Sorieno Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 660 Ti koşacak gibi duruyor ben ondan çok umutluyum düzgün fiyat politikası uygulanırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 physX ile işi olmayanlar için ati fiyat/performans için en iyisi son yıllarda. physX fln istiyorsan da nvidiayı bi önceki nesilden takip edeceksin bence. yeni nesilleri çok uçuk satıyolar. 580 ucuzlar şimdi ne güzel. %20 fark var yaklaşık. biraz oc ile %10 a getirilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Ati'de driver sorunu olduğu sürece geride kalmaya devam edecek. İlk defa Ati aldım hayatımda ve bin pişmanım. Her driver update'te yeni sorun çıkıyor. Bezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 yıllardır ati kart kullanıyorum hiç bir oyunda ekran kartı kaynaklı bir sorun yaşamadım. millet ne yapıyor da sorun yaşıyor hep merak etmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 En basitinden yeni driver Skyrim'de AA'in açık olması durumunda Quake 2 grafiklerine dönüveriyor. Çok da yaygın bir sorun bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 ben de en son 5850 serisinde kullanmıştım ve her yeni driver'i daha beta haliyle kuruyordum fln hiç sorun yaşamıyordum. deli-taş misali oldu bu olay. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 http://www.overclock.net/f/70/ati-drivers-and-overclocking-software İlk sayfa özellikle yeni nesil 7xxx serisine ait driverlarla ilgili en azından 10-12 başlık var. Arka sayfaları saymıyorum bile. Amd driver konusunda çok zayıf ve çok zamana ihtiyaç duyuyor bu bilinen birşey, öyle şaşırılacak bir konu değil. 12.3 özellike oc yapanlar için kabus oldu, 12.4 ne getirecek bakalım göreceğiz. Hatta size 7970 ile ilgili harika bir hata sunayım. Eğer alt tab yapıp youtube ya da herhangi bir flash video izlerseniz kart güç seçeneği modlarından video için olanı kullanır ve saat hızı boştayken 300mhzken 500'e çıkar ardından oyuna döneyim derseniz kart hızını 1000mhz'e çıkartamaz, 500mhz'e takılı kalır ve oyun oynatmaz, yarı değerlerde fps alırsınız ve ekranınız bolca yeşil çizgilerle dolar. Akabinde ekran kararır birkaç saniye sonra windows size display device hatası verir ve kartı normale getirmek için restart atmanız gerekir. Böylesine basit bir hata nasıl bir test sürecinden geçer ve ortadan kaldırılmaz çok merak ediyorum. O yüzden kalkıp amd çok iyi driver yapıyor siz ne yapıyorsunuz da sorun yaşıyorsunuz demeyin. Eski kartları tabiki stabil olur ancak yeni kartları driver anlamında ileriye taşımak için birkaç aya ihtiyaç duyar amd, bu konuda asla ama asla nvidia kadar hızlı olamıyor. Sebebini bilmiyorum ama durum böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ATI control panelden vazgeçip Catalyst e geçtiklerinden beri bu ATI driverlerinden millet şikayet eder oldu. Da şimdi oyle boktan boyle boktan demek te biraz abartma olur. Nvidia whql cıkan driverleri de vardı ekran kartını yakan ,hatta aynı gün kaldırdılar sitelerinden. Her iki firma da benim gözümde aynı.Driver konusuna gelince ikisi de hata yapiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ati eskiden çok problemli driverlar üretiyordu, her geçen sene biraz daha iyileşti driverları. bence şu aralar nvidia ile eş değer durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Nessaftw said: Hatta size 7970 ile ilgili harika bir hata sunayım. Eğer alt tab yapıp youtube ya da herhangi bir flash video izlerseniz kart güç seçeneği modlarından video için olanı kullanır ve saat hızı boştayken 300mhzken 500'e çıkar ardından oyuna döneyim derseniz kart hızını 1000mhz'e çıkartamaz, 500mhz'e takılı kalır ve oyun oynatmaz, yarı değerlerde fps alırsınız ve ekranınız bolca yeşil çizgilerle dolar. Akabinde ekran kararır birkaç saniye sonra windows size display device hatası verir ve kartı normale getirmek için restart atmanız gerekir. bunu nvidia'da da yaşadım. kartla alakalı