Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öldukten sonra ne olacak?

reyou

Öne çıkan mesajlar

öncelikle belirtmek istediğim bir husus var insanların çok büyük bir kısmı ikinci bir hayat yaşamıyor. yaşayamadığından veya ikinci bir hayatı haketmediğinden değil. kural koyucu ve her şeyi kapsayan sadece az sayıda insana ikinci bir hayat şansı veriyor. kuralsız ve belli bir amaca hizmet etmeden elime geçen her metni okumaya çalışıp sonrasında kur'an'la doğrulamaya çalıştığımdan henüz nasıl bir hayat yaşayıp ölenlerin ikinci kere dünyaya geldiğini öğrenemedim ama ümidimi kaybetmiş değilim. bir başka belirtmek istediğim şey ise üçüncü bir hayattan bahsedilmiyor oluşu. yani insanların çoğu sadece bir hayat yaşıyor az bir kısmı da ikinci bir hayat fırsatı elde ediyor. ne olacaksan bu hayatta ona karar veriyorsun yani.

öldükten sonra ne olduğuna gelince... insan öldüğü zaman gözünün önündeki perde kaldırılıyor. etrafımızı çeviren üç boyut ve zaman algısı ortadan kalktığından pek çok şeyi açıkça görebiliyoruz. buna yerde yaşayan yakınlarınızın ve hayatınız boyunca tanıdığınız, karşılaştığınız insanların düşündüğü ve hissettiği şeyler de dahil. bunlardan başka insan aslında nereye ait olduğunu görebiliyor. insanların bir kısmı için henüz mükafat ve cezalandırma söz konusu değil. bir kısım çok kötü ve çok fedakar insanlar hüküm günü gelmeden ceza ve mükafatlandırılmaya layık görülüyor. kendilerine cehennem ve cennet layık görülenlerden bir kısmı şu anda orada ve bizim henüz anlayamadığımız bir durumdalar.

insanların başına gelmesi önceden kural koyucu tarafından belirlenmiş durumlar bir sona ulaştığında mezarlarımızdan veya her nerede yatıyorsak oradan kalkıp hüküm gününe tanık olacağız. fark edeceğimiz ilk şey ise yerde ne kadar az zaman geçirmiş ve ne kadar az zamandır ölü halde olduğumuz olacak.

layığımızı bulacağımız formumuz gene bu bedenimiz olacak. insan şimdiki bedenini dünyada bırakmayacak, "ruh"uyla cennete gitmeyecek. insanın bir ruhu da yok zaten. muhtemelen "önümüz ve arkamız kapanmış" olarak ve daha karmaşık işleyen bir sinir sistemiyle birlikte bilinçaltımızın da bilincimize dahil olduğu bir şekilde yaşantımıza devam edeceğiz. işin kötü yanı şu ki insan artık ölümsüz olacak. istese dahi ölemeyecek.

insanlar elleriyle önden gönderdikleri kendilerine gösterilmeden önce iblis'i açık seçik görecekler. iblis'in ne kadar çirkin olduğunun farkına varacaklar. iblis cehennemin dibine atıldıktan sonra sıra bize gelecek. içimizden bazıları cehennem'den çıkarılıp sonrasında cennete geçecek ancak insanların çoğu cehennemde kalacak.

cehennemden çıkabilen yahudiler, hristiyanlar ve müslümanlar güle oynaya yaşantılarına devam edecekler. insanların çokları da yanılgıya düştüklerinin bedelini ödemek üzere çeşitli acılara maruz kalacaklar.

---

captain obvious damgası yiyebilirim ve kesin olarak alaya alınacağım ama eklemek istediğim bir şey var

insanlar ve cinler bir sınava dahil edilmişler ve pek çok şeye birlikte tanık olacağız ama içimizden biri hariç. deccal olarak isimlendirilen varlık yerdeki işi bitip öldürüldükten sonra yok olacak. bizim başımıza geleceği gibi öldükten sonra bekleyip daha sonrasında yerde yaptıkları için kendisine hesap sorulmayacak. bu adam ne yapıyorsa bir amaç doğrultusunda hareket ediyor olacak ve bunun bir bedeli olmayacak. onun bize sunduklarına atlarsak bunun bedelini o değil biz ödeyeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

seraphiel said:

öldükten sonra bedene tam olarak şunlar olacak. midesi kaldırmayan açmasın;

http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2011/008/a/a/minecraft___zombie_by_ludolik-d36oovy.png

bu adam ateistmiş ve gömüldükten tam üç saat sonra mezarı açılmış ve bu halde bulunmuş.

dayanamadim bastim kahkahayi
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

1-eğer yok olacaksak,

öldüğümüzde "aha şimdi öldük bakalım nolmuşuz" diyemeyeceğimize ve bilemeyeceğimize göre sorunun cevabı yok. cevabı olmayan soruları hiç sevmem. küçükken çözdüğüm yaprak testlerin arkasında cevap anahtarı yoksa 2. soruda bırakırdım.

2-eğer varlığımız devam edecekse,

eh o zaman da ölmüş sayılmayız.

bir zamanlar analitikmişim.
Sosyal ağlarda paylaş

ölünce ruhumuz çıkacak
uzaylı arkadaşlar gelicek ruhu alıcaklar sen bekle burda dicekler
sonra kıyamet kopacak
sonra ruhların hepsini toplayacaklar sınavın sonucunu açıklayacaklar
uzaylıların emirlerine uyduysanız cennete gideceksiniz
günah işlediyseniz bi süre uzaylıların madenlerinde çalışacaksınız sonra cennete gideceksiniz
cennette de hiyerarşik düzen var kat kat oralar hep
cehennem de öyle en boktan adamlar en kötü madenlere gidecek
cennette de işte şarap huri filan olacak ama ruhsun yani ne kadar olabilir ki. zihinsel şeyler

kuranda yazıyo hepsi açın okuyun kalanını
Sosyal ağlarda paylaş

oh ne güzel..

trafik kazası geçir..
bitkisel hayata gir.
öl
bitki ol.

fişi çeksinler zaten öle bişi olursa lan.

marangozlar alınıyorsa rahatım abi, her türlü powertool'la aram iyi.

burada yol kazısı yapıyorlar. su borularını değiştiriyorlar tüm şehirde. otobüs beklerken canım sıkıldı, adama 5manat verdim. 10dakika ben deldim yeri jackhammer ile. kullanmadımığız zamazingo kalmasın..

böle şerit şerit delikler açıyoruz iki çizgi halinde
- - - - - - -
- - - - - - -
araları 10-20cm civarı. sonra 1-1.5m böle delikler açtıktan sonra dikten kırarak asfaltı ayırıyoruz..

her neyse, ölürseniz sizi jackhammer ile açtığım deliğe gömebilirim.

yihu
güzelmiş bildiğin lan.

dur sd kart'ı takacak bişi bulabilirsem size platform oyunlarının nasıl yapıldığını da göstereyim hatta.

işte böle bişi

abi kesiyorsun dünyanın kabuğunu. böle oluyor. bayağı üstünde koşarken "aha.." dedim. "bayağı bi mario oldum şimdi."

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...