Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

designer appreciation topic

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben mesela designer fln degilim ama
photoshopta mesela en dandirikten bi resim ile texti masklicam,
yapiyorum, drop shadow fln ekliyorum guzelde oluyo ama sonradan rakamlarla birazdaha oynuyorum, daha fazla effect ekliyorum, illaki lan bunu yaptim ama daha guzeli vardir diyorum fln oynadikca kafayina oynatiyorum bi turlu hah tamam oldu iste demiyorum, better in better i vardir diyerekten en dandirikten sey bile 4-5 saatimi aliyo.

lan iiki gorsel sanatlar yada web designerlik, photosop falan alanina girmemisim, buradan designlerlara helal panpalar demek istiyorum ve yatmak istiyorum.
Mesaj tarihi:
tasarım süreci öyledir zaten. mesela bi web ara yüzü için 15 gün isteyen tasarımcı 15 gün boyunca günde 6 saat o tasarımı yapmıyor. yapıyor bişeyler bırakıyor. sonra tekrar bakıyor eksikleri yanlışları görüyor. yatıyo kalkıyo bidaha bakıyor eklenmesi gereken şeyleri görüyor. tekrar bırakıyor bi 2-3 gün hiç bakmıyor, sonra tekrar baktığında bu ne lan burası böyle olur mu diyor. bu süreç ne kadar uzunsa o kadar iyi oluyor tasarım.
Mesaj tarihi:
Bu konuda özellikle renklerden nefret ederim mesela bütün ekranlarda aynı rengin farklı tonlarda çıkmasından dolayı. İnternet sitesi oluşturmayı da bu yüzden sevmem yaparsın siteyi ff farklı chrome farklı safari farklı verir. Yapılan şey nerde olursa olsun aynı sonucu vermeli benim için
Mesaj tarihi:
Kurum Grafikeriyim. Yabancı Dil Kursu'nda tüm şubelere masaüstü yayıncılık, açık hava reklamcılığı ve dijital tasarımlar gönderiyorum. Ayrıca çalıştığım şubede ise fotoğraf çek falan gibi entel kuntel işlerle ilgileniyorum. Tek sıkıntım.

Sektör farklılığı.

Ben hizmet sektörünün içerisinde, üretim sektörü konumunda çalışıyorum. Kimse beni anlayamıyor, anlamak zorunda da kalmıyor.
2 saat içinde Billboard tasarımı isteniyor. 2 güne kataloglar tasarlanıyor. 15 günde 60 sayfa dergi yapılıyor. Anlatamıyoruz ne yaptığımızı. Ve bu kurumlarda masraf olarak görüldüğümüz sürece anlamayacaklar.
Mesaj tarihi:
grafik tasarım mesleğinin geleceği proje siteleri bence. mesela uzmankirala.com var. yada designcontest.com.

kurum grafikerliğindede firmanın çalışanı olmadığını kurumun senin müşterin olduğunu kabul ettirmek yada bunu anlayabilecek firmayla çalışmak lazım.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

Bu kurumsal olamamış şirketlerde çalışan grafkerler çok kebap ya. Good artists copy great artists steal direkt. birkaç şablon bulup iki şey değiştirip gömüyorlar.

Mesleğinin ne olduğunu bilmiyorum, ama daha önce hiç kurumsal olamamış şirkette grafiker olarak çalıştın mı merak ediyorum. Genelde bu konumda çalışan arkadaşların üretmek dışında onlarca işleri oluyor. Çok basit bir örnek vereyim.

Boss: İş 3 saate yetişsin.
< 2 saat boyunca el emeği göz nuru bir çalışma hazırlanır >
Good Artist: Boss buyur bunu yaptım.
Boss: Cık olmamış bu başka bişey yap.
< Shutterstock açılır. Çatır çatır hazır şablona, vectore abanılır. >
Good Artist: Buyrun Boss, nasıl olmuş.
Boss: Afferin. Güzel, gönder baskıya.

Açıkca seviyorum Shutterstock ve ImageStock gibi siteleri. İşimi kolaylaştırıyor. Ayrıca yapamadıklarım konusunda bolca referans oluyor. "Nasıl yapmışlar lan?" sorusuna cevap veriyor.
Mesaj tarihi:
gokhan'ın dediğini çok fazla yaşadım bende. iç iletişim tasatarımcısı olarak çalışıyorum bende, uğraş dur meeh desinler, hazırı çak, ya da cidden kötüyü çak beğenilsin. neyse ki biraz istediğimizi yaptırtmaya başladık :)
  • Yeni Oluştur...