Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

kupa teslim etme ile durumun bu noktaya gelmeyeceginin acıklanması tam anlamıyla bir skandaldır. sucun olmadıgını dusunuyorsan neden kazandıgın kupadan vazgecesin ki? demiroren'in yaptıgı sov, baska bisey degil. ayrıca kuluplerin kendi istekleriyle kazandıkları kupalardan vazgecmek gibi bir hakları da olmamalı. bu aynen ligden cekilmek gibi bisey.

kaldı ki maa'nın bjk kupayı vererek akıllılık etti acıklaması turk futbolu adına korkunc bir durum. bunun tek anlamı bjk'nin suc islediginin kanıtı var ama alttan aldıkları icin durumdan yırttılar demek oluyor.

felaket yahu. diyecek laf yok.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

TD)Pentagram said:

NTVSPOR:fenerbahçenin tahkime itirazi reddedildi.

bugün radyoda bi yöneticileri mi artık nedir bilmiyorum tanıymadım sesini, "her yere gidicez her yere" falan diyodu

her yere..

Onu diyen istanbul üniversitesi hukuk fakültesinden Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu
http://video.fanatik.com.tr/F-Bahceyi-ogrenecekler_1_33911.htm?auto=1

Bu arada taraftarın konuşmasını şimdi dinledim. Konuşmanın bi yerinde basın mensubuyum diyor ama öyle mi bilmiyorum. UEFA yetkilisinin dediğine göre mektup MAAnın dediğinden farklıymış, tazminatla ilgili uefa olarak öderiz vs bir şey söylenmemiş, 8 yıl ceza veririz de yokmuş. Bir yerde benzer durumdaki bir kulübe 8 yıl ceza verdiklerini söylemişler, kulübün ismini tam anlamadım ama orda da yalnızca kulübe verilmiş. Türk futbolunu yasaklama, milli takımı yasaklama tarzında olaylar yer almamış mektupta
http://hotfile.com/dl/127893673/d77314c/03._ses_klibi.rar.html

Adamın aksanı komik ama ahah başlarda ne diyo bu dedim. Trabzonspor'u söyleyiş tarzından da kadın TSyi ispanyol kulübü zannetmiştir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada fanatikten linkini verdiğim açıklama doğru sanırım. TFFnin böyle bir yetkisi yok. Tahkim red kararını şu maddeye dayandırmış

2011-2012 Şampiyonlar Ligi Talimatı'nın (Regulation of the UEFA Champions League- 2011/2012 edition) 2.o4 maddesi, müsabakalara katılacak kulüplere UEFA Statü, talimat, karar ve düzenlemelerine uyacaklarını teyit zorunluluğu getirmektedir. Bu Talimatın 2.05 maddesine göre, 27 Nisan 2007'den beri yürürlükte bulunan UEFA Statüsünün madde 50/3 hükmü gereğince, bir kulübün ulusal veya uluslararası maçlarda maç sonucu belirlemeye yönelik bir faaliyetinden şüphe duyması halinde UEFA, bu kulübün şampiyonlar ligine katılmasını engelleme kararı alabilmektedir.

İlk cümle, kulüplere teyit zorunluluğu getirilmesi. Biz de bunu söylüyoruz zaten. Tek yetkili FB kulübü ki kulüp taahhütnameyi verdiyse o iş orda biter.

İkinci cümle çok komedi. Falan filan faaliyet halinde UEFA bu kararı alabilmektedir. Kim? UEFA. Sen kimsin? TFF. Kararı kim veriyor? TFF. Sana yapılan itiraz ne, TFFnin böyle bir yetkisi olmaması. Sen ne diyorsun, UEFAnın böyle bir yetkisi var.

Bunlar hukukçuysa ben ilkokul terkim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Kararı TFF'nin vermesine niye herkes takıldı ben onu anlamadım. UEFA, TFF aracılığıyla verdirmiyor mu. Adam almıyorum Şampiyonlar Ligi benim demiş. Sen kendi liginde ne yaparsan yap, ben ligime aldırmam demiş.
Bunu Platini basın toplantısıyla açıklamayacaktı ki zaten...

Hayır UEFA verdiremez, TFF de böyle bir kararı alamaz.
Mahkemede hakim çıkıp sekreterine "gel kızım, bu kararı sen al" diyebilir mi? Başkasına aldırtmak ne demek, hukuki olarak düşünün, ne demek? Çok pardon da hiçbir şey demek değil. TFFnin öyle bir yetkisi yoksa yoktur. UEFA da öyle bir şey demez demektir. Kaldı ki daha önceki UEFA içtihatları da bu şekilde. CAS Porto'ya CLye gidemezsin diyen federasyonun kararını yetkisizlik gerekçesiyle iptal etmiştir. Tek fark şu, bizimkiler bu kararı CL kura çekiminin önceki akşamında aldılar. Yani iptal ettirmek için CASa gidecek bir zaman dilimi bırakmadılar.

Acilen UEFAdan gelen mektubun ortaya çıkması gerekiyor. Bütün işi aydınlatacak olan şey o bu noktada.
Sosyal ağlarda paylaş

Şampiyonlar Ligi, UEFA'nın bir organizasyonu değil mi. Yani kendi kuralları var. Alınmasını öngörmüyorum, almıyorum demiş adam. Tahkim kurulunda bu söylenmedi mi. Ben burada anlaşılmayacak ne var bilmiyorum. TFF, bağımsız mı aldı bu kararı. Ama dediğim gibi Platini çıkıp basın toplantısı mı yapacaktı. Kulüplerin ülke içinde bağlı oldu yer federasyon. UEFA, Federasyon'a ben bu takımı kendi organizasyonumda istemiyorum diyor. TFF de bunu söylüyor. Nesi garip..
Belki ben yanlış belirttim, ama aslında TFF'nin karar aldığı yokki. UEFA, muhattabı olduğu TFF'ye bu takımı istemiyorum diyor. TFF, bunu Fenerbahçe'ye iletiyor...
UEFA, ben Trabzonspor'u kendi organizasyonuma uygun gördüm diyor. Bunu belirtiyor zaten. Tahkime itirazın anlamı yokki zaten. İtiraz edilecekse UEFA'ya edilir..
Siz TFF'nin bu kararı alıp, UEFA'yı bahane ettiğini düşünmüyorsunuz heralde..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...