Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İçerik Kopyalanması Sorunu(Paylaşımlarım izinsiz kullanılıyor)


Tesbih

Öne çıkan mesajlar

İfşa etmemek adına hiçbir isim vermiyorum, benim bir sitem var ve bu sitede ciddi araştırmalar yaparak ve kaynak vererek yazılar yazıyorum, paylaşımlar yapıyorum.

Fakat benden büyük bir site gelip bu yazıları kendisininmiş gibi yayınlıyor tabi kaynakları vermiyor benim verdiğim. Sitemde c/p koruması var demek ki adamlar oturup elle yazıyor.

Bu konuda ne yapabilirim ?

Ben oturup uğraşıyorum yazıyorum ekmeğini adamlar yiyor bir de üstüne üstlük yüzsüz yüzsüz burada yazılanları izinsiz kopyalamak... diye uyarı geçiyorlar sitelerine. Bu işi çözene kadar yazıları bir kenarda biriktirip yayınlamamaya karar verdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uğraştığına değicek mi ki ? İhtardır , avukattır falan uğraş ve masraf yapıcaksın.

Web e attığın ve client taraflı çalışan herşey kopyalanır , yapıcak birşey yok, webin özü bu zaten :)

Edit : Bloguna post attığın zmn ki date i destek göstererek yazını yayınlıyan yerlere comment post gir , benden çalıntıdır diye. Yasal bir dayanak değil tabi , o tarihlerde değiştirilebilir ama en azından o sitelerde snn yazılarını takip edenler belki direk sana doğru kayarlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılar birebir aynıysa öyle kolay sıyrılamaz. Sonuçta adam araştırma yapıp yazı yazıyorum diyor, o yazıda kullancığı cümleler araştırmalardan elde ettiği verileri kendi yorumlarıyla birleştirip kurduğu cümleler, özgün şeyler yani. O cümlelerin birebir kopyasını sadece adamın zihnini okuyarak ya da yazılarından arak yaparak elde edebilecekleri için, sıyrılmaları kolay değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben katılmıyorum yasal hiç bir hakkı olmadığına. Zira hürriyet ve benzeri kolpaçyüz siteler her bokun altına çatır çatır "KOPYALARSANIZ DAVA AÇAR YASAL İŞLEMLE DONUNUZA KADAR ALIRIZ" modunda takılıyorlar biliyorsunuz. Bence uğraşmalısın ki uğraşacak bir şey de yok.

Bir avukata danışma: saati 200 lira diyelim. Üstüne bir dilekçe. O kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih said:

Sormak istediğim bir diğer konu da şimdi bu adamlar benden kopyaladı. Ve googleın gözünde bu adamlar benden daha büyük peki bu yazının kopyalanması google bazında bana zarar verir mi yoksa kopya içerik olduğundan bana yararı mı olur ?


eğer ciddi ciddi bir hukuki mücadeleye girmek istiyorsan bir pundununa getiririz ama önce buna karar vermen lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"hicbirsey yapamazsin" demek deli sacmasi

bir mail hazirla, adamlara hangi adreste hangi icerigini nasil kullandiklarini belirten bir taslak hazirla. tahmini de bir deger bic kafanda. misal kelime basina 50 kurus ucretin standart oldugunu, bu icerigi kullandiklari icin bu bedeli talep ettigini belirt. 10 tane makalen toplam 2000 kelime mi ediyor, 1000ytl talepte bulun. sonra bir avukat bul, bunu gozden gecirsin, son rutuslari yapsin, noter araciligiyla ihtarname seklinde yollayin.

elbette sana bu parayi odemezler. ama ne bir daha sitenden yazi kopyalayabilirler, ne de ileride bir gun mahkemelik olursaniz "yea bilmiyorduk" diyebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...