Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mal sorular süper cevaplar topiki

Suark

Öne çıkan mesajlar

alpha damage tüm launcher ların yada turret larin aynı anda aktif edildiginde vurdugu damage. 75mm takan frigate inde alphası olur artillery takan bs nin de. Yanlız fire rate i yüksek olan moduller icin alphadan bahsedilmiyor dps kullanılıyor. artillery lerin fire rate i cok dusuk oldugu icin dps olarak bakinca zayif kalirlar o yüzden onlarda alpha damage e bakılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bu arada bountylere ve incursiona nerf geliyor.
drone regiona bounty eklenip minerallar çıkarılıyor.

yani, enflasyonu önleyici hamelelerde bulunmaya baslıor ccp ( saçma sapan oldu zaten ortalık iice )
madenci karakter yapın =)

bounty ve incursion değişikliği bugünkü patchle gelmiyor. drone region olayı da aynen daha sonra gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

düzelteyim,
değersiz değillerdi mineral düşüyor dronelardan. Böylece ccp isk pompalamak yerine maden düşürterek para kaynağı sağlıyordu. para basmadan para kaynağı. İyi fikir aslında ama botlar sarınca her yeri olan madencilere oldu, madencilerin saatte 5mil kazanmalarının sebebi bu şuanda.

Şimdi bunlar bounty olacak, zaten totalde bi bounty nerf geliyor.
madencilere epey yarayacak diye düşünüyorm.

bu arada yanılıyormuşum, incursionlar değilmiş enflasyonun sebebi, oyuna akan paraların %20 si falanmış incursionlar, çoğunluk bountylerden.

Aslında tüm görevleri incursionları vs LP ye çevirseler, ne bilim bişi düşse sattırsalar çok güzel olacakta yapmıolar.
Sonra 400mil e plex alıyoruz anasını satim.
150 falandı bu bi ara ya :/

edit : rakamlarda hata olabilir şöle bişi var eve o forumlarında

http://twostep4csm.blogspot.com/2012/03/its-econmony-stupid.html

Item Source/Sink Monthly Amount
Wormhole blue books Source $10,430,000,000,000
Incursions Rewards Source $8,566,015,400,900
Mission Rewards Source $2,470,815,985,076
Misson Bonuses Source $2,346,410,541,970
Insurance Payouts Source $3,366,455,121,035
Insurance Costs Sink -$1,618,888,782,680
NPC Bounties Source $32,083,329,999,805
NPC Sell Orders Sink -$13,000,000,000,000
Transaction Taxes* Sink -$2,375,100,000,000
Broker Fees* Sink -$2,607,100,000,000
LP Store* Sink -$6,331,570,000,000
PI Construction* Sink -$627,850,000,000
Clones* Sink -$910,600,000,000
Office Rental* Sink -$488,650,000,000
War Fees* Sink -$149,350,000,000
Repair Bills* Sink -$287,100,000,000
PI NPC Taxes* Sink -$741,820,000,000
Sov Bills* Sink -$809,100,000,000
Contract Brokers Fee* Sink -$301,600,000,000
Contract Sales Tax* Sink -$324,800,000,000

Total
$28,689,498,266,106

şubat ayı istatistikleri
Sosyal ağlarda paylaş

Drone region ratlari isk/hr olarak baktigin zaman bi guristasa gore cok degersiz icerik olarakta buffladilar bi ara ama yinede yetersizdi zaten rus botlari cogunlukla bounty veren anomallylere yerlestiriliodu. Cunku alloylar cok eziyetli ve faction drop yok dronelarda oda cok buyuk bir dezavantajdi.(yada escale)

Acaba orda bounty olayini tamamen 0.0 ratlarindan gelen olarakmi ayirmislar cunku missionlardada bounty var incursiondada vardi galiba hemen hemen her rattda bi bounty var drone haric.

Bir ara ccp sezonluk felan bir belge yayinliodu bu tarz ilginc icerikler olan ne alindi satildi en cok ne patladi felan diye vardir hala.
Sosyal ağlarda paylaş

o belgeler daıtılmıo da bu datalar şeyden bi yetkilinin günlük verilerinden yola çıkılarak hesaplanmış.

bountynin içinde , anomaly mission plex rat hepsi var.
incursion bounty deil ama.

işte şubat ayında oyuna 28t isk enjekte edilmiş :). 2 sene öncesinin 3 katımıymış neymiş. Ben incursion çok verio sanıodum ama manyak gibi bounty geliyor arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

abi incursion yapan insan sayısı belli. 3 highsec incursion olabiliyor aynı anda. ortalama 200-250 kişi oluyor constellation başına gün içerisinde. primetime da 400 falan en fazla. bi de tabi bunların yarısı asıl fleet yapanlar. geri kalanlar fleet arayanlar, afk takılanlar falan.

low sec incursionlar ölü zaten çoğu durumda. null için sov kimde olduğuna bağlı olarak değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bundan evvel 5-6 ayda bir genelde expansion onceleri 6 aylik oyunda ki bi suru detayi iceren bir belge yayinlarlardi eskiden hala vardir belki ama adini unuttum cok detayli bildigin pdf dosyasi olarak bu tarz bilgiler vardi icinde hep, Bounty normal cunku oyunda ki en fazla yapilan sey rat anomally mission, ama npc sell orderlarina amma para gidiomus skill book bpc felan
Sosyal ağlarda paylaş

Ne zamandır EVE bölümüne yazmamıştım çok mutluyum :)

MERKEZ kanalına katıldım bazıları ara ara benim soru bombardımanlarımı karşılıyor, çok sağolsunlar. (Hopemechanics - karakterin adı)

Burada daha detaylı bir soru sormak istiyorum. İlk olarak PvP yapmak istiyorum ama oyuna alışana kadar yapmak istemiyorum, bu konuda hiç acelem yok (bazı arakdaşlar ya pvp'e gidersin ya pve'ye dediler kızdılar bana..) gayet keyif almak amaçlı casual bir şekilde oyunu keşfederek ilerlemek istiyorum.

Oyuna miner olarak başladım, şu an hulk kullanabiliyorum ama daha alamadım (çok az kaldı) ve 0.5 sistemde pyro ve kernite kazıp perfect'e yakın refine edip satıyorum. Asla aktif mining yapmadım, oyuna başladığımdan beri afk/semi afk mining yapıyorum ve asıl miner olarak başlamamın amacı işte isk kasabiliyor olmam afk bir şekilde. Şu anki setup ile 30-50m kazanıyorum bir günde afk olarak.

Fakat oyunu öğrendikçe ve aktif olarak oynamaya daha çok zaman ayırmaya başladıkça dişe gelen bir şeyler istiyorum canım. Missionlara başladım yavaş yavaş, level 1 ve 2'leri yaptım. Yarın lvl 3'lere başlıyorum dominix'e geçip. Kısaca özetledikten sonra sorum şu:

Kademe kademe düşünürsek nasıl para kazanabiliriz?

Yani direk bana incursion yap derseniz yapmam çünkü skillerim yeterli değil ve gemi kaybetmeyi şu an karşılayamıyorum. Skilleri geliştirene kadar da pasif beklemek istemiyorum.

Lvl 3 ve lvl 4 görevleri çok yakında yapabiliyor kapasitede olacağım. Bunun dışında anomaly'leri araştırdım biraz ama bir türlü kazanç sağlayamadım. (Çok düşük bountyler 0.5 sektörde bile ortalama discoverylerde)

Bir sonraki adım benim için nedir? Trial açtım aynı zamanda gametime'ın 70% nin afk veya semi afk olduğunu düşünürsek 2. bir karakterin afk mission running'de yardımcı olabileceğini düşündüm (wave'li görevler olmadığı sürece).

Ana karakterim gallente ağırlıklı, drone boat olarak dominix'e gidiyorum dediğim gibi, afk olarak lvl 4 mission yapmak istiyorsan hiç uğraşma 2 dominix'e git dediler.

Bu arada 6m SP'm var ve 1.1m'u industry'de. Acaba diyorum yeni karakter kasmadan 3-5m skilli bir karakter alsam mı? Alacak olsam plex ile mi almak gerekiyor, çok yüksek fiyatlar isteniyor forumlarda :/
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi zaman içinde yaza doğru yani madencilerin değeri artacak, karakterinle devam edebilirsin bu yolda.
Kademe kademe ilerlemek istiyorsan, daha verimli madenlerin olduğu bölgeleri deneyebilirsin.
0.0 veya WH gibi, nispeten afk kazabilirsin oralarda, tabiki riski içinde.

Yanı sıra PI yapabilirsin, afk para kazanmanın güzel yollarından biridir, hem maden olaylarını seviyorsan oldukça güzel.

Ha oyun oynamadığım zamanda spredsheetlerle uğraşırım falan diosan, productionu öneririm.
Günlerdir hesaplar yapıyorum, çok zevkli bana göre.

Yavaş yavaş, önce üretimin belirli bir parçasını üreterek sonra ilerleyerek devam edebilirsin. Bu sırada bir corpa girebilirsin, güzel oplar olur, kendin bir corp kurabilirsin industrial.
Sosyal ağlarda paylaş

AFK veya Semi-afk oynadığım dönemlerden çok aktif olarak akşamları gelişme sürecinde nasıl vakit geçirebilir aynı zamanda isk kazanabilirim diye düşünüyorum. Exploration eğlendiriyor fakat pek para kazandığımı söyleyemem. Missionlara devam etmek en iyisi sanırım lvl 3'e kadar, sonrada ufaktan incursionlara alt yapı hazırlayıp lvl 4'lere geçmeli?

0.0'da afk mining ne kadar riskli? Dediklerine göre high sec'den daha güvenliymiş :p
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yapmak istediğin şeye yönel, diğer şeyleri araştır. Araştırdıkların arasında hoşuna gidenlerden, hangisi yapmak istediğin şeyin skillerine daha yakınsa onunda skillerini kas. Bir kaç hafta skill planını uzatarak.
Şimdi lvl 3-4 skill kasmak kolay geliyordur belki ama, pvp ye başladığında "navigasyon skillerim niye 5 değil, gemi skillerim niye 5 değil. Fit yapamıyorum cpu yetmiyor, power yetmiyor, capacitor yetmiyor" gibi şeylerden yakınma ihtimali var. Tanesininde 10-20 gün arası süreceğini düşünürsek, pvp yapmak istediğinde önemli skillerin hazır değilse, bekleme süresi canını sıkabilir. Tabi ben biraz sabırsızım, o nedenle kendime göre düşünüyorum.

Şimdi örneğin: pve yapayım diye, caldari kasarsın. Pvp ye çıktığında gunnery skillin olmaz. Lazer veya autocannon lar hoşuna giderse oturup bir daha gunnery çalışman gerekecek.
Veya, dominix açıyormuşsun, afk görev yapacağını düşünüyorsun. Dominix ile görev yapacakken tam olarak afk olamazsın. Her yeni grup çıktığında droneları içeri alıp geri çıkartman gerekecek. Aksi halde, dronelarını npc ler patlatacak.

Pve (anomaly/rat/görev) için caldari kastın diyelim. 5/5 tengun olsun. incursion yapmaya çalışıtğında grup sorunu çekebilirsin (bundan emin değilim ama tengu sahiplerinin yakındığına bir kaç kez şahit oldum)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...