ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Seele said: resmi gazeteye bakar. abi insalar 30k TL para verecek bir bakima canini kurtariyor. simdi bir insanin yasaminin bedeli 30K TL mi? Her giden ölmüyo abi. Bi değer biçebilmek için ölenler/toplam askere gidenler oranını bilmek lazım önce. 5000 kişi öldü 5000000 kişi gitti diye sallayalım, 1/1000 ölme oranı olur; yani askere gittiğinde hayatının 1/1000 ini kaybettiğin varsayımında bulunabiliriz. Buna bağlı olarak hayatının değeri 30000*1000=30000000 dur diyebilirsin. Gerçek oran nedir bilmiyorum tabi. Diğer yandan hesaplamada hayatımızın giden kısmını değerlendiriyosak ortalama insan ömrü 70 sene desek, zorunlu askerlik ayağına hayatının 1/140 ına el koyduklarından onu da hesaba katmak gerekebilir ama doğrudan hayatın sonlanması açısından ele aldığımızdan eklemedim onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 valla karardan yararlanma fırsatı olsun olmasın. eski usül düşünenlere yeni dünya düzeninin tır gibi çarpmasını görmek şahane bişi bu arada. bir "dünya düz değilmiş abi!" anı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 parayı verebilecek kişi 1 dakka düşünmez verir gerisi boş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Bence bütün üniversite mezunları bedelli yapabilmeliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Üniversite mezunu/değil ayrımı yapmadan ve bedelli yaşını bu kadar yüksek tutmadan isteyen herkes bedelli/kamu hizmeti yapabilmeliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 biri demişti öğlen savunma bakanıydı galiba, 450k kişi var bundan yararlanabilecek demişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Pü allah belanı vermesin... 30+ ne ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 yaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 yaş iş yaş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Abi Kılıçdaroğlunun ve Arınçın oğullarından ben çok ümitliydim ya. Arınçın oğlu da 85 li miydi neydi. Neyse onlar herhalde yurtdışında gösterirler bişiler yaparlar biz yaparız paşa paşa yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Bu askerlik tecilinde yurtdışında çalışıyor görünüp fiili olarak burada olsan da oluyor mu ? Dövizli askerlikten bahsemiyorum , sadece ileri ötelemek için diyorum. Diğeri zaten kesin olmuyor 3 tam yıl çalışman lazım , bu süreçte max 6 ay TR de olman lazım falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 lan dovizli askerlikte 21 gun de kalkmis. iki kat para vericez gerci, facebook profil fotomuz da olmucak komando giysisiyle :( ya isin sakasi bi yana, silaha bile dokunmucaksak, yurtdisindaki kadinlar neden vermiyor anasini satayim bu parayi ne kadar sacma sapan bisey lan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 nolmus? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 parayı gişe memuruna verip dekontu eline aldığında bitiyomuş askerliğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Penthesilea said: lan dovizli askerlikte 21 gun de kalkmis. iki kat para vericez gerci, facebook profil fotomuz da olmucak komando giysisiyle :( ya isin sakasi bi yana, silaha bile dokunmucaksak, yurtdisindaki kadinlar neden vermiyor anasini satayim bu parayi ne kadar sacma sapan bisey lan bu Buldun da bunama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 iki kati para vermeyeceksin, yasanin ciktigi tarihten once basvuranlar 5112eu odeyecek yine. 21 yapmayacaksin ama yine de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 o degilde burdur esnafına kötü oldu bu iş adamlar ne geçiriolardı orda çarsı iznine çıkan askerlere ve onların yanına gelen ailelerine belli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Nomak said: Türkiyede herşey zorla beğenmiyorsan git, gidiyorsun ee koçum hava parasını unuttun diyorlar. lol. doğarken devlete borçlusun, ölürken devlete borçlusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 türkiye içindekiler 30 bin lira verirken yurtdışında çalışanların daha fazla vermesi gerekmez mi ? 10 bin euro az geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 seneye kasimda 3 senem doluyor, ama toplamda 3 ay tr de gecirdim izinlerle, bu yaz da 1 ay geciririm, etti sana 4 ay. yani 2013 martinda falan yapabilecem dovizli askerligimi ben, 10,000 euro rakkami duser umarim o zamana kadar. arkadaslar, turkiyede oturup yurt disinda gorunme diye bisi yok, ulkeye giris yaptigin andan itibaren saat islemiyor askerlik davasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 en kötü ihtimal üniversite okumaya gider aynı zamanda da çalışıyor gösterir olamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 fulltime calisman gerekiyor sigortali olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Kendini full time sigortalı çalışıyor göstersen yetmiyor mu? Bu hem çalışıp hem okula gidemez ki diye kontrol eden merci var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 yurt içindeki süreyi nerden bulup hesaplıyorlar acaba ya çat diye bilgisayardamı çıkıyo merak ettim. Pasaporta bakıyorlarsa eğer kıbrısa nüfus kağıdınla gidebiliyon yazacak yer yok ? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar