GEd Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 O yogurt sosu almanyada donerın tutmasını saglayan şey. Ama türkiye'de oyle birşeye alışmadığın için aksine seni dönerden soğutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 izin mi alıcaz senden foruma mesaj atmak için bi de? biliyordum bi yer istanbul da ama söylemicem sırf şu mesajın yüzünden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 kithnos_1 said: Bir de şunu söylim ; Nedir bu tartışma sevdanız , X de yemek mi , sen de adam mısın ? O da sos mu ? Bu burda yenir mi ? Topici açarken Türk tarzı döner mi güzel , Avrupa tarzı mı diye sormadım ki . Tamam yine tartışın ama , hemen herkes birbirine giydirme çabasında . Sorduğum dönerci konseptini anladınız varsa öyle bildiğiniz bir yer yazın , yoksa yazmayın . Yaramız var. Almanyada yaşayan gurbetçilerin yarasına tuz döktün bu cümleyi yazarak. Araştırmalara göre Almanya'da döner yiyen türklerden 10 tanesinden 9 u ah ulan nerde türkiyedeki döner serzenişleri eşliğinde dönerini mideye indiriyor. Bu durumda 'ya bu almanyada döner kral' argümanı gelince insanlar tepki gösteriyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 baba ince tarator gibi bi sos koyuyorlar işte yoğurt, mayonez, sarımsak vs. içeren. onu diyor adam. elemanların ki sunumda iyi dönere göre. lezzet olarak paso yenmez öle ama farklı işte. hosta'da da olaiblir soslu olanı ama sormak lazım. ıslak burger gibi bişi. farklı sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 döner dediğin dananın güzel yerlerinden alınmış etin odun ateşinde yavaş yavaş pişirilip içine kıvırcık ve domates ile servis edilenedir öğrenci adam doymak için patates abanır içine ama işin içine sos girdi mi biz ona burda döner demeyiz kimse dememeli aslında da avrupada falan diyolar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 ya almanya'da döner çoğu zaman hindi eti oluyor, birde bizim marketlere yeni yeni salata sosu vb. isimlerle gelen dalgalardan koyuyorlar + patates kızartması koyan var ( grec gyros vb.) bizdekine kıyasla et çok oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 patates dedin şimdi ekmek/pide arasına konan patates tartışması başlayacak. bence direk amelelik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 adamınbiri said: döner dediğin dananın güzel yerlerinden alınmış etin odun ateşinde yavaş yavaş pişirilip içine kıvırcık ve domates ile servis edilenedir öğrenci adam doymak için patates abanır içine ama işin içine sos girdi mi biz ona burda döner demeyiz kimse dememeli aslında da avrupada falan diyolar işte döner değil zaten olm o shawarma, şaurma dedikleri nane işte. onun da processed meat olanı hem de. öyle danının bilmem neresi vs değil. amcam alıyor. işliyor eti, kıyma haline getiriyor. döküyor kalıp gibi. donduruveriyor. satıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 adı döner değil zaten, KABAB! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Batı yalakalığı yapmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 kavurma mı satıyo yani bu adamlar ne yapıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 londrada dönerciye gittigimde 12 paunda(30 lira falan snrm) sıcana kadar efsane iskender ve karışık ızgara yemiştim, üzerine çay vs. Evet batıda daha iyi denebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 bende newyorkda iskender söylemiştim pilavı doldurmuşlardı içine bide savunuyodu bana lavuk iskenderde pilav olur abi yaaa diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Aluriel said: izin mi alıcaz senden foruma mesaj atmak için bi de? biliyordum bi yer istanbul da ama söylemicem sırf şu mesajın yüzünden Zıbışlık yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 http://cukurcumatimes.blogspot.com/2011/06/istanbul-doneri-versus-berlin-doneri.html?spref=tw Konuyla ilgili bi kaç ay önce böyle bi yazıya rastlamıştım. Yazı güzel, ama benim düşüncem tam böyle değil. Daha doğrusu düzgün yere az denk geldim. Genelde yediğim yerlerde o sosların tadını döner benzeri etinkini bastırdığı için seviyorum. Doğru düzgün döner oldu mu kendi tadı yeterli bence. Ama en iyisi bizim burda diye gaza gelenlere bi çift sözüm olacak: hayır, değil (aka diyeniniz de tatava). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 gün geçmiyor ki döner yüzünden forumda kavga çıkmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 lan tam o mesajın altına http://img94.imageshack.us/img94/5697/hahhahh.png yapıştırmıştım ki uçmuş mesaj asfdafsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Kaspar said: http://cukurcumatimes.blogspot.com/2011/06/istanbul-doneri-versus-berlin-doneri.html?spref=tw Konuyla ilgili bi kaç ay önce böyle bi yazıya rastlamıştım. Yazı güzel, ama benim düşüncem tam böyle değil. Daha doğrusu düzgün yere az denk geldim. Genelde yediğim yerlerde o sosların tadını döner benzeri etinkini bastırdığı için seviyorum. Doğru düzgün döner oldu mu kendi tadı yeterli bence. Ama en iyisi bizim burda diye gaza gelenlere bi çift sözüm olacak: hayır, değil (aka diyeniniz de tatava). Yazıdaki tespitler çok yerinde olmuş . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Alman döneri bayaa kötü cidden. Basıyorlar dandik eti yoğurt sosunu, anlmıyorsun bile et mi yiyorsun saman mı. Tek bir yer var, Beykebab/Stuttgart. Oraya gidin, aha o döneri İstanbul'da hiç bi yerde yiyemedim. Ama gerisi leş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 G.Dogu'da kebap, doner yemeden Avrupa'da ki doneri, kebabi yuceltmek? Dupeduz bati hayranligi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 yahu damak tadı sonuçta neyini savunuyorsunuz anlamıyorum mavi en güzel renktir diye diretmek gibi bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 döner dediğin türk işi güzel olur agaaaa,ama cidden bazı yerler iğrenç yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 "roket adam" said: Alman döneri bayaa kötü cidden. Basıyorlar dandik eti yoğurt sosunu, anlmıyorsun bile et mi yiyorsun saman mı. Tek bir yer var, Beykebab/Stuttgart. Oraya gidin, aha o döneri İstanbul'da hiç bi yerde yiyemedim. Ama gerisi leş.bu dedigin hemen stuttgart hauptbahnhof un orda olan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Esrk said: G.Dogu'da kebap, doner yemeden Avrupa'da ki doneri, kebabi yuceltmek? Dupeduz bati hayranligi :) Kebapla ilgili birşey demedim zaten , diyen de yok sanırım . Çeşit çeşit kebap var ülkede , hepsi de birbirinden güzel . Döner konusunda ise malesef İstanbul'daki tad gayet yavan. İstanbul'da herşey dandik gerçi anasını satıyim , lezzetsiz ve fabrikasyon , özensiz işler. Esrk'in dediği gibi gerçek kebap için daha lokal şehirlerde ve yerinde yemek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 screwy said: "roket adam" said: Alman döneri bayaa kötü cidden. Basıyorlar dandik eti yoğurt sosunu, anlmıyorsun bile et mi yiyorsun saman mı. Tek bir yer var, Beykebab/Stuttgart. Oraya gidin, aha o döneri İstanbul'da hiç bi yerde yiyemedim. Ama gerisi leş.bu dedigin hemen stuttgart hauptbahnhof un orda olan mı? Direkt HBF içinde değil ama şehir merkezinde, Marienstrasse'de olması lazım. O yürüyüş yolunu tamamen takip et, sonuna gel, bi dörtyol çıkıyo, oradan da düz devam et. McDonalds Pizza Hut falan var orada. Karşıyakalı bi aile işletiyo, yaşlı bi teyze var. Dürüm döner iste ondan. Soğansız olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar