Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stv+Malcolm X =Rezalet

ZaCk

Öne çıkan mesajlar

Ya arkadaşler benmi yanlış biliyorum anlayamadım Malcolm x filmi müslümanlıklamı ilgili yoksa zencilerin hak arayışıyla mı stv de iki kez gördüm çeviriler şöyle de:
-Bundan sonraki görevimiz heryere cami yapmak olmalı
-Yeni bi cami kurup operasyonlarımızı(!) ordan yürüteceğiz
-Her müslüman hacca gitmeli bende gideceğim(uçaktan iner gidilen yer mısır dır adamın birine piramitlere gitmek istediini söler)

Daha fazla dinleyemedim ama ne bu ya böyle yapmalarının amacı ne %99 u müslüman olan bi ülkede müslümanlığın reklamını mı yapıyorlar.Şirinlerde de şirin baba camiye gitti demişlerdi.Voltran ı oluştururken Allah ın izniyle voltaranı oluşturalım demişlerdi.Heman de gölgelerin gücü adına diyeceğine Allah ım bana güç ver demişti.Kimse bunlara ya kardeşim napıyonuz siz demiyomu.
Zaten o salak sırkapısı tarzı programları dier kanallara sıçradı.Bumu yani benim ülkemde reyting getiren.Bu insanların hepsi mi mal daha düzgün yapımları hakkeden insanlar yokmu.

(Birazcık sinirliyim de.Her sabah gazeteyi okuduktan sonra ülkeyi terketmeyi düşünüp akşam bu ülkeyi sevdiğini ve vazgeçemeyeceğini düşünen insanlardan biriyim)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla zamanında böyle kanallarda ninja kaplumbağlarda Splinter'ın "Ben hacca gidiyorum" demesini ve Gargamel'in şirinleri yakalamak için evinden "Haydi Bismillaahhh!!" diye kükreyerek çıkmasını bizzat gördükten ve ne kadar doğrudur bilinmez ama bir arkadaştan yine böyle bir kanalda şirinler şarksının "La ilahe illallaah, Allah-u Ekber!" diye söylenmesini duyduktan sonra ancak normaldir diyebiliyorum...[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ZaCk, 16 Eylül 2004 02:09 tarihinde demiş ki:
-Bundan sonraki görevimiz heryere cami yapmak olmalı

Yuh olamaz böyle bir şey! İnanmam. Allah'ın izniyle falan diyebilirler ama bu..

MUHAHAHAHAHA :D :D

Birkaç kez görmüştüm Malcolm X'i (reklamlarda tüm kanallara hızlıca göz atarken.) Ama hiç izlemedim.
Hangi gün, saat kaçta yayınlanıyor?
Eğer doğruysa (ki kesin doğrudur :)) hayatta kaçmaz bu dizi!

Bu arada "İnsan sabahları her zaman haklıdır!" diye bir atasözü yok muydu?[signature][hline]Hayat sövünce güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

malcom-x ile ilgili süüüper bir bilgim yok, bir kere izlemiştim tam hatırlamıyorum şu an. yamuluyorsam düzeltin ama o hikaye gerçekti ve o zenciler müslüman oluyorlardı. yani müslüman zencilerin hak arayışı gibi bişi oluyor bu durumda.

edik; yamulmuomuşum http://en.wikipedia.org/wiki/Malcom_X tamam ben de kızıyorum muhafazakar kanallara ama yani laf şeetmeden önce bi bakmak lazım filme.

