-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 merhaba, bugün forumumuzun önemli adamlarından bonepart tarzı mesaj yazma sanatı hakkında tüyolar ve ipuçları vereceğim. bonepart kimdir ? foruma 2001 yılı sonlarında katılmış olan bonepart, foruma ilk katıldığı zamanlardan itibaren kendine özgü bir mesaj yazma stili geliştirmiştir. murat bardakçı'nın yazmış olduğu 'forumlar tarihi' kitabına da konu olmuş bu yazım tarzı, bonepart'ın kısa sürede 1k, 5k, 10k madalyaları almasını sağlamış, forumda saygı duyulan bir insan haline gelmesine yardımcı olmuştur. bonepart konsol bölümünde alan yetkilisidir. geçmişte forumun bir diğer üyesi olan bone'un başlatmış olduğu 'bonec davası'nda da adı sık sık geçmiş olan bonepart, 'o günleri anmak bile istemiyorum, forumun gerçek bone'u hep ben oldum' demiştir. bonepart tarzı mesaj yazma sanatı nedir ? bonepart tarzı mesaj yazma sanatının özünde iki şey yatar, 1) typo'yu bir söz sanatı gibi kullanmak, 2) sürekli olarak paragraf atlamak. özgün ansiklopedi vikipedi'ye göre paragraf, 'düşünce birimidir. bir paragraftan diğerine geçerken dil, düşünüş, anlam birliği sağlanmalıdır. her paragrafın bir ana fikri, birden çok yan fikirleri bulunabilir. ana fikir, paragrafın başında, ortasında, sonunda bulunabilir. ana fikri taşıyan cümle açıkça görüldüğü gibi, gizli de olabilir' fakat bonepart, 2001 yılında başlatmış olduğu yenilikçi paragraf akımı sayesinde, paragraf tarihinin temellerini sarsmıştır. şimdi, geçmişten bugüne bazı bonepart postlarını görelim; sene 2001 / topic: yaptığınız işe laf gelirse ne olur: yaptıgım ise baglı su forumda yuaptıgım muzik ve resimlerin hepsinini sadece can sıkıntısını alsın elenceli olsun diye yaptıgım goz onune alınırsa ciddiye alıncak bir urun sunana kadar gayet gayri ciddi davranırım ha ciddi bi urun sunmusum beenmemisse biri mantıklı sebebler sundugu surece anlasabiirz yk saece bi poha benzememiş derse ailesiyle ilgili kotu yorumlarda bulunurum başta yazmış olduğumuz bonepart'ın iki önemli özelliği burada hemen dikkatlerinizi çekmiştir sevgili patiler. typo ve paragraf atlama. bonepart der ki; 'attığım mesajları o an içimden nasıl geliyorsa öyle yazarım. dönüp arkama bakmam bile. önizleme butonu benim için hiçbir zaman bir şey ifade etmemiştir. mesajlarımı ancak yeterince typo yapmadıysam güncellerim' sene 2005 / topic: eh serverlar çökmüşken horda iyi bir haber (bu topic bonepart tarafından başlatılmış olup, topic'deki adeta normal bir mesaj yazıyormuş havasına dikkatinizi çekerim) olan sey 1.7 den itibaren uc de asansorlere kadar outside sayılcakmıs yane asansorlere kada rmoutnla yada ghost wolfle kosulabilcek sene 2007 / topic: bir uo serverı açsak ne güzel takılırdık ya di mi ama? muhabbet olurdu bu arada pre aos olayina hastasyim run uda bi ayar dosyasi war pre aos mu enable aos mu ne yaziyo 0 1 bir yapiyosun aos kapaniyo euahua çok çok önemli bir bonepart postudur bu sevgili patidaşlarım. bakınız, her paragrafta cümleler biraz daha kısalmaktadır. kelime sayısı yavaş yavaş azalmaktadır. bu teknik yalnızca bonepart tarafından kullanılmış ve kullanılacaktır. bonepart bu postu hakkında şöyle demiştir: 'paragraflar ile oynamayı hep sevdim. fakat bir gün oturdum ve şuna karar verdim: eğer paragraflar ile oynamayı bu kadar seviyorsam, neden onlara başka bir soluk getirmeyeyim ?' bonepart bu mesaj tarzı ile okuyucuların gözlerini daha az yormayı da hedeflemiştir. sene 2010 / topic: boynumuz bükük walla abi su anda ole elimizde kalan pek bisi yok diyorum ya dadidaki kiz sene 2001 ultimatrdee acmistim dadidaki kiz diye sinem kobal o bile ardayla kim war abi geriye kalan bonepart'ın bir diğer 'signature' hareketi, önemli bir söz sanatıdır aynı zamanda. bu söz sanatında bonepart, kısacık bir post atıyor olmasına rağmen çeşitli kelimeleri arka arkaya söyler. 2. ve 4. dizelerdeki 'dadıdaki kız'a dikkat. sene 2011 / topic: WoW'u bırakmak abi cok zaman istiyo bi daha erasmusa gidersem bi daha baslarimda calisirken manasiz eve gelcem 9 a kadar dier insanlari beklicez (ki ben 7 de hazirim) sonra 1 e kadar rai yapip urascan peh gerek yok hon oynuyorum 45 dakka ortalama bonepart'ın günlük tarzında verdiği mantıksal açıklamalar da ünlüdür. bakınız, bu postunda bonepart wow'u bırakma sebebini açıklarken, hem tarafsız bir profil çiziyor, hem de günümüz wow gerçeklerini oyuncuların yüzüne adeta çarpıyor. tüm bunları yaparken paragraf ve typo'larından ödün vermiyor. since 2001. sene 2011 / topic: oha! korsan alıyorum ben abi yapicaginiz sey kolay almicaksiniz konsolunuda almicaksiniz pcsinide almicaksiniz mumkunse kimseyede aldirmicaksiniz zarar etsinner belki basar kafalari bonepart'ın emir verme yönteminin paragraf yetenekleriyle muhteşem uyumu. bonepart burada bir emir vermektedir, emiri 'almayacaksınız'dır. bunu şu şekilde yapma varken; 'abi yapacağınız şey kolay, konsolunuda, pc'sini de almayacaksınız, mümkünse kimseye de aldırmayacaksınız', bonepart farklı bir yol izlemiş, emirin gücünü sürekli olarak yineleyerek arttırmıştır. -son söz- bonepart gibi olamazsınız. yalnızca onu kıskanırsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 bence aquila bu topiği görüp kıskanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "Bir başyapıt, tarihe ışık tutan, ustalara saygı duruşu niteliğinde bir biyografik deneme" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 işiniz yok sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Emeğine sağlık. çok sağlam bir analiz olmuş, hayata bakış açım değişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 http://i.imgur.com/h5AWn.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Adam stajda sikilmis cok net ya ahahah issiz herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 cuma bitiyor pazartesi yenisi başlıyor. öyle böyle baymadım. belli oluyordur zaten za. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 http://img401.imageshack.us/img401/8089/3iakl.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 çogiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 -Deno- said: bonepart kimdir ? foruma 2001 yılı sonlarında katılmış olan bonepart, lan hırto 18.11.2001 1:46 öncesi üye olanların hepsinin üyelik tarihi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 -Deno- said: foruma 2001 yılı sonlarında katılmış olan bonepart http://www.hiveworkshop.com/forums/attachments/off-topic-478/98649d1298887561-my-little-pony-friendship-magic-bleaghapplejack.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 46inci uyemiyim 61inci uyemiyim neyim foruma bi ara bole bi sey vardi karakedinin yazdigi captcha yaratiyodu uye isimlerindne ordan gorme sansiniz wardi kacindi uye oldugunuzu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 48.sin nickinin üstüne gelince yazıyo sol altta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Hepimiz gece 1:46 pm de üye olduk. Hem de aynı anda. We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 staj insana neler yaptırıyor oh god Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Proud member of Brotherhood of 18/11/2001 01:46, oğ yee :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 oha o rakam ney lan öle nick üstüne gelince kendimi davinci sifresinde gibi hissttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 cons tutsosuda yapin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 deathblade 12 inci uyemi yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 cons'un açığa vurması çok ağırıma gitti, bir cons tutosu yakında gelecek. cons'un olayı da başlıklarda biliyorsunuz, beklemede kalınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 ellerin dert görmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 258429. üye olduğumu da öğrenmiş oldum. nays. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar