Norak Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 en az 2 exp. var daha wow için. blizzin oyunu gözden çıkarması için yıllık getirisi 500 milyon$ altına inmesi gerek anca ondan sonra f2p olur, zaten f2p yi masadan kaldırdık dedilerdi geçen, oda 3 milyon subs altına falan denk geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Evet buradakilerle iyi fikir çıkar gerçekten, ancak WoW Dev Team ne kadar yapabilir veya yapmak isteyebilir ondan emin değilim. Oyunu belirli bir yaş kitlesi için çıkarıyorlar ancak eski oyuncularını memnuniyetsizlikten de kurtaramıyorlar böylelikle. Eski oyuncuların da iş-güç gibi sebeplerle daha az online olduğunu düşünürsek, 'casual style' aslında eski oyunculara yeni high-end contenti gösterip gönlünü almak şeklinde tasarlanmış diyebiliriz sanırım. Yine de bunu da tükettik, yeni bir şeyler lazım. Keşke daha çok expansion olmasaydı da yerine yeni bir MMO türü tarzı vs. düşünebilselerdi. Nihayetinde halihazırda 6 milyon üzeri üyesinden aldığı aylık subs ücreti gayet tatlı geliyordur elbette, sonuna kadar bırakmak istemezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 1 milyonda dahi sadece subsdan nerdeyse senede 200milyon dolares bir girdi var. bunun icin 4milyon adet single player oyun satmasi gerekir. sadece bir expansion cikarsa 2 senede bir gene bir single player uretiminden daha ucuza geliyor. ve daha cok getirisi var riski yok. arti subs disi oyun icinden de satiyor bazi seyleri arti bir cok baska gelir kapisi var, figuru boku pusuru ohoooo say say bitmez yani. wow bitmez. exp cikartacaklardir bolca. en az 10-15 expansion daha goruruz. demedi demeyin .. eq1 var ornek uo var bitmeyenlere ornek. hem neden bitsin be ya :D bitince ne olacak ki. bitmeden de blizz baska mmo yapiyor sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 reampage said: 6 sıfır atsınlar abi wowdan, en son uzaktan baktım bi, o hpler dimajlar mahvediyor beni. Atılıyor, geçen xpac bahsedilen item squish geliyor bu defa. 20kya falan düşecek hpler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 yanilmiyorsam blizzardin ilk wow cikisindaki beklentisi 500k subs vs idi iyi bir kar icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Ben az da olsa NDA saygısı gösterdim, o yüzden konuya yazmadım :p Birkaç kişiye daha detaylı anlatmıştım ÖM ile. Birazdan yazıcam gördüklerimi ve inanın okuduklarınız hoşunuza gitmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 i am ready ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaako51 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 my body is ready. gerçi bu oyundan çok umudum yok demiştim zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 her turlu oyniycamda oyun surem ne olur bilmem. 3 gun 1 ay 1 sene. ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 bıngıldak hypeı yeter oynamak için.illa deneyecez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaako51 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 @Kanuni +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Hype dan sorun pati bakanı bıngıldak değil mortis ve yardımcısı azmo dur. Bıngıldak olsa olsa genel müdür olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 wow'da level capı 100'e çektiler. bazı yerlerde serverler lvl 100'e kadar destekliyor diye bir şeyler geveliyorlardı. sonraki exp'te ne düşünüyorlar acaba? oraya takıldım ben. haydi lvl 60'a geri dönüyoruz falan mı diyecekler?? asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 leveldan sıfır atacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Konu yine wowu nasıl kurtarabiliriz oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Bölümü wow un altına taşıcam zaten, baktık konu yine oraya gidiyor, direk sallarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 totemic said: serverler lvl 100'e kadar destekliyor http://danawesome.netau.net/images/Female%20Black/black_pfft.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 gangren'in oyunu kaldırıp sırt üstü yere çalması ve dirseği ile üstüne atlamasını bekliyorum şu anda. oynama potansiyelim olan oyunların sayısını azaltın lütfen artık fsdgsh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 hiç duymadınız mı abi? ben mi yanlış anladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 axedice said: totemic said: serverler lvl 100'e kadar destekliyor http://danawesome.netau.net/images/Female%20Black/black_pfft.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Evet, yemeğimi yedim, çayımı aldım; artık anlatmaya başlayabilirim. Grumpy MMO-vet Gangren'in honest Wildstar preview'ına hoşgeldiniz! Kendi gördüklerimi anlatıyorum, o yüzden anlattığım herşeyi “Gangrence” olarak okuyacaksınız. Önce biraz bilgi. 2 karakter levelladım, Spellslinger (Ranged dps) L7 (sevmedim) ve Stalker (Melee dps, rogue-vari) L14. Betada max level 36. CBT4 (aka Winter Beta Phase 1) combatı baştan sonra yenileyen bir beta olmuş. Forumda baya övenler var ama CBT3 nasıldı bilmiyorum. Birkaç ana bölümde anlatıcam. Combat: Baya kötü ve sıkıcı. Bir kere tek tip silahınız var. Evet. Sadece 2h Sword veya Rifle veya PsiBlade. Modeller değişiyor ama tip değişmiyor. (Ha silah değişse ne farkeder? Eyvallah ama sene 2013 ya, ayıptır) Ability spamfest. Autoattack yok, sürekli spam. Oyunun en önemli özelliklerinden Telegraph bence MMO’lara uygun değil. 1e1 mob ile kapışırken, güzel tamam da, aynı anda 3-4 mob gelince ortalık cümbüş oluyor. (Genellikle pack halinde geliyorlar) Örnek verelim. A mob frontal cone telegraph atıyor, B mobu uzun 3 şerit aoe yapıyor, C mobu instant PBAoE spamlıyor. Ekran kıpkırmızı oluyor sürekli, yerde birşeyler dönüyor. Kendi spellerin de mavi telegraphlı zaten, oh epilepsy seizure. (UI’den ayar değiştirilebiliyor, transparency, vs.) 2 dodge hakkınız var, mutlaka birşeylere yakalanıyorsunuz zaten. Bu noktada kötü olan, hangi telegraph neye ait, bilinmiyor (en azından şu anda) Instant öldüren AoE miydi yerdeki yuvarlak, yoksa cripple mıydı? Vurma hissiyatı yok. Benim için önemli, bazıları için değil. Ne var ne yok ortaya sallıyorum, screenshake benzeri bir şey var ama bi boka yaramıyor. Zaten ekran sürekli yanıp sönüyor, screenshake napayım? Ama SWToR kötülüğünde değil, en azından animasyon senkronizasyonu var. (SWToR’da sallıyor sallıyor sallıyordun, boşa gidiodu yarısı, fyvm EA) Şu pack olayını kim getirdiyse ona da bir çift lafım var zaten :p Abilityler: Diğer MMO’lara çok benziyorlar. Daha çok görme imkanım olmadı ama genel olarak 4’e ayrılıyorlar. Assault (Damage) Support (Tank/heal) Utility (Stun, Blink) ve Path (Uzun CD gereksiz şeyler. 30 dk cd ile mesela yere food ration koyuyorsun. Yiyince heal, bitti.) Ability tierları gelmiş. Bir üst tier damage ekleyebiliyor veya ek özellik getirebiliyor. Tier pointler levelling ile geliyor. Yeni abilityler vendordan alınıyor (baya pahalılar) Limited Action Set diye bir bar var, toplamda 9-10 skill buraya yerleşiyor ve bunu sürekli olarak değiştirebiliyorsun. İstediğin buildi yap. Talentler daha oyunda değil. Ama gördüğüm kadarıyla alternatif action barlar bir işe yaramıyor, heal pot, vs. dışında. Yani Slice 1’de olsun, Blink Alt+1’de olsun yok. Blink de 3-4-5-6-7 olabiliyor sadece. (Büyük ihtimalle addon ile değişir.) Questler: ÇOK KÖTÜ. ÇOK SIKICI. NOOOOOOOOOOOOO. L6-14 arası 85 quest yapmışım. 43 civarı o zone ile alakalı, story-vari. Diğerleri side quest. 20 tane Path questi yapmışım, 15’e yakın da Challenge (Verilen süre içerisinde Kill 10/20/30 mob, Gather 10/20/30 bıdıbıdı, Race 5 dk/3 dk/1 dk, vs. vs. Slot machine tarzı rewardlar var. (3x crafting mat/heal pot, 2x uncommon crafting mat/1 uncommon item, 1x rare crafting mat/rare item) Yaptığın dereceye göre reward multiplier geliyor. Bronze 2x, Silver 4x, Gold 8x gibi. Bir item seçiyorsun yaptığın dereceye göre o itemi alma şansını arttırma çarpanı veriyor. Bir süre sonra bayıyor, en azından beni baydı. Questlere gelince, çok kötü demiş miydim? Sene 2014 olacak halen börtü, bok, böcek topluyoruz. 40x mob öldürüyoruz. Ne bileyim Ali’nin sihirli suyunu Veli’ye götürüyoruz. Çok quest var, hikayeye bağlantısı zayıf, tekrarlayıcı. Zorlayıcı da değil. Ünleme bas, questi al, haritayı aç, gideceğin yeri zaten gösteriyor, git oraya, kes, geri getir/communicator ile questi bitir. Bu mudur yani? Hiç farklı quest görmedim desem yeridir. 2m veya 5m questler var, 2m sololanabiliyor ama 5m grup gerektiriyor. Dungeon questleri var, vs. vs. Araya birkaç tane şirin quest koymuşlar, işte 5 tane mob capture et, bir mobu camp’e lure et, vs. Ne kadar şirin gelirse artık. Birkaç tane de mobdan düşen queststarter itemlar var işte. Bir de uzun ya questler. % bazlı ilerliyor progress. Yukarıda bahsettiğim packlerden bir tane mob öldürünce %1 atıyor tick. ÖEH. Arada tek olan moblar var, biraz daha fazla HPleri, onlar 10% veya 15% de verebiliyor. Queste göre değişiyor. Quest hublar birbirine uzak. 2 hub arası daha daha fazla zaman harcıyorsun. Public eventler gördüğüm kadarıyla az. Sadece belli başlı yerlerde var. Mob spawn beklediğim yerler oldu baya. Tagging ile ilgili bir sorun yok. Grafikler : SWToR diyeceğim izninizle. Polished cartoony MMO. Cartoony kısmını abartmışlar. Gerçi haklarını verelim, haritalar SWToR kadar boş veya corridor değil. Doodadları güzel yapmışlar. Ama herşeyin sürekli olarak şirin görünüyor olması beni cezbetmedi açıkçası. Gritty değil kesinlikle. Bir de bu söylediklerim Dominion tarafı düşünün. Exile tarafı herhalde Hello Kitty Island gibidir :p Makinem iyi sayılır, FPS sıkıntısı çektiğim yerler oldu ama bu watermark/debug tooldan da olabilir. Eski sayılabilecek texturelar var. İşte SWToR ya grafikler, daha fazlasını beklemeyin derim. WoW kadar kötü değil. Gameplay: Akıcı. Bu konuda sıkıntı yok gibi. Standart MMO gibi işte. Sürükleyici bir şey görmedim açıkçası. (GW2 örneğini verebilirim sanırım, birçok kişi katılacaktır. “Aa burada PoI var gidip bakayım, aa şu Vista da güzel, gelmişken şu public eventi yapalım, dur dur jumping puzzle varmış, hadi deneyelim. Bu yok.) Quest al, kes mob, geri ver, yeni yere git, yenisi al, vs. vs. Collectible tarzı şeyler var ama beni çok çekmedi. Datacube, journal, page, vs. bi ton lore sayfasına giden şey yazı oluyor ama sadece clickliyorsun, ben okumadım açıkçası veya izlemedim. Bunları map ekranında takip edebiliyorsun. Double-jump var, meh. Pathler: Oyunun en güzel/en yeni(?) tarafı bu bence. 4 path var, çoğunuz biliyordur ne olduğunu üstünde durmak gerekmez ama kısaca özetlemek gerekirse; Settler quest hublara buff veren “şeyler” ekliyor. Travel speed boost, resistance boost, hp boost, vs. Explorer dağ tepe geziyor, GW2 Jumping puzzles tarzı. Soldier sürekli öldürmece, assasination, holdout, demolition, vs. Son olarak favorim Scientist, non-combat pet geliyor bi tane etrafta üzerinde “Science” iconu çıkan mob, bitki, object gibi şeyleri scanletiyorsun. Güzelcene işte, bayık questlerin arasında iyi gidiyor. Housing: Bir diğer oyunun en çok lanse edilen tarafı. L14’te otomatik quest geliyor (bir önceki betada L6’da geliyormuş.) Capital cityden gidip alıyorsun ve ışınlanıyorsun. Kendine özel instance işte. Yerde slotlar var 1x1, 2x1, 2x2, vs. buralara ya vendordan ya da quest reward/architect/mobdroplardan gelen kitleri kuruyorsun. Ben mesela evin yanına hergün 1’er adet leather, meat, ağaç veren Survival (gathering skill) plotu kurdum. Çok alternatif var. Jumping Puzzle’a hazırlık yapmak için bile ona uygun kit hazırlamışlar. Tabi iyi/ilginç kit ve furniturelar ÇOKÇOKÇOK fazla renown gerektiriyor (grupta oynayarak, event mentor ederek falan kazanıyorsun. L14’te 6 renownum vardı. Evin içine kurmak istediğim wallpaper 10.000 renown istiyordu. ON BİN. okay.) Evin içi bildiğim Sims olmuş zaten. Tile, Wallpaper, Ceiling falan alternatifler arasından seçiyorsun. Crafting: Farm üstüne kurulu. Gathering ile farmla. Çantadaki itemleri diğer malzemeler (2. ve 3. Malzemeler) için salvagela, vs. Bildiğiniz klasik template. Mining al, Weapon ve Armorsmith ol. Survival al, Outfitter ol, vs. Crafting’in kendine özel talent ekranı var. Yeah, wtf right? Şöyle: 3 kere legging craft et, blink blink. Bir sonraki tier “talent” açtın. O ne? Chest craft. YAAAAAY. 3 kere chest craft et. Blink blink. Now what? Gloves craft. MORE YAAAAY. Çok fazla bir şey beklemeyin. Biraz RNG de var tabi işin içinde. Yukarıda dediğim 2. ve 3. Malzeme vendor/drop falan ama, asıl leather mesela, çok denemediğim için net değil bu bilgi ama diyelim ki chest craft edeceksin, base item bi sefer (örnek) STR ile geliyor, bir daha denediğinde INT ile geliyor. Garip. Work order var, crafting levellamak için. AION oynayanlar hatırlar. SWToR’da da vardı galiba. Char Creation, Customization: Kısıtlı baya. Belli başlı şeyler var. 10 face tipi (+ detaylı customization var burada), 10 hair style, 10 color, 10 facial hair, vs. Body slider yok. Ingame clothing var. Bir nevi skin olarak düşünebilirsiniz. Mount dye, item dye falan da var da baya pahalı şu anda. Battleground, PvP ve Dungeon henüz deneyemedim. Yapabildiğimde onları da yazarım. Mutlaka daha iyileştirirler ama bu oyun subs based devam ederse bence patlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 This is not i am ready :( Oyun surem 1 ay max then. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Bakalım buna exodous un cevabı ne olacak tıhıhhıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 1-1 durum not bad not bad at all :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 iki kişi, iki farklı yorum, tek oyun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar