Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Sevgili patidaşlar, uzun zamandır öğrenmek istediğim bir dil Fransızca. İngilizce grammer'ım zayıf, onun dışında ise gayet rahat yetiyor bana, o yüzden 2. bir dile geçmek gerektiğini düşünüyorum ki, iş ve üni' sahamda da bana faydası dokunabilecek bir dil. Kişisel olarakta ilgim var. Uzun zamandır kursa giderim, seçmeli ders alırım vb gibi mazaretlerle erteliyordum, ancak görünüşe göre bu yazda işte geçireceğim zaman yüzünden kursa fazla fırsatım olmayacak gibi , ve iş yüzünden de günde 1 saatten fazla bilgisayar başında zaman geçiremiyorum. O sebeble, en azından bir başlangıç olsun, bir iki cümle/kelime öğreneyim, ilerde kursa başlayabilirsem de bir temelim olsun sebebiyle Fransızcayı kitaplar yardımıyla öğrenmeye karar verdim, zira yolda zamanım çok geçiyor, ve her yerde rahatça kitaptan çalışabilirim. Bana önerebileceğiniz, fransızca çalışabileceğim, en baş "0" seviyeden öğretebilecek pratik ve güzel bir çalışma kitabı var mı? + olarak kaset/cd imkanı olursa süper olur açıkçası, takviye olarak. (birde şöyle bir şey buldum, nasıldır acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum, sevgiler, saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ben ispanyolcasını denemiştim bir ara, baya zevkliydi; ama basic ten öte öğrenilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 okulda öğrendim ben fransızcayı. grameri zor bir lisandır. tavsiyem ilk etapta bir fransızca sözcük alıp günlük hayatta kullanacağın kelimelerden bir liste yapıp karşılıklarını ezberlemeye başlaman yönünde olabilir. cümle kurma mantığını kavradıktan sonra gerisi sadece vokabüler'e yüklenen bir dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 imkansız. Fransızca inanılmaz zor. Bizim dil yapımıza uygun olmadığı içinde telaffuzda çok zorlanıyoruz. İnternet üzerinden çalışmanı tavsiye edecektim ama zamanın yokmuş. Kitap üzerinden italyanca ya da ispanyolca yı dene telaffuz gerektirmediği için kolay öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 dusuncelihayvan said: imkansız. Fransızca inanılmaz zor. Bizim dil yapımıza uygun olmadığı içinde telaffuzda çok zorlanıyoruz. İnternet üzerinden çalışmanı tavsiye edecektim ama zamanın yokmuş. Kitap üzerinden italyanca ya da ispanyolca yı dene telaffuz gerektirmediği için kolay öğrenebilirsin. Aynen. Telafuzzu ogrenmen imkansiz kitaptan felan. Konusamadigin surece de ogrenmenin bir anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Quadrophenia said: Konusamadigin surece de ogrenmenin bir anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mach Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 iphone tarzi yada androidli bir telefonun varsa güzel uygulamalar var bu konuda. ha bide michel thomas bu dinleyerek öğretme konusunda bir numara ve kesinlikle etkili, tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 michel thomas diye arat. o amcanın dil öğretme zımbırtısı güzel baya. tabi öncelikle ingilizce bildiğini varsayıyorum dersleri anlayabilmen için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 pimsleur var bi de güya cia'ye dil öğrenme konusunda bu amcanın yönteminden uygulanıyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 dusuncelihayvan said: imkansız. Fransızca inanılmaz zor. Bizim dil yapımıza uygun olmadığı içinde telaffuzda çok zorlanıyoruz. İnternet üzerinden çalışmanı tavsiye edecektim ama zamanın yokmuş. Kitap üzerinden italyanca ya da ispanyolca yı dene telaffuz gerektirmediği için kolay öğrenebilirsin. imkansiz degil ya. en azindan sözlük-kitap esliginde, bilmediklerinin anlamina bakarak da bisiler kapabilir. ama bunun yaninda tabi kulak dolgunlugu sart. belki bi dil seti alabilirsin buna ek olarak. yolda giderken dinlersin iste, ya da evde neblim. ben de zamaninda fransizca ögrenirken aldigim derslerin yani sira kitap karistirirdim. etkisi oldu baya cevirerek ögrenmenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Teşekkürler cevaplar için. Ya zaten Fransızcayı sadece kitaptan öğreneceğim diye bir iddiam yok. Benim isteğim ilerde ünide veya bir başka kursta tam manasıyla öğrenmeye başlayıncaya dek fransızca için basit bir altyapı oluşturabilmek, dile aşina olmak, "vat iz yor neym" vb tarzı 1-2 cümle kurabilecek bilgiye ve bir miktar kelime bilgisine sahip olmak. Yoksa telaffuzu vb geliştirmek kitaptan olmaz tabii, ona katılıyorum, onun içinde telefon yardımı düşünüyorum, şu gelişmiş i-phone tarzı bir telefon edinebilirim. Şimdi Önerileri toplarsak, 1- İki kişi önerildi, yazdım araştıracağım 2- Telefon uygulamaları tavsiye edildi, özellikle tavsiye ettiğiniz veya bildiğiniz/duyduğunuz varsa bende bilmek isterim 3-kitap-sözlük ikilisi ise en çok işime yarayacaklardan biri. Özellikle tavsiye ettiğiniz bir set varsa süper olur=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Dünyanın en lüzumsuz dilini öğreneceğine ingilizceni geliştir derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Beynimde kapladığı yere acıyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Daha fransizca kufur bilmiyosun beynimde harcadigi