Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 bit vidyo (Hi10P) izleme rehberi (know-how modunda, neyin ne olduğunu anlatmadım)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

kaliteyi geçtim de dosya boyutunu düşürmesi bile yeter. şişirdikçe şişirdi sub grupları dosyaları, 1080p büyüklüğünde 720p koyuyorlar filan sinirlenip re-encode yapasım geliyor. çok lazım sanki.
Kaede said:

hiçbir sorun yok pms de

sadece ilk bölümde sorun olmamasına rağmen guilty crownun 2. bölümünde bir altyazı problemi oluştu. coalguys ne halt yediyse artık

cccp mi kullanıyorsun? pms 1.4? 1.5?
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Denedim ve gerçekten müthiş bir kalite farkı var ortada teşekkür ederim. MPCH'ı nedense alt yazılı dosyalar için sevemedim , normalde izlememde olaki izlersem diye bsplayerı tutucam bilgisayarda , acaba bs playerda bu madvryi felan kullanmak için gerekli işlemleride yazabilirmisin?

Edit: Playclaw adlı bir program ile(fraps türevi) oyun kaydediyorum ve kayıt aldığım dosyaları MPCHC açmıyor(görüntü yok) fakat bs player açıyor nedeni ve düzeltme yöntemi hakkında bilgin varsa ayrıca yardımcı olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
di said:

Fortuna said:

Şuan sadece anime fansubberlar encode ediyor. Normalde bütün source material 8 bit ama 8 bit source u 10 bit ile encode etmek bile çok farkediyor. Şuan bazı anime fansub grupları 10 bit ile encode ediyor, ileride Dimension, Immerse falan da 10bit ile çalışırlarsa TV dizileri vb. de 10bit olur. Tamamen encoderın yapıp yapmamasına kalmış birşey.

Edit: Şuan House House s8e01'i karşılaştırdım madvr vs ffdshow olarak, FFDhow'unkinde bariz bir grilik var , screenshotlar malesef aynı boyda değil (MadVR'yi printscreen ile, ffshowu capture frame ile aldım çünkü) ama pek bir etkisi yok bunun.

FFDShow

http://i52.tinypic.com/2v8s5qu.png

MadVR

http://i56.tinypic.com/rivpft.png

Bu mudur yani 10bit diye bu kadar yaygara koparmaniz ? Bu ne abi ? Blur kisimlar haricinde hic bir fark yok nerdeyse. Ekrana gomulmeden farki gorebilmeniz de mumkun degil. 3 metreden seyrediyorum ben 720p'leri, ah ulan burasi ne kotuymus dedigim olmadi hic.

Hani gereklilikten cok bildiginiz takinti olmus. Ha ne zaman kurarim, ugrasirim ?

Şaka mısın abi boru gibi fark var lan. 10 bit video olsa kim bilir nolacak...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...