Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Larva said: Bu arada 2 yil tecil hakkini master sonrasina saklama diye bisey yok. Universite biter bitmez ya direk askere gidiyorum diyosun ya da tecil ettiriyosun 2 sene, sonra yurtici-yurtdisi istersen mastera basla, istersen 2 sene takil. Masterla alakali ogrencilik islerini de tamamlarsan masterdan sonra 1 sene tecil hakki geliyor. Bazisi yurtdisindaki o masteri bildirmeyip sadece tecille 2 sene sonra turkiyede mastera yaziliyor askerlik iyice ertelensin diye (bildirirsen 2. masterla askerlik erteletemiyormussun) Tecil islemini yurtdisina birakirsan orada doktor raporu konsolosluk islemleri falan gerekiyor. Arkadasim yaptirmayinca baya ugramisti sonra konsolosluktan subeye belgeler de ulasmamis zaten bakaya olmus. Ugrasmadan burda yaptir git valla. Ilk paragraf dogru. 2 sene hakkini istedigin zaman kullanma diye birsey yok. Ikinci paragrafin UK gibi 1 yilda master veren ulkelerde yapilabilitesi var okulu bitirir bitirmez baslarsaniz mastera. Gidip Istanbul Universitesi'ne verin 8000TL versinler 1.5 sene sonra diplomanizi. Ama bence bu bayagi sacma, bir suru para ve emek harcayacaksiniz sirf askerligi uzatmak icin ve hicbir ise yaramayacak bir diploma alacaksiniz. Bunu cekeceginize askerligi cekin 5,5 ay. Yurtdisinda tecil tam bir iskence olur evet. Ayrica senin 31 Ekim'e kadar yoklama yaptirma zorunlulugun vardir, bu tarihten sonra gidersen havaalaninda durdurup yoklamani vermeye dahi gonderebilirler artik nasil eserse polise. Onu tehlikeye atma yani, 2 yil tecilini sonra kullanamadigina gore bir mantigi yok zaten onu ertelemenin. Bir de ne okuyorsaniz onun bir ilerisini okmaniz gerekiyor ek tecil hakki icin. YL den sonra acikogretim okuyacagim derseniz bir erteleme hakkiniz yok maalesef :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 RamsesII said: E masterdan sonrada açık öğretime girerim ben 29 a kadar öyle giderim miss :D olmaz, 2. üniversite tecil ettirmiyor artık. Doktora yaptın yaptın yoksa yaylalar yaylalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 abi 29 a kadar yasal hakkım yok mu benim?29 umda gidip teslim olurum olur biter.O zamana kadar piyasada dolanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 askerlik şubesine gitmen gerekiyordur muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 lisans mezunu insan kişisinin yapması gerekenler: mezun olduktan sonra 2 ay içinde gidip, ben mezunum askere gitcem, ya da ben mezunum 2 yıl tecil hakkımı kullancam demeliymişik. bugün sabah gittim üsküdardaki kadıköy askerlik şubesine, güncel bilgiler: diplomanın aslı ve 4 fotokopisi (noter moter onaya gerek yok kendileri aslı gibidir diyor.) son 6 ay içinde çekilmiş foto, 3 tane lazım ama ben bissürü götürdüm, son 6 ay içinde çekilmiş foto olan nüfus cüzdanı. benimkini beğenmediler gidip yenilettim nüfus cüzdanımı. kadın sistem güncelleniyor paso, nüfus cüzdanı fotokopisine gerek yok dedi. tabii ben 10ar fotokopi, 30 foto ile gittiğim için toplamda 60dk fln sürdü işim:) gerisi kolay, dilekçe veriyorlar dolduruyorsunuz, orada görevli memurlar var pc ye giriyorlar bilgilerinizi sonra, sağlık kontrolü için haydarpaşanın oradaki pembe bina(merkez sağlık ocağı) sevk ediyorlar, oradan aldığınız raporu tekrar askerlik şubesine veriyorsunuz kafadan 2yıl tecil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 bende 2 yıllık önlisansdan sonra 2 yillik tecil hakkımı kullanmiştim. Seneye 4 yillik lisansdan mezun olucam 2 yillik daha tecil hakkım varmı?seneye yaş 27 olcak bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Burax allah razı olsun kardeş. Şeyi soracağım, bu vesikalıkta sakalsız olmak gerekiyor mu? Ulan saçları kestim zaten hala kafam bozuk ona, bari sakallarım kalsın =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Sakalsız olacak benim resimleri kabul etmediler sakal yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 ben tecil ettirirken sakalli kabul etmislerdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Dark_Soul said: bende 2 yıllık önlisansdan sonra 2 yillik tecil hakkımı kullanmiştim. Seneye 4 yillik lisansdan mezun olucam 2 yillik daha tecil hakkım varmı?seneye yaş 27 olcak bu arada yok öyle bişi bir defa kullandın mı tecil hakkını, başka bir hakkın yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 oha sictim ben o zaman. oss'ye ikinci hazirlanisimda 1 yil tecil ettirmistim askerligi. simdi okul bitince ya yuksek ya da yaylalar yaylalar mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Frantic said: ben tecil ettirirken sakalli kabul etmislerdi :) Hafif top sakal kabul edilir mi acaba ya. Mühendis sakalı böyle. Mühendis olduğumdan değil, yanlış anlaşılmak istemem. sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 adamın bıyıksızıydı işte benim sakallar vesikalıkta, bişi demediler.o biraz şubedeki adamlara bakıyo. hani sabahtan akşama kadar adam fırlamasıyla it kopuğuyla uşraşmışsa eziyet ettirirler. adamla dialogun düzgünse bişi demez bile. ama ben garantiye alayım aga kestireyim, işim uzamasın da diyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Bir numara kestirdim top sakalı, çok şakirt hissediyorum kendimi. PS'ten hallettiler. Gerçi arada halihazırda ortalama bir makak tipine dönmüş şahsımı iyice orangutana kaçırmışlar ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 aşınan yavuz ışıldar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 burax süper update bilgiler için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Yoklama kaçağıydım, bugün gittim kuyruk yoktu Kadiköy şubesi'nde (sevinçten havai fişek bile atabilirdim o derece) Neyse GATA'ya sevk ettiler, yazdı kiloyu (limit üstü tehey) "pek gidesin yok herhalde" dedi, nolacağını bilmiyorum dedim geçiştirdim. Nüfus cüzdanı yeniledim, yarın yine şube yine gata, sonra sevk erteleme alırım herhalde 1 sene. Yaşasın obezlik :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 agustos celbine yetistim.gg :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Mino said: Yoklama kaçağıydım, bugün gittim kuyruk yoktu Kadiköy şubesi'nde (sevinçten havai fişek bile atabilirdim o derece) Neyse GATA'ya sevk ettiler, yazdı kiloyu (limit üstü tehey) "pek gidesin yok herhalde" dedi, nolacağını bilmiyorum dedim geçiştirdim. Nüfus cüzdanı yeniledim, yarın yine şube yine gata, sonra sevk erteleme alırım herhalde 1 sene. Yaşasın obezlik :P ahah yazın değilde şubat-mart civarında işin düşseydi gataya, sıçtıydın. bende iki sene önce aynı olaydan tecil ettim, heyet raporunu 1 ayda alabildim. askerlikten soğudum resmen. kaldıki askerlikten soğutmak suç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 O şubeyi boş gördüm ya, o yeter yani. GATA da labirent gibiydi. Neyse bakalım nolcek (en kötü aralık celbi olur diyecem de bu kiloyla zor) Bearmode mu kassam napsam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2011 Griswold said: Frantic said: ben tecil ettirirken sakalli kabul etmislerdi :) Hafif top sakal kabul edilir mi acaba ya. Mühendis sakalı böyle. Mühendis olduğumdan değil, yanlış anlaşılmak istemem. sdfg Olmaz kabul etmezler komple tıraş olup gidiceksin (etek tıraşı vs herşey), tmmob kaydın varsa başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 knox said: Dark_Soul said: bende 2 yıllık önlisansdan sonra 2 yillik tecil hakkımı kullanmiştim. Seneye 4 yillik lisansdan mezun olucam 2 yillik daha tecil hakkım varmı?seneye yaş 27 olcak bu arada yok öyle bişi bir defa kullandın mı tecil hakkını, başka bir hakkın yok oha ben sctim o zaman emin misin bundan? Cünkü ben 2 sene once tecil ettirirken,görevli eleman,lisans veya açıkögretim bitirirsen bir tecil hakkın daha olcak demişti Hatta formda tecil hedehödösünün altında a)lise/önlisans b)lisans/açıkögretim yazıyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 bana söylenen bu,askerlik şubemdeki memur tarafından üni bitirenlere özel bir tecil hakkı daha veriyorlar mı bunu bilmiyorum,ben daha mezun olamadım dsdf. en iyisi askerlik şubeni ara sor veya asal'ın sitesini hatim et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 GATA'ya sevk: Boy: 181 Kilo: 118 (+37) Heyet raporu alacağım, kan tahlili vs de istediler, yarın sabahtan ona gidecem. Bir sürü asker 3 ay hava değişimi aldı kilodan, bazıları çürüğe bile ayrılabilirmiş. Şişmanlar kadrosu kurduk beklerken ahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Heyecan yapmayın ya ben bildiğimi söyleyim yurt dışındaki öğrencilerden ve diğer olay yurt dışında ikamet edip oturum vizesi sayesinde 38 yaşına kadar tecil alabiliyorsunuz ama yurt dışında ikamet edeceksiniz TR ye kesin dönüş hakkınız olmuyor, dövizli askerlik yapmak istiyenlerin yöntemi bu. Öğrenci olduğunuz sürece sorun yokdert etmeyin GBT ye düşmezsiniz lap diye, okul dışında öğrenci belgesini verdiğiniz konsolosluk ile görüşün bu konuları fazlada dert etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar