Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ip atlama

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Eğlenceli baya. Videodaki kızın yaptığı seviyede yapabilmek kolay bir şey değil yalnız. Daha önce hiç yapmadıysan, 2-3 atlayışta bir durmak zorunda bile kalabilirsin. Kimi daha hızlı kapıyor ama ben ilk günlerde 20-30 tane arkaarkaya atlayınca sevininiyodum.

Haftalarca ya da aylarca yapıp işi iyice kapınca double under denen lanet şeye başlarsın. Onun sonu yok. Depardan daha yorucu bir şey. Hayattan soğutuyo adamı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

ip atlamasi muziksiz direk bayar, surekli boyle tempo muzigi lazim. onun disinda 90-100 kilo civarlarinda biriysen de bacak eklemleri icin is biraz sikintili olabilir. yanlis hatirlamiyorsam her bir dize agirliginin yaklasik 4 kati kadar basinc dusuyor hareket sirasinda. kardiyo olarak da iyi bi egzersiz bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
aha super

ben de ip atlamaya başladım bu aralar. koşu ve eliptiğin yanına birşeyler koymak istedim ve ip atlamaya karar verdim. ama benim yaptığım şu şekilde oluyor. ben aralıksız ip atlamıyorum , zaten atlayamam da. yarım saat aralıksız ip atlayabilecek baba yiğit de az bulunur zaten.

100er setler halinde ip atlıyorum. başlarda 5-6 hatta daha fazla defa takılırken ipe artık 2-3 ya da hiç hatasız seti bitirebiliyorum. tabi bu kaçıncı sette olduğuna da bakıyor çunku bacaklar isteristemez yoruluyor ve yeteri kadar zıplayamıyorsun.
polar saatim var , bir setin sonunda nabız ortalama 170-180 arasında oluyor. pilates topuna oturuyorum ve hiç bir şey yapmıyorum. nabzın 150ye inmesini bekliyorum (max 1 dk oluyor bu da) sonra tekrar atlamaya başlıyorum.

mesela bugun 15 dk eliptik , 20 dk koşu ( bugün nedense canım sıkıldı normalde 40 dk min koşarım ) ve 15 set de ip atladım. totalde 75 dk gibi birşey sürdü.

ip atlarken şuna da dikkat etmek lazım. omuz kasları da ciddi yoruluyor. o yüzden ben omuz çalıştığım günü ertesinde filan kesinlikle atlamıyorum , kaslar iyice dinlenen kadar ip atlamak mantıklı değil.

ip atlamak mükemmel bir antrenman. kondüsyona da etkisi var ama amaç kondüsyonsa koşacaksın. ama ip atlamak daha çok patlayıcı yani anlık bir antrenman olduğu için kısa zamanda fazla efor harcanan sporlarda çok kullanılır (mesela boks) , benim için faydası ise şu şekilde oldu: ben setler halinde atladığım için artık koşarken bile olsa nabzımın daha hızlı düşmesini sağlıyor.

sonuç olarak ip atlamak züpper. koşmaktan daha eğlenceli. tek kötü noktası ise harbiden de dizlere ve tendonlara ciddi yük biniyor. iyi bir ayakkabıyla atlanmasında fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

100er setler halinde ip atlıyorum. başlarda 5-6 hatta daha fazla defa takılırken ipe artık 2-3 ya da hiç hatasız seti bitirebiliyorum. tabi bu kaçıncı sette olduğuna da bakıyor çunku bacaklar isteristemez yoruluyor ve yeteri kadar zıplayamıyorsun.
polar saatim var , bir setin sonunda nabız ortalama 170-180 arasında oluyor.

...

ip atlarken şuna da dikkat etmek lazım. omuz kasları da ciddi yoruluyor. o yüzden ben omuz çalıştığım günü ertesinde filan kesinlikle atlamıyorum , kaslar iyice dinlenen kadar ip atlamak mantıklı değil.

Şu yazdıklarına bakarsak gereğinden çok daha zıpladığını söylebilirim kesinlikle. Mümkün olduğunda az zıplamaya çalış. Bakınız ilk 50 saniye:

http://www.youtube.com/watch?v=kKIRfOktoZg&feature=related

50. saniyeden sonrası ise motivasyon olarak izlenebilir. 1:10'a dikkat. ;) Çok zıplamak antreman olarak yalnış değil ama tekniği yalnış kaparsan düzeltmesi zor olur. Doğru tekniği öğrendikten sonra hareketi zorlaştırmak için zibil yol var.

Omuz antremanı sonrasında omuz ağrısı hissetmen normaldir ama öyle çok da zorlamaması lazım omuzları. Yine videonun ilk 30 saniyesine falan bak. İp sadece bilekten dönüyor. Omuz ve kollar sabit sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

kanuni ve norak +1

mirage sana da katılıyorum. ve omuz konusunda da haklısın. ama tabi şu da var ki daha ip atlamada çok yeniyim. yani sadedce bilekten atlatmak için bile deneyim gerekiyor. hatta bu abi zıplamıyor bile , bilekten hafif kendini itiyor anasını satiim =)

gidip kendime ip almaya da niyetliyim , ipin boyu ve ağırlığı çok önemli. ben normal ip kullanıyorum ama bu videolardaki insanlar normal ip değil plastikten şerit kullanıyorlar. sanırım ona geçtiğimde üst tarafta çok daha az zorlanma hissedicem.

ip atlayın arkadaşlar , ilk zamanlarda biraz zorlanırsınız ama bu kadar zevkli , az masraflı ve işe yarayan egzersiz zor bulunur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Bende atlamaya başladım 2-3 aydır. Ben Şöyle yapıyorum mesela limit koyuyorum 10 dakika diyelim, o süre boyuca takılsamda hemen tekrar atlamaya başalyıp hiç ara vermeden 10 dakikayı tamamlamayı hedefliyorum.

Setlemede mantıklı tabi ve ilk günler omuzlar ve kollar hamlandı bendede.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
İp atlmayaı bayağı geliştirdim 20 dakika durmadan (takılmalar hariç) atlayabilir hale geldim rekorum 25 dakika. Dakikada min 130 zıplama yapabiliyorum.

Koşmadığım zamanlar ip atlıyorum, 13/kmh ile 5 km koşuyorum veya eğik halde 30 dakika 10km/h. Ama başlarda 10 dakika bile ip atlayamıyordum nefesim yetiyordu ama omuzlar ve kollar yoruluyordu.

Acaip keyifli ve çok gaza geliyorsunuz :), tavsiye ederim.

Dizlere yük binmesin diye, bende mekik için yer minderi var mat mıydı adı, onun üstünde ayakkabı ile atlıyorum ama kalın bir halı üstünde de aynı atlarsanız aynı işlvei görüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...