Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Müzikde de korsanı bırakmak daha çok uzak gelen fikirler, biliyorum ama artık çok iyi çözümler var bu iş için de. Ayrıca gidişata bakılırsa ilerde müzik böyle dinlenilecek gibi görünüyor. Aşağıda anlattıklarım VPN'siz kullanılan şeyler hep. Bazılarında fatura adresi adresi olarak Borderlinx'den beleşe alınan adresler gerekebilir ama, hepsinde denemedim Türk fatura adresi girmeyi. Öncelikle ses kalitesi açısından çok kötü olan Rhapsody gibi servisleri geçtim, kaliteli, kullanılası 2-3 şey var sadece, onlarda burada. Smartphone yoksa konudan çıkabilirsiniz ayrıca. Ayrıca benim prensiplerim yok, sonuna kadar korsan kullanırım, müzisyenlerin buzdolabını umursamam diyorsanız da kullanın diyorum çünkü çok rahatlar. İstediğiniz albümü istediğiniz zaman dinleyebilmek, indirebilmek yeter. Okulda bir arkadaş Woodkid diye bir grup var, kesin dinle dediğinde hemen indirip dinleyebilmek güzel bir şey. Ya da torrent'te seed bulma rapid linki bulma derdi olmaması. Hele paralı rapid alıp ağırlıklı şarkı indiriyorsanız... Streaming: Bunlar ayda 4.99$ vererek bilgisayarda sınırsız dinlemeye, ayda 9.99$ vererek ise smartphone'larda sınırsız dinlemeye ve dinlemek istediğiniz şarkıları download etmeye yarıyor. Temel servis olarak bunlardan birini kullanmak gerek. Üç tane var korsan müzik arşivini sildirecek kadar kaliteli, aradığın en bulunmayan şeylerin bile bulunduğu, hatta korsan bulanamayan bir sürü şeyin bulunduğu. Ve Grooveshark bunlara dahil değil, okuyunca niye öyle olduğunu anlarsınız. Aşağıdakilerin hepsini denedim ayrıca, kendi tecrübelerimi yazıyorum. 1 - MOG: Bu benim kullandığım servis. Ayda 9.99$ veriyorum ve Android'ime istediğim şarkıyı download edebiliyorum. Bilgisayarda HTML5 arayüzüyle çalışıyor ve masaüstü programı beta testinde. 14 gün deneme imkanınız var. Arşivi en geniş olan da bu. Korsanına denk gelmediğim şarkılardan, Mozart operalarına kadar her şey var. Şu an için 13m+ şarkı olduğunu söylüyorlar ve arşivlerinde sadece albümler var. Yani Grooveshark'da olduğu gibi bir şarkının 10 farklı upload edilmiş versiyonu yok, her albümden bir tane var. Böyle düşününce arşivin ne kadar geniş olduğunu anlarsınız zaten. Ses kalitesi en iyi olan da bu. Açık arayla en iyi olan bu, tüm şarkılar 320k mp3. Sosyal olarak pek gelişik değil ama ilgimi pek çekmiyor sosyal özellikler benim. Ayrıca arayüz için Wiki'deki resimlere bakmayın, değişti. Eğer önemli olan tek şey müzikse sizin için bunu şeçin. 2 - Rdio: Bu da aynı özellikleri sunuyor ama ses kalitesi bazı şarkılarda daha düşük. Sosyal olarak en gelişiği. Bunda da 10m+ şarkı var albüm albüm. Deneme imkanı 7 gün sadece. Web arayüzü var, güzel. Masaüstü programı da var. Arşiv olarak MOG'dan daha küçük, hepsi MOG'dan daha küçük gerçi. Eğer sosyal yön sizin için önemliyse şeçmeniz gereken bu bence. Kullanırken bakmamıştım o nedenle hangi formatı kullandığını bilmiyorum. MOG ve Radio'nun arayüzleri farklı ama kullanılabilirlik olarak aynı gibiler; ikisi de sanatçı, albüm, şarkı diye arıyor, aramalrı aynı kolaylıkta, pek bir farkları yok pratikte sosyallikleri ve ses kaliteleri dışında. Hangi sizin için daha önemli siz bilirsiniz. Farklı olan; 3 - Spotify: Bu, her ne kadar şu anda en popüler olanı olsa da, aralarında en kötü olanı bence. Ses kalitesi olarak Rdio ile aynı gibi ama daha kötü olduğu yerler de var. MOG kadar iyi değil. Ogg formatını kullanıyor. Asıl kullanmayın dedirten yani web arayüzü olmaması ve arşivi. Bu nedenle arkadaşın evinde, okulda, kardeşin bilgisayarında sorun oluyor. Yapı olarak Grooveshark'a benziyor, yani arşiv genişliği biraz yanıltıcı geldi bana. Sayısal olarak en büyük arşivi sunduğunu söylüyor ama Rdio ve MOG'da bulduğum şeyleri bulamadığım ve aynı şarkının farklı versiyonlarını bulduğum oldu. Sosyal olarak da tam ortada. Kütüphane olarak da kötü, tüm şarkıları alt alta diziyor; sanatçı, albüm ayrımları yok alıştığımız şekilde. Tüm şarkıların alt alta yüklendiği bir playlist gibi kütüphanesi filtre özelliği olan. Tavsiye etmem pek. Ayrıca bir ayıpı var ki, en güzel olsa bile kullanmayın: indie, amatör gruplara filan pek para vermiyor. Satın alarak: Bunun için bir sistem var ülkemizde verimli çalışan. iTunes Music Türk bankasından verilmiş kredi kartıyla çalışmıyor ya da ben çalıştıramadım. 7digital: İngiltere merkezli site uygun fiyatlarla .flac ve .mp3 satıyor. Streaming olarak bulamadığınız albümler için iyi bir kaynak. Ya da ben bu albümü almak istiyorum diyorsanız. Ayrıca Songbird'ün, Spotify'ın, Ubuntu'nun filan müzik dükkanı. iTunes'ün tek rakibi gibi. Eğer Android kullanıyorsanız bunu kullanın. Android programı var telefon üzerinde dükkanı gezmeye, satın almaya ve indirip dinlemeye yarayan. Web player'ı da var satın aldığınız şarkıları dinlemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Senin beynin bulanmıyor mu VPN, CODEC, netflix, huluuu, MOG, COCK falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 aynen abi bas torrente insin. bu kadar harcadıgın enerjiyi şirketler korsandan korunmak için harcamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 torrent ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Ne enerjisi harcıyorum ki? VPN filan yok bunlarda, normal media player modunda dinliyorum. Sadece en başta hangisini kullanacağıma karar verirken enerji harcadım. Ayrıca torrent hırsızlık yani, bir yerden yapmak istemiyorum bunu; hukuk okuyorum bir de, ben bile gider çalarsam olmaz. Ayda 4.99$ çok para diyenimiz yoktur sanırım? Pek âlâ da karşılığını fazlasıyla alıyorum, müzisyenlerin de cebine para giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 peki gerge türkçe müzikler veya albümleri download edebiliyormuyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Ben Groove Shark'i baya basarili buluyorum ama mobil versiyon icin ayda 9.90 istemesi direkt soguttu beni kendinden. 9.90 ne ya? Ustelik PC ustunden beles iken mobil tarafinda 9.90 olmasi gayet sinir bozucu. 1-2 dolar falan olsaydi hic dusunmicektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 last fm iyi ucuz ama onunda ses kalitesi cok kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 escape said: peki gerge türkçe müzikler veya albümleri download edebiliyormuyuz? Bir kaç de bakayım MOG'dan, şu anda kullandığım bir o var. Baktım, Sertab Erener'i açtım, vardı albümleri, oradan Mustafa Sandal, Rafet El Roman, Kenan Doğulu, Deniz Seki, Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Gülşen, Ferhat Göçer, Aşkın Nur Yengi, Sezen Aksu, Erkan Oğur ve Bülent Ortaçgil linklerini dolaştım şimdi yazdığım sırayla. Hepsinin bir sürü albümü vardı. Bıraktım bakmayı. Özel istediğin bir şey varsa şöyle. Sezen Aksu'nun mesela saydım 20 albümü var, Bülent Ortaçgil 9 tane. Gülün Kokusu Vardı'yı dinliyorum mesela şu anda. Cep telefonuna da yolladım. İnternette bulduğum eski mo3'den de çok daha kaliteli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 mesela çok değişik bişiler söyliyim ne diyim hmmm sagopa kajmer ceza diğer günümüz pop sanatçılarının albümler vs işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Diğer günümüz popçularını bilmiyorum ama Ceza'nın 3 albümü Sagopa Kajmer'in 2 albümü var. Bir de okula konsere Sıla diye biri gelmişti, hatırlayıp baktım şimdi, 3 albümü çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Inspired by Friends diye bir yer var, Facebook'daki arkadaşların paylaştığı şeylere göre (MOG'u kullanmasalar bile), oradan Ahmet Kaya, Kamuran Akkor, Grup Munzur, Ali Asker, Grup Yorum, Cem Karaca, Grup Yeni Nesil, Sansar Salvo ve Ruhi Su'nun olduğunu öğrendim ayrıca memleketimizden. Arkadaşların yazdıklarından filan şarkıcı adı buluyor sanırım, ya da paylaştıklarından, likelarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 yani ayda 10 dolara bunları yasal bi şekilde indirebilecğeimz bi platform? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 piracy isn't theft.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 escape said: yani ayda 10 dolara bunları yasal bi şekilde indirebilecğeimz bi platform? Evet. 5 dolara da sadece bilgisayarda dinleyebiliyorsun. 5 dolar verip, mobile browser'ın mobile özelliğini gizleyerek de kullanabilirsin belki ama denemedim hiç, zaten verimli olmaz mobile ağlarda. Ayrıca: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 yok yahu bneim için önemli olan o müzikleri ipodda da dinleybilmem pc ile birlikte... ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 iPod yok. iPod Touch ise olur. iOS ya da Android istiyorlar genelde. Rhapsody var, arşivi bunların hepsinden daha büyük, o normal mp3 çalarlara da yükleyebiliyor ama sadece 128k mp3 veriyor o da. Smartphone diye yazmıştım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ipodda kullanamıcaksam benim işime yaramaz o zaman. o zaman diğer yöntemler gogo napalıom nese snede yardımcı oldugun iÇin saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 @gerge MOG'a girdiğimde you are outside of usa tarzında bir alert verdi site , sadece amerika içine mi bu site ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 www.beatport.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Sawer said: @gerge MOG'a girdiğimde you are outside of usa tarzında bir alert verdi site , sadece amerika içine mi bu site ? kapatıp geçmiştim ben onu, sonrda üye olmustum. ama fatura adresı us gerekebilir ama dedigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 LathspeLL said: Senin beynin bulanmıyor mu VPN, CODEC, netflix, huluuu, MOG, COCK falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 plak şirketleri şu dünya üzerinde olup olabilecek e denyo organizasyonların başında geleni,elinde bayrakla gezeni belkide. zaten aldıgım albümden cok büyük bir kısmı bu firmalara gidiyor.(çok komik bir kısmı sanatçının buzdolabını ilgilendiriyor,az satan sanatçıya neredeyse hiç para gitmiyor albüm satışından zaten) yeri geldiğinde'de orjinal albümümü alıyorum(bknz:tool'un 10.000days albümü gibi ilginç kapaklı oyuncaklı albümler pek tabi alınır,vede en iyi anti-korsan manevrasıdır bence) illa sanatçılara destek olmak isteniyorsa,beatport olur,itunes olur,online mp3 ve albm satın alınıp dl edilebilen sitelere yönelmeli,ki onlar bile torrentin sundugu imkanların cogundan yoksun. yahut çok seviyorsanız sanatçıyı,alın albümlerini iddaa'dan fln para tutturunca,hem arşivm var diye hava atarsınız hemde flac kalitesinde dinlersiniz. siz bence kendizi rahatsız etmeyin,cidden desteklemek istediğiniz sanatçı varsa şehrinize geldiğinde bir konserine gidin.albümlerden cok daha fazla kazanıyorlar konserler sayesinde. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 MOG iyiymiş ya, bir ara bakayım ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2011 Gerçekten amacınız müzisyenlere katkıda bulunmak, korsan kullanmıyorum diye içinizi rahatlatmak değilse, kendi sitelerindeki linklerden mp3lerini alın veya özellikle merchandiselarından satın alın. Bunlardan hemen hemen ceplerine giren hiç bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar