Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SetCPU ne güzel şeymiş

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
15 saat önce açıldı telefonum, pili %100'dü, gün boyunca normal kullanıldı; biraz oyun, biraz konuşma, biraz müzik, biraz internet. İnternet bağlantısı hep açıktı zaten. SetCPU'dan önce bu sürede pil %30-40 filan olurdu, şimdi %71.

Xperia arc bu arada, ekran parlaklığı da hep %100.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Overclock yapmıyor ki? Ondemand çalıştıyor işlemciyi. Kontrol ettim programla, 15 saatin %70'ini Xperia'nın 245 MHz geçirmiş. Arada sırada 768 olmuş, bazen 1 GHz olmuş.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Otomatik ayarladı zaten. İstersen değiştiriyorsun. Ben underclock ettim mesela şimdi, 768 MHz yeter bana, işlemciyi zorlayacak hiçbir şey yapmıyorum. Yavaşlama olursa tek tıkla hızlanıyor.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yok abi, SGS2 gibi highest-end bile böyle yapmıyor. SetCPU gerekiyor yine. Profiller atıyorsun, underclock ediyorsun bazı durumlar için, ayrıca linux kernelinin sunduğunu kullanıyor düz androidler, bu daha verimli bir çözüm sunuyor.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
kernel ile ilgisi var. kernel modülleri yaptırıyor. işlemci kendi kendine yapmıyor. kaç yıldır linux kullanıyorum abi, böyle.
Mesaj tarihi:
İşlemci kendi yapmaz bunu, işletim sistemi yaptırır. Windows'ta da böyle bir ayar var, bu bir mobil işletim sistemi yazılımında nasıl atlanmış anlamadım. 1GHz güce ne zaman gerek var ki normal kullanımda?
Mesaj tarihi:
100@775mv-800@850mv, cyanogenmod, lulzactive governor ve sgs2 ile 4. günü gördüm. 800'e almama rağmen pek yavaşlama hissetmedim lulzactive sayesinde. Pil süresi için cihazınıza özel costum kernellere bir göz atın derim. iOS kullanmıyoruz sonuçta :)
Mesaj tarihi:
Stock firmware kullanalar için söylemiştim. Cyanogenmod kullanıcıları expert kullanıcılar, işerini bilirler onlar zaten.
SetCPU ise bende sorun yaratabiliyor, "Voltage Control" kullanıyorum. Gayet basit bir app. Yaptığı tek iş script oluşturup init.d içine atmak ama hoş bir gui kullanıyor, tercih sebebi olabilir.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Hayır.

Ben de uzun süre xda'dan indirip kullandım ama sonunda marketten alıp adama para da yolladım.
Mesaj tarihi:
Hmm evet teşekkürler dikkat etmemişim o linklere. Son versyonu indirdim bakalım

Root gerekiyor çünkü superuser permission vermen lazım applicationa. Stock romla cpu hızına etki edemez. Taskbarda şarj seviyesini değiştirmek için yine xdadan farklı bi kernel indirmiştim ama kurarken bi sorun çıkarmadı.
  • Yeni Oluştur...