Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 AptiQuant adlı Kanada firmasının yaptığı “IQ ve Tarayıcı Kullanımı” isimli çalışmada 16 yaşın üzerindeki 101 bin 326 kişinin IQ değerleri kullandıkları internet tarayıcılarına göre gruplandırıldı. Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre, çalışmanın sonucunda 2011 yılında hâlâ Internet Explorer 6 kullanan insanların ortalama IQ değeri 80 civarında iken Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama 110; Opera ve Camino kullanıcıları ise ortalama 120 IQ değerine sahip olduğu ortaya çıktı. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi kullanılan Internet Explorer versiyonu yükseldikçe ortalama IQ değeri de hızla yükselmekte. Araştırmanın asıl anlatmaya çalıştığı nokta ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih ediyorlar. kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25237787/ ahahahahahaha
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Muhahahahahaha!
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 ahahahhaha abi dunyanin en gerzek arastirmasi sanirim.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 arama yapmayanların IQ'su 87'ymiş
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Ops, pardon. İnternete baktım sadece açıldı mı diye, browser başlıkları burada oluyor diye.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 haklısın zaten ya, ben olsam ben de buraya açardım. Oraya açanın IQ'su da 56'ymış :P ayrıca cidden çok mal bi araştırma ya
CryMeARiverfix Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 operanin avarage i ben yukseltiyorum sanirim 145 IQ ile.. hmm
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 FİREFOXS MU KROMN MU? tartışmasına düşenlerin iqsu denkmiş. nolcak şimdi?
Qualance Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Araştırma tırt çıktı, sevindimiz boşa gitti. http://www.chip.com.tr/konu/ie-kullananlar-aptal-degilmis-ve-resmi-aciklama-geldi-aptiquant-sakaydi_28432_3.html
yav Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 said: Araştırmanın asıl anlatmaya çalıştığı nokta ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih ediyorlar. ahhahahah adam bildiğin fail oldu
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 hay allah gerge bizden zeki değil mi şimdi
imamizer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 hemen opera indirip kurdum ki iq um yükselsin.
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 ben hepsini kullanıyorum desem :D o zmn sayıları topluyozmu =)
FromTheHell Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 opera silkince biz de mi silkelemiş sayıldık?
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2011 "En az bilinen browserı kullanan en zekidir" olayı baya saçma zaten de, IE kullananların IQ'su nispeten düşüktür yani kesin, çok araştırmaya gerek yok. İşyerinde sadece IE ile açılan arayüz falan kullanan varsa onları tenzih ederiz de, gerisi gayet genellenesi.
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 ben explorer kullanan arkadaşlarıma gidip chrome kuruyorum bunu kullanacaksın diye, dolaylı yoldan iq'larının gelişmesini sağlıyorum.
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2011 Opera kullanımında artış bekliyorum ben. Seneye göreceğiz artık :)
Tokasra Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 abi kim düşürüyor opera kullananların ortalamasını çıksın konuşsun
salome Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 4 gün once bu araştırmanın sahte oldugu duyruldu bu arada http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/08/110803_ie_eq_hoax.shtml?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Öne çıkan mesajlar