Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçak korkusu

paspatur

Öne çıkan mesajlar

bir kaç senedir umarsız bir uçak korkusu paydah oldu bende. Daha önce böyle bir korkum yoktu, evet gerilirdim ama uçardım. (Sanırım NatGeo Uçak kazası raporu yüzündena) artık hiç binemiyorum uçağa. Mesela geçen hafta aynı fiyata 12 saatlik otobüs yolculuğu çektim bu korkumdan.

Uçak korkumu yenebineceğim bilimsel makaleler, telkinler istatistikler falan paylaşabilirseniz belki bu korkumu hafifletmeme yardımcı olur. Bi de anket ekledim kişisel görüş ve önerilerinizi bekliyorum paticanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ucmak dogal bisey degil bi kere. ben altıma sıcıyorum her seferinde ucakta.. okadar kocaman bisey ucmamalı ucamamalı ayaklar yere basmalı.. ama okadar manyak degilim otobuse binmekten daha cok nefret ediyorum 8 saat aynı yerde oturunca cektigim acı yerine ucakta gerilmekten bitap olup bi kosede kıvrılır aglarım..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bazen korku oluşuyor.
İlk uçak deneyimimi anlatmak istiyorum.
Onur Air firmasının uçağına bindim.Uçakta bir ses var sanki düşecek gibi inene kadar bir arızalı gibi bir ses vardı.İlk uçak deneyimi olmasına rağmen o beni biraz korkutmuştu. Pegasus'un uçağına bindim öyle bir ses duymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç iplemem.

korkanı da çözemiyorum. çok çok yüksek bi ihtimalle düşmeyecek zaten. yok düşecek olursa eğer çok çok büyük ihtimalle öleceksin.

korkacak bişi değil.

uçak yolculuğundan korkacağınıza uzun yolculuklarda koltuğun rahatsız olmasından korkun bence.

en sevdiğim şeylerden birisi ise yerde babayiğit havada kedi olan elemanlara türbülans sırasında olağanca sakinliğimle, adam büyük ihtimalle dua okurken "baba saat kaç?.." "ha öyle mi? geç inicez demek ki.." falan demek.
Sosyal ağlarda paylaş

bi uçağın düşmesi çok zor. 3 önemli teknik aksaklığın da birlikte olması lazım düşmesi için. ya da bir volkanın üstünden geçmesi. 3 teknik aksaklığın birden oluşması çok zor. zaten bi uçağın düşme ihtimali çok çok düşük. günde yüz binlerce uçuş gerçekleşiyor dünyada. senede bi iki kere uçak düşme haberine rastlarsın başka da olmaz.

otobüs öyle değil ama. otobüsün kaza yapmasını etkileyebilecek çok daha fazla şey var. şoför uyuyabilir, otobüste teknik sorun olabilir. trafikteki diğer arabaların yaptığı mallık olabilir. hava şartları bile etkiliyor.
otobüsle kaza yapmış ve bikaç takla atmış biri olarak kesinlikle uçak diyorum ama kaza yapmasam da uçak derdim onu belirteyim.

otobüsle kaza yapınca yaşama şansın daha yüksek uçağa göre derler genelde. doğrudur. mesela benim yan tarafta oturan kızın dalağı alınmıştı falan, 6 ay sonra da hala yoğun bakımdaydı. yaşıyodu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

teknoson said:

balon said:

md-80 tipi uçaklar. Sattı onları onur =) Enteresan uçak onlar. Gerçi kaza oranları da çok düşüktür onların.

Sürekli motor arızası gibi rahatsız edici bir ses veriyordu ha düştü ha düşücek diye korkmuştum :D

baba onların ve o tip uçakların sıkıntısı sadece ses alması değil ki, küçükler, rüzgarda sağlam savruluyorlar. bi de adfsfsafdsf kalem gibiler lan. ötekilerde uçak dönerken falan millet iplemiyor, bu gibi uçaklarda acaip bi heyecan gözlemliyorsun adamlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...