Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bedelli gelmis kos paticik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Evet, benim duyduğum, yasa çıkışından sonraki 6 ay içinde 30`dan gün alanlar yararlanabilecek. Ocak`ta yürürlüğe kondu diyelim, 83 Hazirzan`a kadar yararlanabilir teorik olarak.

"....gelelim bedelli askerliğe. fiili askerlik hizmetine başlamamış, 30 yaşından gün almış olanlar, bu kanunun yürürlüğe girdiği andan itibaren, bedelli askerliğe hak kazanacaktır. kanun resmi gazetede yayınlandığı günden sonra altı ay içinde, 30 bn tl'yi, yarısını başvuru sırasında yarısını sonra ödemek suretiyle askerlik eğitimi yapmış sayılacaklar. 21 gün temel eğitime katılmayacaklar...."

rte
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Yanlış anlaşılma olmasın:

30 dan gün almak demek, 29`u bitirmiş olmak demek. 82`liler yararlanabiliyor, artı 6 ay içinde 29`u bitirenler de faydalanabilecek sanırım.

6 ay içinde dolduranlar olmuyor. tayyipin cümlesi:

"resmi gazetede yayınlandığı gün 30undan gün almış olanlar"
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Başbakan açıkladığına göre yasa çıktı demek değil mi?

bedelli askerlik yasaları meclis görüşmesi ve oylaması olmadan çıkmıyor. en azından geçmiştekilerin hepsi böyle çıktı.
Mesaj tarihi:
Czentovic said:

Absolut said:

Başbakan açıkladığına göre yasa çıktı demek değil mi?

yani artik resmi gazate falan olmasin
adamin laf agizdan ciktiysa tmm ahkshj

Konumu itibariyle ağzından çıkana - en azından bu tarz şeylerde - dikkat edeceği için, "aman bi yanlışlık oldu öle deilmiş o" diyemeyeceği için öyle olduğunu söylüyor =)
Mesaj tarihi:
bakanlar kurulu kararıyla çıkarabiliyorlarsa bugün yarın yayımlanır resmi gazetede o zaman, geciktirmezler bu kadar detaylı duyurduktan sonra.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

30yasindan gun almis demek dogdugubdan beri 30 yil gecmis demektir.

yok yahu, 30 yaşından gün almak demek 29 yaşını tamamlamış 30. yılını sürüyor demek? Bunca zamandır hep öyle bildim ben en azından? 30 yıl bitince 30 yaşında oluyorsun işte?
Mesaj tarihi:
abi gün almış gün vermiş

ulan sosyalciler, hukukçular ne salak adamlar yahu. anca laf oyunu yapsınlar işte.

desene sen 1.1.82 veya 83 diye.

muhteşem bi ülkede sosyalci, ea'cı diye bişi olmaz abi.
Mesaj tarihi:
yaş problemi terk çıktı patinin yarısı
Ben 01.01.85 doğumluysam 01.02.85'te 1 yaşımdan 1 ay gün almış oluyorum.
01.01.86'da da 1 yaşımı bitirmiş oluyorum
  • Yeni Oluştur...