Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik sorunsalı

Pipet

Öne çıkan mesajlar

• 4 yıl sonra ...
kasım celbiyle gitmeyi planlıyordum ama kilo fazlalılığı olacak gibi duruyor. gelecek planı içinde gitmek zorundayım.

5 kilo falan fazlalık olacak üst sınıra, 107 üst sınır işte o kiloda olmak zorundayım işte o zamana kadar verebilir miyim bilemiyorum. 110-112 arasında falan olsam böyle aile hekiminden rapor almam gerekiyor değil mi? Rica etsem az yazsa sorun olur mu?

Boşuna mı telaş ediyorum yoksa, her şekilde alırlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

git abi...

gittiğinde yediğine içtiğine dikkat et kilo vermek için fırsat olur. kantine takılma, ekmek yeme.

ben 95 gittim 75 döndüm. döneli 1 sene oldu 82yim hala.

oha sen ben misin lan yoksa? asdsaas

bende 94 gittim 72 geldim 1,5 sene önce. şimdi 80 civarında takılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

acemilikte kilo fazlasi olanlar vardi.1 ay acemilik yapip gidenler oldu.1-2 kilo farkla usta birligine gonderilenler oldu falan.bayaa piyango o is benim gordugum.usta birligine gonderilenlerden ayrilan olmadiydi ama benim bildigim.onlar bitirdiler askerliklerini.

cocugun teki 40 kiloydu.acemili yapip usta birligine gondermisler.oradan da kilosu az diye evine gonderiyolar bunu.6 ayda bir kontrole gelecek demisler ama kibristan eve gonderildigi icin 6 ayda 1 kibirisa gelmek zorunda kaliyodu cocuk.geldigi zamanda standart askeri prosedurler.ucaktan inince askerlere teslim oluyosun onlar seni birligine gonderiyo.2 hafta hastaneye git gel yapiyosun bu arada taburda is guc varsa yaptiriyolar.ondan sonra kiloda degisiklik yoksa geri gonderiyolar.bunu 3 kere falan yapmasi lazimdi cocugun.

askere hic gitmeden o islere halledersen halletigin yere bagimli oluyosun.yani istanbuldaysan istanbuldaki askeri hastaneden rapor mapor alirsan kontrollerini orada oluyosun.seni istanbuldan acemi birligine hakkariye gonderirlerse ve orada kilo fazlasi olayi olursa bu sefer kontrole oraya gitmek zorundasin...

mantigina sictigim sacma sapan bir duzen.cocugun teki geldi usta birligindeyken.cocuk sakat.beli bukuk, ayaklari yamuk, konustugunu anlayamiyosun.2 kisi koluna girmeden yuruyemiyo.ne isi var lan bunun burada dedik.nasil gelebilir boyle birisi buraya.3 ay acemilik yapmis o halde bi de amk o cocuk.bizim taburda komutanlar seferber oldu.2 ay sonra cocugu curuge ayirtabilirdiler.cocugun geldigi yerde kibris.ailesinin parasi yok.borc harc gondermisler cocugu.

yani arkadas ben madurum beni gondermezler diye dusunme.seni muayene eden komutanin kafasina eserse sakat colak demeden gonderiyo askere.sonrasini sen dusunmek zorundasin.sonra istersen dava ac, isin pesinden kos falan bir halt edemezsinde.curuge ayrilma isini gitmeden once halletmen lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Deli misin. Kilo olayından eminsen ve sağlam kilo verecek bir azmin yoksa (kendin için) bırak gitme işte. Koru kilonu 2 3 sene.

Abi gitmem gerek sıkıntı o, askerlik olayının aradan çıkması gerekiyor. Hani bu olmazsa Şubat'ta zaten kesin gideceğim ama 3 ay daha kaybetmek istemiyorum.

Kiloyu veriyorum zaten ama 15 Ağustos'a kadar yeterli düzeyde veremezsem diye korkuyorum. O 3 ayı kaybetme korkusu ben de başladı.

elesso said:

git abi...

gittiğinde yediğine içtiğine dikkat et kilo vermek için fırsat olur. kantine takılma, ekmek yeme.

ben 95 gittim 75 döndüm. döneli 1 sene oldu 82yim hala.

miyaw33 said:

Eğer askerlik yapmak istiyorsan 5 kg lik farkı görmezden geleceklerdir.Askerde kantin alışverişi yapmazsan 20 kg vermiş olarak dönersin geriye. Sadece poğaça ve bisküvi yemesen yeter

Zaten amacım askere gidene kadar 15 civarında vermek, bir 15'te en az askerdeyken vermekti. Dönüşte de işte rahat rahat takılacaktım kilosuz sdafsad

o 15 kilonun 8 kiloluk kısmını geçtiğimiz aydan beri verdim ama benim sıkıntım, celp için son başvuru tarihini eylülde sanmam oldu. 3 hafta erken çıktı, ayrıca kilo olayında da baktığım site hatalı girmiş.

Ben de boy var işte, vücutta kilo baldır kısmı hariç belli olmuyor. 182 boy işte. O yüzden konuşur giderim diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

açılın uzmanı geldi.

abi kaç kilosun bilmiyorum ama kilo vermekle uğraşma şimdi.

ben 130 kiloydum askere gittiğimde (1.81 boy).

ilk muayenede doktor kaç kilosun dedi 108 dedim, pek öyle durmuyorsun seni gata ya gönderelim bak çürük falan alırsın dedi. dedim yok evlenicem (nişanlıydım gidip gelmem ve iş bulmam lazımdı hemen) vs bir şekilde geçtim o kısmı. askere aldılar, 1 hafta geçti sürekli ayakta kalmaktan belim ağrıyordu bildiğni yürürken gözümden yaş falan geliyordu o derece. dedim bi revire gideyim, yüzbaşı doktor kilodan senin sorunun dedi, kaç kilosun dedi dedim 130 dum ama 1 haftada günde 2 tane negro yiyorum sadece kesin vermişimdir falan derken, askere geldikten tamiki hafta sonra adam beni ankara ya askeri hastaneye gönderdi. orada ölçtüler biçtiler 117 kilo çıktım. 2 hafatada 13 kilo vermişim. neyse oradaki asteg de beğenmedi kiloyu, sana 3 ay hava değişimi vericem dedi. dedim yok istemiyorum kısa dönemim zaten 3 ay verirsen 45 gün daha askerlik uzar dedim. o zaman 45 vereyim git gel dedi. topladım eşyaları evime geldim, askeri şube 45 günün karşılığında 2012 yılında 550 tl civarı bir para verdi. sonra tekrar gata ya gittim adam tarttı, haliyle kilo almışım. tekrar ankaraya gideceksin orada baksınlar dedi, iyi dedim, askeri birliğe döndüğümde verdiği sevk kadını çöpe attım (tekrar ankaraya gidersem ya çürük ya hava değişimi verecekler gene çünkü), komutanlara da olayı anlattım dürüstçe askerliği yapmak istediğimi falan. iyi o zaman bize hiç söylememiş say birisi sorarsa dediler. haliyle kimse sormadı, usta birliğine geldiğimde 96 mı ne sayıyordum.

o hava değişimi süper bir şey, 45 gün zaten askeriye verdi, 4 gün gidiş geliş yol. teslim olacağım gün hafta sonuna geldi vs derken askeri şubedeki iyi niyetli abla 52 güne tamamladı hava değişimini. epey epikti benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

herkes istersen eğer almamazlık etmiyorlar zaten dedi. korkum geçti ya

yani son başvuru ile teslim arasında 2.5 ay var zaten .fazlasıyla verir, istedikleri kıvama zaten gelirim ama işte başvuruyu kabul etmezlerse diye şey ediyordum.

ben o tarihe kadar rahat istediklerinin de altına düşerim şimdi ki hızla. tabii biraz ciddiye alayım da 1 ay verebildiğimi vereyim yine

sokim ne işlerle uğraşıyoruz ya... ne leş bir organizasyon bu
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

ava değişimi süper bir şey, 45 gün zaten askeriye verdi, 4 gün gidiş geliş yol. teslim olacağım gün hafta sonuna geldi vs derken askeri şubedeki iyi niyetli abla 52 güne tamamladı hava değişimini. epey epikti benim için.

ee epik mepik de abi zaten dogru kilonu soyleseymissin hic askerlik yapmiyormussun ki..arada bosuna can cekismissin..
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

Jeeztro said:

ava değişimi süper bir şey, 45 gün zaten askeriye verdi, 4 gün gidiş geliş yol. teslim olacağım gün hafta sonuna geldi vs derken askeri şubedeki iyi niyetli abla 52 güne tamamladı hava değişimini. epey epikti benim için.

ee epik mepik de abi zaten dogru kilonu soyleseymissin hic askerlik yapmiyormussun ki..arada bosuna can cekismissin..

abi işte öyle olmuyor her zaman. bir arkadaşım ki benden daha kiloluydu tam 2 sene uzattı. gidiyorsun adam sana 1 sene sonra gel diyor. onla uğraşacak lüksüm yoktu. evlenciem iş bulacam falan. 1 sene sonra bir ihtimal askere gidecek adamı kim işe alır. benim zamanımda yaşandı bunlar, şimdi nasıl bilmiyorum. 3-4 kere geri gönderilen var. en son en fazla 3 kez sonra gel diyebiliyorlardı, sonrasında mecburi çürük. askerlik yapma hevesim yoktu zaten. forever alone bir tip olsaydım o dönem hiç gitmezdim valla, isterlerse 3 sene uzatsınlar meseleyi.
Sosyal ağlarda paylaş

bide hava degisimi suresini maksimum 15 gun yaptilar simdi.eskiden 45 aliyodun max heralde.simdi 15in ustundeki hergun askerlige ekleniyo.

bu arada isin boktan kismi bunu bir tek bascavus bilir.ne revirdeki rutbeli nede taburdaki komutan bu tip bilgilerle ilgili degil(bilselerde soylemezler hatta.sevmiyolar bu tip bilgileri)revire gittiginde hastaneye sevk ediliyosun.oradaki adam bu hava degisimindeki + sureyi bilmedigi icin 45 gun hava degisimi uygundur yaziyo mesela.hastanedeki adam da bakiyo durum vahim onayliyo o hava degisimi raporunu.yada sigir gibi kendisi veriyo 45 + 45 diyo hatta.

bu arada komutan denilen bolum sonu canavari sen niye curuk almadin diyip takabiliyo mesela.normalde 5km kosu yapacan ama senin durumdan dolayi diyelim sen kesilince gec kenara diyecekler ya, onu demediklerini dusun.bide ustune bolugun en geride kalani oldugun icin paso carsinin kilitlendigini falan...pis adama denk gelirsen halin harab olur.

ha bu vesileyle verdigin kilolarin kiymetini bilir bi daha kilo almazsin orasi ayri.(hastalik kaynakli falan degildir diye umuyorum.)

bu curuk islerinin enini konunu iyi arastirmani tavsiye ederim.

olur ya arastirmalarin sonucsuz kalir, simdiden hayirli teskereler. X(

ek olarak bide askere agustos celbinde gidin.acemiligin en sigir donemleri sicak havalarda guzel guzel gecip gidiyo.usta birliginde kafa bu askerlik olayina iyice adapte olunca havalar soguyo.zaten sonra teskereyi alip gidiyosun.yoksa kisin sabahin korunde ayazin dip alasinda ictima verip sabah sporu yapmak falan var.egitimler cart curt derken balatayi siyirir adam.ha bide nobetler var.o buzzz gibi havada titreye titreye hic hos degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...