Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arkadasimin kizi 18 yasinda erkek arkadasiyla tatile ...

tafircan

Öne çıkan mesajlar

Bence 1.5 senedir birlikte olan, babasına sevgilisi olduğunu söylemekle kalmayıp tanıştırmış bir kız bir şeyler yapacaksa çoktan yapmıştır, yer mi yok yani İstanbul'da ya da çevresinde?

Bu sefer izin vermezsin, bir dahakinde 1-2 kız arkadaşıyla ya da başka bir çiftle gider, babasına da "arkadaşlarla gidiyoruz" diye yalanı söyler gönül rahatlığıyla, ruhu duymaz.

Zamanında çocuğunu "tatile başbaşa gideceğin erkek ya akraban ya kocandır" mantığıyla yetiştirirsin, sormak bir yana kendine bile böyle bir teklif yaptırmaz kız direk. Onu yapmıyorsan da sorduğunda izin verirsin; yalan söylenen, baskıcı ve salak baba olmak yerine tutarlı, iyi bir baba olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Iggy said:

ya tatile beraber gitmeseler sevişmicekler sanki.

aksine kız ne kadar güzel gelmiş kendi söylemiş yani, helal olsun.

gitsinler yani nolacak aşın artık bunları.

İlk 2 konuya aynen katılıyorum, özetle bu yani.

Son cümlen içinse; bunlar herkesin kendine göre vereceği kararlar, "aşın artık sene 2011" pek anlamlı bir laf değil, "aşmayana" da gerici diyemeyiz. Daha 18 yaşındaki kızının sevgilisiyle tanışmış bir baba yeterince moderndir, illa "seks dediğin nedir ya tabi kızım" demesi de gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio son cümle konusunda haklısın tabi, ama biraz daha açayım onu.

Sosyal biri olduğuma inanıyorum, fazlasıyla takılır ederim hertürlü ortamda çevremde geniştir. lütfen bu bir önceki cümlemde yanlış anlaşılmasın olabildiği kadar anlatmaya çalıştım durumu, çok fazla gözlemleme şansı buluyorum bu yüzden. gözlemim hep tek oldu bir kız zaten sevişecekse sevişir. ben ne kızlar gördüm abi, bizzat kendi eski kızarkadaşımın grup yaptığını biliyorum, kartalkaya turlarından birinde. ailesinide tanırım, çok düzgünlerdir. şımartmazlarda fazla. ama bir kız zaten birşey yapacaksa yapar, bunun bir önlemi yok. hertürlü kızda bu böyle, alt gelirlisi, üst gelirlisi. osu busu, kim varsa. ha bana kalırsa yapsın da, yapsın ki hatalardan, doğrulardan dersler çıkarsın hazır biri olarak başlasın hayata büyüdüğü zaman. çok var Türkiyede içinde ukte kalıpta, sonra başka şekillerde ortaya çıkan.

orda demek istediğim lafa gelirsekte, böyle şeylere olabildiği kadar karışılmaması gerektiğine inanıyorum aileler tarafından. elbette biyerde dur demek gerekebilir bazen, ailesi tarafından daha az baskıya alınan kızların genelde daha "namus"lu olduğunu gördüm. bana göre namusla bir alakası olmasada :) kızlarda ters tepiyor bu baskı olayı aslında, ailelerin biraz bunun farkına varması gerektiğini düşünüyorum, o cümlede anlatmak istediğimde buydu aslında. biraz daha gelişmek lazım bu konularda, tabiki herkes için mümkün olmayabilir ama açıkçası yurtdışındaki insanların kızlarını karşılarına alıp prezervatif konusunda açıkca konuşabilmelerini çok güzel buluyorum. kızlarını en azından daha çok koruyorlar bana göre böyle hareketlerle.

saat 4 olmuş kafa iyice gitmiş konuya toparlayamadım sanırım ama umarım anlatabilmişimdir anlatmak istediğimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Iggy said:

ama bir kız zaten birşey yapacaksa yapar, bunun bir önlemi yok. hertürlü kızda bu böyle, alt gelirlisi, üst gelirlisi. osu busu, kim varsa. ha bana kalırsa yapsın da, yapsın ki hatalardan, doğrulardan dersler çıkarsın hazır biri olarak başlasın hayata büyüdüğü zaman. çok var Türkiyede içinde ukte kalıpta, sonra başka şekillerde ortaya çıkan.

http://thisthatandthey.files.wordpress.com/2011/02/thumbs-up.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

abi naapcaklarsa yapmışlardır zaten bu saate kadar iş tatil izni istemeye gelmişse...

bu düşünce de doğru ama 18 yaşında gezsin tozsun arkadaşlarıyla belki de erkek arkadaşıyla fakat tatil işine gelince aslında ben de izin vermezdim.. ailesiyle yapsın tatili.. beraber tatil için daha çok erken.. gibi geliyor. bilmiyorum ya.
Sosyal ağlarda paylaş

mertadam said:

Aman diyim,arkadaşını kızını göndermesi için ikna etmeye falan kalkma.Hem kızın başı yanar ve hem de yarın senn arkadaşınla aran bozulur.Bu ne ya?18inde ki kız erkek arkadaşı ile tatile gidiyor.Bir taraf yazın sıcağında simsiyah kara çarşaf,diğer taraf İsviçre rahatlığı?Noldu lan böyle bu memlekete?

su cok hakli
bole bi mevzuya karisilmaz
arada sen kalirsin senin basin yanar
hatta bole bi mevzuda kosarak kacilir
Sosyal ağlarda paylaş

pff o yaşta kızın atacağı trip te belli olmaz ki... iki ay sonra çocuktan ayrılır, pişman olur yaptıklarına. döner babasına "sen ne içim babasın. ben gencim bi hata yaptım; sen niye durdurmadın beni. hiç mi değerim yok mıymıymıy" diye cıyaklar. iyice mr.jinglebört olursunuz :P

edit: kız ne sevişmiş bea... troll konuya 19 sayfa...
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

iksmen said:

Biraz ahlak-örf-adet ve terbiye öğrenmesi lazım insanların

Sen görecelilik, tercih meselesi falan gibi kavramları öğrendikten sonra biz de o işlere gireriz belki.

kendi tercihi kendi yapsın diyeyim o zmn salıyım kızımı ölemi? bu ne kdr saçma bi görüş ya.. ya kızın hata yapabilecek bi durumdaysa tam olgunlaşmadıysa nolcak? 18 ine geldimi direk olgunlasıomu sanıosun insanlar.

Anne - Baba nın görevlerinden biride çocugunu düzgün bir şekilde yönlendirmek ( aşırı müdahale olmadan ).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...