değil direk windowsla alakalı bişi olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Kartın güç modu ile alakalı bir durum bu, windows ile alakası yok. 7970 ile gelen bir yenilik var enerji tasarrufu için 3 güç modu mevcut bunun kullanımı driver üzerinden sağlanıyor otomatik olarak ve bu noktada bir hata var. Bir sonraki driver fixlenecek bakalım ne zaman çıkartacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 o dediğin şey 7970'da başıma gelmedi benim demek ki kartla alakalı değil :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Bilemem nasıl yaşadığını kartın saat hızlarını kontrol edip görmek mümkün o yüzden net şekilde saptanıyor bu sorun. idle: 300 mhz | video: 500 mhz | perf/oyun: 1k+mhz monitör kapalıyken kendini tamamen kapatması hariç 3 aktif moda sahip kart. Dolayısıyla 500'de takılı kalmasının tek bir anlamı var. Driver özürlülük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 tatmin olmadım dünyada milyonlarca ati kullanıcısı var bir forumda 3-5 topic açılmış 8-10 mesaj atılmış çok mu sorunlu oluyor öyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 şans işi o. neyde ne sorun yaşayacağın belli olmuyor. iki markanın da inişli çıkışlı zamanları oluo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Nessaftw said: idle: 300 mhz | video: 500 mhz | perf/oyun: 1k+mhz monitör kapalıyken kendini tamamen kapatması hariç 3 aktif moda sahip kart. yeni kartlarda hep var bu özellik. anlatmaya çalıştığım o. amd diye takmışsın bi kere ama nvidia'da da var aynı şey. şu an amd 7970 kullanıyorum ama bundan önce nvidia 560ti vardı işte. onda ölçmüştüm, desktoptayken ayrı hızda, video izlerken ayrı hızda, oyun oynarken ayrı hızda. ve evet, bunda da sürücü yanıt vermeyi kesti hatası vardı. 7970'da olmadı henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 570 sli 580 590 kullandım hiçbirinde HATA yaşamadım bu denli. O herkesin 590 yanıyor patlıyor diye korktuğu zamanlarda da kullandım her şey dört dörtlük idi. Şuanda diğer sistemimde hala 590 mevcut ve her driver ile mükemmeleşen bir karttan başka birşey göremiyorum. Bunun birde 6950 ve 6970 crossfire ile 7970 tecrübesi var 6950 hariç hiçbiri güzel neticelenmedi benim adıma. 6950 iyiydi güzeldi ama orta sınıf kart olduğu için ihtiyaçlarımı karşılamadı pek. İkinci kartı takınca micro-stuttering manyağı oldum 6970'ye upgrade de sorunu çözmedi. Tek kullanınca driver dışında sorun yaşatmayan ama sayısı artınca sorun manyağı yapan başka kart yok piyasada. Ben micro-stuttering yaşamıyorum diyen amd kullanıcıları yalan söyler crossfire kullanıp o sorunu gözlemleyememek ya göz bozukluğu ile alakalı olur ya da paramla rezil olmayayım diye yalan söylemek için yapılır. Bu elbette ki şans işi lakin amd driver anlamında nvidia'nın herzaman için gerisinde kalmaktadır bu yeni bir şey değil. Şaşılacak bir şey hiç değil. Bu kartları kullanmasam tek tek sonuna kadar zorlayıp limitlerini görmesem yahu tamam haklısınız diyeceğim ama durum öyle değil. Kullandığım kartlar ortada ve sorunsuzluk anlamında özellikle de driver anlamında hep nvidia benim adıma ve forumlarda gördüğüm kullanıcılar adına en iyi tercih oldu son yıllarda. Amd ile driverlar iyileşti mi ? Evet. Yeterli mi ? Hayır değil daha çok yol katetmek gerek. Nvidia deli gibi çalışıyor şuanda yeni driverlar için patır patır release yapıyorlar aynı çalışma 3 ay olmuş amd tarafında malesef yok. Aradaki en büyük fark bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ati yıllardır bi driverları nvidia seviyesine getiremedi hakkaten, nvidianın bu softwaredeki eziciliği de 3dfxten geliyor bence. rahmetli de kral driver yapardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 hem 580 hem 590 i patlayan bi ben varim dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 o senin uğursuzluğun ile alakalı olm o yüzden sayılmıyor (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar