Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gectigimiz yuzyildan cocuk oyuncaklari


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Bu ulkenin en buyuk eksiklerinden, hatalarindan biridir heralde buyuk kucuk herkesi bilimden ve hayal gucunden uzak tutup mal gibi yasatmak.

Amerika vs Turkiye seklinde cikaracaginiz bir basari tablosunda, Amerika lehine yazilacak her puanda su oyuncaklarin payi ve yarattiklari fantastik karakterlerin/kahramanlarin payi o kadar buyuk ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bu ulkenin en buyuk eksiklerinden, hatalarindan biridir heralde buyuk kucuk herkesi bilimden ve hayal gucunden uzak tutup mal gibi yasatmak.


Evet ama malesef ülkenin başındakilerin hiç bir zaman öyle bir vizyonu olmadı. Her daim kafaları "temel bilim mi onları kapatıp hepsinin yerine mühendislik açalım" gibi olduğu için aynı şekilde "oyuncak mı onun yerine daha fazla okul açalım" kafasındalar.

dip not: mühendislere laf etmiyorum temel bilimsiz mühendislik, mühendisliksiz temel bilim biraz manasız ona gönderme yapıyorum daha çok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Abi oyuncakta uranyum var neler diyorsun


O da deneme yanilma kismi iste. =) Bu kadar kimyasalin insanlar ve ozellikle cocuklar icin zararli oldugunu cabucak ogrendiler.

"Boyle mi ogrenilir bu ?" diyecekler icin soyleyeyim, neyin ne oldugu cok daha belli oldugu halde bizim ulkemiz hala ogrenmis degil. Aslinda ogrenmis de, isine gelmiyor hic birinin.

Adamlar bir yandan cocuklarini zehirlerden bir yandan bilim yaptirdilar, ufuklarini actilar, uzaya gittiler. Bizse cocuklarimizi bilim setleri yerine hem sakat hem gerizekali yapacak plastik oyuncak bebeklerle zehirliyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

küçüklükten beri lego oynuyorum ben sdfsds

lego

http://www.1000steine.com/brickset/images/8880-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8466-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8479-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8480-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8485-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8288-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8421-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8436-1.jpg http://www.ericnagel.eu/images/Lego/Technic/8110-1.jpg




bunlardan herhangi üçüyle oynayamamış çocuk çocuk değildir. alın önüne koyun. hiç bir şekilde sarmıyosa tebrikler, çocuğunuz Red gibi olacak (sözelci stayla)

hepsiyle oynuyor, kendi makine tasarlayamıyorsa, anca boru birleştiriyorsa SeaGle gibi türk mühendisi olacak.

hepsiyle oynuyor, parçaları meraktan yutuyor, bir yandan da AUHAUHAUHA diye bağırıyorsa gold gibi diplomalı sığır olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

knex>lego


yapma bunu

sabahlara kadar benzin zammı, kürt meselesi, oyunlara blizzard tokadı değil ama bunu tartışırım işte sdfs

k'nex de sevmedim değil, ancak eksik be abi. klasik lego tuğla inşası gibi evet, bayık gelebilir. ancak fotolar yüklenmediği için bakmadığınızı varsayıyorum. teknikte lego fena halde döver knex'i.

knex görünümde tel kafes gibi, teknik gibi ama tatava. çocukların knexle tasarım yapması daha kolay ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

legoda kaç çeşit motor var

pnömatik var, kompresör var, basınç için tank var

20+ çeşit dişli var.

amortisör-süspansiyon var, hem yaylısı hem havalısı

knexte olmayan bir sürü özelleşmiş parça var.

gerçekçiliği daha yüksek modeller yaparsın. hani arcade-sim farkı gibi. knexle 2-3 saat oturup hoş görünümlü araçlar yaparsın işte
legoda şasisini belki çıkarırsın. ama o şasi 4x4 üç diferansiyelli beş ileri bir geri vites kutulu, bir tekere hem güç aktarma, hem amortisör, hem yönlendirme bağlayabileceğin, pistonlu, bir yandan elektrik motorundan güç alan, hatta IR kumandalı gerçekçi bir modelin şasisi olur.

şu tasarımı knexte yapamazsın

http://www.youtube.com/watch?v=7ZcQ3BbUNhs

hadi bunlar raflardaki set tasarımları. nette adamlar kaç bin parça ile neler neler yapıyor. beni biraz daha trollersen üşenmeyip onları da ararım sdfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toycan esprisini anlamıyorum abi.

içinizden biri zengin ve toycan mı? her oyuncağı olan zengin çocuklarına falan mı deniyor?

zamanla biriktirirsen parçalarını, şöyle senede 200-300 tl ayırarak

beş senede inanılmaz bi parça stoğun olur.

knexte parça biriktirdikçe sadece daha büyük roller coaster yaparsın anca heheh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...