[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 16 Eylül 2004 05:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaw malcolm-x film degil midi.Ben mi afalladım bu saatte,çünkü şu and elimde 3 cd lik bi malcolm filmi var ama üşendigimden izleyemedim.İlk işim izlemek olucak satanın izniyle.... ;-)[signature][hline]You´ll never be alone again
You´ll never die again
You´ll never be born again
You´ll forever be, stuck here in eternity...
Sosyal ağlarda paylaş

yok cami yapmalıyız da demiş olabilir, wikipedia da aynen şöle yazıo

said:
..His active membership in the Nation led to him opening several temples around the country, of which he often became Minister...
[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 16 Eylül 2004 05:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence biraz araştırın ya da filmi sonuna kadar izleyip öyle yorum yapın

çünkü film gerçekten de müslüman siyahların lideri olan (sonradan) bir insanın hayatını konu alıyor, aynı zamanda siyahların ezilmişliğinden de destek alıp yükselmeye başlıyor söylemleriyle, hatta sadece siyahlar değil beyazlara da elini uzatıyor daha sonraları, o dönemde zaten var olan bu tip müslüman gurupların liderlerinin de aslında ne kadar yanlış yönlendirdiklerini göz önüne seriyor

yani filmde malcolm X hacca zaten gidiyor, seyretmediniz mi?[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

aşağıdakiler Official Web Site of Malcolm X'ten alınmıştır

Growing up
Malcolm was a smart, focused student. He graduated from junior high at the top of his class. However, when a favorite teacher told Malcolm his dream of becoming a lawyer was "no realistic goal for a nigger," Malcolm lost interest in school. He dropped out, spent some time in Boston, Massachusetts working various odd jobs, and then traveled to Harlem, New York where he committed petty crimes. By 1942 Malcolm was coordinating various narcotics, prostitution and gambling rings.

Eventually Malcolm and his buddy, Malcolm "Shorty" Jarvis, moved back to Boston. In 1946 they were arrested and convicted on burglary charges, and Malcolm was sentenced to 10 years in prison. (He was paroled after serving seven years.) Recalling his days in school, he used the time to further his education. It was during this period of self-enlightenment that Malcolm's brother Reginald would visit and discuss his recent conversion to the Muslim religion. Reginald belonged to the religious organization the Nation of Islam (NOI).

Intrigued, Malcolm began to study the teachings of NOI leader Elijah Muhammad. Muhammad taught that white society actively worked to keep African-Americans from empowering themselves and achieving political, economic and social success. Among other goals, the NOI fought for a state of their own, separate from one inhabited by white people. By the time he was paroled in 1952, Malcolm was a devoted follower with the new surname "X." (He considered "Little" a slave name and chose the "X" to signify his lost tribal name.)

A born leader
Intelligent and articulate, Malcolm was appointed as a minister and national spokesman for the Nation of Islam. Elijah Muhammad also charged him with establishing new mosques in cities such as Detroit, Michigan and Harlem, New York. Malcolm utilized newspaper columns, as well as radio and television to communicate the NOI's message across the United States. His charisma, drive and conviction attracted an astounding number of new members. Malcolm was largely credited with increasing membership in the NOI from 500 in 1952 to 30,000 in 1963.

ACHIEVEMENTS
In December 1953, a little more than a year after he was paroled from prison, Malcolm was named the minister at the NOI's Boston mosque, Temple No. 11. The following year he also became the minister at Temple No. 12 (Philadelphia) and Temple No. 7 (New York).

Muhammad Speaks, the NOI newspaper, was founded by Malcolm in 1957.

Beginning in the 1960s, Malcolm was invited to participate in numerous debates, including forums on radio stations (Los Angeles, New York, Washington), television programs (Open Mind, The Mike Wallace News Program) and universities (Harvard Law School, Howard University, Columbia University).

In 1963, the New York Times reported that Malcolm X was the second most sought after speaker in the United States.

On June 29, 1963 Malcolm lead the Unity Rally in Harlem. It was one of the nations largest civil rights events.

After befriending and ministering to boxer Cassius Clay, the boxer decides to convert to the Muslim religion and join the Nation of Islam. In February 1964, Clay announces he has changed his name to Muhammad Ali.

In March 1964, after his split with the NOI, Malcolm forms the Muslim Mosque, Inc. Several months later, he also organizes the Organizations of Afro-American Unity (OAAU).
Malcolm's autobiography, which he worked on for two years with writer Alex Haley, was published in November 1965.[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 16 Eylül 2004 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla herkes stv'de he-man, şirinler, voltran'ı izlediğini ve orda çevirilerde "allah, namaz, cami" gibi kelimeler kullandıklarını söylüyor ama ben göremedim.
şehir efsanesi oldu artık her kes direk izlediğini söylüyor.
ama ben stv başına oturup beklediğim oldu ama hiç rastlayamadım.

hadi abuk sabuk çevirileri geçtim, voltran ve he-man'i tekrar izlemek bana keyif verir, yine de kanalda hiç rastlamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

bak hala ya... adamlar yazmış... neyse aman. evet yaa yobazlara bak ya malcolm Xi müslüman yaptılar LOL!![signature][hline]The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Sosyal ağlarda paylaş

tgrt'de iki gün önce falan... Baba 1'i izliyordum koptum... :) olay şu...
rahip KİLİSEDE bebeği vaftiz ederken Alpachino'ya sorar...

Rahip: Allah'a inanıyor ve şeytan'ın günahlarını reddeyirmusun
(arada ben: pu hahahahahah)
Alpachino: evet

böyle aptalca şeyler yaparak hem filmin ciddiyetini bozuyorlar hemde kendilerini komik duruma düşürüyorlar.
Rahip kilisede Allah diyor yav varmı böyle birşey...

[Bu mesaj TheSilver tarafından 17 Eylül 2004 12:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında çok da garip değil o
hani rahip yerine ordaki adamı imam diye çevirseler bi derece de yani god ile Allah arasında hiçbir fark yok çeviri yaparken tanrı da diyebilirdi çok farketmezdi

önemli olan niyet burda
rahibin Allah demesinde bir gariplik yok çünkü o da onu kastettiğine göre ingiliz de türk de anlıyor ne olduğunu
ama rahip gelir de günah çıkaran adama altyazıda ya da seslendirmede Selamın Aleyküm derse (ki böyle filmler de var) o zaman pohahuahuha demekte haklısınız derim[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

charlie'nin meleklerinin yeni versiyonunda bir sahne vardı yanlış hatırlamıyosam, 3 kız da çıkmış dansöz kıyafetiyle dansediyo falan arka planda da ezan sesi var, daha doğrusu ezan müzik gibi çalınıyor arkada

çevirmen iyi güzel çevirip oraya kadar gelmiş tam orada altta bir yazı çıktı "KINIYORUM!!!"

korsan dvd'miydi yoksa sinemada mı izlemiştim tam hatırlamıyorum ama tam o sahnede büyük harflerle bu yazmıştı sahne bitene kadar

şimdi bu garip mesela, buna gülersin de, arkadaşa katılırsın da :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Malcom X ztn müslümanlığı anlatan bi fgilm ama abartmıslardır ne biliim.Bu arada o şirinler olayı çok komikti ya Şirin baba cumaya gitti eheuheuehueh[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Akıllı değil ama çalışkan ise dikkat et
Akıllı olupta tembel ise ikaz et
Hem akılsız, hem de tembel ise imha et...
Sosyal ağlarda paylaş

Malcolm X hem zenci hakları savunusu hemde sonradan müslüman olmuş bir zattır. Amerikadaki en çok üyeye sahip Müslüman Kardeşler örgütünde yer almıştır. Ama bir süre sonra müslüman kardfeşlerin sadece çıkarcı bir grup olduğunu anlayıp muhalefet olmuştur. Sonrada iç entrikalar yüzünden Malcolmu telef etmişlerdir. Bu grup çok güçlüdür. Bilmem kaç sene önce Washingtonun ünlü bir meydanında 1 Milyon zenci erkeği toplayıp gösteri yapmışlardır.Fethullahın bu grupla bağlantısı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...