Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda Real Money Auction House (RMAH) sistemi


Sam

Öne çıkan mesajlar

Eh madem başlık açılmış, öbür topiğe burdan cevap verelim.

Masquerade said:

alma sen oyunu axedice valla ne diyim.


Ben zaten almıyorum da, sen alarak Demons Souls 3 te parayla lvl ve item alan adamların pata küte invasion atmasının, oyunların parayla item/xp vs. almadan adam gibi oynanmadığı bir geleceğin önünü açıyorsun.

FreEmoon said:

Siz oynamak istemiyormusunuz? Güle güle o zaman, oynamayın insanlarıda rahat bırakın. Yok babasının kredi kartıymış falan hala 15 yaş muhabbetleri yapmayı bırakın şurda. Gerçekleri görün sonra gelinki yazdıklarınız insanlar tarafından ciddiye alınsın. aynı teraneleri 300 sayfadır yazıyorsunuz yeter , harbiden yeter.


lolololololol /care. Burası bizim forumumuz freemoon. Beğenmiyorsan gidersin. Ben haklı davamı savunmaya devam ediyorum.

İkinci olarak, babasının kredi kartı adamlarından daha kötü olan bişey varsa o da "benim kredi kartım!" adamları. Hadi ilk grup ergen olduğu için onları sallamıyoruz büyüyünce geçer diyoruz, ikinci grup tam bir vizyonsuzluk ve yetersizlik örneği. Sen hem oyuna yeteme, başka insanların oyun mekanikleri dahilinde kazandıkları için para basarak işin "oyun" mekaniğine temelden karşı gel, hem de RMAH sisteminin nasıl bütün oyunları para vermeden oynanmayacak hale getireceğini kestiremeyip savunucusu kesil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Kanka senin sorceress için deli item düştü al canımss" devri bitmiştir %99 oranında bu rmah olayıyla.En uyuz olduğum kısmı bu.

Olası "Olm ben senin sorcuna item vermiştim ama sen adilik yapip gittin satıyon benim barbara lazım olan kılıcı" tarzı kavgalara da hazırlık yapmalıyız :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha dramatik birşey söyleyeyim:

Kimse parasıyla falan ezemeyecek zaten. Satın alınabilecek bütün itemlar herkesde olacak, o yüzden para tuzağı olmaktan başka bir işe yaramayacak. Siz sanıyormusunuz ki bizim zibidiler para verebilecek de itema İngiliz Alman Fransız veremeyecek?
para vermeyen bayacak, para verenler de kendi arasında yine takılacak, olan para verip almayan düzgün gamera oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diablo 3 başlığından buraya taşıdım;

Bi de şunu ekleyeyim,

İnsanların çoğunun oyunları bu kadar sevmesinin nedeni(araştırma yazdım bunla ilgili biliyorum) kendilerini gerçek hayatlarındaki kimliklerinden sıyırıp yeni bir kimliğe bürünmeleri. Yani patronun hönkürdüğü karının terlik fırlattığı babanın yüzüne tükürdüğü herif olmaktan çıkıp level bilmemne paladin falan olabilmek.
Eğer gerçek hayattaki kimliğimiz yani paramız, pulumuz, statümüz vs. oyunlardaki kimliğimizi etkilemeye başlarsa(RMHA gibi) oyunların o büyülü bilmemne dünyası direk biter. Bir düşünün, Universe of Starcraft çıkmış(atıyorum) oyuna giriyorsunuz, birinin üstünde envayi çeşit item kaslı jim raynor gibi yardırıyor, başka bi adama bakıyosunuz orda inekle kapışıyor kıçında don yok falan, direk diyeceğiniz "ilk adamzengin, ikincisi kapıcı" gibi birşey olacak) eh böyle olunca zengin olmayan kimse için oynama sebebi olmaz.

Hal böyle olunca, benim katrilyon dolarım olsa(ki halim vaktim son derece iyidir) yine de gidip oyun oynamam çünkü beni bu dünyadan uzağa götürmedikçe yemişim oyununu arkadaşın dediği gibi gider kumar oynarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayda 20 milyar harcayan kişileri bizzat gördüm ben f2p oyunlarda. Uzun süre bir f2p firması için çalıştım.

O olay yalan yani, hayattaki statü flan filan diye. Bu ödeme muhabbetleri kumar gibi birşey zaten. Kaptıran o kumar kısmına kaptırıyor kendini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olayın etik olmamasını şusunu busunu geçtim, pirvanın dediği statü olayları da bir yana

OYUNDAN SIKILACAKSINIZ

10 senedir beklediğiniz oyundan bayacaksınız, oyun teknik olarak her ne kadar çok güzel olsada, hack and slash oyunun tek olayı olan item avını da parayla yapabildikten sonra oyunu neden oynayacaksınız merak ediyorum?
hele kanuninin daha korkunç bir postu var


said:
satilmasini destekliyorum..

zaten aliyordum cinliden kildan tuyden benim oyun keyfime etkisi arti yonde.

babamdan kulce kulce altin kalmis hero rp si yapacam ne biliyim.

en azindan kredi akrtim calindi mal geldimi gelecekmi, levellendikmi ne oldu banlandikmi derdi yok. kendimiz ettik cinlileri destekleyerek simdi el koyuyorlar kendilerince.

iyi olur .. benim adima.


oyun çıktıktan sonraki generic bir kanuni postu

"oyun çok sıkıcı, 2 günde 60 oldum yapacak bişey yok, itemları da ahden aldım, oyun çok sıkıcı yeni oynayacak olanlar bu postu görüp zevkinize limon sıkayım istedim"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablo icin konusuyorum, rmah olmasaydi baska yontemlerle insanlar birbirine saticaklardi itemlari. ustune scam olaylari olucakti. simdi herkesin gozu onunde ve `ben o islere hic bulasmiyim` insanlarinin da kolayca ulasabilecegi sekilde olucak.
gayet guzel gorunuyo su anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gelişmiş bir batı ülkesinde ayda 20 milyar enteresan bir rakam değil. 3. dünya ülkeleri olarak bizden başa çıkan pek olmaz. Fakat önemli olan şey axe in dediği gibi bu artık marjinal f2p oyunlardan çıkıp piyasanın asıl mekaniği haline geliyor. Yani Blizzard d3te bunu kullanırsa artık birçok oyunda kullanılabilir bu.

Tamam sen bir f2p için çalıştın, kaç oyuncunuz vardı? Hiç oyun oynanmaz diyen yok, fakat oyun sektörünü çok küçültür böyle birşey. Ben alıp oynamam.(sayısız oyun satın almışımdır ama bir kere bile f2p oynamadım, item alma olayına girmedim. wow oynarken de at eşek falan aldık fakat kozmetik şeylerdi, item alınsaydı onu da bırakırdım). Ve biliyorum ki, üst düzey gamerların da büyük çoğunluğu oynamaz. Fakirler hiç oynamaz. O yüzden piyasası küçülür, tadı tuzu kaçar. Son kertede yine talep üzerine RMAH olmayan oyunlar yapılacaktır ve tıpış tıpış çoğunluk oraya gelir, ben çok da karamsar değilim fakat zaman kaybı olacak, bize de bunaltı gelecek.

Kumar oynamanın en azından riski var, RMAH sisteminde o da yok, parayı veren düdüğü çalar durumu var, o açıdan paramı harcamak istersem eminim gidip RMAHde harcamam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...