Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Q4 2011 ekran kartları Radeon 7xxx ve GeForce 600

Bone

Öne çıkan mesajlar

physX ile işi olmayanlar için ati fiyat/performans için en iyisi son yıllarda. physX fln istiyorsan da nvidiayı bi önceki nesilden takip edeceksin bence. yeni nesilleri çok uçuk satıyolar.

580 ucuzlar şimdi ne güzel. %20 fark var yaklaşık. biraz oc ile %10 a getirilir.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.overclock.net/f/70/ati-drivers-and-overclocking-software

İlk sayfa özellikle yeni nesil 7xxx serisine ait driverlarla ilgili en azından 10-12 başlık var. Arka sayfaları saymıyorum bile. Amd driver konusunda çok zayıf ve çok zamana ihtiyaç duyuyor bu bilinen birşey, öyle şaşırılacak bir konu değil.

12.3 özellike oc yapanlar için kabus oldu, 12.4 ne getirecek bakalım göreceğiz.

Hatta size 7970 ile ilgili harika bir hata sunayım.

Eğer alt tab yapıp youtube ya da herhangi bir flash video izlerseniz kart güç seçeneği modlarından video için olanı kullanır ve saat hızı boştayken 300mhzken 500'e çıkar ardından oyuna döneyim derseniz kart hızını 1000mhz'e çıkartamaz, 500mhz'e takılı kalır ve oyun oynatmaz, yarı değerlerde fps alırsınız ve ekranınız bolca yeşil çizgilerle dolar. Akabinde ekran kararır birkaç saniye sonra windows size display device hatası verir ve kartı normale getirmek için restart atmanız gerekir.

Böylesine basit bir hata nasıl bir test sürecinden geçer ve ortadan kaldırılmaz çok merak ediyorum.

O yüzden kalkıp amd çok iyi driver yapıyor siz ne yapıyorsunuz da sorun yaşıyorsunuz demeyin. Eski kartları tabiki stabil olur ancak yeni kartları driver anlamında ileriye taşımak için birkaç aya ihtiyaç duyar amd, bu konuda asla ama asla nvidia kadar hızlı olamıyor. Sebebini bilmiyorum ama durum böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

ATI control panelden vazgeçip Catalyst e geçtiklerinden beri bu ATI driverlerinden millet şikayet eder oldu.
Da şimdi oyle boktan boyle boktan demek te biraz abartma olur.
Nvidia whql cıkan driverleri de vardı ekran kartını yakan ,hatta aynı gün kaldırdılar sitelerinden.
Her iki firma da benim gözümde aynı.Driver konusuna gelince ikisi de hata yapiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:
Hatta size 7970 ile ilgili harika bir hata sunayım.

Eğer alt tab yapıp youtube ya da herhangi bir flash video izlerseniz kart güç seçeneği modlarından video için olanı kullanır ve saat hızı boştayken 300mhzken 500'e çıkar ardından oyuna döneyim derseniz kart hızını 1000mhz'e çıkartamaz, 500mhz'e takılı kalır ve oyun oynatmaz, yarı değerlerde fps alırsınız ve ekranınız bolca yeşil çizgilerle dolar. Akabinde ekran kararır birkaç saniye sonra windows size display device hatası verir ve kartı normale getirmek için restart atmanız gerekir.

bunu nvidia'da da yaşadım. kartla alakalı değil direk windowsla alakalı bişi olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Kartın güç modu ile alakalı bir durum bu, windows ile alakası yok. 7970 ile gelen bir yenilik var enerji tasarrufu için 3 güç modu mevcut bunun kullanımı driver üzerinden sağlanıyor otomatik olarak ve bu noktada bir hata var. Bir sonraki driver fixlenecek bakalım ne zaman çıkartacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilemem nasıl yaşadığını kartın saat hızlarını kontrol edip görmek mümkün o yüzden net şekilde saptanıyor bu sorun. idle: 300 mhz | video: 500 mhz | perf/oyun: 1k+mhz monitör kapalıyken kendini tamamen kapatması hariç 3 aktif moda sahip kart. Dolayısıyla 500'de takılı kalmasının tek bir anlamı var.

Driver özürlülük.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

idle: 300 mhz | video: 500 mhz | perf/oyun: 1k+mhz monitör kapalıyken kendini tamamen kapatması hariç 3 aktif moda sahip kart.

yeni kartlarda hep var bu özellik.
anlatmaya çalıştığım o.

amd diye takmışsın bi kere ama nvidia'da da var aynı şey.
şu an amd 7970 kullanıyorum ama bundan önce nvidia 560ti vardı işte.
onda ölçmüştüm, desktoptayken ayrı hızda, video izlerken ayrı hızda, oyun oynarken ayrı hızda.

ve evet, bunda da sürücü yanıt vermeyi kesti hatası vardı.

7970'da olmadı henüz.
Sosyal ağlarda paylaş

570 sli 580 590 kullandım hiçbirinde HATA yaşamadım bu denli. O herkesin 590 yanıyor patlıyor diye korktuğu zamanlarda da kullandım her şey dört dörtlük idi. Şuanda diğer sistemimde hala 590 mevcut ve her driver ile mükemmeleşen bir karttan başka birşey göremiyorum.

Bunun birde 6950 ve 6970 crossfire ile 7970 tecrübesi var 6950 hariç hiçbiri güzel neticelenmedi benim adıma. 6950 iyiydi güzeldi ama orta sınıf kart olduğu için ihtiyaçlarımı karşılamadı pek. İkinci kartı takınca micro-stuttering manyağı oldum 6970'ye upgrade de sorunu çözmedi. Tek kullanınca driver dışında sorun yaşatmayan ama sayısı artınca sorun manyağı yapan başka kart yok piyasada. Ben micro-stuttering yaşamıyorum diyen amd kullanıcıları yalan söyler crossfire kullanıp o sorunu gözlemleyememek ya göz bozukluğu ile alakalı olur ya da paramla rezil olmayayım diye yalan söylemek için yapılır.

Bu elbette ki şans işi lakin amd driver anlamında nvidia'nın herzaman için gerisinde kalmaktadır bu yeni bir şey değil. Şaşılacak bir şey hiç değil. Bu kartları kullanmasam tek tek sonuna kadar zorlayıp limitlerini görmesem yahu tamam haklısınız diyeceğim ama durum öyle değil. Kullandığım kartlar ortada ve sorunsuzluk anlamında özellikle de driver anlamında hep nvidia benim adıma ve forumlarda gördüğüm kullanıcılar adına en iyi tercih oldu son yıllarda. Amd ile driverlar iyileşti mi ? Evet. Yeterli mi ? Hayır değil daha çok yol katetmek gerek. Nvidia deli gibi çalışıyor şuanda yeni driverlar için patır patır release yapıyorlar aynı çalışma 3 ay olmuş amd tarafında malesef yok.

Aradaki en büyük fark bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...