Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 o site için host ayarlarına 127.0.0.1 girdim, istesem de giremeyeceğim artık ahhahah. böyle kendimce banlıyorum yeto siteleri. razz sen de bonservisini al transfer ol abi oradan harcanıyosun, gerçi kaliteli tr site var mı hiç haberim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 ehaheahaha /busted yok abi iyi işler yapmaya çalışıyoruz biz de, küçük yaşta takip eden de var pro olup takip eden de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Oynadım sonunda ama sevmedim hiç. Çok kolay kaçıyor alışıldık roguelike'lara göre. Ayrıca grafiklerine de alışamadım. Çok iyiler bir roguelike için. Olmamış bence. Ama roguelike 10.000'de 1'in oynadığı bir tür olduğu için roguelike hastası olmayan herkes sever diyorum. Bu aralar bunu oynuyorum türde: http://ivan.sourceforge.net/ Dredmor'u sevdiyseniz level atlayıp buna geçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 GERGE said: Ayrıca grafiklerine de alışamadım. Çok iyiler bir roguelike için. kötü yapsalar daha mı iyiydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 adam hardcore, grafikler çok iyi diye sevmiyor dehaş lamerleri de çok kötü diye adfsa. allah akıl fikir her 2 fraksiyona da :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Daha iyiydi bence. ASCII ile roguelike oynamaya alışmış adamım ben. Renkli ASCII üstün grafik sayılıyor türde yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Silphatos said: adam hardcore, grafikler çok iyi diye sevmiyor dehaş lamerleri de çok kötü diye adfsa. allah akıl fikir her 2 fraksiyona da :p Sırf bu değil abi, kolay da ayrıca oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 abi ascii grafik(siz) oyunu 5 dolar/euro ya steam'de alan olur muydu sence? bana zorluk yerinde geldi ya rougelike'dan medium'a düştüm hatta, bence bu nesil için yerinde oyun olmuş ama büyük ihtimal türün hastalarının çoğuna hafif gelmiştir doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Roguelike dediğimiz oyun türü 70lerde çıkan bişi gerge http://en.wikipedia.org/wiki/Roguelike 70lerde programlama yetenekleri ancak ASCII grafiklerine yetiyor olabilir, ama bu demek değil ki günümüzde çıkacak roguelike oyunlar da illa ASCII grafikler kullanmak zorunda değil. Şey gibi bişi bu, FPS türü de doomlike sayılıyor, o zaman tüm FPSler doom grafiklerine sahip olmalı. Mesela Diablo 1 var roguelike olarak, skillerini statlarını istediğin gibi dağıtıyorsun, random dungeon yaratılıyor felan. ne güzel oyun işte. illa Dwarf Fortress gibi ASCII yapmaları gerekmiyor. dungeons of dredmor bence grafikleri iyi, eğlence eklemeleri de farklı bir açı olmuş. oyunda eleştirilecek şeyler var elbette, ama bu bence grafikler değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Roguelike geçmişini biliyorum. Ama ASCII daha iyi diyorum hâlâ. Ses filan da olmayacak. Arka planda pek açık duracak, arada biraz ilerleyeceksin. Yani bu oyuna kadar tüm kayda değer roguelike oyunlar ASCII yani. Alışkanlık, estetik, bir sürü nedeni var bunun. ASCII estetiğini seviyorum ben. Ayrıca oyunda olan olaylar da kısıtlı geldi biraz. Tam roguelike havasını veremedi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 O dediğimi bir deneyin, anlarsınız zaten. 15 dakika filan uğraşın. Eğer çıkmazsanız günlerinizi alacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 illa ASCII olmasına gerek yok ki. dediğim gibi 70lerde çıkan bir tür, o zamanlar ancak o grafiklerle yapabildikleri için öyle yapmışlar. bazı developerlar (mesela dwarf fortress) 70lerdeki roguelike oyunlara özendikleri için, ya da belki de ancak o grafikleri uygulayabildikleri için oyunlarını ASCII şeklinde yapmış olabilir. ama piyasaya çıkan her roguelike da ASCII ile yapılmıyor, ya da öyle yapılması zorunlu değil. mesela dediğim gibi Diablo 1 vardı, roguelike şeklinde hazırlanmış hack&slash oyun. dungeonlar her rasgele hazırlanıyordu, skillerini kendin seçiyordun, nasıl ilerlediğin sana bağlıydı felan. mesela minecraft var yenilerden. dungeon crawling yapmıyoruz ama gene random yaratılan bir dünyada oynuyorsun. 1.8 ile experience barı ve food barı konuldu, dungeonlar felan ekleniyormuş. gittikçe daha çok roguelike oluyor yani. nehirleri kazıp kendine göl yapabiliyorsun mesela. roguelike olarak recettear var gene. mağaza işletiyoruz, aynı zamanda quest gibi gidip dungeon crawling yapabiliyoruz. ilginç bir oyun. kayda değer tüm oyunlar text interface değil yani. hardcore olması için illa 70lerin grafiklerinde olması da gerekmiyor ayrıca. rasgele yaratılan dungeonlarda dolaştığımız roguelike oyunlar zaten piyasada pek fazla yok. birileri yeni roguelike çıkarttığında da "olmamış, illa ASCII grafik isterim" diye tutturmaya gerek yok diye düşünüyorum. bu yüzden DOD'u destekliyorum ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 bu arada http://en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of_roguelike_video_games bu listede gözüme pokemon dungeon, din's curse, izuna, dark chronicle, falcons eye, nightmare of druaga çarptı. gene randomly generated dungeonları varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2011 Yeni nesil roguelikelardan Desktop Dungeons'i da tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Şimdi bu dediğim Ivan'ı oynuyordum. 10. dakikada karakterimin kolu koptu, kolu çantama atıp iyileştirecek bir şey aramaya başladım ama 10 dakika daha geçince sağlam kolum örümcek ağlarına takıldı, kurtulamadım, açlıktan kolumu yemek zorunda kaldım, zehirledi kendi kolum beni, öldüm. Bu Dredmor da böyle şeyler görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 abi karakterin kolu kopup yaşamaya devam ediyorsan gayet tuhaf bir oyunmuş o. bırak da olmasın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 promethean, staves, magic training, blood mage, ley walker, mathemagic ve fleshsmithing ile easy mode oldu oyun. meatshield+friendly wyrm+fireball kombosuyla 1 dk'da monster zoolar temizleniyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 DABL8-EC76W-NFV?F protip: ?=rakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Silphatos said: DABL8-EC76W-NFV?F protip: ?=rakam 4 mü :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 evet, sen mi aldın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 hayır. ama alındı dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 biri kapmış demekki senden önce, kim acaba söylese güzel olurdu ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 desura kullanıp oynayak isteyen varsa bunu söylesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 ben bakayım diyorum epeydir. casual roguelike iyi olabilir çok iş varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 attım keyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar