toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 optimum nutrition vs. weider. cok merak ediyorum aile hekimi ne diyecek. muhtemelen tavuk ye der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 toggie said: optimum nutrition vs. weider. cok merak ediyorum aile hekimi ne diyecek. muhtemelen tavuk ye der. model de verebilir misin? 3. ayının ortasında olan biri ne kullanmalıdır yani normalde mesela, iki markadan da bu modeli söleyebilirsen sevinirim. bence de doğal yollardan al proteini dicek. zaten ben de şu anda öle yapıyorum ama bazen yemek yiyesim olmuyor, "bi shake içsem 2 dakkada halletsem" diyorum ben de protein tozlarının karaciğer ve böbreklere yüklendiğini düşünüyorum okuduklarım doğrultusunda. ama hangi dozun ne kadar uzun kullanımı sonucu böle oluyor veya 3 ay kullansam da zararlı mı bunu bilmiyroum. onun için doktordan öğrenmek istiyorum. aile doktorumuz dediğim güvendiğimiz bir doktorumuz, bir sorumuz olduğunda ona sorarız hep falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 ben tecrubeli degilim tozlar konusunda. bilen biri cevaplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Whey %100 yazanlar %100 protein değildir zaten öyle birşey olamaz. Oradaki %100 den kasıt dedikleri gibi başka bir bileşen yok sadece whey var içinde. İkinci husus evet protein tozu böbrek ve karacigeri yorar abartılırsa. Fazla alınan protein kalsiyum kaybına da yol açar. http://kisiselbakim.milliyet.com.tr/sporda-asiri-aminoasit-ve-protein-takviyelerine-dikkat-/uzm-dyt-leyla-tevfikoglu/kisiselbakim/vimjoyazardetay/28.03.2011/1370115/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 O işte senin ne kadar protein ihtiyacın olduğunla alakalı zaten bu protein tozunun en çok işe yarayan kullanıcıları kürdeki adamlar. Yani bilimum hormon filan kullanan tipler. Onlara gerekli. Biraz genetikle alakalı mesela benim yağsız kas kütlem 90 kg olduğu için benim 130 gr a yakın protein almam lazım bunun içinde mesela demin 4 yumurta 200 gr da tonbalığı fıstık filan yedim akşamda yine aynısını yicem 100 e filan gelir. Ama çok da abartmamak gerek. Yanında yeşillik bol bol yemek gerek proteinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 samaella said: İkinci husus evet protein tozu böbrek ve karacigeri yorar abartılırsa. Fazla alınan protein kalsiyum kaybına da yol açar. http://kisiselbakim.milliyet.com.tr/sporda-asiri-aminoasit-ve-protein-takviyelerine-dikkat-/uzm-dyt-leyla-tevfikoglu/kisiselbakim/vimjoyazardetay/28.03.2011/1370115/default.htm Lutfen bilmedigimiz konularda kesin konusmayalim. Otuz bin kere yazdik ayni seyleri. Protein tozlari hatta yuksek proteinli diyetler bobrek sorunu, karaciger sorunu yapmaz. Sen gidip gunde 1lt su icip 300gr protein alirsan birakta biraz urik asit artsin idrarda. Kalsiyum konusunda ise tam tersine yuksek protein diyetleri vucudun daha iyi kalsiyum almasini ve depolamasini saglar. Bu saydiklarinizin hepsi eski, yanlis, hatali bilgiler. Aksi kanitlanmistir. Biraz arastirin zahmet edip,dogru bilgiye ulasmak cok kolay. Iki diyetisyenin lafi yerine medikal veritabanlarindan yararlanmak daha akillica degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 popüler olan bir şeylerin başına "AŞIRI", "FAZLA" gibi kelimeler koyup kötülemenin ne gibi bir anlamı var merak ediyorum abi. oksijenin bile fazlası ölümcül yani. işsizlik bildiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Perfect madem öyle diyorsun 2-3 saygın yerden link vereydin de okuyaydik yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Atarim bookmark'lardan telefonumda yok. Prof. Dr. Ahmet Aydin'in makale linkli yazilari var onlara bile bakabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Ben ingilizce arattim valla bodyci siteleri hariç hiç zararsız diye bir şey okumadım. Biraz bodycilerin kendi aralarındaki dayanışma ve Şehir efsanesi gibi gelior o yüzden bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Linkte verdiğim yazıda yazıyor kendisi "fazlası" diyor zaten. Organın fazla çalışması herzaman bir soruna yol açar. Bu tür meselede neden aportta bekleyip tıp fakültesini üstün dereceyle bitirmiş olayı yapıyosunuz onu anlamıyorum. Bu para kazandıran bir sektör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Tamam kullanmayin whey. Gunde de kilo basina 1gr protein alin bu ablanin tavsiyesi gibi. Sonra aglamayin ama ben niye gelisemiyorum diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 antrenman yapmadıgınız gunler alıyo musunuz? ben idmandan yarım saat sonra (dus + eve gelis surem) falan alıyorum. bir de antrenman yapacaksam o gunun sabahında kahvaltıdan once alıyorum. antrenman oldugu gun 60gr almıs oluyorum yani. calısmadıgım gunler alsam mı? yatmadan once mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Makrolari tutturmak istedigim her zaman aliyorum. Durust olmak gerekirse yani hergun aliyorum. Cunku her ogunumu solid meal seklinde normal ogun olarak hazirlayacak vaktim pek yok. Programim hep yogun oluyor. O yuzden bazen bir bazen iki ogun yulaf+whey olarak aliyorum. Bu tamamen ihtiyaca bagli. Yani sen aliyorsun bende aliyim demek dogru olmaz. Hesabini yap gunluk aktivitelerini gozden gecir eksik kalacaksa veya kaldiysa whey eklersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Google'a excess protein intake yazınca direkt wiki'den şurayı gösterdi. said: Another issue arising from overconsumption of protein is a higher risk of kidney stone formation from calcium in the renal circulatory system. It has been found that high animal protein intake in healthy individuals increases the probability of forming kidney stones by 250 percent. Sanırım deneysel olarak gösterilen tek yan etki böbrek taşı oluşumu riskinin artması. Gene aynı başlıkta fazla kalsiyum atımını, kalsiyum desteğiyle dengelenebileceği yazıyor. Yalnız burada ki belirsizlik high protein intake'in ne kadara tekabül ettiğini belirtmemesi. Orjinal çalışmada yazıyordur muhtemelen ama üşendim bakmaya şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Perfectionist said: Tamam kullanmayin whey. Gunde de kilo basina 1gr protein alin bu ablanin tavsiyesi gibi. Sonra aglamayin ama ben niye gelisemiyorum diye. Whey alacam zaten hatta markalara bakıyorum sana da danışacam. Çalışan biri için zaten zor, dışarıda yediğimiz et acaba et mi ki içindeki proteini hesaplayayım:) Ama 10 tane 5000mg aminoasit alıp üzerine 2tavuk yiyip 5 ölcek protein tozunu içtikten sonra birşey olmayacağı iddaa ediliyorsa hergün hesap yapmak yerine kafadan alalım 500g protein, fazla gelirse atılır. Bu arada ek; yumuta beyazı çiğ olarak yenirse sindirimi baya zormuş parçalamak karaciğeri zorluyormuş. Haşlanmış iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Herseyin fazlasi zarar buna kimse itiraz edemez zaten. Yumurta konusunda ise haslama makinesi cok guzel pisiriyor. Sinbo aldim ben 20liraya canavar gibi. Bu arada genel olarak yumurtanin tam yenmesi daha iyi deniyor. Kesin birsey yok ama bana da mantikli geliyor. Diyette protein icin 300den sonrasi bence fazla. Haftaya kan ve idrar testi alicam. Bakalim 8aylik yuksek protein diyeti ne yapmis soylerim. Bundan sonra da duzenli alacagim testleri. Soylerim kendimde olanlari burdan. Kilo basina 2,5gr civari bence mantikli bu arada. Ama lutfen bol su icin. 4lt falan icin yani. Su cok onemli. Protein olarak ise ben myofusion ve on whey kullaniyorum. Fiyat ve kalite olarak bana mantikli gelen bu ikisi. Hatta on whey biraz daha iyi aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 günde mi bu dedigin? su degil proteinden bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Evet 80kg bir adamin 160-200gr araliginda almasi normal bence. 