Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

poi yapımı totisi


coamenel

Öne çıkan mesajlar

silmarwen in isteği üzerine;

arkadaşlar bu totide fırsat bulamadığım için fotoğraf ekleyemedim özür dilerim. ilk fırsatta fotoğraflayıp ekleyeceğim şimdilik bununla idare edin :(


çorap poi

malzemelerimiz uzun bir çorap en şekillisinden
pirinç
orta boy balon

öncelikle balonun içine pinpon topu ile tenis topu arası bir hacimde pirinçle doldurmalısınız arkadaşlar balonu eğer çok ağır olursa çorabı sündüreceğinden boyda değişim yapar bu da poimizi mahveder.

ikinci adımda bu balonu çorabın içine koyduktan sonra boyunu ayarlamalısınız. poinin boyu kullanan kişiye göre değişir arkadaşlar. poici için ideal boyu ölçmenin yolu hazırladığımız çorap içindeki balon avucumuzun içindeyken diğer ucunu kol hizasında kaldırıp dirseğimize denk gelen kısmından düğüm atıyoruz. bu düğüm poiyi tutacağımız yer oluyor eğer isterseniz kesip biçip şekillendirebilirsiniz.




maori poi

maori poi ismini maorilerden yani yeni zellanda yerlilerinden bu haka dansını yapan abi ve ablalardan alan poi tipidir. yapımı için yine pirinç dolu balunu kullanabiliriz. benim tavsiyem eski bez çuha patik gibi eski görünümlü şeyleri tercih ederseniz daha egzotik bir tipi olur poinizin.

malzemeler
balon
pirinç
bez
sağlam ip

pirinç dolu balonumuzu ipimiz ile bağladıktan sonra çevresini hazırladığımız bezle çevreliyoruz. dikkat edilmesi gereken ipi balunun sadece ağzına bağlamak yerine çevresini sarın ve bezle çevrelediğinizde düğüm kısımları dışarıda kalmasın.




led poi

aslında bunu videolu fotolu anlatsaydım çok daha iyi olurdu ama ne yapalım :/

malzemelerimiz

pinpon topu
ayakkabı bağcığı
bant
ufak anahtarlık fener

şimdi arkadaşlar kullanacağımız ufak fener her yerde satılan anahtarlık fenerlerden gayet ucuz ve basit şeylerden.

öncelikle pinpon topumuzun iki tarafına maket bıçağı ile delikler açacağız. bunlardan bir tanesi ayakkabı bağcığının diğeri fenerin geçeceği büyüklükte olmalı.



fenerin tuşuna basıp artık kağıt sıkıştırarak yada herhangi bir şekilde yanar halde kalacak pozisyonda bantladıktan sonra pinpon topundaki deliklerden geçirdiğimiz ayakkabı bağcığına takıyoruz. sonra bu feneri büyük delikten yanar halde içeri soktuktan sonra bu deliğin üzerine biraz bant yapıştırıyoruz ki çevirirken topun içinden çıkmasın.


ip uzunluğunun el dirsek boyunu geçmemesine dikkat edin poimizin ağız yüz dağıtmasını istemeyiz en nihayetinde

fire poiye gelince o biraz daha komplike bir iş ve birka. alet edavat lazım. en azından benim bildiğim şeklinde. onu daha sonra fırsatım olursa eğer video çekerek anlatıp buraya ekleyeceğim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bedava başlık bulmuşken ben de yazıyım.

malzemeler:
8 tutam nightshade
http://www.venus.gen.tr/ultima/items/nightshade.gif
1 boş şişe
http://www.uoguide.com/images/5/5b/Empty_bottle.png
1 adet havan ve tokmak (bkz. en yakın tinker)
http://www.uoguide.com/images/e/ec/Mortar_and_Pestle.png


hazırlanışı:
aslında çok kolay ama dikkatli olmak lazım. önce düşük dozla başlamakta yarar var. ve yanınızda pan zehir bulundurun, zehirlenirseniz anında müdahale edersiniz. nightshade'i havan içerisinde tokmak ile güzelce eziyor ve suyunu çıkıyoruz. yumuşak ve narin olmak lazım, hızlıca vurmak yerine yavaşça ezmeyi deneyin. havan içinde kalan yeşilimsi sıvıyı boş şişenize yavaşça süzebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...