Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Evet daha bugün hevesle yeni kasamı kurdum. Her şeyi düzgün bir şekilde taktığımı düşünüyorum, iki kere kontrol ettim. SSD daha önce hiç kullanmamıştım, ilk kez kullanıyorum ve Windows 7 (64 bit) yükledim. Driver updatelerini falan yaparken ekran karardı. HDD vs.'nin çalışmaya devam ettiğini hissedebiliyorum ama ekrana görüntü gelmiyor. Ben ekran kartında sorun var diye düşünüyorum ve yarın değiştirmeye götürücem. Başka bir fikri olan var mı?
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Ekstra bilgi: Ekran kartında bir yük gözükmüyor catalyst'ten baktığımda. Fan hızı %25, activity 0. 6950 bu arada ekran kartım. XFX marka. Sıcaklığı da 40 derece.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Üst üste post atıp güncelde yer edineyim kendime. Başka bir sorun da 24" monitörün kenarlarında 1'er parmak boşluk var şu an. Ne yaptıysam ekranı genişletemedim. Full HD çözünürlükteyim ama ne catalyst menüsü, ne windows çözünürlük ayarları ne de monitörün setup menüsü herhangi bir şey yapmama izin vermiyor. Auto-adjustment bile yapılamıyor.
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 ssdlerden olabiliyor. power saving ayarlarına bir bak
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Bilgisayarın başından 2 saat kalkıp geldiğimde hala çalışıyor olduğunu gördüm. Yazılımdan olabilir mi? 32 bit windows yüklemeyi deniycem sanırım.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Gangren said: ssdlerden olabiliyor. power saving ayarlarına bir bakbaktım pek bir sorun gözükmüyor ssdlerde
throine Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 kartla ekran kablosunun buluştuğu yerde bir sorun var mı?
Red Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 holye ucuz mal satmışlar.çin malı 6950 almış
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 ssd'lere bakmayacaksın zaten :p Power saving ayarlarında, hibernate tarzı birşey varsa, ssd'lerin bazılarında siyah ekran hatası çıkıyor. Tüm powersaving seçeneklerini kapatıp denedin mi?
Art Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Holy said: Üst üste post atıp güncelde yer edineyim kendime. Başka bir sorun da 24" monitörün kenarlarında 1'er parmak boşluk var şu an. Ne yaptıysam ekranı genişletemedim. Full HD çözünürlükteyim ama ne catalyst menüsü, ne windows çözünürlük ayarları ne de monitörün setup menüsü herhangi bir şey yapmama izin vermiyor. Auto-adjustment bile yapılamıyor. bende yeni monitor aldım (samsung) aynı sorun bendede vardı.ati catalyst control center dan ayarlıyorduk ama tam yerini hatırlamıyorum eve gidince bakıp söylerim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Holy said: ...Driver updatelerini falan yaparken ekran karardı. HDD vs.'nin çalışmaya devam ettiğini hissedebiliyorum ama ekrana görüntü gelmiyor... bence cevabı kendin vermişsin. bi sistem geri yükleme yap.
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Driver updateleri cd'den mi yapiyorsun yoksa netten mi ?
Holy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Yok daha sonra windows 32 bit yükledim, sadece anakart cdsinden driverları yükledim yine oldu. Power saving ayarlarının hepsini kapattım. Hibernate seçeneği kapalıydı zaten ama ben yine de biostan tüm power savingleri kapattım. Şimdi kapalı halde tekrar deniyorum, sorun çıkarsa ekran kartından diye emin olacağım heralde. Monitöre görüntünün küçük gelmesi olayını da catalyst'ten scaling ayarlarından hallettim.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Seele said: Driver updateleri cd'den mi yapiyorsun yoksa netten mi ?Anakartı cd'den, ekranı internetten.
calimero Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 bilgisayara restart at. f8 menüsüne gir, oradan düşük çözünürlükte çalıştır de, windows'u kurduktan sonra ekran kartı sürücüsünü kaldır ve siteden kendin indirip kur. windows'un update etmesine izin verme. sonra tekrardan çözünürlüğü yükseltirsin... ha bu arada f8 menüsüne kendisi restart attıktan sonra gireceksin aklıma gelmişken onu da ekleyeyim. siyah ekran girmeden önceki restart'tan bahsediyorum
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 abi nette zilyon tane driver var ufak bir dikkatsizlikle baska driver felan seciliyor anlamiyorsun. ondan cd den kur derim. Bazen netten indiriyim en son driver en iyidir mantigi ile haraket ediyorsu insan, bir grafik karti firmasi cikardigi driver ile kartlarin canina okumustu.
calimero Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 adam muhtemelen windows'u kuramıyor win7'de sürücüler otomatik yüklendiği için...
Holy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Yok yok Windows kurabiliyorum hatta kullanıyorum ama 10 dakika sonra gidiyordu, ta ki son olana kadar :) bu sefer forum gezerken ekranın tamamı forum yeşili oldu, yine kasa falan her şey aktifti. Ben de aldım ekran kartını çıktım degistiricem.
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 benzer durumla karşılaşmıştım ben de haziran'da, biliyorsun gerçi sen yiğit. kernel mod driver hatası alıyordum ben de, gerçi benimki yeni sistem değildi ama ekran kartı da dahil olmak üzere 4 - 5 parça değişmişti işlemci, anakart falan hariç. direkt ekran kartını gönder geriye, hazır garanti kapsamındayken.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Gittim verdim. Test ettim ama bir sorun bulamadım isterseniz servise yollayalım dedi. "Güzelim bak faturanın alt tarafına, internet siparişi yazısını gör ve bana sarı olan iade kağıdımı teslim et" dedikten sonra, "peki efendim" diyerek kağıdımı bastı. Ben de elimde kağıdımla üst kata çıktım yeni kart almak için, hazır gelmişken cebimdeki tüm parayı bitireyim o zaman dedim ve sapphire'in 2gb modelini aldım XFX 1gb verip. 80 lira da fark verdim. 20 dakikadır kullanıyorum, hiç bir sorun çıkmadı. Burdan anlıyoruz ki sorun ekran kartındanmış. İbreler ya. Şu dakkadan sonra yine aynı şeyi yaparsa ama çok ağlarım asfdsfg
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konu açmışsın ama sistem bileşenlerini yazmamışsın tam olarak ne kullandığını göremiyorum haliyle. Lakin ssd kullanıyorsan yapman gereken birkaç tweak var. Kullandığın markanın official forumlarına git orada mutlaka bir bilgilendirme konusu olacaktır oradan izlemen gereken adımları görebilirsin. çünkü çoğu zaman hdd gibi alayım takayım kullanayım demek pek işe yaramıyor.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 win7 iin pek de tweak e gerek yok ssd de. indexingi falan kapatmak dışında çok etkileyen bir opsiyon yok. bi de bu adam fenerli, telefonundan fener marşı çalınca ekran kartının bozulası gelmiştir. olur öyle şeyler.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Sorunu çözdüm yahu ekran kartı bozukmuş işte :) SSD için de tweaklere bakıyorum zaten dünden beri parçaların hepsi ile ilgili kurcalıyorum ortalığı. sistem de şöyle: coolermaster haf 912 plus + gx 750W i5 2500k sapphire 2gb hd9650 team 60gb XS2 ssd seagate 2tb hdd msi p67a-c43 kingston 2x2 hyperx
Öne çıkan mesajlar