Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk anonymouslar gg

barnacle

Öne çıkan mesajlar

"Tatar Ramazan" said:

ABD, siber saldırıyı savaş nedeni sayarım basarım kafasına nükleeri diyor, eğer devlet kurumlarına zarar verirlerse tabii işlem görürler.

zararr verdiler mi?
serverda fiziki bir hasar, bir data kaybi vs var mi? zararin tanimi nedir?

amerikanin dedigi stuxnet ve bilgi hirsizligi gibi seyler.

zarari once yasa kapsaminda tanimlayabilmeleri lazim.

calisanlar gerilmisse eger manevi mi dava acicaklar?
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

MADDE 244. - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykırı olarak veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen, erişilmez kılan, değiştiren, yok eden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

bu maddeye gore ortada bi suc yok yalniz. adamlarin yaptigi siteye girmeye calismak.
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

MADDE 244. - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykırı olarak veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen, erişilmez kılan, değiştiren, yok eden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ben de onu diyorum iste. mesela o saatlerde site calisiyor mu diye baktiysaniz ne olacak? siz de mi so called zarar vermis sayilacaksiniz? normal girenle, digerinin farkini nasil bulacaklar?

ben sormuştum bunu o başlıkta, sharky sanırım o fark anlaşılır rahat olun gibi bişey dediydi. birisi binlerce kez yapıyor sen 10 kez f5 yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

TD)Pentagram said:

bu maddeye gore ortada bi suc yok yalniz. adamlarin yaptigi siteye girmeye calismak.

adamların yaptığı erişilmez kılmak. hukuku o kadar aptal kabul etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce de konuşmuştuk bunu, şu yapılan saldırının sansürün kaldırılmasına hiç bir etkisi yok hatta zararı oldu, tib gibi sansürcü kurumlar milletin gözünde daha da güçlü gözüktü.

o yüzden şu saldırıya saçma diyenleri sansürcü diye yaftalamak yanlış, bu konu hakkında düşündüklerimi biraz araştırırsan bulabilirsin.

neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

yapılan suç, o tamam. ama ortada "banka" denebilecek değerde bir şey yok. yarım saat vs. bir aksama kime ne zarar verdi? en fazla kapıya asma kilit takıp kaçtılar denebilir bu eyleme.

Haberim yoktu öğrenmiş oldum, kanunen 3 yıl cezası olan bi suçmuş zaten. Önceki yorumum da anlamsız kalmış. GG elemanlar.

Yine de, gelecekte bu tür eylemleri destekleyecekleri korkutmak için gayet iyi fırsat. Nasılsa RTE'ye laf eden üniversite öğrencileri dahi bi şekilde cezalarını alıyor. Bunlar mı almayacak? :D

edit:

hah işte, demek istediğim bu:
Pasta said:

tib de hiç bir mahkeme kararı olmadan kafasına göre erişilmez kılıyor siteleri dava açabiliyor muyuz? sfsf

bu kadar basit yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...