200gr hedeflense bile aylik ortalamasi 180lerde falan kalir zaten. Agir spor yapan bireyler icin kilo basina 1gr gibi degerler cok dusuk. Yani normal insan ihtiyaciyla karsilastirmak anlamsiz biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 http://www.phlaunt.com/lowcarb/DietMakeupCalc.php Bu çok işinize yarar. Bilgilerinizi girin hesaplayın. Bundan fazla protein alırsanız her şekilde zararlı olur. Tozların bu noktada tehlikesi adam gibi kullanamayan bu limiti kolayca aşabilir. Gider gelir dur bi shake çakayım sonra üşenir yine bi shake çakayım der. Sonra hemencecik geçer. Zaten iri bir adam değilseniz öyle ahım şahım bir protein ihtiyacınız olmaz. Hele kürde olan adamsanız zaten ne yapmanız gerektiğini bilip ona göre proteininizi alırsınız. Ben Perfecte katılıyorum. Öcü değil protein tozu sadece doğru kullanmayı bilmek gerek. Birde özel durumlar var tabiki. Mesela bende kaşıntı yaptı. Aromalı olmasından dolayı yaptı diye şüpheleniyorum çünkü kreatinde böyle bir sorun olmadı. Onu kullanmaya devam ediyorum gayetde güzel birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 gunde 100gr carb sectim, yag oranını da 20 olarak salladım. 116 gr protein al dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 266gr al dedi bana bu arkadas, aylik ortalamam son zamanlarda 270gr civariydi. Ben kendime gore buldum bu hesapla bulmus, mantikli geldi. :) Yag fazla soyledi 120gr diye o biraz cekilebilir asagiya belki ama karb oranina da bagli. Hesaplama mantikli. Dikkat edin orda required ve recomended diye iki protein intake var. Ve ikisi de o onceki yaziyi yazan ablanin tavsiyesinin uzerinde. Hatta recomended intake 2 katindan fazla. Ben bir kere diyetisyene gittim. Daha dogrusu annem gidiyordu onunla beraber ugradim. Ben boyle boyle besleniyorum neler tavsiye edersiniz daha iyi gelisim icin dedim, napiyosun oyle olur mu o kadar hayvansal protein olmaz. Cikar o tavuklari etleri, hepsinin yerine bol bol soya ve bakliyat koy dedi. Bol soya. Evet. Ostrojen manyagi olmami istedi belki bilemem. Guldum ciktim napiym? Diyetisyenlere guvenim o gun sarsildi iste... :D Yarisindan fazlasi kalas bunlarin. Dergiye gazeteye yazdiklarina bakin iste gorun bilgi seviyelerini. Yazmayanlari da az cok tahmin edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Bol bol soya mı ahahahaha Oldu olcak tofu da yedirseymiş. Vücut geliştirme çalışan adama soya tavsiyesi. Vay anasını. İşte öss de yüksek puan tutturup rastgele diyetisyen olmuş okuldaki müfredatı ezberlemiş onun üzerinede tek bir kitap okumamış bir insan. Bende ilk bu işlere başladığımda 3-4 ay diyetisyene gidiyordum o akıllıydı ama her haltı biliyordu kendiside sporcu olduğu için zamanında. Ama tabi kendin öğrendikten sonra başkasına gerek kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Soya dedi valla hem de bol bol. O kadar soyayi kadin yese kadinligin dibine vurur. Bir de zararli yani soya tuketimi. Bi dunya yazi var hakkind. Baksana cinlilere erkekleri bile kiz gibi. Dayiyorlar soyayi adamlarda hormon yok. Bana vercekler onlari hepsini HRT ye alirim dayarim testolari :D Ya aralarinda iyisi var tabi. Benim arkadasim kilo vermek icin gidiyordu istanbulda adamin uzmanligi sporcu beslenmesi. Calistigi kisileri de gormen lazim. Ya da protein tozu icme karaciger biter diyen doktor da var, duzenli kur yapan doktorla da tanistim. Kisacik konusmada birsuru sey ogrendim adamdan. Yani aralarinda super adamlar da var ama genele gore baktiginda bu sayi acayip dusuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2012 olm soyaya laf yok! kahvaltıda penyir falan yanına tofu yiyorum ben. yazın ferah ferah güzel gidiyor gerçekten. ha kas yapmak için soya yerseniz bence memelerden önce mutasyona uğrama ihtimaliniz de var. tofu harici, mısır, soya yağı bile kullanmıyorum. GMO'nun dibi mübarek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar