Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 'Damsız' Girme Yasağı ve Tüketici Yasası'na Aykırılık İstanbul`da bir avukat, içeri alınmadığı kafeyi şikayet etti. Belediye ve kaymakamlık resmi yazı gönderip `Uygulama sürerse yasal işlem yaparız` dedi.. Arkadaşlarıyla sosyetik bir kafeye alınmayan avukat Onur Sümer , Tüketiciyi Koruma Kanunu `nun 5`inci maddesini gerekçe göstererek belediye ve kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdi. Umuma açık işyerlerinin müşteri ayrımı yapmaması gerektiğini bildiren Beşiktaş Belediyesi ve Kaymakamlık , avukata verdikleri resmi yanıtlarda tesisin uygulamayı devam ettirmesi halinde yasal işlem yapılacağını bildirdi. Kafenin işletmecisi ise O.S. `in 12 erkek arkadaşıyla beraber geldiğini ve hiçbir işletmenin bu kadar insanı kabul edemeyeceğini iddia edip `Tipi düzgün 2-3 erkeğin içeri girebildiğini` söyledi. CEZASI 100 BİN TL Kafe işletmecilerinin bu karara uymaması halinde, Tüketiciyi Koruma Kanunu `nun 25`inci maddesine göre 50 bin ila 100 bin YTL arasında para cezası kesilebileceği belirtildi Alıntıdır: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=17636 [hr] Hukukçu patilere 2 sorum: 1- TKK'da aradım ama bu maddeleri bulamadım biri paylaşabilirmi? 2- Birde gerçekten böyle birşey varmı çünkü türk olup damsız oldunmu plaja bile sokmuyorlar bu yaz başımıza malesef geldi bodrumda :D Abartan işletmeleri bu yolla yetkili mercilere bildirmek güzel olabilirdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 cafe olayını ilk defa duydum ya hangi cafeymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Cirkin oldugu icin almamislar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 hüç bişey yapamaz. güvenlik döver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 ben bu haberi yıllar öncesinden hatırlıyorum sürekli dönen haberlerden herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 reınada da olmustu aynısı sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Lan adam benim fakülteden dönem arkadaşım dicektim, Sabah gazetesinde resmini buldum isim benzerliğiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 100.000 lirayı kitlesem, gider direkt o cafenin karşısına kahvehane açarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 lan kime ne istediğimi alırım dükkana. umuma açık olmasıyla ne alakası var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 forumda tartışılmıştı daha önce, olay gerçek, eşitlik ilkesine aykırı, cinsiyet ayrımcılığı yaptığı için dava edebiliyorsun. tabii aynı işletmenin seni almazken tek başına gelmiş bir kızı alması gerekiyor ayrımcılık diyebilmek için, yoksa "bizim kural bu, kimseyi tek almıyoruz" derse ona hakkı var. bir de teoride tabii bunlar, pratikte çok kimse sallamaz bu durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 hadise " hizmet sağlamakdan haklı bir sebep olmadan kaçınılamaz" maddesine dayanıyor ama çok zorlama bir hareket. Sonuç alınması mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Kadın alınırken erkeğin alınmasından br şey olmaz. Mahkeme olur dese de yargıtay bozabilir bence: MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Hukuk öğrencisi yorumum bu tabii benim. Daha bilgili birinden bilgi beklerim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 ya sap sap gitmeyin yada içeri girerken arkadasınla iki kelime inglizce konus cok mu zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 GERGE said: Kadın alınırken erkeğin alınmasından br şey olmaz. Mahkeme olur dese de yargıtay bozabilir bence: MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Hukuk öğrencisi yorumum bu tabii benim. Daha bilgili birinden bilgi beklerim ben de. şimdi mantıken gidersek, kadın alınıyor tek olarak, erkek alınmıyor. bunda "hak eşitliğini sağlamakla" ilgili bir durum yok, işletmenin keyfi yüzünden. yani erkeği de alsalar hak eşitliği konusunda bir sıkıntı olmayacak. dolayısıyla hak eşitliğini koruma amaçlı bir tedbir olarak sayılamaz, haliyle de gayet dava konusu çıkar gibi düşünüyorum ben (hatta dava edip kazanan da vardı). ama bu da kendi çıkarımım tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Kafe adamın istediğini alır istediğini almaz 12 tane sap cafeyi bırak burger kinge falan da alınmamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 fede said: lan kime ne istediğimi alırım dükkana. umuma açık olmasıyla ne alakası var ruhsatı alırken de öyle mi diyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 sapları almıcakmısın diye mi soruyolar ruhsat alırken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 hayır ama kanunlara uymak zorundasın. içeri yahudiler giremez dese yine böyle mi cevap vereceksin: kimi istersem onu alırım. o uç örneği bir köşeye bırakırsak içeri yalnız başına bir kadını alıp erkeği almaman ayrımcılıktır net bir şekilde işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 12 sap erkek de fazlaymis yahu cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 uç örnek verince eldeki örneği kanıtlamış olmuyosun. ayrıca ayrımcılık yok burda. adam mekan sahibi, bu işten hizmet satarak para kazanıyor. sen nası ben sana mal vermem senin tipini beğenmedim diyebiliyosan bunu da dersin. ha dememelisin ama diyebilir ayrımcılık yok burda, mekanın konseptine uymuyosun dersin başka bişey bulursun almasın o adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 tamam konsept olarak o zaman sarı saçlıları da içeri sokmayabilir mesela. veya ismi a ile başlayanları. veya kürtleri sokmayabilir mesela o zaman. şimdi bu durumda ne yapacaksın bunlar gerçekten konsepti bozuyor diye araştırma mı yapacaksın yoksa en baştan aga bu nedir mi diyeceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 ya dediğin şeyler sistematik ayrımcılık işte onu diyoruz. burda yok öyle bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 tamam onun ayrımını nasıl yapıyorsun diyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 işte onu gözü yeşil olan, ırkı kürt olan diye yaparsan sistematik oluyor. tipini beğenmedim diyince olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 kadın-erkek diye yaparsan? Bu olayda sayıyla alakalı, cinsiyetle ayrım yapılmamış da ben genel olarak soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar