Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Güney (2011) - Kanal D

Wispy

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

geç oldu bayağı da,

erdal başgan'ı koyalım csi:ny'e falan, böyle sorguya direk

"niye öldürdün lan adamı" diyerek girsin falan, tokatlasın adamları falan

sonra gary sinise gelsin desin eşkiya mısın sen, polis şiddet vs. ayakları çeksin,

erdal başgan ağzının tadıyla "sigdir get lan" desin, elde tespih ama böyle yürü git işareti yaparak falan, gary sinise kaybolsun gitsin.

off agzimin suyu akti resmen tam sölen olurdu haaa
harun u da yollayalim bari csi izlerken de gulmus olurduk :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi de Çetin Tekindor yüzünden şu BİR ÇOCUK SEVDİM'i izliyorum, abi bu bizim senaristler mi manyak yoksa toplum mu manyak anlayamadım? Oyunculuklar gerçekten güzel. Çekimler gerçekten güzel. Teknolojik imkanlar çok iyi. Bu senaryolar nereden çıkıyor? Eşşek kadar adam liseli kıza aşık oluyor. Adamın bir de 11-12 yaşında kızı var. Noluyor olm, bu içimizdeki sapıklığı açığa çıkarmak mı? Değilse ne ya? Bu gece çok isyan edeceğim şey var anlaşılan...
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ulan konu hazır işte!!!Aylardır kadınlar öldürülüyor kocaları tarafından, sevgilileri tarafından, kan davası yüzünden, aile meclisi kararı yüzünden...Ya bu konuları işlemiyorlar, işleyip belki 3-5 kıroyu, zontayı, cahili eğitme imkanı çıkar, "ulan yaptığımız şey yanlışmış, düşüncelerimiz yanlışmış" diye düşündürür o insanları...Ama aksine tam da o zihniyette adamlar izlesin diye yapıyorlar bu filmleri. İzleniyor da anasını satayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Çetintaş bu konuda haklı yalnız. Ben de genelde arkadaşlarımla ettiğim sohbetlerde durmadan Türk dizilerine laf ediyorum sonra özenti, amerikancı gibi damgalar yiyorum gerçi. Bir kere dediği gibi dizilerin yaptığı, adam öldürme, racon kesme, töre cinayeti, erkeğin kadına şiddeti, silah, mafya, uyuşturucu gibi şeyleri kesinlikle özendirmesi. Özendirmeden kastım bunun çok normal birşeymiş gibi gösterilmesi. Kurtlar Vadisi zamanında elli defa konuşuldu belki ama dizilerimiz bu tarz şeyleri yanlış göstermek yerine tutup tutup önümüze servis ediyor. Her dizide klişe olan ağır aksanlı, mafyöz tipli, racon kesen tiplemesinden sıkıldım artık. Hayat bu değil. İçinde öpüşme de var, sevişme de var. Bizim ülkemizde ise adam öldürme, dayak, şiddet insanın normal hali olarak görünürken, öpüşme sevişme kaka, günah diye görülüyor. Ondan sonra etraf saçma dizilerle dolu. Adam dizide karısını öpemiyor mesela. Ya da bir öpüşme sahnesi oluyor bütün Türkiye onu konuşuyor, yok yastığıydı bilmem nesiydi. Öpüşme yahu daha doğal ne var.
Ama toplum böyle eğitilir. Televizyon günümüzde önemli bir araç, ama biz saçma sapan şeyleri izliyoruz.
Bu dediklerimin bu diziyle pek alakası olmadı gerçi, çünkü tam izlemedim. Ama eminim bol bol şiddet, dayak o bu vardır. Olmayan dizi yok çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Çetintaş bence de haklı. Hatta konu açsın tartışalım, verimli olur bence. Ama burası yeri değil pek Türk dizilerini genel olarak eleştirmek için, üstelik başka bir diziden yola çıkarak. Konuda tartışılır tabii bunlar da, Pati'nin tarzı bu, bir sayfa boyunca konuda kalınca insanlar ödül vermek gerekiyor, ama 3-4 sayfa sürecek tartışma çıkabilir hissi edindim birden burada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...