hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 mani said: kamu hizmeti olarak geçici köy koruculuğu olsun tek seçenek olarak. http://media.tumblr.com/tumblr_lrhtgfxnte1qjzbwe.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 yanında arwen vereceklerse kabul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Fistan said: 15 ay askerlik = Mehmetçik , 6 ay askerlik = Mehmet , 1 ay bedelli = Mehmet bey , Vicdani red = Memoş :):):))) degil 6 ay = poşet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Bu arada vicdani ret olayı Türkiye'nin jeopolitik durumu,tehdit algısı ve ordu-millet ilişkisine bakınca çok fantezi bir durum nasıl olacak anlamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Absolut said: Sosyal hizmet olarak Vana gidip 1 sene sosyal hizmet yapmak olmalı mesela. e yanı elbette böle olmalı. 1 senede cok deil, 1.5da olur. 2 sende olur. sosyal hizmette uniye kısa dönem verilirmi verilmezmi nverilirse neden verilir, kestiremiyorum acıkcası, maaş nasıl olur bölgeye göre değişirmi vs vs vs bi sürü detayı var ama cözülmiycek detaylar değil bunlar. vanda hemşirelikse hasta bakıcılığıysa hemşirelik hasta bakılıcılğı, copculuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Vicdani red gelirse bu isten en cok "vicdani red bu ulkenin degerlerine karsi lolololol" diyen cCc zihniyeti faydalanacak gorursunuz. 6 ay askerlik yapacagi yer icin bile bin torpil pesinde kosan adamlar kendileri, ama lafa gelince hepsi rambo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yalniz vicdani red durumunda yapilacak olan sosyal hizmet icin altyapisi olmadigindan kolay kolay herkese yaptirtmazlar. cok fazla talep gelir ve karsilanamaz buyuk ihtimal. o yuzden uygulamaya konuldugu ilk 1-2 yil cok fazla yararlanabilen olcagini sanmiyorum. Rewendor'un bahsettigi tarzda hardcore antimilitarist adamlar yararlanir heralde. yani oturup, askerlik mi yapsam yoksa sosyal hizmet mi yazsam diye karar verme luksu olmayacaktir ilk baslarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Rewendor said: işte zaten tam olarak o yüzden iyi ayrım sağlanması için kamu hizmeti süresinin daha uzun tutulması gerekiyor diyorum ben de. Nitekim gerçek vicdani retçi olmayan patlak kabak tayfa hemen "nasıl aynı süre yapmazlar reröre" diye isyan etmiş burada da :) Kaç yıldır vicdani ret mesleğiyle meşgulsünüz pirim, biz daha yeni sayılırız öğreniyoruz hamdolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 öğrenirsin zamanla dert etme. kendi kıçı sıkıştı diye vicdani ret diye tutturan tırtlarla (reddetsinler tabii, kendi görüşleridir ama vicdani red diye yutturmaya kalkmasınlar) gerçek vicdani redçileri ayırt etmeyi öğren yeter. kafa çalışıyosa çok bir uzmanlık istemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Sen anlatmaya devam et ben dinliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 o kadar hazırcı olma, biraz otur kendin araştır :) Zaten önceki mesajlardan temel farkları anlamış olman lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Bi kitap önerirsen gerçek vicdanı retçi nedir öğrenmek isterim, mesela bu konuda yaşar nuri hocanın bi çalışması var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 kavurma said: Valla askerlik hakkında tek bildiğim şey bekarken yapılması gereken görev. Kısası uzunu kişinin tercihine kalmış. adam haklı beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Pirvan said: Bi kitap önerirsen gerçek vicdanı retçi nedir öğrenmek isterim, mesela bu konuda yaşar nuri hocanın bi çalışması var mı? bilmem, kendisini çok takip etmem, ama bana soracağına aç internetten bak. www.google.com