biz sizin yaptığınız işin bize verdiğiniz hizmetin kalitesiyle ilgileniriz. Ne zaman sizi kendi imkanlarınızla bir oyun yapmış olarak görürüz o zaman burda çıkar ayakta alkışlar sonuna dek destek oluruz. Eminim bu getirdiğiniz oyunlardan daha kalitelisinide yaparsınız ben başaracağınıza inanıyorum sonuçta yeterli finansman gücünüz var. Herkesten bir anda blizzard olmasını beklemiyoruz ama blizzard olmak için gayret etmesini bekliyoruz. En azından o yola ilk adımı atmanızı bekliyoruz. Sizden daha ilk adımı değil emekleme bile göremiyoruz. Tüm eleştirilerin sebebi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 asko said: Ne zaman sizi kendi imkanlarınızla bir oyun yapmış olarak görürüz o zaman burda çıkar ayakta alkışlar sonuna dek destek oluruz. Eminim bu getirdiğiniz oyunlardan daha kalitelisinide yaparsınız ben başaracağınıza inanıyorum sonuçta yeterli finansman gücünüz var. Herkesten bir anda blizzard olmasını beklemiyoruz ama blizzard olmak için gayret etmesini bekliyoruz. En azından o yola ilk adımı atmanızı bekliyoruz. Sizden daha ilk adımı değil emekleme bile göremiyoruz. Tüm eleştirilerin sebebi bu. Eleştiri güzel bir şey, bizi çok geliştireceğine inanıyorum. Parayı hamuduyla götürmüyoruz ayrı konu. Türkiye'de IKV kendi imkanlarıyla yaratılmış bir oyun ama ona bile Türk oyuncusunun desteği %2 3'tür. F2P olduğu için sadece. Sayfaya şöyle bir göz attım, herkesin yazısını okumadım açıkçası gece bakacağım. Ama "şurdan banlan git" diyen arkadaşı biraz gelişmeye ve kendini geliştirmeye davet ediyorum :). Zor olacak ama onun bile eğitilebileceğine inanıyorum. Burada bana laf ederken acaba kaç tane orijinal oyun aldı onu merak ediyorum. Torrent linki paylaşsaydım davet isteyen grupta olacağını biliyorum :). Okudukça doğal olarak cevap verme isteğim oluşuyor da pardon; said: Burası eğer bilmem ne sözlük olsaydı eminim üç beş seviyesiz dışında alkışları alıyor olurdunuz. Ama burası pati burda kimse size koreden 2. sınıf bile olmayan çok dandirik oyunları getirip türkçeye çevirdiğiniz için alkış tutmaz. Bu bir başarı değildir. Bu türk oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlamaz. Bunu sanki türkiyeye ve türk oyun sektörüne büyük lütufmuş gibi sunamazsınız. Bilakis kazancınızın çoğunu yurtdışı firmalarına aktarıp yerli oyun yapımcıları veya yapma isteklilerinin önüne rekabet etmeleri gereken tonla oyun çıkartıp yerli pazarı ucuz ve kalitesiz oyunlarla öldürüp yerli firmaların gelişmesine ve rekabet edebilirliğine zarar veriyorsunuz. Bunun için bizden takdir beklemeyin. "Kore'den 2. sınıf bile olmayan çok dandirik oyunlar" derken, getirilen oyunları gerçekten inceleyip, içeriğine baktığınız halde mi bu şekilde düşünüyorsunuz yoksa afaki F2P oyunları zaten hep böyle bu yüzden de hepsini aynı kefeye koyar laf çakarım mı amaç onu anlamıyorum hakikaten. Tüm Joygame oyunlarını indirip denediniz mi? Team Fortress için yanıp tutuşurken ZombiRock isimli oyuna bakıp benzer içerikteki bir oyun için "aman ya korenin dandik oyunu işte" nasıl diyebiliyorsunuz keşfedemiyorum. Burada alkış tutulmak için de konu açmadım. Çalıtşığım firmanın bir oyununu tanıtmak istedim. Konuyu nerelere çektiğinizi de anlamış değilim. Konunun 1. sayfasındaki ilk mesajımı okuduğunuzu da düşünmüyorum. 3. sayfadan girip son yazılanlara bakıp düşüncelerinizi paylaştığınız fikrindeyim. Oturduğumuz yerden herkes futbolcudur yorumcudur ama 10 dakika koş deseniz nefes nefese kalırız. Sonra da bu benim işim değil futbolcu tabi oynayacak o kadar para kazanıyor ben mi kazanıyorum denir. Bu mantık gibi oluyor şu an yazılanlar. " Bilakis kazancınızın çoğunu yurtdışı firmalarına aktarıp yerli oyun yapımcıları veya yapma isteklilerinin önüne rekabet etmeleri gereken tonla oyun çıkartıp yerli pazarı ucuz ve kalitesiz oyunlarla öldürüp yerli firmaların gelişmesine ve rekabet edebilirliğine