Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

canım çok sıkkın günlük,problemliyim

Trans

Öne çıkan mesajlar

kermit said:

Kendini dusun. Yuksek yap git y.disina. Kiz seni dogudan kurtulus olarak goruyo. Butun kizlar boyledir. Senle evlenip tayin yaptirinca bye cekerse bigun sasirma. Kendi gelecegin daha onemli. Anlayisli bi kiz olsaydi en bastan kendisi seni dusunurdu. Kadinlara acimayacaksin, onlar zaten sana size acimiyolar. Kalsin 10 sene daha doguda bosver

kermit /thread çekmiş,üstüne söylenecek laf yok noktasına kadar doğru...
Sosyal ağlarda paylaş

şu an mantıklı düşünebiliyormusun bilmiyorum ama ne kadar çok şey yaşarsanız yaşayın o kız evlenebileceğin tek kız değil,unutma. hayatta kendin için 'önce ben' demezsen kimse senin önceliklerini düşünmez.
kermit said:

Kendini dusun. Yuksek yap git y.disina. Kiz seni dogudan kurtulus olarak goruyo. Butun kizlar boyledir. Senle evlenip tayin yaptirinca bye cekerse bigun sasirma. Kendi gelecegin daha onemli. Anlayisli bi kiz olsaydi en bastan kendisi seni dusunurdu. Kadinlara acimayacaksin, onlar zaten sana size acimiyolar. Kalsin 10 sene daha doguda bosver

/thread
Sosyal ağlarda paylaş

Bu memlekette kimseyi zorla öğretmen yapmıyolar, tersine isteyerek oluyorsun ki, başına gelecek muhtemel zorlukların tamamını biliyorsun,
Asker,polis,doktor,memur vs.vs. hepsi için geçerli. Bu zorluklara maçası yemeyen kusura bakmasın olmıcak kamu personeli, madem doğuda öğretmen olmaktan memnun değil sen "bırakıcak öğretmenliği", kusura bakma arkadaşım ama bence pek iyi niyetli değil senin kız. Resmen kendi kariyerini, seninkini mahvedecek şekilde planlıyor.

Hadi hepsi bi kenara evlendiniz; 1-2 sene sonra olduda anlaşamadınız?
onun kariyer rayında tıkıt tıkır gider, sen "e bu kadarlıkmıydı lan!" dersin dövünürsün.Valla arkadaşım o sen olurmusun olmazmısın bilemem ama inan bu kız 1 bilemedin 2 sene içersinde %5milyon evlenir, Ahanda "patinin biri dediydi" dersin,yazdım.

ha bu arada deneyebilirsinde kızın niyetini anlamak için,"ben kesin! karar verdim yurtdışı yüksek yapmaya,sora askerlik le güzel bi iş bulması var en az 3-4 senemiz var bekliyelim" dersin.derse "off poff ben naparım buralarda zart zurt, olmassa evlenelim sen öyle git vs.vs."
anlaki hafiften oltanın kancasına dalıon dostum, hemen uza gırtlağa saplanmadan. bi arkadaşın yukarda yazdığı gibi , ayrılığın acısını 2 aya unutur illa bulursun birilerini yada yüksek yapmaya odaklanırsın,
ama bi kere bile kullanıldığın hissine kapılırsan acısı öle bi kalırki ömrün boyunca morfinlesen yine unutamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bi dur orda
doğuda öğretmen olmak isteyen isteyerek olmuyo
devlet zoruyla oluyolar ve ordan kurtulamıyolar şu mevcut sistemde orda haksızsın. ama bi insanın beraber olduğu kişiyi düşünmeden, doğudan kurtuluş olarak görüp, karşıdakinin düşüncelerini geleceğini hiçe sayması saygısızca bişi. düşüncesizlik.
öğretmenliği falan katma o işe boşver
Sosyal ağlarda paylaş

Kız arkadaşının yüksek lisans yapma önerisi gayet mantıklı. Gerçi ben bunu hiç etik bulmuyorum. Sırf tayin için y.lisans yapanlar özür tayininden faydalanırken gerçekten y.lisans yapanlar da (örneğin ben) bu haktan yararlanamayabiliyor. Lafın kısası önce kendi isteklerini gerçekleştirmeye çalış. Kız arkadaşın kendi çabasıyla tayin olmaya çalışsın.

Öğretmenlerin tayin meselesi de o kadar iç karartıcı durumda değil. En kötü ihtimalle İst.da kötü bir okulda çalışır. 2 yıl sonra il içi tayinden daha iyi bir yere gelir. (Sınıf öğretmenlerinde durum biraz zor olabiliyor ama o kadar dayanamayacak durumdaysa istifa edip özeli dener. Bir çok arkadaşın dediği gibi kimse öğretmenleri silah zoruyla doğuya göndermiyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Okuduğunu anlama özürlümüsün sen memati??
Sen başvurmadan/istemeden, seni sanki askere alır gibi öğretmen yapmıyorlar kimseyi bu 1.
2.sistemin doğru olduğunu söylemedim hatta über eziyet bişey ama olan sistem bu hemen hemen bütün kamu personeli yıllardır böyle atanır geçen ay başlayan bi durum değil,aramızda özellikle asker yada polis olan yada ailesi bunlardan birine sahip birisi varsa son 20 yılda kaç şehir değiştirdiklerini söylesinlerde biraz onlara acıyıp doktor yada öğretmen olmanın polis/asker olmaya nazaran bi nebze daha rahat olduğunu anlarsın,
O yüzden bu mesleği seçen herkes, "ben öğretmen oldum ama beni Van'a vermişler yaaa pfff, halbusi benim arka mahallede negzel okul vardııı"
demiyecek kadar beyin hücresine sahiptir, o yüzden kamudaysan bu zorluklara bi şekilde göğüs gerersin, kimi araya dayı sokar, kimi evlilik vs. legal yollarla halleder kimide garibim paşa paşa yapar sora istediği yere gelir vs.vs. O yüzden derdini "heyoo yeni bölüm açıooss" diye çatır çutur eğitim fakülteleri açıp, hersene öküz gibi mezun veren üniv.lere, eğitim fakültelerine girişleri sanki AÖF giriş gibi düşük tutup EA,SÖZ yetoları 3-5 puanla oralara sokan YÖK e ve bide "bu sene 1484165 tane derslik açtık" diye böbürlenip 2 yılda bir 10-15 öğretmen atayan MEB e yapıcan arkadaşım..

Konu alakasız bi yere gitti başlık sahibi kusura bakmasın, kız arkadaşım benden önce ya da sonra olsun,beni düşünmeden öğretmen oluyorsa (ki dünyada beni düşünerek kariyer planlaması yapması kadar saçma bişey olamaz)ben kariyer yapma kararı verirken onu neden düşüneyim ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Trans said:

selamlar canım bazı konularda çok sıkkın,içimi dökeyimde rahatlayayım,birazda size danışır bişeyler sorarım diye şu konuyu açıyorum.biraz tltr olabilir şimdiden kusura bakmayın,elimden geldiğince okunabilecek şekilde yazmaya uğraşıcam.trollemezseniz sevinirim.

şimdi hayatımda bi kız var,yaklaşık 4.5 seneyi geçti...

gerisini okumadım. 4.5 sene ne lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

önce kendini düşünüceksin

git yüksek lisans yap.bu ayrılmanız anlamına gelse bile

ne kız bir erkek için ne de erkek bir kız için,bu evleniceği kız dahi olsa kendi isteklerini hayalini vs etkilicek büyük fedakarlık yapmamalı

yıllar boyu pişman olacagıma 2 ay ilişki için üzülür geçerim

peygamberimiz yönetmiş gene (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

kiz gotunu kurtarmak icin senle evlenicek ama tek amaci o diye de yaklasmak cok dogru olmaz. anladigim kadariyla da mevcut bi firsat yok su an elinde, yurtdisiyla masterla ilgili. once o konuya yogunlas, bakalim ne olucak ne biticek. lap diye tabi ki de evlenme kiz zorunlu gorevden yirticak diye.
Sosyal ağlarda paylaş

L'amante said:

Öğretmenlerin tayin meselesi de o kadar iç karartıcı durumda değil. En kötü ihtimalle İst.da kötü bir okulda çalışır. 2 yıl sonra il içi tayinden daha iyi bir yere gelir. (Sınıf öğretmenlerinde durum biraz zor olabiliyor ama o kadar dayanamayacak durumdaysa istifa edip özeli dener. Bir çok arkadaşın dediği gibi kimse öğretmenleri silah zoruyla doğuya göndermiyor)

ya bu zorla göndermedikleri ülke nere acaba,ben oraya gidiyim bi=)
siz nerde yaşıyosunuz?
saygılar hörmetler efem
Sosyal ağlarda paylaş

(tu)

şimdi olay şu evet bilinerek tercih ediliyo bu meslek ama sadece doğu için değil batıda bile o kadar kötü koşulda eğitim vermeye çalışan okul var ki.
sadece şahsi isteğim hani çok bilgi sahibi olmadan kocaman kocaman cümleler kurmayalım.
bide başlık sahibi için diyceğim şudur ki;önce kendin=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...