yav Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Daha önce geçmişti bunun konusu ama insana lazım olmadı mı pek kulak kabartmıyor sanırım. Şimdi pahalı sayılabilecek bir şey satıyorum, adamla aynı şehirdeyiz görüşeceğiz ve elden alacak fakat ödemeyi sahibinden.com'dan kredi kartı ile yapacak. Ben şimdi kabul ettim bu teklifi ama ödemeyi kesin olarak almadan teslim etmek istemiyorum ürünü. Bu durumda ne yapmak gerekir? Aynı şehirde de olsa kullanın kargoyu klasik bir şekilde yapın alışverişinizi mi dersiniz? Dikkat edilmesi gereken bir şeyler var mı?
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Önce parayı al sonra sat. Yok illa elden olacak derse adam buluşmaya laptopu ile gelsin sen malı verirsin oda internetten havale filan yapar halledersiniz. Senin anlattığın gibi sakata gitme durumun var. Gerçi adamın yaptığı alış veriş sayısı ve aldığı puana göre anlarsın niyetini.
toggie Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 aynen adam laptop getirir. hatta sen kendi laptopunu da getirebilirsin. gidersiniz bi cafede biseyler icerken wifi ile havaleyi halledersiniz. urunu teslim edersin. en guzel yontem bu herelde. laptop yoksa internete giren bir cep telefonu da olur.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Adam senin götüreceğin notebook'u kullanmak istemezse keylogger endişeleriyle netcafe'ye gidersiniz. Hatta kütüphane ya da üniye gidersiniz.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 kutuphaneden kredi karti islemi yapmak? http://2.bp.blogspot.com/-1n3ItIu6rXM/TYtvbd2fyaI/AAAAAAAABs0/vdnue1wZ0wM/s1600/this_is_madness.jpg
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 net cafeden kredi karti islemi yapmak?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ekranda çıkan klavyeyi kullanmak
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 yok baba ekran klavyesi bile şeyedilio yaw..prtsc ile... ben olsam güvenmem ama.. adam getirsin laptopını.. ya da telefonundan fln yapsın..
throine Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 yav said: Daha önce geçmişti bunun konusu ama insana lazım olmadı mı pek kulak kabartmıyor sanırım. Şimdi pahalı sayılabilecek bir şey satıyorum, adamla aynı şehirdeyiz görüşeceğiz ve elden alacak fakat ödemeyi sahibinden.com'dan kredi kartı ile yapacak. Ben şimdi kabul ettim bu teklifi ama ödemeyi kesin olarak almadan teslim etmek istemiyorum ürünü. Bu durumda ne yapmak gerekir? Aynı şehirde de olsa kullanın kargoyu klasik bir şekilde yapın alışverişinizi mi dersiniz? Dikkat edilmesi gereken bir şeyler var mı? mutlaka kargo ile yap. kargo ile yapmazsan, alıcı ile buluşup adam gözünün önünde onay bile verse ertesi gün parasını geri alabilir çünkü ortada kargo yok bir şey ispatlayamazsın. adama malı elden teslim ettim desen sallamazlar seni.
yav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ertesi gün parasını nasıl geri alabilir tam olarak?
capul Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 throine inanılmaz doğru bir tespit yapmış... doğru...
throine Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 yav said: ertesi gün parasını nasıl geri alabilir tam olarak? Onay verdi diyelim ama para daha senin hesabına aktarılmamış olsun. BU süre içinde alıcı çıkıp ürün elime geçmedi diyebilir, sonra site yetkilileri de kargo olmadığı için takip yapamaz ve para iadesi yapabilirler. Ya da alıcı bankayla görüşüp kredi kartıyla böyle bir ödeme yapmadığını/kendi rızası dışında ödeme yapıldığını iddia edebilir sonra bakarlar evet ortada kargo yok derler ve parayı kartına iade edebilirler. Bu olay daha önce sahibinden.com'da yaşandı ve galiba bir iPhone satışıydı. Dikkat etmekte fayda var.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 GERGE said: ekranda çıkan klavyeyi kullanmak lol bu security icin degilki?
yav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ya ben dedim adama kargolayayım boşuna uğraşmayalım diye de gerek yok gelir alırım felan dedi ısrarla güvenmiyor değilim adama ama boşuna uğraşmak istemiyorum sahibinden'le falan şu an adam ödemeyi yaptı ben de sahte kargo numarası girdim adam da geldi diye onay verdi ve 3 gün içinde paran yatacak diyor sahibinden bana bu arada sattığım şeyi de henüz vermedim. Napayım? Param yatmadan ürünü teslim etmem mi diyeyim? Kafam karıştı durduk yere sinir strese girdim peh.
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 para yatsın öyle ver ürünü. 2 gün daha dursun ölmez ya.
Bella Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 parayla imanın kimde olduğu belli olmaz, sen kargola.
Cons Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bella bugün çok sempatiksin hayırdır
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Masakari said: Yok illa elden olacak derse adam buluşmaya laptopu ile gelsin sen malı verirsin oda internetten havale filan yapar halledersiniz. aksiyon filmi sahnesi gibi (:
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bu arada telefoncu veya esnaf tanıdığın varsa o adamın pos makinesinden geçirebilirsin taksit de yapıyorlar. parayı alırsın sen esnaftan. öyle daha güvenli olur.
oldun Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 yıllar önce mp3 player aldıgımda adam al kullan 2-3 gün sonra hosuna giderse gelirsin parasını verirsin dediydi adamın duydugu güven karsısında ezilmiştim bide suna bak pöhh
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 reyou said: GERGE said: ekranda çıkan klavyeyi kullanmak lol bu security icin degilki? ne için peki?
Öne çıkan mesajlar