zarar veriyorsunuz. Bunun için bizden takdir beklemeyin" Ne Wow'u ne EA'yı ne Bioware'i beğeniyorsunuz, üstüne de Türkiye'de oyun yapacak kaliteli firma arıyorsunuz. Hangi firma oyun yapıyor Türkiye'de de rekabetten dolayı başarısız olmuş? Konunun içeriği başlığın içeriği bu değil, kafanızdaki şirket dünyada muadili yok. Olsun ama olsun işte. Konuyla ilgisiz yorumların kaldırılmasını rica edicem. Eğer benim yazılarım da ilgisizse kaldırılsın lütfen. Açılsın Türkiye Oyun Sektörü başlığı orada konuşalım. Amacını aşan konuşmalar olmaya başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Bir de böyle duyulmamış Kore işi oyunları değil de, Voyage Century tarzı şeyler localleştirseniz daha iyi olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 GERGE said: Bir de böyle duyulmamış Kore işi oyunları değil de, Voyage Century tarzı şeyler localleştirseniz daha iyi olmaz mı? Gerge selam, aslında çok iyi olur ama istenilen ücretler ve koşullar can yakıyor. Wolfteam sunucuları ve senelik lisansı 300.000 USD civarında. Kurumsal olarak devletten alınan bir yardım söz konusu değil, o nedenle kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan oyun firmaları daha yeni yeni bir araya gelip federasyon kurdu mesela. Belki zaman içerisinde dediğin oyunların benzerlerini aramızda görebiliriz. 2013 için güzel bir oyun fikrimiz var, şu an açıklamak istemiyorum ama güzel olacak inşallah, dediğin Voyage Century tadında bir oyun olacak, herkesçe bilinen sevilen sayılan. Zamanla işte :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 asko said: Ayrıca verdiğiniz bilgilerde çok bariz yanlışlar var biz aptal değiliz dediğim gibi burası pati. 120 kişi istihdam ediyoruz derseniz size burada kahkahalarla güleriz. Yaptığınız zaten tercüme ve yönetimden ibaret. Hangi proğramcı kadrosunu hangi grafiker ekibini çalıştırıyorsunuz 120 kişi? Oyunlarınızda gönüllü yöneticilik yapan insanları neden firmanızın istihdamı gibi gösteriyorsunuz. Kaç tane maaşlı personeliniz var lütfen biraz tutarlı atın. Ofisi ziyaret etmek ister misin? Çalışanları gördüğünde biz de birlikte kahkahalarla gülebiliriz. işi sidik yarışına döndürmenin bir manası yok. Üniversite mezunu adamların gelip sadece seni 2 dakikalığına kandırmak için yalan söyleyebileceğine inanabiliyor musun dostum? Çevren böyle insanlarla dolu olabilir ama Joygame yalanla yulanla yürüyen bir firma değil. Bir gün ofisimize gelirsin, sana etrafı gezdiririm, tek tek sayarsın. Zor olmaz, 120'ye kadar, şimdilik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Çok özür dilerim ama yazdığınız her mesajda gözden bir o kadar düşüyorsunuz ve gerçekten üzülmeye başlıyorum. Ve Hala kendi player kitlenizle burayı karıştırıyorsunuz eleştiren kaç kişi orjinal oyun aldı vs. Açıkçası kendi adıma konuşayım Mount and Blade sadece türk yapımı diye 3 oyunuda aldım ve açık söyliim Warband'i 27 saat oynamış olmama ramen diğer ikisindeki online sürem 1 saat bile değil. Kanıt: Torrent kullanmıyormuyum ? Elbet kullanıyorum. Mesela arkadaşlarımda eleştirirdi ben Single oyundan zevk alabilen bir adam değilim. Skyrim'i download ettim. Çok hoşuma gitti arkadaş grubumuzla aramızda geçen dialogda hemfikir olduğumuz düşünce şuydu "adamlar güzel yapmış alalım abi şu oyunu parasıyla" Tekrar ediyorum : Sadece oyun güzel olduğu için para vermeyi düşündük elimizde her türlü oyunu oynama imkanı olmasına ramen. "Ultima online oynadım bilmem kaç sene" "Wow oynadım bilmem kaç sene" demişsin. sonrada bunu "bende sizle aynı kafadayım" diye bağlamışsın. 