Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu donanımla bu oyunlar nasıl oynanmaz ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam herkese,

hp pavillion dv6 serisi, işlemci i7 2630QM, ekran kartı 1gb gddr5 amd 6770m, 8gb ram. yeni aldım daha. bi çok oyunu sorunsuz full grafik oynadım ancak worms reloaded ve test drive ul 2 'de acaip bi takılma başlıyo menüde bile. 350 mb'lık bi oyunu oynayamamam ne kadar normal olabilir ki ?

ekran kartım switchable bu arada onunla bi ilgisi olabilir mi diye düşündüm ama ayarlarını yapıp da giriyorum oyuna yine aynı sonuç. bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.
Mesaj tarihi:
wormsu steamden aldım önce olmadı skidrow denedim o da aynı. windows updateler açık. driverlar da güncel.

ben bu switchable graphics ten kıllanıyorum. steamden açarken anakart üzerindeki ekran kartını görüyo çünkü sadece.
Mesaj tarihi:
oyundan oyuna farkedebilir. özellikle driverlardan doğan sorunlar olabilir (switchable graphics de dahil buna)
mesela dx11 oyunu oynarsın sorun olmaz, gider dx9 oyunu oynarsın problem olur.
optimizasyon hede hödö de sıkıntı yaratır.
Mesaj tarihi:
Salieri said:

wormsu steamden aldım önce olmadı skidrow denedim o da aynı. windows updateler açık. driverlar da güncel.

ben bu switchable graphics ten kıllanıyorum. steamden açarken anakart üzerindeki ekran kartını görüyo çünkü sadece.

büyük ihtimalle entegre ekran kartını görüyor. Özel olarak seçmen gerekiyor asıl ekran kartını kullanması için
Mesaj tarihi:
aynı sorun bende var

i5-2410m işlemci gt 520m ekran kartı var ama dark messiah ve lionheart gibi 5-6 senelik oyunalrı oynayamıyorum

vistalı daha eski bir bilgisayara yüklediğimde sorunsuz çalışıyor oyunlar

hatta xp de bile çalılşıyor.. gidip bir bölüme de xp kurup oynamayı deneyeceğim en sonunda

nedir sorun bu oyunlar win7 ile mi uyumlu değil? internettede sorunumla ilgili bilgi yok keza eski yada çok iplenmeyen oyunlar oluyor genelde

ekran kartımın sürücüsü güncel eksik gedik bir şey yok bu arada

cs, mount&blade, hl2 şeker gibi çalılşıyor onalrda sorun yok
Mesaj tarihi:
benimde laptopda ati mobility x1600 var 2006 da almıştım makinayı tf2 takılmadan çalışıyor,

ama arkadaşın laptopda çalışmıyor geçen sene aldı
ati hd 4650 olmasına rağmen
kare kare ilerliyor resmen oyun
Mesaj tarihi:
HighSelf said:

cacik senin o arkadaşın virüs yemiş.

afyon kaymağı gbi çalışıyo benimki aynı kartla

ahaha çok iyi ya

bu arada adamın bilgisayarı yeni temizledim, kaspersky 2012 yükledim, registry kayıtlarını temizledim,

hiçbir sıkıntı yok

nfs falan afyon kaymağı gibi çalışıyor, ama dandirik tf2 kare kare oluyor aksiyon sırasında
çözemedik bizde
Mesaj tarihi:
oyunun .exe sine sağ tıklayın orda hangi video cardıyla çalıştırıyım gibisinden bir seçenek olması lazım. Ordan düzgün ekran kartını seçin işte.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Pati'de kaç kişi bu sorunla geldi hatırlamıyorum bile. İki ekran kartını kullanma olayı pek sorunlu hâlâ. Almamak lazım öyle bir şey, ya da diğer zayıf kartı temelli kapatıp yokmuş kullanmak gerek.
Mesaj tarihi:
yav zaten çift ekran kartına ne gerek var ki?

Oyun falan oynamıyorken ,hayvan gibi güçlü bir ekran kartı bile,clock hızlarını min. indirim gayette güç tasarrufu sağlıyor.

Yeni bir teknolojide değil bu en az 3-4 senedir kullanılıyorhem ati hem nvdia kartlarda
Mesaj tarihi:
Sawer said:

oyunun .exe sine sağ tıklayın orda hangi video cardıyla çalıştırıyım gibisinden bir seçenek olması lazım. Ordan düzgün ekran kartını seçin işte.

öyle de olmuyo işte. yeni çıkan oyunlarda sorun olmuyo da geriye dönüklerde olabiliyormuş böyle sorunlar. oyunların patchleriyle de düzelebiliyormuş.
Mesaj tarihi:
Ben memnunum Optimus'tan şimdilik, bir probleme rastlamadım.
Sadece GTAIV'e yüklediğim grafik modunu görmedi Optimus o kadar.

nVIDIA veya AMD tabanlı 2. kartlar devreye girmek için çeşitli directX dll'lerini kontrol ediyor, oyun onları kullandığı zaman devreye giriyor. Eski oyunlarda bunu göremiyor olabilir.
Mesaj tarihi:
buna benzer bi soru da benim olucak tekrar başlık açmayayım
tee 2007de packard bell mb65-p-031 bi laptop aldıydım, özellikleri şöyle.
alet zaten dandik ama yine de çalıştırması gereken hiç bi oyunu oynanacak seviyede çalıştıramıyor. tf2, nwn2 gibi oyunları mesela. systemrequirementslab'den bakıyorum recommended'ın da üstünde koş oyna yazıyo oyunu açıyorum zar zor belki çalıştırıyo alet.
neden olabilir bu ?
  • Yeni Oluştur...