Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara...

gecko

Öne çıkan mesajlar

ehah bu kadar ilgi çekeceğini bilsem daha uzun anlatırdım 1 haftayı bulurdu bitmesi. koskoca bi seneyi atladım sırf finali yazıyorum. Madem hit aldık daha özenli yazayım bari :P

kapıyı bi açtım bi de ne göreyim, önde danışmadaki görevli (27 28 yaşlarında genç bi çocuk o da, kafası karışık, ne olduğunu anlamamış. ilerleyen senelerde bir gecenin ilerleyen saatlerinde kadın bir yurt görevlisiyle yurtta tam iş üstünde basılacağından ve işine son verileceğinden habersiz pırıl pırıl bir genç. o da ayrı hikaye ehehaha) şaşkın ifadeyle bana bakıyor, arkasında da X'in ailesi. Ama aile demek tanımlanamaz, adamlar aşiret halinde gelmişler, tüm köyü kasabayı ne varsa toplamışlar, benim odaya zerg rush yapmışlar. en az 25 kişi falan var, muhtemelen daha da kalabalıklar. kadınlı erkekli küçüklü büyüklü, 4-5 yaşlarında veletler de var 80 yaşında adam da, daracık koridora sıkışmışlar, sıranın ucu koridorun başına merdivenlere kadar uzanıyo. En az yarısı da 16-28 yaş aralığında falan genç adamlar, bu kadar adamı ya halı saha maça toplarsın ya da kavgaya. Pis pis bakıyolar, bi de bi uğultu var her biri bişiler diyo, kadınlar meraklı, bi kısmı beni inceliyo, bi kısmı veletleri zaptediyo, önde de baba olduğunu tahmin ettiğim orta yaşlı kelli fodullu göbekli adam. iki tarafında da X'in kardeşi kuzeni falan heralde genç akrabalar. Arkaya doğru bi iki ortayaşlı daha var falan. hepsi de sinirli pis pis bakıyo. Ben daha körpecik yeni üni kazanmış gencim, ilk senem zaten sarhoş leyla geçmiş nolduğundan habersizim. Bu manzarada dumurdan dumur yaşamışım.

Kafada kırk tilki dönmeye başladı. Noluyo yahu diyorum, Adamlar da tekin değil, tipten belli, gözler çakmak çakmak. Orada silkseler silkerler. Benim kafa yine yeni uyanmanın verdiği uyuşukluktan yeni yeni toparlıyo. Örümcek hisleri yeni yeni alarm vermeye başladı. Lan noldu? Dün sabahın köründe uyandırıp terslediler diye posta koyuyodun? "gelin çayımı için" diyodun telefonda? Geldiler işte ne bok yiyecen? Hayır adam "çayını içmeye geldik" dese o kadar adama çay ısmarlayacak para bile yok cepte. Demek ki neymiş? Büyük konuşmayacakmışsın. Boşa demiyoruz üni. sırf ders değil hayat okulu diye, aha buyur.

Millet bunların gürültüsünden uyanmış, kapıları açıp bakıyo koridorda, güruhu gören geri kapatıyo. Ki bizim yurt meraklıdır dedikoduya aksiyona, dedikodudan bile tırsıtacak odaya geri sokacak bi güruh yani düşünün. Katta inanılmaz bi tansiyon var, çakmak çaksan alev alır, elektriklenme inanılmaz. Bizim kat öyle bi tansiyonu bi daha anca 3.5 sene sonra hala kimliğini bilemediğimiz (bilsek ölmüştü zaten) biri kış ortasında koridordaki kaloriferde ıslak ve terli çoraplarını koyup kurutmaya kalktığında tüm koridoru leş koku bastığında yaşayacaktı. O zaman da koku yüzünden çorapları yakacak mesafe kadar yaklaşamadığımızdan problem olacaktı. Neyse konuyu dağıtmayalım, öyle bi ortam.

Danışma görevlisine baktım o benden biçare. Baba telefonda duyduğum o kaba sesle sordu "Bu oda mı?", evet dedi görevli. "Tamaaam" dedi baba, "Sen de telefondaki misin? Oda arkadaşı". "Evet" dedim ben de, o arada bi sessizlik oldu, uğultu kesildi, en az 25 çift göz beni izliyo. +1 çift de göre... Lan? görevli ortadan kaybolmuş, bi anda topuk. Vay uyanık. Şöyle bi süzdüler. Sessizlik. Odamda kapıyla pencere tam karşılıklı duvarlarda, haliyle ben kapıya baktığımdan pencereyi göremiyorum, ama bahsettiğim ormanda kesin western stili hafif rüzgarla çalı toparlağı falan yuvarlanmıştır. Yuvarlanmadıysa da ne de olsa görmedim, ben öyle hayal ediyorum. O arada babanın elinde hiç bekelmediğim değişik bir şey farkettim. Bi an kafamda bir şimşek çatı "Lan? anaaa!!!" O arada baba da bana döndü, ağzını açtı ve...
Sosyal ağlarda paylaş

14 yaşımdan 29 yaşıma kadar sürekli içtim sigarayı.Zaman zaman günde 3 pakete kadar çıktım.30 yaşımdan sonra 2 seneye yakın içmedim.Sonra ara ara içip bıraktım.Şu an arkadaşlarla içerken ya da 2-3 günlük kafa dinleme tatillerine giderken içiyorum, hem de sınırlamadan.Ama eve dönünce içmiyorum,hiçbir şekilde de aramıyorum.Bence yıllardır içen birisi ya gerçekten zararlarının farkına varıp bıçakla keser gibi bırakmalı ya da beni yaptığım gibi mesela 1 ay hiç içmeyip sosyal ortamlara girdiğinde ise içmeli.Sosyal içicilik diyorlar ya adına,o hesap.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...