yer bidi bidi ediyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Dil dile değmeden dil öğrenilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Efrasiyab said: 3-kitap-sözlük ikilisi ise en çok işime yarayacaklardan biri. Özellikle tavsiye ettiğiniz bir set varsa süper olur=) mesela daha önce okumus oldugun kitaplarin fransizcalarini okuyabilirsin ama baymamasi ve akici olmasi acisindan ince olanlarini tercih edebilirsin. misal Saint-Exupéry, Victor Hugo ya da Steinbeck'in bazi kitaplari olur. özellikle Saint-Exupéry - Lettre à un otage. Moliére - Le Malade Imaginaire Louis Malle - Au Revoir, Les enfants Albert Camus L'Etranger Les Miserables - Victor Hugo ben okumus oldugum klasiklerden örnek verdim tabi sen karar verirsin kendin. bu arada sinavlarim bitince ben de fransizcami gelistirmeye devam edicem, iyi fikir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Efrasiyab said: 2- Telefon uygulamaları tavsiye edildi, özellikle tavsiye ettiğiniz veya bildiğiniz/duyduğunuz varsa bende bilmek isterim @Xaenin Sana göre gereksiz olabilir, ve işine yaramıyorsa doğrudur da. Ancak benim bölümüm sebebiyle çok işime yarayacak bir dil ileride, ve zaten ilgim var tarihi geçmişi, sanat, diplomasi edebiyat vb gibi sebeblerle. İlk olarak almanca öğrenmeyi düşünüyordum, ama mühendislik tıp gibi mevzularla pek bir alakam yok, ve zaten almanca bilen kıtlığıda yok ülkemizde, o yüzden gereksiz. Dil öğrenmek bana bir zorunluluktan öte hobi olarak geldiği için, hem zevk alacağım bir boş zaman aktivitesi olarak hemde pratik olarak bayağı bir fayda sağlayacak bana, en azından düşüncem o yönde. İngilizce mevzusuna gelince, okuma ve anlamam oldukça iyi, zamanında 4 yıl ingilizce eğitim gördüm, tıp makaleleri çevirebiliyordum biraz basitçe dahil olsa. Arada newsweek, times vb gibi dergileride sürekli okuyorum dilbilgim hamlaşmasın diye, o yüzden bir sıkıntım yok fazla. Tabii biraz konuşma pratiği ve grammer çalışmam gerekiyor, ama boş zamanım olsa zaten direk Fransızca kursuna gideceğim=) Vanil önerdiğin çok mantıklı, hatta hem kitap hemde kasetli versiyonlarını bulacağım,(okurken aynı zamanda da kasetten dinlemek telaffuza yardımcı olu zannedersem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Bölümün açısından ihtiyacın olacağına inanıyorsan öğren tabi. Ama fazladan dil öğreneyim diyorsan hiç gerek yok demek istedim ben, onun yerine İspanyolca, Çince falan kas derim. Ama lazımsa tabi aynen devam çabalara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Ne sözlükle, ne kursla, ne de bir telefon uygulaması ile dil mil öğrenemezsin. Hele Fransızcayı hiç. En az haftada birkaç gün kulağına gün boyunca çalınmadan konuşmayı felan bekleme. Konuşmayacaksan da, zaten dili yazmanın manası yok. Kaldı ki ingilizce gramerin iyi değilmiş. Önce bişeye başlamadan önce diğer eksiklerini gider derim. Gramerin kötüyse ingilizcede, bu da bir latin dili... Hem zaten yeni bir dil öğremeye çalışacağın için unuttukların olacak, hem de zaten gramerin kötü olduğu için, piyasada fink atan, aksandan bir haber, atasözü bile bilmeyen, tutup türkçe atasözünü fransızca söylemeye çalışan vb kişilerden farkın olmayacak. Tavsiye etmiyorum... Ya adam gibi bir dil okuluna git, ya da hiç... Sana bu nacizhane tavsiyelerimi ikinci anadili fransızca olan biri olarak yapıyorum. Başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Şöyle denmiş zaten "O sebeble, en azından bir başlangıç olsun, bir iki cümle/kelime öğreneyim, ilerde kursa başlayabilirsem de bir temelim olsun sebebiyle Fransızcayı kitaplar yardımıyla öğrenmeye karar verdim, zira yolda zamanım çok geçiyor, ve her yerde rahatça kitaptan çalışabilirim." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Yahu zaten işime yarasın, para kazanayım diyorsan direk Çince, Rusça felan kastıracaksın. Latin dilleri zevk için öğrenilir yani - belirli istisnalar dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 @Rotweiler Hocam haklısın, açıkcası bende biliyorum kitaptan vb öğrenilemeyeceğini. Asıl niyetim Taksimdeki Fransız Elçiliği Kurslarından öğrenmek. Yalnız o zamana dek, zira ne zaman başlayabilirim belli değil, ufakta olsa, 1-2 cümle, kelime ve kulak aşinalığı olsun istiyorum. Yani Ana yemek öncesi atıştırmalık misali. 2. dilinse fransızca acaba önerilerin var mı, kurs sürecinde ve normalde daha hızlı ve pratik olarak nasıl öğrenebileceğime dair? @Stringray, Sadece para için değil, hem zevk hemde okuduğum bölümde Fransızca işime yarayabilecek bir pozisyonda olduğu için düşünüyorum. Birde biraz takıntı halini aldı öğrenme isteği=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 madem ingilizcen var, michel thomas amcayi bir arat, mp3 olarak temin et, dinle bolca bos zamanlarinda sahanedir, hastasiyim kendisinin. cok rahatlatir baslangicta seni ama ingilizceye hakim olman lazim haliyle; ingilizceden fransizcaya gidiyor eleman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 FRA154 Fransızca IV 4.0 24 35 45 37.65 FF al işte bak. hala fransızca dio ya! öğrenme abi çok iğrenç bi dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar