Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biraz içimiz açılsın, benim hoşuma giden bir haber

cetintas

Öne çıkan mesajlar

PKK terör örgütü değildir diyen bir adamla neler yapılmaz:
-Konuşulmaz
-Aynı ortamda bulunulmaz
-Eğer aynı ortamda bulunursanız ve eğer bu PKK terör örgütü değildir şeklindeki propagandasını sesli bir şekilde tekrarlıyorsa tekme-tokat dalınır, ağız-göz-burun bırakılmaz
-Hiçbir şekilde insan haklarından, demokrasinin nimetlerinden yararlanılmasına izin verilmez, verilmemeli
-Forumlarda hayalet muamelesi yapılmalı, gidip <> muhabbet yapabileceği <> teröristlerle tartışabileceği, yapılan ve yapılacak hainlikleri konuşabileceği başka forumlara gitmek zorunda bırakılmalı

İşin özü, teröriste terörist değil diyen adamla bir arada yaşanmaz. Budur. Bu şekilde düşündüğüm için yani teröriste terörist değil diyen adam ile ilgili yukarıdaki düşüncelere sahibim diye ben eğer faşistlikle, militaristlikle, cehaletle ve daha başka şeylerle suçlanacaksam suçlanayım. Terörist olmaktan ve terörist destekçisi olmaktan her durumda daha iyidir.

Bu türden başlıkları açarken artık kanıksadım olabilecekleri. İlle de mide bulandırmak için birileri gelecek ve konuyu amacından saptıracak. Açtığım konuya bakın, şu an tartışmanın geldiği noktaya bakın.

Yazık bu memlekete...
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

PKK terör örgütü değildir diyen bir adamla neler yapılmaz:
-Konuşulmaz
-Aynı ortamda bulunulmaz
-Eğer aynı ortamda bulunursanız ve eğer bu PKK terör örgütü değildir şeklindeki propagandasını sesli bir şekilde tekrarlıyorsa tekme-tokat dalınır, ağız-göz-burun bırakılmaz
-Hiçbir şekilde insan haklarından, demokrasinin nimetlerinden yararlanılmasına izin verilmez, verilmemeli
-Forumlarda hayalet muamelesi yapılmalı, gidip <> muhabbet yapabileceği <> teröristlerle tartışabileceği, yapılan ve yapılacak hainlikleri konuşabileceği başka forumlara gitmek zorunda bırakılmalı

İşin özü, teröriste terörist değil diyen adamla bir arada yaşanmaz. Budur. Bu şekilde düşündüğüm için yani teröriste terörist değil diyen adam ile ilgili yukarıdaki düşüncelere sahibim diye ben eğer faşistlikle, militaristlikle, cehaletle ve daha başka şeylerle suçlanacaksam suçlanayım. Terörist olmaktan ve terörist destekçisi olmaktan her durumda daha iyidir.

Bu türden başlıkları açarken artık kanıksadım olabilecekleri. İlle de mide bulandırmak için birileri gelecek ve konuyu amacından saptıracak. Açtığım konuya bakın, şu an tartışmanın geldiği noktaya bakın.

Yazık bu memlekete...

İşte kazın ayağı öyle değil,sen adamı soyutlarsan adamı kadrolu pkk sempatizanı yaparsın.Batman'da,Diyarbakır'da bulunsaydın ne demek istediğimi anlardın.Pkk ve Bdp bölge de çok yoğun çalışıyor ve halkın sempatisini kazanıyor.Batman'da kemalist bir öğretmen arkadaşım da ilk gittiğinde şok geçirmişti.Adam herşeyi Pkk ve Bdp'nin gözünden gördüklerini en iyi ihtimal de ise Cemaatlerin bakış açısından baktıklarını belirtmişti.

Velilerin evlerine misafirliğe gittiğinde tek izlenen kanallar Roj tv vs gibi pkk'nın yayın organları.Trt 6 açıldı ama ne kadar trajı var bilemem ancak önemli bir adımdı.Herkes oooo dedi de en azından devletin televizyonu da propaganda yapabilecek yani bunu göz önünde bulundurmuyor eleştirenler.

Adam türkçe bilmiyor ulusal kanalları vs izler mi ? İzlemez.Hali ile de önüne çıkan kürtçe kanallar da Pkk'nın yayın organları.Ayrıca pkk bölge de etkin güç.Bir pkk sempatizanına niye pkk'yı sempati duyduğunu sorduğumda aslında adam için tek gerçeğin pkk olduğunu anladım.Adamlarda bir kan davası mevzu var,dışarı çıkmaya korkuyorduk diyor.Bu kan davası davalarının da çok çok uzun sürdüğünden mahkemelerde öldürenlerin hapis yatması dışında bir çözüm bulamadığından bahsetmişti.Sonra Pkk gelmiş aşiretleri zorla barıştırmış,hal böyle de olunca pkk'nın etkisi daha da artmış o bölge de.

Giden öğretmenler de genelde bölge'den benim arkadaş gibi kopuk oluyor.Çocuk kürtçe konuşuyor 4.sınıfa kadar çat pat Türkçe öğreniyor ama müfredat bildiğin normal okul müfredatı.Hali ile ilkokul ite kaka bitiyor hali ile de okulda bitiyor.Ancak çok zeki bir çocuksa lise üniversite fln okuyor.Böyle noktalarda pkk devreye giriyor,bazı köylere kitaplık vs yapıyorlar.
Yani bildiğiniz minimal bir devlet gibi çalışıyorlar.Aşiret ve toprak ağaları ile araları iyi.

Korucu olan aşiretler de elinde ki silahın verdiği güçle etki alanlarını genişletip,diğer köylerde vs baskı kurunca,adamlar iyice devletten soğuyor iyice pkk'ya yönleniyor.
Yani kısacası adamlar minimal bir devlet gibi çalışıyor.
Ve daha yığınlarca olay var böyle.Mesela pkk'nın koyduğu bir mayınla ölen çocuk varsa Tsk'ya mal ediyorlar,halk inanıyor çünkü Tsk'nın kendi koyduğu mayınlardan dolayı ölen çocuklar da olmuş,o yerde ki komutan da zaten siyasi olarak çalkantalı bölge de politik olarak biz koymadık diyince,açılan davalarında üstü kapatılınca adeta Pkk'nın ekmeğine yağ sürülmüş.
Böyle böyle olaylar orada ki halkı Pkk'nın kucağına itmiş ve pkk etkisi şu olaylarda daha da büyüdü.

Peki devlet bu ölçü de ne yapmalı ? Mesela sayın çetintaş sizin gibi ulusal görüşe sahip öğretmenler yetiştirmeleri gerekiyor ve bu öğretmenlerin de kürtçe bilmesi bölge halkını iyi tanıması gerekir.İkincisi Tsk'nın bazı hataları kabullenmesi ve ona göre önlem alması gerekiyor yani o mayını oraya koyduklarını kabul eder belli miktarda tazminat verirse bu işlerde düzelme meydana gelir çünkü Pkk'nın koyduğu mayından bir insan bir çocuk için Pkk tazminat vermez,olay belliyse bile vermez.Türklük kavramanı ırk2tan dolayı değil işte klasik olarak Atatürk milliyetçiliğinde ki hali ile aşılanması gerekiyor.Onun dışında zaten sağlık ocakları,Hastaneler vs Devlet'e olan bağlılık potansiyeli artıran unsurlar.(Tabii ırkçı doktorlarında bölge'den uzak tutulması gerekiyor)
Böyle bir çok unsur söz konusu,bu durumda ne olur bölge deki merkeziyetçi Devlet'in gücü hissedilir ve kabul edilir olur.

Tabii bunu sadece Güney Doğu olarak düşünmemek gerek mesela Karadeniz'de de diğer etkin güç tarikatlar ve cemaatlerdir.
Karadenizin bir çok bölgesi Atatürk'ü ve kemalistleri pek sevmezler,peki neden ? Süleymancılar gibi Atatürk düşmanları bölge'de ciddi anlamda güç unsurları.

Yani merkeziyetçilik vs böyle yayılır,Devlet'in otorite silah unsuru gibi bu durumlarda da güçlenir.Tabii şuan Akp daha farklı bir politika uyguladığı için daha farklı tepkiler geliyor mesela Güney Doğu'da Akp merkezileştirmek için din unsurunu kullanıyor.Bdp'de bu durumu gördü Cuma namazlarına gitmeye vs başladılar.Cuma namazı sohbetleri yapmaya başladılar.Recep Tayyip Erdoğan'da bu etkiyi azaltmak için sözde cuma namazı diye bir çıkış yaptı hatırlıyorsunuzdur aslında mantıklı bir hamledir bu.

Yani uzun lafın kısası sadece silah unsuru ile bu iş olmaz,Pkk sempatizanları dövelim le de bu iş noktalanmaz.Irkçılık ile zaten bir çözüm oluşmaz.Bölgeyi kimyasallarla kaplayalım,Saddam'ın yaptığını yapalım la hiç hiç olmaz.
yani redneckler gibi Nuke Them Nuke them demek bir netice doğurmaz.Halepçe Katliamı Saddam'a bir yarar sağladı mı ?
Bu noktaları iyi değerlendirmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bir de daha önce dediğim gibi savaş teknolojisinin gelişmesine sevinmek zorunda olduğumuz bir halde olmak da baya kötü (dünyaca). jeopolitik önemi olan bir bölgede olmak yerine orta avrupada falan bölgesel olarak etkisiz eleman olan ama zengin ve refahı yüksek olan ülkelerden birisi olmasını tercih edebilirdim Türkiyenin.

Valla orda da halk seviniyor mudur bilmiyorum ama devletin silah sayesinde yüzünün güldüğü kesin. Fransa, Almanya, Norveç...
Sosyal ağlarda paylaş

@paparnoz.
Doğu ve Güneydoğuyu çok iyi biliyorum.

Yazdığım gayet açık.
PKK terör örgütü değildir diyen adam için benim kendi adıma yapacağım hiçbir şey yok.

Gerisi yıllardır zaten konuşula konuşula bir yere varılmayan şeyler. Ben Adıyamanlıyım. Nüfusun çoğunluğu Kürt. Neden Adıyaman'da PKK'lı partiye oy çıkmıyor, bir kafa yor lütfen. Ya da benim sülalem köylü. Hayvancılık ve tarımla geçiniyorlar (işte akepe yüzünden ne kadar kaldıysa geriye). 6 ay çalışırlar, 6 ay kahvede pişpirik oynarlar. 6 ay kazandıklarını 6 ay yerler. Karın tokluğuna çalışırlar. Türk-Kürt bir arada aynı sefaleti çeker. İşsizlik, eğitim sorunları, her şeyden yoksunluk...

İstediğin yerden araştır. Bugüne kadar 1 tek terör eylemi gerçekleşmemiştir Adıyaman'da 30 senelik pekaka şerefsizlerinin terör geçmişinde. Bu duygusal, romantik yaklaşımlar, empati yapmaya çalışmalar bu sorunu gidermedi, gidermeyecek. Aksine Kürtçülerin istedikleri oluyor. Ben son 20 yılda ve hele hele bu akepe iktidarı zamanında yani yaklaşık son 10 yılda Kürtçe ya da Kürt kültürünün Kürtlere tanıtılması gibi konularda hiçbir eksik-noksan yok. ROJ TV'yi izlemekten başka çareleri yok şeklinde sende oluşan imaj gerçekçi değil. Bunların Türkçe bilmemekle ilgisi yok ve ayrıca bölge insanının çoğunluğunun pekakalı ya da pekaka sempatizanı olduğu da yok. Neden bu propagandaya kapılıyorsunuz, bunu da anlamıyorum. Zaten Kürtlerin çoğunluğu pekakayı desteklese çoktan çok çok daha kanlı bir savaş yaşardık ve belki de ya milyonlarca kişinin sürüldüğü ya da bölünmüş bir ülke olurduk şimdiye. Ben senin ve pek çok insanların anladığı şekilde Kürtlere karşı ya da düşman falan değilim. Nasıl olayım yahu, benim yengem Kürt. Eniştem Kürt. Dolayısıyla teyze ve amca çocuklarım yarı Kürt. En yakın arkadaşım Kürt. Şu an canını verir misin diye sorsalar canımı vereceğim insandır bu Kürt arkadaşım. Bunlar ayrı. Ama bu ülkenin bölünmesini savunan, ülkesini koruyan askerlerini şehit eden, tatilde ki sivil insanlara bomba atan, alışveriş merkezlerini bombalayan insan görünümündeki hayvanları savunan-destekleyen kişilerin artık ölmelerini istiyorum. Bu ülkeye ve bu ülke halkına daha fazla zarar vermeden yok olmalarını istiyorum. Son derece açık bu konuda bilincim.
Sosyal ağlarda paylaş

bilincin pek açık değilmiş o zaman cetintas, evrensel hukuk diye bişey var ve türkiye içinde insan hakları değil bizim belirlediğimiz haklar geçer diyosan otorite yanlısısındır. otorite yanlısıysan da yozlaşmaya mahkumsun

ha liboş desen de olay farklı. önce bilgiden ve halkın bilinçlenmesinden yanayım. özgürlük bilinçsiz ortamda kaos yaratır

bilinçli kürt halkı, refah seviyesi yüksek bi ülke zaten bölünme yanlısı olmaz, herkes birbirine kol kanat gerer. adamların mantık hatasını silahla çözmek yerine farklı çözülmeli. diplomasi de yetmez. eğitim yeter diyorum, ama merak da ediyorum ülkemizde eğitimi kimler yok etti acaba ? bugüne kadar iktidara gelenlere sormak lazım neden eğitim yerlerde anadoluda diye.

o sorunun cevabında gizli
Sosyal ağlarda paylaş

:) memlekete bak yaaa...
Teröristin haklarını savunmak adına sıraya girmişler boy boy.
Vallahi yazık bu memlekete.

Cuce...Ben bu memlekete her türlü vergimi, elektriğimi, suyumu, doğal gazımı ödüyorum. 16 ay askerlik görevimi yaptım ve 116 (yüz on altı, yanlış yok yani) ay daha yaparım. İnsan olan için canımı veririm ama vatanına ihanet eden adam için şuradan şuraya kımıldamam, sen kimsin beni kovuyorsun? Sen ve senin gibi birkaç kişi benim karşıma çıkıp teröristin hakkını savunma yarışına gireceğinize öncelikle kincilikten vazgeçin. Başka tartışmalarımızdan dolayı her fırsatta saldırıyorsun, başka bir-iki kişi daha. Siz ne masalı anlatıyorsunuz bana, ne hümanistlik tripleri çekiyorsunuz?

Sana ne Cuce teröristten? Yukarıda söyledim, bir daha söylüyorum. Ben terörist savunan adamla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Yanımda terörist propaganda yapmaya başlarsa da açık açık söylüyorum, ağzını gözünü patlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hoşlanmadığın bır durum varsa, o insanları kovmazsın tıpış tıpış kendin gidersin cetintaş.

o insanlar dediğin yaratıklar dağa çıkıp ülkenizin yarısını biz alacaz lo derlerse ve binlerce askeri polisi şehit edip ülkeme milyarlarca dolar zarar verirlerse, kovulmayı da sürülmeyi de ölmeyi de hakederler ve ala ala da babayı alırlar bizden.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

@paparnoz.
Doğu ve Güneydoğuyu çok iyi biliyorum.

Yazdığım gayet açık.
PKK terör örgütü değildir diyen adam için benim kendi adıma yapacağım hiçbir şey yok.

Gerisi yıllardır zaten konuşula konuşula bir yere varılmayan şeyler. Ben Adıyamanlıyım. Nüfusun çoğunluğu Kürt. Neden Adıyaman'da PKK'lı partiye oy çıkmıyor, bir kafa yor lütfen. Ya da benim sülalem köylü. Hayvancılık ve tarımla geçiniyorlar (işte akepe yüzünden ne kadar kaldıysa geriye). 6 ay çalışırlar, 6 ay kahvede pişpirik oynarlar. 6 ay kazandıklarını 6 ay yerler. Karın tokluğuna çalışırlar. Türk-Kürt bir arada aynı sefaleti çeker. İşsizlik, eğitim sorunları, her şeyden yoksunluk...

İstediğin yerden araştır. Bugüne kadar 1 tek terör eylemi gerçekleşmemiştir Adıyaman'da 30 senelik pekaka şerefsizlerinin terör geçmişinde. Bu duygusal, romantik yaklaşımlar, empati yapmaya çalışmalar bu sorunu gidermedi, gidermeyecek. Aksine Kürtçülerin istedikleri oluyor. Ben son 20 yılda ve hele hele bu akepe iktidarı zamanında yani yaklaşık son 10 yılda Kürtçe ya da Kürt kültürünün Kürtlere tanıtılması gibi konularda hiçbir eksik-noksan yok. ROJ TV'yi izlemekten başka çareleri yok şeklinde sende oluşan imaj gerçekçi değil. Bunların Türkçe bilmemekle ilgisi yok ve ayrıca bölge insanının çoğunluğunun pekakalı ya da pekaka sempatizanı olduğu da yok. Neden bu propagandaya kapılıyorsunuz, bunu da anlamıyorum. Zaten Kürtlerin çoğunluğu pekakayı desteklese çoktan çok çok daha kanlı bir savaş yaşardık ve belki de ya milyonlarca kişinin sürüldüğü ya da bölünmüş bir ülke olurduk şimdiye. Ben senin ve pek çok insanların anladığı şekilde Kürtlere karşı ya da düşman falan değilim. Nasıl olayım yahu, benim yengem Kürt. Eniştem Kürt. Dolayısıyla teyze ve amca çocuklarım yarı Kürt. En yakın arkadaşım Kürt. Şu an canını verir misin diye sorsalar canımı vereceğim insandır bu Kürt arkadaşım. Bunlar ayrı. Ama bu ülkenin bölünmesini savunan, ülkesini koruyan askerlerini şehit eden, tatilde ki sivil insanlara bomba atan, alışveriş merkezlerini bombalayan insan görünümündeki hayvanları savunan-destekleyen kişilerin artık ölmelerini istiyorum. Bu ülkeye ve bu ülke halkına daha fazla zarar vermeden yok olmalarını istiyorum. Son derece açık bu konuda bilincim.

Adıyaman dediğimiz yer eskiden Malatya'nın ilçesi Dp sayesinde il oldu.Daha çok buralarda ki kürtler zamanla türkleşmiş şöyle ki ulusalcı mantıktalar türk kimlikleri ile gurur duyuyorlar ama kürt kimlikleri ile de gurur duyuyorlar.Kürtçe'yi çoğu unutmuş yani mardin,batman,diyarbakır gibi bir durum söz konusu değil.Seçim sonuçları bile neredeyse Malatya ile aynı.(hatta birebir minimal malatya'nın kopyası bir tek bağımsızların yeri değişiyor.)

Zaten Adıyaman,Urfa ve Gaziantep'de Akp güçlüdür.Din etkisi dediğim nokta da budur.Özellikle Urfa Hizbullah vs gibi radikal gruplar da buralarda saygı görüyorlar bildiğim kadarı ile.
Adıyaman'da niye Bdp'ye oy çıkmıyor noktasına gelirsek cevap açık yani çünkü bölge'de Pkk etkin değil.Terör saldırısı bu durumdan bağımsız karadenizde de pkk saldırısı olabiliyor.

Onun dışında Pkk'ya oy çıkmıyor kısmı da yanlış,tüm bu durumlara karşın bağımsızlara %20 oy çıkması da Pkk'nın etkin olmadığı bir yerde şaşırtıcı bir sonuç.
Urfa'da yine aynı şekilde bağımsızlara %26 oy çıkıyor.

Yani söylediklerimi bir kez daha okuyun derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bu toplumun gittiği yer hiç iyi değil. Belki dediklerimi yanlış anlayarak galeyanan gelenleriniz olacak o yüzden bi sakin olun da okuyun.

Nasıl toplumda cinsellik tabuysa ama en nihayetinde insani bir gerekse, sinirlenince bazı şeyleri kırmanın da benzeri bir gerek olduğunu düşünüyorum. Her gün gelen şehit haberleri, bazı kendini bilmez şımarık tiplerin "vergi vermeyelim ama bize Türkiye baksın" lafları da toplumda hatrı sayılır bir sinir ve nefrete neden oluyor. Karşı taraf da ya bunun farkında ve özellikle üzerine gidiyor ya da cidden algıları sınırlı. Bu insanlara hiçbirşey yapılmaması (lütfen buradan hareketle "ama onların anadilleri" diye ağlayacak olanlar denemesin bile) ve birşey yapılmadıkça da olayların katlanarak gitmesi toplumdaki sinirin artmasına da neden oluyor.

Hatırlarsanız bir kaç ay önce Taksimde bir vatandaş havaya ateş açtıktan sonra olaylardan ne kadar rahatsız olduğunu söylemişti ve teslim olmuştu. Farzedelim yarın sabah 20 şehit haberi ile uyandık, bir vatandaşın da canına tak etmeyip silahı kapıp gördüğü ya da önceden bildiği ilk Kürt'e birşey yapmayacağını kim garantileyebilir?

İç savaş ya da soykırım çığırtkanlığı yapmıyorum, bunları yazmak da kolay değil ama sanırım haberlerde "40 terörist yanarak parçalandı" gibi birşey görsek baya rahatlayacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Adıyaman dediğimiz yer eskiden Malatya'nın ilçesi Dp sayesinde il oldu.Daha çok buralarda ki kürtler zamanla türkleşmiş şöyle ki ulusalcı mantıktalar türk kimlikleri ile gurur duyuyorlar ama kürt kimlikleri ile de gurur duyuyorlar.Kürtçe'yi çoğu unutmuş yani mardin,batman,diyarbakır gibi bir durum söz konusu değil.Seçim sonuçları bile neredeyse Malatya ile aynı.(hatta birebir minimal malatya'nın kopyası bir tek bağımsızların yeri değişiyor.)

Zaten Adıyaman,Urfa ve Gaziantep'de Akp güçlüdür.Din etkisi dediğim nokta da budur.Özellikle Urfa Hizbullah vs gibi radikal gruplar da buralarda saygı görüyorlar bildiğim kadarı ile.
Adıyaman'da niye Bdp'ye oy çıkmıyor noktasına gelirsek cevap açık yani çünkü bölge'de Pkk etkin değil.Terör saldırısı bu durumdan bağımsız karadenizde de pkk saldırısı olabiliyor.

Onun dışında Pkk'ya oy çıkmıyor kısmı da yanlış,tüm bu durumlara karşın bağımsızlara %20 oy çıkması da Pkk'nın etkin olmadığı bir yerde şaşırtıcı bir sonuç.
Urfa'da yine aynı şekilde bağımsızlara %26 oy çıkıyor.

Yani söylediklerimi bir kez daha okuyun derim.

Soru basit, Fakirlikse fakirlik. Yoksunluk-yoksulluksa yoksunluk ve yoksulluk. Kürt çoğunluksa Kürt çoğunluk. Neden başka illerde TERÖRÜN GEREKÇESİ olarak öne sürülen şeyler Adıyaman'da geçerli değil diye soruyorum. Bunu Menzil'deki şeyhle açıklamaya çalışanlar var tabi ama Adıyaman'ı bilen kişiler için çok gerçekçi değil. Adıyamanlı baştan beri bu işin dil-etnik köken sorunu olmadığını, eğitim-fukaralık sorunu olmadığını biliyor.

Peki.
Adıyaman'ı da anlatayım sana. Çok fazla yanlış bilgin var.
Adıyaman Tonton Özal zamanına kadar Türk ve Kürtlerin nüfus olarak birbirlerine yakın olduğu bir ildi. 55% Kürtler, 45% Türkler gibiydi dağılım. Özal zamanında 3 şehre (İstanbul, Mersin ve Adıyaman) Kürt göçü oldu. Şu an resmi bir sayım istatistik olmamakla beraber ilçeleri tanımamızdan dolayı 70% Kürtler, 30% Türkler'den oluşur. Bu sana Malatya gibi Türkleşmiş Kürtler masalını kim anlattıysa söyle ona gerek Malatya, gerekse Adıyaman en eski Selçuk şehirleridir. Ayrıca Rusya'dan önemli miktarda Tatar Eskişehir'den önce Adıyaman'a ve bir miktar da Antep'e yerleşmişlerdir. Aynı şekilde Suriye elden çıkınca önemli bir Bayat (en büyük ikinci Türk boyudur) nüfusu yine Adıyaman, Malatya, Gaziantep'e yerleşmiştir. Benim baba tarafım Tatar, soyağacımız 1700 lü yıllara kadar gidiyor. Hatta büyük büyük büyük dedem Sancak beyiymiş, meşhur Akçadağ İsyanı'nı bastıran kişidir dedem. Lakabı Tatar Kara Ağa'dır. Halen babamın elinde (dedem vefat ettiği için ve babam da en büyük evladı olduğu için) Osmanlı Beylerbeyi ve Sultan tuğralı resmi yazıları saklar. Anne tarafım Bayat. Annemlerin köyünün adı Şambayat. Yani Şam'dan gelen Bayatların kurduğu köy. Şu an nahiye. İnternette falan araştırabilirsin. Adıyaman'da Gölbaşı ve Besni ilçeleri Türk'tür. Çoğunlukla Türk'tür demek istiyorum. Diğer ilçeler Kürt ağırlıklıdır. Seçimlerde de Adıyaman'da genelde 4 milletvekilinin 1 tanesi hep CHP'ye çıkar. Bir dönem kızıp başka bir sağ partiye verildiği olmuştur ama genelde böyledir. Geriye kalan 3 milletvekili de hep Sağ partiye gider ki bu spon 3 seçimdir AKP'dir.

Bağımsızlara çıkan oy da terörü destekledikleri bilindiği için zamanında boşaltılan köylerin, kasabaların Adıyaman'a yerleşen mensuplarının oyları. Orada ki herkes de biliyor bunu.

Paparnoz, PEKAKA'yı ya da PEKAKA sempatizanlarını haklı göstermeye çalışanlara katılma bence. Çünkü PEKAKA'nın veya PEKAKA sempatizanının aklı başında insanlar için ne savunulacak, ne de empati yapılacak hiç bir tarafı yoktur.

Edit: DP sayesinde il olduğu doğru. Hikayesi de şu. Benim memleketim olan Besni'de, Adıyaman'da o zaman Malatya'nın ilçeleri. Yalnız Besni hem nüfus olarak ve hem de eğitim ve ticaret olanakları olarak Adıyaman'ın çok önünde. Üstelik Gaziantep'e de çok yakın olmanın her türlü avantajlarını yaşıyor. Derken Menderes'in ilk kez başbakan olduğu seçimlerde Besni İnönü'ye oy veriyor. Adıyaman'da Menederes'e oy veriyor. İşte o DEMOKRASİ KAHRAMANI MENDERES Adıyaman'ı ödüllendirmek ve Besni'yi cezalandırmak için önce her iki ilçeyi de Malatya'dan ayırıyor ve sonra da neredeyse köy görünümlü Adıyaman'ı il yapıyor ve kendisinden kat be kat büyük olan Besni'yi Adıyaman'ın ilçesi yapıyor. Bu özel hikayeden neden burada bahsettin, benim söylediklerimle ne ilgisi var, çok fazla anlamadım ama işin tamamı budur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...