Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır`da 12 şehit

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Ya ben de öyle düşünüyorum. Ama bölünmemiz de bence güneydoğu halkının işine gelmiyor ki ? Bugün bölünsek adamlar yarın devlet kursa yine bize muhtaç olacaklar. Bugün güneydoğu bölünse güneydoğulu ne kazanır (ekonomik olarak), batı anadolulu ne kaybeder.

Acı olan yıllardır bitmeyen ya da bitirilmeyen bu kaostan silah şirketlerinin, uyuşturucu ve insan kaçakçılığının milyarlarca dolar cukkalaması. Mehmetçiğin de ölürsek de vatan için ölürüz diye kendini avutması
Sosyal ağlarda paylaş

bölünmeyi istemiyorlar. izmirde çeşme de gezelim, elektriğe para vermeyelim istiyorlar.

şimdi birisi devlet oraya da imkan götürseydi zamanında falan diyecek -ki ben de öyle diyordum- ama yeter da. zamanında "ağalık.sys ye dokunma sana benden 50k oy" diyen onun kendi ağası, ağası az düşüneydi halkını, halkı az uyanaydı, dağa çıkmayı akıl ediyorsa halkını eğitmeyi de akıl edeydi. şimdi bile hepsinin bi ağası, efesi var. inşaata işçi olarak gelirler başlarında bi adam, öl dese ölürler. koyunu güdecek adam çok olur da işin garibi uyanan koyunlar dönüp diğerlerini güdüyor; diğerlerini uyandıracaklarına
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten öyle hepsi plan böl parçala yönet. Ha ama bu kürt meselesi üzerine oynandığı ta 1. dünya savaşından beri bilinen birşey. Sen o bölge insanına bu ülkenin bir parçası oludğuna inandıramadın, hatta varlığındna bile habderdar değilk iadamlar çoğu zaman.

80 senede gelinen nokta bu, belkide kürt sorunu pkk ile başladı, tetrör örgütünü kur sanki bir kürt sounu varmış gibi insnalaı çoştur, devletde maşallah ordaki insanları kaderine terk etsin senelerce ve alın size proveke edilmeyi bekleyen bir kürt sorununuz olsun.

Ama şu noktada artık öyle güzel işliyo ki plan, her iki tarafda o kadar büyük ayıplar işledi ki hakkatten artık bölünmekden başka çare yok gibi.

Haniiki arkadaş kışkırtma ile biribirine girip ana avrat küfretiyor en ağır şekilde sonra lan durun şakaydı desek bile birbirlerinin yüzüne bakacak halleri kalır mı okdar küfürüden sonra ? İnatlaşam gibide oldu snaki salak politikacılar yüzünden.

@Raze

Sende koyunsun onlardan bir farkın yok ki. Sende bu ülkede yaşıyor devlete vergi veriyor, o kadar adaletszilik bilmme ne sende bunlarlay üzeşiyo ve sende birşey yapmıyorsaun aynen hepimiz gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, doğu-g.doğuda Kürt devleti kuruldu diyelim.
Siz ne düşünüyorsunuz, bu durumda İstanbul'Da, İzmir'de, Ankara'da ve diğer şehirlerimizde yaşayan Kürt kökenlilerin durumları ne olacak? Bu konuyu düşündünüz mü ya da ne düşünüyorsunuz? Onlara "gidin lan ülkenize" diyecek miyiz? Ya da "kalın bizle birlikte" mi diyeceğiz? Peki bu duruma ille de bölünmeden rahatsız olan insanlar tepki göstermeyecek mi? Ya da diyelim ki göstermediler tepki, bölündük. Batıda doğu-g.doğudakinden daha fazla Kürt yaşıyor. Sözgelimi 30 sene sonra yine Kürt kökenli birileri çıkıp, "biz Adana, Mersin, Hatay'da şu kadar milyon kişi yaşıyoruz, kendi devletimizi kuracağız" derlerse ne yapacağız?

Bölünmeyi düşünmek, beceremedik biz bu işi o zaman bölünelim diyebilmek bana biraz ağır ifadeler gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

HAyır zaten sürece bak o noktaya geliniyor, beceremedik hadi bölünelm kmse demez zaten ama süreç o noktaya gidiyor.

Hatay adana mersin deki insanlarda desseki evet biz başka devlet kuracağız, artık tanımıyoruz Tc devletini dese ve vergi vermeyi kesip kendi meslislerini kursa ve silahlı güçlerini ne olur söylim, savaşı onlar kazanırsa onlar için bağımsızlık güü bizim için hezimet, bu süreçde hain ayrılıkçı olaral nitelenip TC devletide işgalci olur.

Nihayetinde becerirlerse bağımsızlıklarını kazanırlar, adamlar vergi vermiyor senin okuluna çocuğunu göndermiyor, valini mahkemenin polisini tanımyosa ne yapacaksın hepsini hapise mi atacaksın ? Yada soykırımı yapacaksın ?

SOykırm yapsan adamlarım ekmeğibe yağ sürersin ha birde batılı bir kaç devltede onları tanıdımı o zaman hiç birşey yapamassın.

Kürt sorunuda tama oalrak bu noktaya gelirse hiç birşey yapılamaz, ondan dolayı süreki halka oynuyorlar ayaklanın, çocuğunuz okula göndermeyin gibi. Siz kürtsünüz eziliyorsunuz gibi. Düşünün bölgedeki tüm kürt nüfüs, vergi vermeyi kesiyor, askere çocuklarını göndermiyor, mahkemeyi vs otoriteyi takmıyor. Bu saatden sonra yaapcak birşeyiniz olmaz. 150 sene nce olsa hepsini keser sorunu çözerdiniz ama artık öyle birşey yapamassınız batı anında müdahale eder ösylim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kavram kargaşası yaşıyorsun bence.
Dünya üzerinde hiçbir ülke kendi ülkesinde bir grup insan çıkıp, " biz ayrılıyoruz, tanımıyoruz sizi" dediği zaman, "peki ya, buyrun gidin" demez. Al Fransa'nın yüzlerce yıldır Korsikalılara yaptığı. Al İngilizler'in yıllardır türlü numaralarla İrlanda-İskoça-Galler'i bırakmaması. Birleşik Krallık falan ayağına vaziyeti idare ediyorlar ama düne kadar IRA ile yaşadıkları ortada.
Ve dünyanın hiçbir yerinde de (Türkiye hariç)kendi sınır güvenliğini, ülkesinin bütünlüğünü korumak için mücadele eden askerler SOYKIRIM YAPMAKLA suçlanmazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kavram karmaşası yaşamıyorum.

Sözkonusu Türkiye gibi bir ülkeyse ve kürt sorunu destek görüyor ve ztane kürt devleti bölgede 100 önce kurulmak istenmişse, koşullar olşutuğunda kurdurulur merak etmeyin ve o müdahaleye izin vermezler. Anından burda soykırım var diyip müdahale ederler hiç merak etmeyin.

Ama fransa ve ingiltere gibi ülkelerde ise böyle sorunlar olmaz güçlü oldukları için kılıfına uydurur, bölgedeki kilit adamları satın alır veya susturur işlerini yaparlar.Hadi see çıkarsana uluslararsı areneda ses çıkartamassın çünkü biizxm ülkede o kadar omurgalı devlet adamı yok.Nasılda mis gibi fransa ermeni soykırımını kabul etti birşey yapabildik mi ?

Tarihde örneği çok.
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

kürt ırkını yavaş yavaş ortadan kaldıralım.

dillerini, kültürlerini, bizimkiyle değiştirelim. 100-150 sene sonra herkez türk olsun .

bunu mu demek istiyorsun?

Hayır 150 sene önce böyle bir çözüm ile sorun ortadan kalkardı demek istiyoruz. Yanlış tabi bunu desteklemiyorum. Sadece ayaklanma şeklinde bir durum sökonusu olursa bir halt yapamassınız artık demek istiyorum. Yani bizim ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Terör örgütünün Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili, "Ava giden avlanır. Burada saldıran gerilla değil, askerdir" iddiasında bulundu.

Karayılan şunları söyledi: "Önderliğimiz ve hareketimiz ölümlerin nasıl sona erdirilebileceğini açıkça ortaya koymuştur. Bunun tek yolu vardır: Askerleri saldırı pozisyonundan çıkarmak ve imha operasyonlarına son vermek. İmha operasyonlarına son verilmediği müddetçe ava gidenlerin avlanabilecekleri de bir gerçektir. Barışın sağlanması için operasyonlar ve çatışmalar derhal durmalı. Ölümlerin durulması isteniyorsa devlet ya da hükümet adına birileri çıkıp açıklama yapmalıdır. Devlet çıkıp ?Biz Kürt sorununun çözümüne öldürme ve tavsiye ile değil, diyalog ve barışçıl yöntemlerle geliştireceğiz. Bu nedenle asker ve polis operasyonlarına son veriyoruz' diyebilirler. Bunu söylerlerse operasyonlar durur ve ölümler yaşanmaz" dedi.

Saldırılara karşı meşru savunma pozisyonunda olduklarını iddia eden Karayılan, "Operasyonlar şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ederse bunun anlamı çatışmaların artarak gelişeceği ve kayıpların da artacağıdır. Türk Devleti'nin ordu ve polis güçleri, saldırı operasyonlarını derhal durdurmalı ve çift taraflı ateşkese gelmelidir" tehdidinde bulundu.
Sosyal ağlarda paylaş

türk askerinin, elinde silahla, patlayıcıyla dağda dolaşan terör örgütü üyelerine karşı ne yapmasını bekliyorlar ? Di mi asker kışlaya çekilsin, kafasını uzatmasın mevziden. bu arkadaşlarda pusu hazırlıkları yapsın, inceleme yapsın, muhimmat sevk etsin sağa sola. Nasılsa bahaneleri bol saldırmak için. Yarın öbür gün iktidar bi karar alır veya almaz bu arkadaşlarda gene pusu kurar, gene asker kaçırır.
Sosyal ağlarda paylaş

gezenali said:

Ardeth said:

bilmiyorum belki 20 senedir belki 30 senedir her seferinde "aha bu sefer kökünü kazıdık" diye diye milletin vatani duygularını sömüre sömüre bugünlere gelen ordu ve hükümetimiz yüzünden oluyor bunlar. gerçek bir çözüm aramak yerine bunu resmen bir milliyetçilik ve birleştiricilik sembolü olarak sömürdüklerini düşünüyorum gerçekten. yani 1984 gibi kitapları okuduğumda (çoğu insan 1984 okumuştur herhalde) bu kadar olmaz diyorum ama galiba baya baya bu kadar da oluyor.

Bir de böyle tipler var. Bilmediğin zaten ortada. Hükümetin düştüğü durum ortada.Hükümet yandaşı olmadığı da belli ama her ne hikmetse ille de orduyu da bulaştıracak günaha.Asker PKK hainlerini 2000 yılının sonu itibariyle halletmişti. İşin terör boyutunu bitirmişti. Dağa çıkacak adam bulamıyordu hain sürüsü. Ama hükümet geldi ve bu iş eskisinden daha beter bir hale geldi. İçeri tıktıkları komutanları ne kadar tanıyorsun? Aç bak PKK'ya darbe vuran hangi komutan varsa hepsi içeride.
Askerin hatası belli de söylemeye gerek yok.
Neyse.
Zaten seçimlerden sonra bu ülke iç savaşa gireceğini ilan etti.

Nereye bitirdi yahu 2003-2004 seneleri PKK aktivitesi dolu. Bitmiş örgüt 4 senede mi toparlanır? 100 kere bitirdiler PKKyı güyya. Bariz yemliyorlar insanları artık amaçları nedir bilmem ama siz de kanıyorsunuz.

Örgütün bitirildiği falan yok yani sadece liderin yakalanması ideolojik bir çalkalanmaya ve yenilenmeye giden bir örgüt var o kadar. Bitirlmiş örgüt dediğin lideri yakanlandığı zaman dağılır. Lideri yakalnmasına rağmen büyük ölçüde parçalanmamış örgütün nesine bitmiş diyorsun sen. Gören de ordu yakaladı zannedecek Abdullah Öcalanı, CIA ve MIT yakaladı. MITin ne kadar etkisi oldu o da şüpheli muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

gezenali said:

Kendi ordusundan şüphe eden insanları yaratmayı başardı AKP hükümeti.

bu nasıl salakça bir mantık ya. türk silahlı kuvvetleri soguk savaş dönemi + 90'larda kendi vatandaşına karşı kaç kere false flag operasyonları yapmış bak bakalım, gerçi milli güvenlik ögretmeni abilerin anlatmıyordur bunları sana ama. niye güveneyim lan orduya ben?
Sosyal ağlarda paylaş

AKP hükümeti ile zaten alakası yok. AKP hükümetine zaten güvenmediğim gibi yandaş ya da taraflı medyanın haberleri de kabak gibi ortada tek kaynaktan haber okuyup da gaza gelmiyorum. Bu terör korkusu ile insanları birleştirme hem hükümetin hem ordunu uyguladığı saçma bir politika. Madem terör var niye bunu kullanarak insanların korkma ve milliyetçi duygularını sömürerek kar elde etmeyelim. "Metroda az daha bomba patlıyordu son ana kadar takip ettik, metroya girmesine izin verdik herşeyi biliyorduk ve son saniyede kahraman polis üzerine atladı" gibi yalandan bir gaz verme hikayesi olur mu ya. Ama aynen türkiyede olan şey bu geçen sene.

Ordu da hükümet de kendini küçük amerika sanıyor. Biraz daha güçlü ve büyük bir ülke olsa Türkiye, "Türkiye savunma doktrinini benimsemiş bir ülkedir" lafı da tarih olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Efendiler. Bakın gayet Ankara'dan doğusunu görmemiş, üniversiteyi özel okulda okumuş, anne tarafı Arnavutluk göçmeni, baba tarafı Selanik - Konya karışımı olan biriyim. Hani bu ön bilgi önemli. Yazdıklarımı o gözle değerlendirin.

Şimdi gayet Caddebostan'da, Bebek'te kısacası zengin bi muhitte yaşayıp, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari gibi yerler hakkında en ufak bir fikri bile olmayan ve buna rağmen ;

" Nah size Kürdistan"

" Köpekler asılacak "

" Kafa derileri kemerimi süsleyecek "

" Bence 1000 bordo bereli 10000 pkk'lıyı yok eder "

gibi söylemleri olan insanlar tanıyorum. Facebook'umda da var hatta.

Bu ve buna yakın söylemleri olan arkadaşları hedef alıyorum. Be ilginç arkadaşlar; (otosansür) geçen bir video vardı bulmaya üşendim şimdi. Asker Şırnak'ta operasyondan dönüyor, geri dönerken sağda solda halk toplanmış. İşin ironik kısmı, hepsinin elinde pkk bayrakları, apo posterleri var. Bahsettiğim örnek olayın büyük bir kısmını anlatıyor.

O yörelerde sevgili arkadaşlar, bir pkk lı ölünce, şehrin büyük bir kısmı "yas tutuyor". Zamanında köylerinin yakılmasından kelli, halk TC ile ilgili herhangi bir şey görünce korkuyor, çekiniyor. " İzmir CHP'nin kalesi yeaaaa" diye gezinen arkadaşlar bir baksın hele, Hakkari'nin oy oranına.. Kale neymiş, ne işe yararmış bir farketsin. Bu örnekleri neden veriyorum, konuya nereden bağlayacaksın diye soracaksınız elbet. Diyorum ki, o civarlarda halk bunu istiyor. Bir Kürt egemenliği bekliyor. Düşünün bir. Yıllardan beri doğru dürüst yatırımın yapılmadığı, kendi anadillerinin yasaklandığı, köylerinin yakıldığı bir insan topluluğu, onların bakış açısına göre "özgürlük için savaşan" bir örgütü mü destekler, yoksa "Stockholm Sendromu" bu kadar etkili bir şey mi gerçekten? Bence cevabı az çok biliyorsunuz.

AKP'yi günahım kadar sevmem. Çok net. Fakat, yapmaya çalıştıkları "Kürt Açılımı" ülkenin yakın tarihinde görülmüş en demokratik hareketti. Ancak beceremediler. Hiç kimse memnun değil şu an. Eğer o açılım genişlese, Şırnak'a iki fabrika açılıp istihdam yaratılsa, anadilde eğitimi geçtim, "normal" eğitim verilse. (Şu an Van'ın köylerinde, 1. sınıflarla 5. sınıflar aynı eğitimi görüyor. Siz düşünün gerisini" ) İnsanların attığı 80.000 oy çöpe atılmasa. (Hatip Dicle) Sizce biraz da olsa azalma olmaz mıydı şu şiddet olaylarında?

Taraf ilk çıktığında baya ümit veren bir gazeteydi bir sosyalist için. Şimdiki halleri malum. Geçiniz. Her neyse, ilk çıktıkları zaman, bir TSK operasyonu sırasında şöyle bir manşet atmışlardı;

http://gazete.netgazete.com/ArsivGoster.aspx?code=zxr9%2B7a2SaDQeUbsp9azkVcQuHmwnnltsavv0kRzyFY%3D

Biraz bu odakta düşünmeye çalışsak? 15 Şehit, 112 KÖPEKSOYU gibi saçmalamaktan ziyade 127 insan olarak baksak olaya? Bu pkk olayları yüzünden ilk ölen asker 1963 doğumluymuş efendiler. Şimdi 1991 liler ölüyor. Diyorum ya, yarın öbür gün askere alsalar beni, benim ölmeyeceğimin hiç bir garantisi yok. O yüzden iki mantıklı olunsa, "apo'yu asmanın" hiç bir şeyi değiştirmeyeceği anlaşılsa. İki diyalog kurulsa? Çok bi liberal gibi bitirdim yazıyı ama mantık şu şekilde işlemeli diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla AKP'yi ne kadar sevmesemde orduya güvensizlik olayı AKP'nin olayı değil. Çok daha öncelerde başlayan mevzu. Bu ülkede düzeltilmesi gereken başlıca yerlerden biri ordu ama tabi AKP ve yandaşlarının etkisizleştirme olayı değil demek istediğim.

Düzeltme derken gerçekten çürüklerin ayıklanmasından bahsediyorum. Yoksa bazıları gibi orduya bok atmaktan öteye gitmeyen kafalardan olmaya gerek yok.

Fakat genede ortada bir gerçek varsa oda ordunun kendi içinde çok bozulduğudur uzun süredir. Önemli olan bozulmayan tarafı korumak ve bütünün tamamına yaymak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...