Leadman Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın 2 kat daha soğuk olacaksa yarın hava kaç derece olacaktır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kkk Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 0*2=0 0 derece olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 neye göre kime göre 2 kat olduguna göre değişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 O dereceyi kelvine çevirelim. Öyle hesaplayalım bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 şimdi kanka; bi yarıştasın, enfes kullanıyorsun, 2. yi de geçtin, kaçıncısın şimdi? sen buradan başla şimdilik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 fahreneite çevirip yapamaz mıyız? 0=32F 32x2 = 64F= 17C Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 vücudunun sıcaklıgı 37 C,hava sıcaklıgı ort.2 santıgrat dereceyken cekilen ısı 0 iken cekilen ısının 2 katı degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 senin vücudundan havaya gecen ısı enerjisi 3 tane yolu kullanır 1 iletim 2 taşınım 3 radyasyon iletim ile gecen ısı -k A dT/dx taşınım ile geçen ısı h A delta T radyasyon epsilon x 5,67 x 10^-8 x (kelvin cinsinden sıcaklık)^4 dogada lineerlik yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 düz mantık olarak bugün 0C ise yarın da 0C olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 -9C , 0 dereceden 2 kat daha soğuk hissedilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 dusuncelihayvan said: fahreneite çevirip yapamaz mıyız? 0=32F 32x2 = 64F= 17C17 derece nasıl 0 dereceden daha soğuk oluyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 ona dikkat etmedim ya sonra farkettimde değiştirmeye üşendim gidiş yoluna puan ver plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 yanlız herkes soruyu üzmüş mantıklı şekillerde, cocuk bi tek saçma posta cevap atmış ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 dusuncelihayvan said: fahreneite çevirip yapamaz mıyız? 0=32F 32x2 = 64F= 17C bunu yapmaya gelmiştim ama epic fail olmuş bu. 32/2 yapılacak 2 kat soğuk olduğuna göre... 16F olacak yani -9 celcius. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 "nutella yerim" said: senin vücudundan havaya gecen ısı enerjisi 3 tane yolu kullanır 1 iletim 2 taşınım 3 radyasyon iletim ile gecen ısı -k A dT/dx taşınım ile geçen ısı h A delta T radyasyon epsilon x 5,67 x 10^-8 x (kelvin cinsinden sıcaklık)^4 dogada lineerlik yoktur. İnşallah asistan yapıcaz bu arkadaşı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Zaybird said: düz mantık olarak bugün 0C ise yarın da 0C olur. budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 düz mantık şöyle olur: sıcak - soğuk kavramı insan vücudundan kaybedilen ısıyla alakalı. herkesin kütlesi ve ürettiği enerji de farklı aslında, ama ortalama bi vücut yapısı ve rüzgarsız ortam varsayarsak 0 C'de birim sürede kaybedeceği ısı belli. bu ısı kaybını iki katına çıkaracak sıcaklık değeri kolayca bulunur gerekli formülle. tabii bu matematik kısmı, birim zamanda kaybedilen ısı miktarı arttıkça üşüme hissi muhtemelen bi arkadaşın dediği gibi lineer artmayacaktır, o yüzden o matematik hesabın da pek anlamı yok, tamamen kişiden kişiye değişecek bişey. bilmiyorum belki standart varsayılan bi indexi falan vardır bu işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 0=32F 32/2 = 16F= -9C Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 "nutella yerim" said: senin vücudundan havaya gecen ısı enerjisi 3 tane yolu kullanır 1 iletim 2 taşınım 3 radyasyon iletim ile gecen ısı -k A dT/dx taşınım ile geçen ısı h A delta T radyasyon epsilon x 5,67 x 10^-8 x (kelvin cinsinden sıcaklık)^4 dogada lineerlik yoktur. Abi akış ve makel notlarını ne zaman upload edeceksin? Dönem geliyor üzme bizi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
allezz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Ilk postun cevabi Kelvin birimi ile verilebilir cunku kelvin "ratio scale"dir. Celsius ise "interval scale" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 bende kelvin dicektim denmiş tüh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar