Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Hakkında (yeni mezun sendromu)

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Larva said:

Bu arada 2 yil tecil hakkini master sonrasina saklama diye bisey yok. Universite biter bitmez ya direk askere gidiyorum diyosun ya da tecil ettiriyosun 2 sene, sonra yurtici-yurtdisi istersen mastera basla, istersen 2 sene takil. Masterla alakali ogrencilik islerini de tamamlarsan masterdan sonra 1 sene tecil hakki geliyor.

Bazisi yurtdisindaki o masteri bildirmeyip sadece tecille 2 sene sonra turkiyede mastera yaziliyor askerlik iyice ertelensin diye (bildirirsen 2. masterla askerlik erteletemiyormussun)

Tecil islemini yurtdisina birakirsan orada doktor raporu konsolosluk islemleri falan gerekiyor. Arkadasim yaptirmayinca baya ugramisti sonra konsolosluktan subeye belgeler de ulasmamis zaten bakaya olmus. Ugrasmadan burda yaptir git valla.

Ilk paragraf dogru. 2 sene hakkini istedigin zaman kullanma diye birsey yok.

Ikinci paragrafin UK gibi 1 yilda master veren ulkelerde yapilabilitesi var okulu bitirir bitirmez baslarsaniz mastera. Gidip Istanbul Universitesi'ne verin 8000TL versinler 1.5 sene sonra diplomanizi. Ama bence bu bayagi sacma, bir suru para ve emek harcayacaksiniz sirf askerligi uzatmak icin ve hicbir ise yaramayacak bir diploma alacaksiniz. Bunu cekeceginize askerligi cekin 5,5 ay.

Yurtdisinda tecil tam bir iskence olur evet. Ayrica senin 31 Ekim'e kadar yoklama yaptirma zorunlulugun vardir, bu tarihten sonra gidersen havaalaninda durdurup yoklamani vermeye dahi gonderebilirler artik nasil eserse polise. Onu tehlikeye atma yani, 2 yil tecilini sonra kullanamadigina gore bir mantigi yok zaten onu ertelemenin.

Bir de ne okuyorsaniz onun bir ilerisini okmaniz gerekiyor ek tecil hakki icin. YL den sonra acikogretim okuyacagim derseniz bir erteleme hakkiniz yok maalesef :)
Sosyal ağlarda paylaş

lisans mezunu insan kişisinin yapması gerekenler:
mezun olduktan sonra 2 ay içinde gidip, ben mezunum askere gitcem, ya da ben mezunum 2 yıl tecil hakkımı kullancam demeliymişik.

bugün sabah gittim üsküdardaki kadıköy askerlik şubesine, güncel bilgiler:
diplomanın aslı ve 4 fotokopisi (noter moter onaya gerek yok kendileri aslı gibidir diyor.)
son 6 ay içinde çekilmiş foto, 3 tane lazım ama ben bissürü götürdüm,
son 6 ay içinde çekilmiş foto olan nüfus cüzdanı. benimkini beğenmediler gidip yenilettim nüfus cüzdanımı.
kadın sistem güncelleniyor paso, nüfus cüzdanı fotokopisine gerek yok dedi. tabii ben 10ar fotokopi, 30 foto ile gittiğim için toplamda 60dk fln sürdü işim:)

gerisi kolay, dilekçe veriyorlar dolduruyorsunuz, orada görevli memurlar var pc ye giriyorlar bilgilerinizi sonra, sağlık kontrolü için haydarpaşanın oradaki pembe bina(merkez sağlık ocağı) sevk ediyorlar, oradan aldığınız raporu tekrar askerlik şubesine veriyorsunuz kafadan 2yıl tecil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

adamın bıyıksızıydı işte benim sakallar vesikalıkta, bişi demediler.o biraz şubedeki adamlara bakıyo. hani sabahtan akşama kadar adam fırlamasıyla it kopuğuyla uşraşmışsa eziyet ettirirler. adamla dialogun düzgünse bişi demez bile.

ama ben garantiye alayım aga kestireyim, işim uzamasın da diyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoklama kaçağıydım, bugün gittim kuyruk yoktu Kadiköy şubesi'nde (sevinçten havai fişek bile atabilirdim o derece)

Neyse GATA'ya sevk ettiler, yazdı kiloyu (limit üstü tehey) "pek gidesin yok herhalde" dedi, nolacağını bilmiyorum dedim geçiştirdim.

Nüfus cüzdanı yeniledim, yarın yine şube yine gata, sonra sevk erteleme alırım herhalde 1 sene. Yaşasın obezlik :P
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

Yoklama kaçağıydım, bugün gittim kuyruk yoktu Kadiköy şubesi'nde (sevinçten havai fişek bile atabilirdim o derece)

Neyse GATA'ya sevk ettiler, yazdı kiloyu (limit üstü tehey) "pek gidesin yok herhalde" dedi, nolacağını bilmiyorum dedim geçiştirdim.

Nüfus cüzdanı yeniledim, yarın yine şube yine gata, sonra sevk erteleme alırım herhalde 1 sene. Yaşasın obezlik :P

ahah yazın değilde şubat-mart civarında işin düşseydi gataya, sıçtıydın. bende iki sene önce aynı olaydan tecil ettim, heyet raporunu 1 ayda alabildim. askerlikten soğudum resmen. kaldıki askerlikten soğutmak suç.

Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:

Frantic said:

ben tecil ettirirken sakalli kabul etmislerdi :)

Hafif top sakal kabul edilir mi acaba ya.
Mühendis sakalı böyle.

Mühendis olduğumdan değil, yanlış anlaşılmak istemem. sdfg

Olmaz kabul etmezler komple tıraş olup gidiceksin (etek tıraşı vs herşey), tmmob kaydın varsa başka.
Sosyal ağlarda paylaş

knox said:

Dark_Soul said:

bende 2 yıllık önlisansdan sonra 2 yillik tecil hakkımı kullanmiştim.

Seneye 4 yillik lisansdan mezun olucam 2 yillik daha tecil hakkım varmı?seneye yaş 27 olcak bu arada

yok öyle bişi bir defa kullandın mı tecil hakkını, başka bir hakkın yok

oha ben sctim o zaman emin misin bundan?

Cünkü ben 2 sene once tecil ettirirken,görevli eleman,lisans veya açıkögretim bitirirsen bir tecil hakkın daha olcak demişti

Hatta formda tecil hedehödösünün altında

a)lise/önlisans b)lisans/açıkögretim

yazıyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Heyecan yapmayın ya ben bildiğimi söyleyim yurt dışındaki öğrencilerden ve diğer olay yurt dışında ikamet edip oturum vizesi sayesinde 38 yaşına kadar tecil alabiliyorsunuz ama yurt dışında ikamet edeceksiniz TR ye kesin dönüş hakkınız olmuyor, dövizli askerlik yapmak istiyenlerin yöntemi bu.

Öğrenci olduğunuz sürece sorun yokdert etmeyin GBT ye düşmezsiniz lap diye, okul dışında öğrenci belgesini verdiğiniz konsolosluk ile görüşün bu konuları fazlada dert etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...