Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mercedes neden mercedestir?

pinkporing

Öne çıkan mesajlar

Neye algısızmışım abi, Megane vs. SLS diye örnek mi olur allahaşkına :p Dünyada sadece o iki araba kalırsa SLS seçerim tamam da kriter bu mu yani, SLS alacak param olsa dengi başka bir marka alacağım mantığını kurmak çok zor değil. E dolayısıyla alternatifini alıyorsam onu sevmiyorumdur, sevsem satın alırdım. Laf gelmeyecek diye saçma bir tez üretmişsin başta.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de olmasam bu alanın kız yüzü görecegi yok sfdsf

gerek de yok gerçi..

@bag
sevip sevmeme kıyaslayarak da gösterilebilecek bişey.
demek ki asla da binmem diyecek kadar sevmiyo degilsin. bunu gostermeye calısıyorum. iyice point out etmek icin de extreme ornek veriyorum.

zevkin ne tarz arabalarda bilemiyorum ama
bmw3 coupe, ford mustang, alfa brera, nissan 370z vs. gibi araçlar yerine aynı fiyata sl amg55 verseler almaz mısın mesela.
biraz daha yumusatayım kıyası
Sosyal ağlarda paylaş

Mercedes'in kurucusu babamı öldürmedi sonuçta, herhangi bir araba için "bedava verseler almam" falan diyeceğimi sanmıyorum, o ayrı. "Sevmem" dedim "yok canım sevmiyo olamazsın tercih etmezsin sadece" diyosun, sevmiyorum abi işte, "nefret ediyorum hayatta istemem" zaten demedim ki :p Kimse de bana bedava Mercedes vermeyeceğine göre hayatım boyunca binmeyeceğim ama evet, arabaya o paraları ayırırsam da dengi arabalardan birini alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

ben de olmasam bu alanın kız yüzü görecegi yok sfdsf

gerek de yok gerçi..

@bag
sevip sevmeme kıyaslayarak da gösterilebilecek bişey.
demek ki asla da binmem diyecek kadar sevmiyo degilsin. bunu gostermeye calısıyorum. iyice point out etmek icin de extreme ornek veriyorum.

zevkin ne tarz arabalarda bilemiyorum ama
bmw3 coupe, ford mustang, alfa brera, nissan 370z vs. gibi araçlar yerine aynı fiyata sl amg55 verseler almaz mısın mesela.
biraz daha yumusatayım kıyası

bsg bye
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Mercedes'in en spor arabasını da verseniz ben sevmem, bir antipatim var, yaşlı/hacı işi hantal gereksiz bir araba olarak benimsiyorum kendisini nedense yıllardır.

Bir de hayatında bindiği en lüks araba Linea falan olan zevksiz fakirlerin "abi 89 kasa falanca model Mercedes'in rahatlığı hiçbir arabada yok valla hala" diye gezmesine uyuz olduğumdan ayrıca binmem sanırım :p

Mercedesin pek çok aracına bindim (araba, otobüs, kamyon), 1940'lardan kalma Mercedes'e bile bindim (evet çalışıyordu :P) lüks araba olarak da başka marka da pek çok aracı kullanma şansım oldu :) o tanımlama bana uymuyor.

Yaşlı diyebilirsin belki, "ağır abi" imajı var çünkü. Ama hantallık, röh! eheh hantal değil yani kesinlikle.

Ha, Audi A4'ler gibi Türkiye'ye özel düşük motorlular var, vergi bindirmesin diye, onlar biraz hantal kalıyor tabii. Ama o da zaten normalde araçta kullanılmayan, Türkiye için ekstrem bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Smart başka bir marka ile ortak üretim olduğundand olayı adı farklı olmuş olabilir mi?

Diğer sorum ise bu asaletin geyik testinde takla atan A serisinde neden zamanında yer almadığıdır? Yoksa takla atmak yerine numara mı yapıyordu?

Ben bir Audi fanatiği olarak bile bu kadar partizanca yaklaşamıyorum yahu :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Smart başka bir marka ile ortak üretim olduğundand olayı adı farklı olmuş olabilir mi?

Diğer sorum ise bu asaletin geyik testinde takla atan A serisinde neden zamanında yer almadığıdır? Yoksa takla atmak yerine numara mı yapıyordu?

Saygılar.

Smart, Mercedes ile Swatch' ın ortak otomobil markası. Smart Daimler AG bünyesinde.

A serisinin tabi tutuldugu test moose test adı altında geçiyor valla gene izledim rezalet bşi. Araba üret slalomda 2 tekere çıksın.

Audi de ruh yok yaw. Lamborghini de bile ruh yok. Bak mercedes e adamlar takla atabilecek arabalar üretiyor. Audi anca quattro yapsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

Baggio said:

Mercedes'in en spor arabasını da verseniz ben sevmem, bir antipatim var, yaşlı/hacı işi hantal gereksiz bir araba olarak benimsiyorum kendisini nedense yıllardır.

ya adam paganiye merso motoru takıyor ne hantalı dsfgs

Ee pagani o motoru tweek edip acayip beygir ve tork degerlerine ulaştırmış.

Şasi, yürüyen aksam ve rijitlikten bahsetmeme gerek bile yok.

Örnek:

Audi 2.0tfsi 211 bhp motoru, bu motor a5 kasası için hantal dersin. Aynı motoru almışlar Ariel Atom' a koymuşlar. 0-100 2,5 sn.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Saygılar.

Smart ortak üretimin yanısıra Mercedes olabilmesi için gereken özellikleri taşımadığı için o ismi almadı :) Dendiği gibi Mercedes'in de sahibi olan Daimler AG bünyesinde üretilen bir araç kendisi.

A serisine gelince, A ve B serileriyle Mercedes kendi çizgisi dışında bir şey denedi (ki A'dansa B serisinin eleştirilmesini bekliyordum ben :) ). A serisinin geçirdiği evrim sonucu yepyeni silbaştan yapmanın sonucu bu. Ama yeni modellerden oldukça ümitliyim o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...