Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Behzat Ç. : Seni Kalbime Gömdüm

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Şimdi eşimle eve geldik, az önce izledik Behzat Ç.'yi.
Hiç beğenmedik.
Senaryo çok zorlama.
Hiç konuşmayan, sadece şöyle bir görünen diziden alıştığımız-bildiğimiz karakterler var.
Tabii özlemişiz neticede ekibi. Sık sık gülümsedik ama film güzel olmamış. Tahmin ettiğimden daha fazla ve çok gereksiz küfürler var.

Diziyi izlemeyen bir adam izlese bu filmi "ulan bu ne olm, geçen sene yere göğe sığdıramadığınız dizi bu muydu?" der haklı olarak.
Sağda-solda diziden bağımsız lafları dönüyor ama ne bağımsızı? Geyik hepsi...Savcı ile Behzat birlikte mi? Birlikte...Cevdet ve öbür karaktersiz dallama ortamda mı? Ortamda. Behzat yine kızının hayalini sürekli görüp durmuyor mu? Evet...Ve daha 1 ton şey.

Neyse...
Biz beğenmedik. Çok beklenti ile gitmeyin yoksa hayal kırıklığı olur. Ama "özledim lan Behzat'ı,Harun'u, Hayalet'i,Akbaba'yı."diyerek giderseniz sanki daha bir keyifli olabilir gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 5 dk yı kaçırdım geç kaldım :/
timeline olarak tam ne zamanda geçiyor bu ? şuleyle alakalı hiç bişeyden bahsedilmiyor ? selim sittir i yemişti en son o hala ortalarda dolanıyo fln? tavşandan kestirmeye çalıştım da o ne zamana denk geliyodu onu da hatırlayamadım :)
yine de çok sürükleyici, sıkıcı olmayan bi film yapmışlar, keşke daha iyisi olsaymış tabii de 20 günde film çekip bitirirsen anca bu kadar oluyo heralde :)

DarKRideR said:

Beni asıl kendimden geçiren olay ise filmin sonundaki monolog oldu. Anlayana direk tokat gibi bir konuşmaydı.

çok iyiydi burası hakkaten. tüyler tiken tiken
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

behzat hastaneden çıktıktan sonra şule veriyodu galiba o tavşanı ? yanlış mı hatırlıyorum? ama savcıyla kırıştırıyolar pff hakakten arada derede kalmış bi zamanda geçiyomuş :P

Galiba bir cinayet mahalinden buluyorlardı tavşanı, sahipsiz kalmasın diye alıyordu galiba behzat ç.
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

behzat hastaneden çıktıktan sonra şule veriyodu galiba o tavşanı ? yanlış mı hatırlıyorum? ama savcıyla kırıştırıyolar pff hakakten arada derede kalmış bi zamanda geçiyomuş :P

akıllı adamın hali başka.
aynen öyle,o tavşanı şule verdi ona hastahaneden çıktığında.
o tavşanı sihirbaz bir cinayet kurbanının evinden aldı Behzat. hani güya filmden bağımsız falan diyorlardı ya hikaye...ne bağımlı olmuş,ne bağımsız.selim mesela laf olsun diye oynatılmış,tek bir diyaloğu yok.

son sahnedeki diyalog derken neyi kastediyorsunuz bu arada, hatırlatsanıza bana?
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

diziyi takip etmeyen biri olarak gidip izlesem cok mu fransiz kalirim?

nasıl desem, çok değil ama az kalırsın.

Bazı detaylar var, niye olduğu hiç söylenilmiyor dizide sürekli işlendiğinden ötürü ki eğer diziyi hiç izlememiş biriysen bazılarını hiçbir şekilde anlamayabilirsin.

Mesela,

izlemeyen okumasın

Berna'nın kim olduğu film boyunca bir kez bile söylenmiyor. Karısı mıydı, kızı mıydı, bir cinayet kurbanı mıydı vs... Diziyi izlediğimiz için kızı olduğunu biliyoruz sadece kim olduğunu,

Örneğin Behzat'ın neden ruhsal sorunlar yaşadığından da bahsetmiyor. Çünkü Berna'nın başına gelenlerden bahsetmediği gibi dizinin ilk bölümlerini izlememişsen zaten anlayamıyorsun.

Karakterlerin kişilikleri mesela, Hayalet niye bir şeyi bulamıyor diye fenalık geçiriyor ne bilim, Akbaba niye mezarlara takıntılı, köpek gömmesine mesela?

Savcı ile ilişkileri ne alaka misal yine, vs. vs. gider.

Yani kısacası en kötü 4-5 bölüm Behzat ç izleyen biriyseniz fransız kalmazsınız fakat hiç izlemediyseniz boşlukta kalan çok kısım var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...