Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Van'da deprem, 6.6

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:

http://www.youtube.com/watch?v=89p0JPRoo64
çok feci ya, Allah korusun. :/

dolaplardan filan da uzak durmak lazım kesinlikle.

aptal adam ya korkudan götü atıyo hala kameraya çekiyo sdf.
Mesaj tarihi:
eşya olarak yardım yapacaklar, kullanılmış battaniye falan tamam da giyilmiş eski ayakkabı falan göndermeyin. en güzeli kızılaya maddi bağış yapın, en verimli yardım bu şekilde olur.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

NolaxThensbane said:

inşaatcılar bilirsiniz siz normal yapılar(çalma çırpma olmaksızın) çöktüğünde katlar ezilir mi.

ya normal yapı çökmez ki sdfsdfsdf

-_-#

8lik deprem olsa bile mi?hadi 9olsun 11olsun lan dünya yok olsun!!
Mesaj tarihi:
baba şöle
o binaların pasta gibi çökmemesi lazım
yani nedir o gördüğün yataylar? kirişlerdir.

biz kolonlar kirişlerden güçlü olsun istiyoruz. o binalarda kolonlar kirişlere göre daha zayıf
önce kolon gidiyor, kirişler kalıyor. o da çöküyor üstüste

ama sen yıkarsan binayı evet öyle bir alan kaplar nihayetinde.
Mesaj tarihi:
normal yapılmış olsa bina yıkılmazdı.. duvalar patlardı, hasar olurdu kolon kiriş detaylarında vs. perde duvarlı olurdu bi kere.

ama normal dediğimiz yapılmıyor.
Mesaj tarihi:
Atv haberleri izliyordum. Van'daki bir kadın spikere bağlandılar. Kadın konuşurken bir anda "SALDIRI VAR!" filan diye bağırdı, tam o anda yayını kestiler. Lafı geçiştirip başka bi görüntüye geçtiler. Ne oldu anlayamadım ya :/
Mesaj tarihi:
Aiko said:

Vanda askerliğini yapmış birisi olarak; Van esnafı çok misafirperverdir. çarşıya çıktığımızda asker olduğumuzu söylediğimiz vakit ellerinden ne geliyosa yapmaya çalışırlardı. indirimdir ikramdır vs.bende çoğu zaman asker olduğumu söylemezdim, mahçup oluyodum çünkü bir süre sonra. çarşıya çıktığımda sürekli gittiğim 1 2 saatimi geçirdiğim bi balcı vardı.adamın evinde kahvaltı yapmışlığım var. bugün babam aramış adamı bütün gün, ulaşamamış. yarın şirketten diğer numarasını arayacak umarım kötü birşey gelmemiştir başlarına. allah yardımcıları olsun

konuşmuş bugun babam balcıyla. adamın evi çökmüş işyerinde birşey yokmuş. işin garibi yıkılan ev 2 yıl önce yapılan yeni bir binaymış. dün geceyi çadırda geçirmişler. üzüldüm :S
Mesaj tarihi:
Hava yolu firmaları Van'a ek uçak seferlerini kesti, Van'dan ne kadar çok insan tahliye edilirse çalışmalar o kadar hızlanır ve kayıplar azalır.

baskı yapalım şunlara
Mesaj tarihi:
AP'nin haberine göre, Van'da meydana gelen depremden iki gün sonra içinde 7 katlı bir bina çöktü. Binanın içinden insan seslerinin duyulduğu söyleniyor...

7 katlı binada 46 dairenin bulunduğu belirtildi...
Mesaj tarihi:
1'.5 saat rotarla. Ana geldik. Surekli am upans sesi var heryeede. Ercis tarafinda 1-2 yerde yagma olmus diyoar ama kesin degil henuz. Sallanti falan henuz hissetmedim. Genel olarak insanlarin morali cok kotu. Ciddi kavga var su an gelen malzemelerin dagitiminda. Kimse evlere girmiyor korkudan. Aksama kar bekleniyor.
Mesaj tarihi:
Bazi oteller acik ama kalmqk riskli hepsi hasarli. Ben arabada yaticam, Benim ucagimda hasar tespitciler vardi nerde kalacaklar belli degildi , cadir herhalde diyorlardi.
Yagmur basladi.
  • Yeni Oluştur...