photographer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Efendim Merhabalar, Hayatımda ilk defa krep yaptım daha geçen hafta. Yapmış olduğum 3. try'ı da sizlerle paylaşmak istedim vakit kaybetmeden malzemelere geçiyorum: 3 adet düz servis tabağı büyüklüğünde krep için malzemeler: un süt yumurta margarin 1 bardak un 1 bardak süt ve 1 yumurtayı Kaseye boca ediyoruz. Top top kalmayana kadar iyice karıştırıyoruz. 1dk ısınmış tavamızın üstüne çok az margarin gezdiriyoruz.(herhangi margarin olur, yağsız da olur ama kuru oluyor biraz bazılarını yağsız yaptım havaya atıp döndürürken ikiye bölündü :O) ve son olarak karışımımızdan bir adet çorba kepçesi ile aldığımız ölçeği tavamızın ortasına döküyoruz. Krebimiz yaklaşık bir birbuçuk dakika sonra tavada kayar bir hal alıyor toplamda 3 dk sonunda tersini çeviriyoruz. sonuçta tuz koymadan hazırladığımız kreplerimizi ister peynir zeytin domates ile ister bal veya nutella ile tüketebilirsiniz afiyet olsun...
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 iftardan sonra açsaydın şu topiği, öldün mü....!!111!1!1
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 oha bu hep çok zordur diye düşünüyordum lan.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 yumurtasızını tercih ediyorum ben. Yumurtalı kokuyor abi be.
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 yumurtasız oluyomu ki bilmiyodum :) bende zaten sahurda yedim :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 yumurta kıvam için kırılır bunun içine zaten. tadı için değil. o yüzden minimal seviyede kullanılır. ama çok iyi çırpılması gerekir.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 krep için vanilya da lazımdı gibi aklımda kalmış
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 o waffle. bi de bi çimdik tuz da atman lazımdı buna.
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 internetten bulup bende yapmıştım geçen ilk kez :p baya güzel oluyo
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 tuz konunca sanırım tatlı şeylerle güzel gitmiyor öyle dediydi hatunlar bende koymadım :)
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Yemek yapmayla hiç alakası olmayan bir adam bile yapabilir, çok kolay yapması. içine istenen her şey konabiliyor nerdeyse peynir-sosis-salam vs. ama mutlaka çok ufak ufak parçalamalısınız. geniş tavalarda baya ince oluyor, ufak ama yüksek tavalar var, krep tavası. onlarla çok güzel krepler yapabilirsiniz.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 photographer said: tuz konunca sanırım tatlı şeylerle güzel gitmiyor öyle dediydi hatunlar bende koymadım :) tuz koyunca tadı daha doğru oluyor sadece. o kadar malzemeye bi çimdik tuz diyorum zaten. tuzsuz ekmek güzel geliyo mu mesela? onun gibi. o bi çimdik tuzu atıp krem şantili nutellalı falan yiyorum ben kötü olmuyo. hatta daha da iyi :D
yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 İlkini çok az miktarda yapıp çöpe atın, sonra peçeteyle silin tavayı. Artık yağ kullanmanıza gerek yok. Krebi kepçeyle koyun ve kepçenin tam arkasını tavaya değmicek şekilde krebin üzerinde gezdirerek yuvarlatın.
Holy Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Kepçeyle koyduğun anda tavanın şeklini alması lazım zaten, kepçe ile müdahale etmen gerekiyorsa senin kreplerin kıvamında bir problem var. Unu azalt.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 yok ona benzemis, yok bunun gibi olmus.. ne ulan bu?? krep ne o zaman, cok sinirlendim.
yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Tavanın şeklini alması gerekmez, tavanın şeklini alırsa kalın olur, olay mümkün olduğunca az koyup ince yapmak. Ben kalın seviyorum diyorsan başka tabi.
Holy Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 işte ince de olsa yayılması lazım tavaya, kepçe ile müdahale edersen kalınlığı eşit ayarlayamazsın ve şekli kayabilir diye dedim. tavayı yağlamak veya tavayı çevirmek daha makul çözümler gibi
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=uoKZhaigLQA&feature=related
yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Tekrar yağ dökmene gerek yok, yapışmıyor diğerlerinde. şimdi bi de şöyle bi olay var, tavaya döktüğün anda dağıtırken eşit kalınlıkta dağıtamayabilirsin fakat kepçe arkasıyla yuvarlak çizerek eşitleyebilirsin heryeri.
yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Şekerde konuluyor bu arada.(benim bildiim)
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 İçim viraliymiş ama güzel oluyo sağolasın tuto için.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 tavadaki krebi bir bilek hareketiyle havada çeviremeyenler bi kere bu konuya bakmasın. hadi bakiim.
Öne çıkan mesajlar