Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Krep tutosu


photographer

Öne çıkan mesajlar

Efendim Merhabalar,
Hayatımda ilk defa krep yaptım daha geçen hafta.
Yapmış olduğum 3. try'ı da sizlerle paylaşmak istedim
vakit kaybetmeden malzemelere geçiyorum:
3 adet düz servis tabağı büyüklüğünde krep için malzemeler:
un
süt
yumurta
margarin


1 bardak un 1 bardak süt ve 1 yumurtayı Kaseye boca ediyoruz.


Top top kalmayana kadar iyice karıştırıyoruz.


1dk ısınmış tavamızın üstüne çok az margarin gezdiriyoruz.(herhangi margarin olur, yağsız da olur ama kuru oluyor biraz bazılarını yağsız yaptım havaya atıp döndürürken ikiye bölündü :O)


ve son olarak karışımımızdan bir adet çorba kepçesi ile aldığımız ölçeği tavamızın ortasına döküyoruz.


Krebimiz yaklaşık bir birbuçuk dakika sonra tavada kayar bir hal alıyor toplamda 3 dk sonunda tersini çeviriyoruz.


sonuçta tuz koymadan hazırladığımız kreplerimizi ister peynir zeytin domates ile ister bal veya nutella ile tüketebilirsiniz afiyet olsun...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yemek yapmayla hiç alakası olmayan bir adam bile yapabilir, çok kolay yapması. içine istenen her şey konabiliyor nerdeyse peynir-sosis-salam vs. ama mutlaka çok ufak ufak parçalamalısınız. geniş tavalarda baya ince oluyor, ufak ama yüksek tavalar var, krep tavası. onlarla çok güzel krepler yapabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

tuz konunca sanırım tatlı şeylerle güzel gitmiyor
öyle dediydi hatunlar bende koymadım :)


tuz koyunca tadı daha doğru oluyor sadece. o kadar malzemeye bi çimdik tuz diyorum zaten. tuzsuz ekmek güzel geliyo mu mesela? onun gibi. o bi çimdik tuzu atıp krem şantili nutellalı falan yiyorum ben kötü olmuyo. hatta daha da iyi :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...