Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba 101

GEd

Öne çıkan mesajlar

Patinaj halkı bana araba 101 dersi verin.

Yıllarca tüm arkadaş çevrem araba muhabbeti yapmasına rağmen hiç ısınamadım, doğru dürüst araba kullanmayıda bilmiyorum aslında. Sıkılırdım hatta onlar araba geyiği yapınca yanımda :)

Porschede araştırma geliştirme alanında mühendis olarak başladım. Bana bir crash kurs falan verin. Yeni bir model porsche gördüğümde mesela yanımdaki adamla araba üzerine muhabbet edebileyim hiç teknik bilgim olmadan.

Şurası iyidir şuna bak bee tarzında takılabileyim.

iş görüşmeleri falan sırasında almanya Audinin bütün prototiplerinin olduğu merkezlere girdim çıktım, arabaların güzel gözükmesi dışında bir yorum yapamadım.

Ciddiyim ^^

Veya kaynak verin okumaya başlayayım. Hatta lisede arkadaşlarım vardı her hafta autoshow alırlardı, o bile çok sıkıcı gelirdi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

bus sistemleri

ethnernet mesela

yakın zamanda arabalarda kullanılmaya başlandı yeni yeni. İnternete nasıl bağlanırken haberleşmen gerekiyor arabalarında kendi içlerinde parçalarının haberleşmeye ihtiyaçları var.

hatta yeni yeni arabalar arası haberleşme mevcut. Car to car communication die arat gelecek nesil arabaları görmek istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

lego fabrikasında duplo serisini tasarlayan pedagog olarak çalışmaya benziyor.

HoeZ said:

yakında kapı önüne koyarlar seni
forumdan araba 101 ha? sdfsdf

Sanıyor musunuz ki oyun tasarımcıları ve yazılımcılarının hepsi gaming freak ?

Sanıyor musunuz havacılık sektöründe ARGE de çalışanların hepsi uçaklara deli oluyor ?

Sanıyor musunuz motor üreticilerinin hepsi pompa manyağı ?

Herhalde arabayı tasarlayıp dizayn edip, montajlayıp piyasaya süren birisi olarak falan algıladı bazıları ARGE kısmını ?

paramecium said:

Selam,

Kız kardeşim de Toyota Belçika'da safety bölümünde mühendis ve EuroNCAP ile ilgili konulara falan bakıyordu. Ne tür bilgiler istiyorsun; belki yardımcı olabilir. Eşi de body construction'da mühendis.

Saygılar.

Selam,

Genel olarak hobi kısmını sordum bu işim ARGE kısmını değil. Autoshow tarzı mesela kaynakları, kaliteli RSS üzerinden takip edebileceğim internet sitelerini.
İşin biraz da geyiğindeydim açıkcası, arabalara karşı ekstra bir ilgim olmamasına rağmen araba sektöründe çalışıyor olmam gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...