bak, buradan aradıklarını bulabilirsin. dediğim gibi öyle çok kapsamlı bir araştırmaya da gerek yok. kıçını kurtarmak için vicdani redçiyim yalanı sıkan post-ergenle gerçek pasifist, silah ve öldürmeye karşı ve hayatını bunu baz alarak sürdüren insanı ayırt etmek için o kadar yardıma muhtaçsan gerçi ne kadar araştırma yaparsan yap çok faydası olmayabilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 pasifistin askere gitmemesi normal ama senin deyiminle "kendi götünü" yani hayatını riske atmak istemeyen adamın askere gitmemesi normal değil mi? anlamadım ben orasını. ben pasifist değilim. kendimi ya da sevdiğim insanları korumam gerekirse gözümü kırpmadan da can alırım heralde ama durup dururken sırf devlet daha iyi bi sistem, cozum getirememis, teroru de iyice koruklemis, teroristin karsısında hedef tahtası lazım diye 1 senemi askerde belki de canımı kaybedebileceğim bi yerde ziyan etmek istemiyorum. çok basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Rewendor said: Pirvan said: Bi kitap önerirsen gerçek vicdanı retçi nedir öğrenmek isterim, mesela bu konuda yaşar nuri hocanın bi çalışması var mı? bilmem, kendisini çok takip etmem, ama bana soracağına aç internetten bak. www.google.com bak, buradan aradıklarını bulabilirsin. dediğim gibi öyle çok kapsamlı bir araştırmaya da gerek yok. kıçını kurtarmak için vicdani redçiyim yalanı sıkan post-ergenle gerçek pasifist, silah ve öldürmeye karşı ve hayatını bunu baz alarak sürdüren insanı ayırt etmek için o kadar yardıma muhtaçsan gerçi ne kadar araştırma yaparsan yap çok faydası olmayabilir :) Benim pek kafam basmıyo, gugılda da "gerçek vicdani retçi" diye bir kavram bulamadım, sen bir zahmet yazıverirsen aydınlanırım. Bi de bu "gerçek" olabilmek için nereye başvuruyoruz, CV diploma ne gibi belgeler lazım, mülakat mı yazılı sınav mı, bir de kıdemli gerçek vicdani retçi, ya da en gerçek vicdani retçi gibi seviyeleri var mı? Benim bi tanıdığım vardı 34. seviye büyük üstad vicdani retçi diyolardı ama ne derece doğru bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Marty said: pasifistin askere gitmemesi normal ama senin deyiminle "kendi götünü" yani hayatını riske atmak istemeyen adamın askere gitmemesi normal değil mi? anlamadım ben orasını. ben pasifist değilim. kendimi ya da sevdiğim insanları korumam gerekirse gözümü kırpmadan da can alırım heralde ama durup dururken sırf devlet daha iyi bi sistem, cozum getirememis, teroru de iyice koruklemis, teroristin karsısında hedef tahtası lazım diye 1 senemi askerde belki de canımı kaybedebileceğim bi yerde ziyan etmek istemiyorum. çok basit. İşte senin yaptığın vicdani red değil, onun adı farklı. Ha ama senin yaptığına değersiz gözüyle bakıp sadece vicdani reddi değerli görmek de ikiyüzlülük. Çünkü sen de son derece mantıklı nedenlerden askere gitmek istemiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Pirvan said: Benim pek kafam basmıyo, gugılda da "gerçek vicdani retçi" diye bir kavram bulamadım, sen bir zahmet yazıverirsen aydınlanırım. Bi de bu "gerçek" olabilmek için nereye başvuruyoruz, CV diploma ne gibi belgeler lazım, mülakat mı yazılı sınav mı, bir de kıdemli gerçek vicdani retçi, ya da en gerçek vicdani retçi gibi seviyeleri var mı? Benim bi tanıdığım vardı 34. seviye büyük üstad vicdani retçi diyolardı ama ne derece doğru bilemiyorum. pirvan hakkaten çok gereksizsin ha... gerçek merçek demene gerek yok, vicdani ret nedir bi araçtır yeter. öyle "yaa bana zor geliyo gitmek" diye vicdani ret olmuyor. felsefesi bir duruşu görüşü var, dayandığı bir duruş var. askerliği saçma bulabilirsin, askere gitmek istemeyebilirsin. orada harcadığın zamandan / hayatının çalınmasından / gereksiz angaryalardan / eğitimsiz dayakçı teğmenlerden rütbeli askerlerden / ölüm tehdidinden ve daha pek çok şeyden dolayı gitmeyi istemeyebilir hatta gitmenin kötülüğünden dem vurabilirsin. bunun zorunlu olmasına karşıt görüş sunabilirsin. mantıklı, duygusal veya istersen sebepsiz yere buna argümanlar sunarak askerliği eleştirebilirsin. ama vicdani ret bu değildir. Hayır bunlarn hepsini de daha önce bir mesajımda yazdım, yeni bir şey değil bu. sen de biliyosun. sırf gereksiz olduğun için tekrar tekrar soruyosun. ama dediğin gibi kafan basmıyor sanırım (ironi yazayım derken 12den vurman da güzel durmuş) o yüzden zorlama istersen. yoksa dediğin gibi araştırmışsan ve hala vicdani ret nedir anlamadıysan çok fazla zorlamanın anlamı yok. Herkes Einstein değil sonuçta. Suç bende tabii herkese tane tane bir şeyler anlatmaya çalışmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 axedice said: Marty said: pasifistin askere gitmemesi normal ama senin deyiminle "kendi götünü" yani hayatını riske atmak istemeyen adamın askere gitmemesi normal değil mi? anlamadım ben orasını. ben pasifist değilim. kendimi ya da sevdiğim insanları korumam gerekirse gözümü kırpmadan da can alırım heralde ama durup dururken sırf devlet daha iyi bi sistem, cozum getirememis, teroru de iyice koruklemis, teroristin karsısında hedef tahtası lazım diye 1 senemi askerde belki de canımı kaybedebileceğim bi yerde ziyan etmek istemiyorum. çok basit. İşte senin yaptığın vicdani red değil, onun adı farklı. Ha ama senin yaptığına değersiz gözüyle bakıp sadece vicdani reddi değerli görmek de ikiyüzlülük. Çünkü sen de son derece mantıklı nedenlerden askere gitmek istemiyorsun. hah şu işte olay. onun adı vicdani ret değil, ama senin de gayet haklı argümanların var. senin de öyle bir hakkın olmalı bana göre (başkasına göre olmayabilir orası ayrı bir tartışma) birine ayrıcalık tanıyıp diğerine tanımamak da ikiyüzlü bir yaklaşım o da doğru. ama kalkıp vicdani retçiyim deme, o ayrı bir şey. acile gittiğinde yanında kalp krizi geçiren adam var sen de kan kaybından ölüyosun, ikinize de acil müdahale gerekiyor, ama hızlı müdahale almak için ben de kalp krizi geçiriyorum demezsin, o hesap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Evet yapamadım ben bu işi, ben de gerçek olmak istiyorum dedim olmaz wowcusun codcusun dediler :( Biraz websitesi neyim buldum diyor ki vicdani ret temel bir insan hakkıdır yazmış reyizler. peki sorarım size: CODCULAR İNSAN DEĞİL Mİ? Lanet gelsin böyle dünyaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 onu da yazdık önceki mesajlarda git aç oku. eskiden trollerde bile bi zeka pırıltısı vardı buralarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Nalet gelsin olmuyor, istediğimiz gibi olmuyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guksot Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Haberin yorumlarında ve burda "ne güzel olmuş isteyen gider isteyen gitmez he he.Biz gitmesek de giden çok olur" diyen korkakları görüyorum. Lan mal lan öküz herkes ölme/öldürme isiyle hiyerarsik bir duzenin parcası olmaya can atiyor bi sen mi atmiyorsun sen askere gitmicen guneydoguda gorev yapmican ben nolcak canim diyip senin gibilerle dolu bu vatanı koruyucam yok ya yok ole ister zengin ol ister fakir burda yasiyosan burayi koruyucaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 korumak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 sen benim yerime de korursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar