Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 xlaidehlevar said: yeterince zengin oldular? havaya laf sallamasi ne kadar kolay dimi. devlet ihalelerini hep türbanlılar alıyor türkiye'deki işletmeleri "bize katılmazsan karşıda rakip açarız" diyerek tehdit ederek kendi bünyelerine katıyorlar her türbanlının altında son model arabalar çalışmalarına gerek kalmadan kendilerine para aktarılıyor yeterince zengin olmadılar mı? a pardon evet olmamışlar. biraz daha zengin olmaları gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 ya kusura bakmayında size kalsa düne kadar üniversiteye giremiyordu türbanlılar.Yani bunları eleştiren tayfanın biraz farklı olduğuna inansam gam yemiyicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 son seçime de eyvallah da artık bundan sonra da akpye oy atan direk gerizekalıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 son seçime de eyvallah da bundan sonra CHP'ye oy atan direk gerizekalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Son secime de eyvallahta bundan sonra ldp ye oy atan trollface yunustur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 son seçimi karıştırmayalım da gerizekalı arkadaşlar kendini belli ettikleri sürece, yörüngeye bilet alacaklardır. ayrıca, bi entry görüp şikayet etmek yerine aynısını tekrarlamak da çok matah bi davranış değil, bunu da bil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Wispy said: Seksapeli bitiriyor 3. şahıslar için. Adriana Lima başörtüsü taksa, geceyarısında kıraathaneye girse İstanbul ne taraf ağalar diye sorsa önce bir çay ikram eder sonra da gideceği yere kadar bırakırlar sağ salim sdfgh valla sana varoşlardan yüzbin adam toplayabilirim, başörtülü kızlara sarkacak nitelikte. adamlar hem kıza namusludur bizden diyip bakıyor, hem göremediği için tahayyül ediyor, sonra yine üstüne sulanıyor. geceyarısı kıraathaneye bıyıklı adamı örtüp soksan adama sabunu aldırırlar bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 inanmıyorsan saygı duy bari!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Ardeth said: balon said: Sizin gibilerin faşist ve kafatasçı düşüncelerini bu ülkeye egemen olma konusunda tam manasıyla etkisiz kılacak bir anayasaya sahip olalım bana yeter. Kenan Evren'in yargılanıp yargılanmamasını Akp'ye oy atan liberal kesimden bir çoğu kişi eleştirebilir fakat açıkçası yeni anayasa dışında bu hükümetin yaptığı hiç bir faaliyet umrumda değil. Sadece sizin gibilerin kafatasçı kurgusu sonsuza dek bu ülkenin başından def olsun diye de bu seçimlerde bu partiye oy attım, başka sebepten değil. Umarım kendilerine verilen oyları da boşa çevirmezler ve ebede kadar Başbakanımı hayırla yad ederim. bu ülkeyi faşistlikten kurtaracak olan AKP he mi? bi faşistlik bitecek daha kötüsü gelecek. tek faşistliği darbecilik ve ordu faşizmi sanıyorsanız yanılıyorsunuz hükümetin kuklası olmuş polis ve hukuk devletiyle çok daha güzel çok daha sinsi ve çaktırmadan faşist devlet oluşturulur mis gibi olur oh. ha tabi bu faşist devleti oluşturanlar sizin kafa yapınızda olunca demokrasi oluyor pardon. Zamanında kukla olmayan adelet, bu ülkede seçilmiş bir başbakan astı. Yani olayı taraf ve görüş gözüyle bakmanın yerine, at gözlüklerini bırakıp şunu düşünebilmek gerekiyor. adalet ve hukuk sistemininde çoğu meselede olduğu gibi hızlı bir değişime ihtiyacı var. Bu ülkenin hızlı bir değişime ihtiyacı var. Yani yeni bi anayasaya.. Başbakanın söylemi şu yönden haklı. Burada da görüldü bunların versiyonları. Adam İslamiyet'e inanmıyor, saçma buluyor inanç sistemini. Bu dine inananların dinine uygun/uygun olmayan şeyleri sorgulaması, böyle kurumların kurulmasını istemesi en doğal hakları. Musevilerde de benzer kurumlar var. Adam diyor ki şöyle olsun, bitsin. Siz salak mısınız, bunları sorgulamak için böyle kurumlara ihtiyaç mı var? Bizim de demek istediğimiz, arkadaşım sana göre zaten saçma olan bir şey zaten din genel olarak. Sana nasıl mantıklı gelmesini beklersin ki?O yüzden sana ne yani, niye karışıyorsun? Dünyanın her yerinde böyle kurumlar var. Bu ülkeye has bir şey değil. Bu belirttiğim sebeplere benzer sebeplerle bu açıklama da bir yerden bir taraflara çekiliyor. Bu sadece Türkiye'de istismar edilen bir şey değil, başörtüsü olayı. Dünyada zaten inançsızlığa bir eğilim var, dünyanın her yerinde böyle bir karışma var zaten. Bu 2-3 senelik bir şey değil, bunun bi mazisi var. Şimdi dünyada da bu süreç değişmeye başladı. İnsan hakları açısından daha kısıtlı anayasalar da bu bağlamda yok olup gitmeye mahkum. O yüzden kıldan tüy çekilmiş ve abartılmış baya bu olay. Bu eğilim doğal bir eğilim değil. Bu insani bir mesele, siyasi bir mesele değil. Bu hale kadar yeterince istismar ettiler, bir sürü meselemiz gibi. Yeterli yani, bundan sonra ben de olsam benzer bir laf söylerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Sorun anayasa ha? 82 Anayasası tam 17 kez değişti, ilk halindeki 177 maddeden 83'ü. Yani Anayasa artık o darbe zamanı yapılan anayasa ile uzaktan yakından alakalı değil. Anayasa maddelerini değiştirmek sanıldığından kolaydır (bkz. 29 yılda 17 değişiklik), kalanlar ise sadece hükümetlerin işine geldiğinden orda kaldılar. Size kapağı değiştirilmiş birşey verecekler ve siz de yiyeceksiniz o kadar. Sorun zihniyettir; Şimdi ki hükümetin de son 66 yıldır olan hükümetlerle aynı zihniyeti paylaşması ve Türk halkının zihniyeti: Devlet için millet zihniyeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Bazı şeylere yama yaparsın, bazı şeyleri yeniden alman gerekir. Bahsettiğin şeyler yama. İstenilen şeyler kalıcı değişiklik, sadece hükümetin kafasına göre yapılan şeyin de eskisinden farkı olmaz. Diğer partilerle de görüşmeler bir zemine oturtulmaya çalışıyor, çalışılmak zorunda bu yüzden. Haber izlersen biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Sen çöpe belli aralıklarla esans sıkmışsın, ne sıkarsan sık. O temizlenmediği sürece daha kötü koku vermekten başka bi şey yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Evet, yeni anayasada da geçen anayasa değişikliklerinde sergilediği uzlaşmacı tavrı sergileyecektir hükümet. Ayrıca bir hukukçu olarak diyebilirim ki anayasalar sadece bir çerçeve verir. Şu anki anayasa çerçevesini düzgün yasalarla doldururusan oldukça iyi bir anayasa aslında, gerekli bütün özgürlük ve hakları vatandaşına tanıyor. Kanunlar tanımıyor. Sorun anayasada değil, yasalarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 anayasayla turban arasindaki baglanti aynen kuranla turban arasindaki baglanti gibi* tayyibin bu kadar kopurmesinin sebebi su, kendilerini demokrasi fatihi gibi gostereceklerdi guya anayasayi degistirince hersey sutliman olacak, akp turkiyeye tam demokrasiyi getirmis olacakti bunun gaziyla bi 10 sene daha iktidarda kalirdi akp ama bdp trolluk yapip direk onerge sununca isin rengi degisti, akpnin turbana ozgurluk saglama gibi bir amaci kisa vadede yok cunku tayyibin "siz bizi koseye sikistirdiginizi mi saniyorsunuz lan dinsizler" cikisinin asil sebebi bu 10 senedir iktidarda olmalarina, meclis cogunluguna sahip olmalarina ragmen turbanla ilgili birsey yapmamis olmalarinin sebebi bu *captain obvious: arada herhangibir baglanti yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 balon said: Zamanında kukla olmayan adelet, bu ülkede seçilmiş bir başbakan astı. Yani olayı taraf ve görüş gözüyle bakmanın yerine, at gözlüklerini bırakıp şunu düşünebilmek gerekiyor. adalet ve hukuk sistemininde çoğu meselede olduğu gibi hızlı bir değişime ihtiyacı var. Bu ülkenin hızlı bir değişime ihtiyacı var. Yani yeni bi anayasaya.. Benim o adalete kukla değil dediğimi nerden çıkardın, demediysem benim dediğim şeyle alakası ne. Senin değişim dediğin şey birinin kuklası olan adaletin başkasının kuklası haline gelmesi. Bu açık seçik ortada bence pek çok örnekle konuştuk bunu, HSYK'nın saçma sekilde ucu milletvekillerine dokunan tarikat davalarına müdahale etmesi, ucube heykel davası, ergenekon tutuklamaları vs. Bir farkı yok yani sırf kafa yapısı farklı o kadar. Ha o kafa yapısı senin hoşuna gidiyorsa tabi bu duruma kukla demezsin. Benim yukarda yazdıklarımın ise bu olayla pek ilgisi yok o yüzden geri kalanına yorum yapmadım.AKP de bu ülkeyi kendi kafa yapısına uygun bir polis ve kukla hukuk devletine doğru götürüyor diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Leopar said: anayasayla turban arasindaki baglanti aynen kuranla turban arasindaki baglanti gibi* tayyibin bu kadar kopurmesinin sebebi su, kendilerini demokrasi fatihi gibi gostereceklerdi guya anayasayi degistirince hersey sutliman olacak, akp turkiyeye tam demokrasiyi getirmis olacakti bunun gaziyla bi 10 sene daha iktidarda kalirdi akp ama bdp trolluk yapip direk onerge sununca isin rengi degisti, akpnin turbana ozgurluk saglama gibi bir amaci kisa vadede yok cunku tayyibin "siz bizi koseye sikistirdiginizi mi saniyorsunuz lan dinsizler" cikisinin asil sebebi bu 10 senedir iktidarda olmalarina, meclis cogunluguna sahip olmalarina ragmen turbanla ilgili birsey yapmamis olmalarinin sebebi bu *captain obvious: arada herhangibir baglanti yok =) ne güzel demiş bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 balon said: Kenan Evren'in yargılanıp yargılanmamasını Akp'ye oy atan liberal kesimden bir çoğu kişi eleştirebilir fakat açıkçası yeni anayasa dışında bu hükümetin yaptığı hiç bir faaliyet umrumda değil. Açıkçası diğer kesimlerin de bir düşünmesi lazım. Yani bu AKPnin kendi istediği yasaları kabul ettirmek için ağzına sakız ettiği türban, demokrasi, insan hakları, darbeciler konseptlerini seçmenlerini kandırmak için kullandığını da gösterebilir. Bu açıdan dürüst olmayan bir partinin yapacağı anayasaya güvenmek ne kadar doğrudur vs gibi sorular var. Adamların ana referandum argümanlarından biriydi kenan evren hatta onca hukukçu çıkıp yargılamak mümkün olmayabilir dedikçe onlar da tersini söylemekte ve bu konuda kesin bir tavır çizmekte ısrar ettiler. Bunun üstüne bu konuyla ilgili yapılan tek şey SEÇİMLERDEN ÖNCE kenan evrenin sorgulanmasıydı. Bu bile çok şey anlatılıyor bence AKPnin güvenilebilirliği konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Akp'ye diğer partilerden daha çok güvenmek için yeterince sebep var, bu uzlaşmayı sağlayacak olanlar da milletvekilleri. Kime güvenmemizi bekliyorsun ki, hangi çalışma ve çözümleriyle. Onu anlıyamıyorum. Biz malvarlığımızı, tüm güvenimizi bu partiye endekslemiyoruz. Endeksleyenler olabilir ama ben böyle düşünmüyorum. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor, bu parti de bunun için adım atıyor. Ergenekon davası diyorsun, yani her şey yalan orduda hiç bir şey yok demek fazlaca abartı ve saçma bir bakış açısı oluyor bana göre. Ucube heykel davası bilmiyorum gündemimizde ne kadar öncelik taşıyor. O konu hakkında da fazlaca yorum var, o açıklama saçma olabilir de konumuzla çok fazla ilgisi yok malesef. Sorunları ortaya koymak evet güzel olsun. Fakat çözüm de ortaya koymaya çalışın bi zahmet. Bu olmasın demek kolay, alternatif süreçler ortaya koyun deyince susmak da. Bir yere olayı da yıkmak kolay, herkesin taşın eline altını atması lazım. Vicdan sahiplerinin yani. Ben öyle düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar