Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzu Kaburgasi


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Efendim ben pirzolayi cok severim, lakin en buyuk sorun kendisini tavada yapinca kuruyup kalmasi. Oysa kuzu eti yagli, sulu sulu bir et eger dogru yapilirsa. Ayrica et dediginin ortasinin pembe olmasi lazim, tavada bu da mumkun degil o kadar ince ette. Cozum burada sakli:

Kasaba gidip pirzola aliyoruz, ama parcalamamasini istiyoruz direk kaburga aliyoruz yani. Firinimizi 200 dereceye ayarliyoruz.

Tavaya biraz yag dokup, tavayi iyice isitip sonra kaburgayi koyuyoruz, cunku amac eti pisirmek degil sadece daglamak ki suyu icinde kalsin. Totalde 5dkyi gecmesin bu, hizli hizli onunu arkasini sagini solunu cevirin (ben yanlar icin elimle pirzolalarin sapindan tutarak 10-20 sn bekletiyorum tavada).

http://i.imgur.com/5PPi6.jpg

http://i.imgur.com/Wm1pF.jpg

Bu olay bittikten sonra, borcama aluminyum folyo koyup uzerine kaburgayi yatiriyoruz, ve direk bu sekilde firina veriyoruz. 20 dakika kalicak firinda.

http://i.imgur.com/wPaWn.jpg

sure bitince firindan cikarip, folyoyla uzerini tamamen kapatiyoruz. 20 dakika da bu sekilde firina koyuyoruz.

bu ciktigindaki hali
http://i.imgur.com/NErBO.jpg

bu da folyolu
http://i.imgur.com/DQSht.jpg

20 dakika sonra firindan cikarip bu mukemmel goruntuyle karsilasiyoruz:
http://i.imgur.com/RFzmF.jpg

Keserken kafayi yiyorsunuz zaten sululugu ve yumusakligindan. Ve sonuc:
http://i.imgur.com/AWthJ.jpg

LIKE A BOSS
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...