1999 Yılındaydı sanırım Sanane'de başladım Ultima Online'a Nebulada devam ettim 1 yıla yakın Stafflık yaptım. Daha sonra Run uo da Dark Venue'de fln da oynayıp bikaç 200-300 online player gören sunucudada görev aldım. Ardından 4 seneye yakın Wow oynadım. Bir çok oyuna PARA VERİP , ORJİNAL ALIP denedim. Beğendim beğenmedim o ayrı. Tamam bunları düşündüğümüzde Aynı kafadayız oyun geçmişimiz yakın. Peki madem aynı kafadayız kendin söyle. Bu oyunla hiç bir bağın olmaması durumunda Cengizhan oyununu indirip kendin bir grup halinde bu oyuna başlarmısın ? Bence bunun cevabını ikimizde biliyoruz ki Başlamassın oynamassın. Eğer oynarım diyorsan zaten aynı kafada değilmişiz demektir. Demişsin ya ilk mesajımı bile okumamışsınızdır 3. sayfadan açıp yorum yapıosunuz fln. Hayır her mesajı her noktası ve virgülüne kadar okudum. Her türlü başarılı yada başarısız emeğede saygılıyımdır. Ama kötü bir iş saygı görmeyince bu iş için saygı görmediğine isyan etmeye kesinlikle karşıyım verdiğim tepkilerde bu yüzdendi. Dediğim gibi Siz bir Mount and Blade yaratana kadar ne yazarsan yaz burda, benim gözümde sadece eğitim seviyesinin düşüklüğünden yararlanan vizyonu dar bir oyun firması olarak kalıcaksınız malesef. Yukardada tekrar etmiştim tekrar ediyorum "BENİM GÖZÜMDE" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Sirket olarak para kazanabilirsiniz, basaridir bu ama lutfen biz Turkiye'de oyun sektorunu gelistiriyoruz demeyin. Koreden ithal oyunlarla sektore zerre katkiniz olmuyor sorry. Vizyon ve misyon olayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Abi, kavram karmasası var sende. Elemanlan lokalizasyon yapıyor, oyun değil. Niye bu tarz oyunları yaptıklarını da anlattı zaten adam. O değilde, Pati'de original aldım, oynamıyorum bile demek geçerli bir argüman değil. Neredeyse hepimizin öyle bir sürü oyunu var, hatta çok boş gördüm Steam kütüphaneni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Oyun reklamı yapmak istese oyunun yöneticisi değil bu işle ilgili departmanlarda kişiler gelir konu açardı. Joker'in amacını yanlış anlamak kötü olmuş. Ben de Joygame'de çalışıyorum QA Manager olarak. Oyunların kalitesiyle ilgilenmekten tutun yeni oyunların seçimine çoğu konu benimle alakalı. Duymadığınız o kadar çok oyunu deniyor ve eliyoruz ki keşke neler yaşadığımızı bilseniz. 2 senedir bu firmada çalışıyorum arada kat ettiğimiz yol, başarılarımız yadsınamaz. Yurt dışında Türkiye'yi çok iyi tanıtıyoruz hatta yerli firmalara zarar vermekten ziyade Türkiye pazarında yerel firmaların daha başarılı olduğunun en büyük örneğiyiz. Bir iki sene sonra çok farklı şeyleri konuşuyor olmak için çalışıyoruz. Ben eski bir F2P oyuncusuyum.(Artık değil :P) F2P kitlesini çok iyi biliyorum, çektikleri sıkıntıları bugün bulundukları pozisyonu çok iyi değerlendiriyorum ve bunu değiştirmek, o eski firmalardan farklı olmak için vargücümle çalışıyorum. Her şey mükemmel mi? Elbette hayır ama bu mükemmel olması için çalışmıyoruz anlamına gelmemeli. Sektör değişiyor belli başlı kriterlere uymak gerekiyor. Bu kriterlerin belirlenmesine de katkıda bulunuyoruz. Oyundaki hileyle mücadele etmemizden tutun(bitmiyor ama uğraşıyoruz), kullanıcılarımıza verdiğimiz desteğe, etkinliklerimize, seçtğimiz oyunlara, yaptığımız işlere sürekli dikkat ediyoruz. Sizin Türk oyun firmaları çıkması yerli oyunların yapılması hayaline ben 12 yaşından beri tutunuyorum. Oyun senaryosu yazacağım diye kitap yazmaya başladım, oyun yazacağım diye programlama öğrendim; sonunda gittim bir oyun firmasında işe girdim. Bir bakmışsınız bir kaç sene sonra hepimizin o ortak hayalini gerçekleştirmişim. Ne olacağını kim bilir? Ama bunu yaparken herşeyin bir zamanı olduğunun farkında olalım istiyorum. Joker burada oyunlarla ilgili konu açarken amacı reklam yapmak değil... Amacı hayalini sizlerle paylaşmak. O hayal üzerine konuşmak belki aynı hayali paylaşan kişilere ilerde gerçekten oyun yapabileceklerinin kanıtını sunmak istiyor. Bu kadar gerilmeye bir birimizi suçlamaya gerek yok inansanız da inanmasanız da bu ülkede güzel şeyler olabiliyor zamanla inşallah bunu güzel haberlerle kanıtlayacağız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar