Baggio Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Din dediğin şey adam gibi öğrenilse ve uygulansa, zaten engelleyici değil belki kalkındırıcı bir güç bile olur. Fakat bizim insanımız için din namaza gitmek, oruç tutmak, merhaba/iyi günler yerine selamunaleyküm demek; ondan sonra kalkıp dinsiz ama edepli olan bir insandan daha günah, daha yanlış, daha yasak hareketlerde bulunmak. İslam'ın kendisi değil ama İslam toplumu nerdeyse tamamen pislik ve cahil kardeşim, kim ne derse desin yani. Bunun dışında AKP'nin ince ince yerleştirdiği bin tane düzenleme var eğitim ve kamu konularında. Kimini kocaman kanun tasarısının bir maddesinin iki cümlesine gizliyorlar, kimini anayasa referandumu gibi 2 faydasını gösterip 98 zararını gizleyerek geçiriyorlar, araya da geniş zamanlar koyuyorlar ki diğeri unutulsun ve yoğun bir irtica çalışması ayyuka çıkmasın. Halkın cahilliği, balık hafızalılığı, umursamazlığı, bencilliği zaten burada devreye giriyor. Bu dalga geçtiğimiz 4 karı, 3 çocuk falan gibi şeyler mevcut eğitim sistemiyle de birleşince, 10 sene sonra falan hem seçmen hem ülke altyapısı anlamında çok daha baskın olacaklar. Bu seçimde AKP'nin yüzdesini yükseltmesine rağmen TBMM anlamında güç kaybetmesi ve CHP'de Kemal'in kısa zamanda bu kadar büyük bir oy artışına sebep olması beni çok az da olsa bir sonraki seçimler için umutlandırıyor, ama AKP orada da %40-45'i geçerse ülke bir daha kesinlikle hiçbir şekilde kurtulamaz. Tarihten silinene kadar İslam Cumhuriyeti olarak kalırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 tayyibin bireysel olarak çok sevdiliğini düşünüyorum ben başka bir adam o etkiyi vermez bence.insanların akpye oy verdiğini düşünmüyorum.tayyibe veriyorlarmış gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Bence CHP'nin halka önyargısından çok halkın CHP'ye önyargısı daha büyük. Bizim halkımızın çoğu maalesef daha aydın olanı, daha çağdaş düşüneni Allahsız, kitapsız diye kesip atıyor. Ben mesela birçok kişinin AKP için bunlar daha dininne düşkün aman başımıza birşey gelmesin böyle devam etsin diye AKP'ye oy verdiğine eminim. Bizim halkımızda din ve inanç bu kadar kuvvetli ve artarak kuvvetlendiği sürece aydın kesimin işi zor... Nasıl baş edeceksin ki bunla, benim aklıma bir çözüm gelmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 yok yani AKP parti olarak bitebilir de tayyip ve çevresi çok zengin oldu o para ile istediklerini yaparlar, yaptırırlar yine bir amaçları varsa onu diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 loop said: Ya siyasetin ne kadar boş olduğuna sizin gibi boş insanları gördükçe iyice kanaat getirir oldum. İsteyen istediğini desteklesin. Size ne oluyor? Adamlar size diyormu siz niye düşmansınız diye? Yok direk sindirecekler :) Nasıl mı basit Devlet dairelerinde çalışanlara atama yapmayarak, yerinden ederek. Özel sektöre yandaşcısı olmayınca iş vermeyerek. Tutupta bu adamlar size akrışmıyor demesin. Bir iki seneye içki satılan yerlere karışmaya başlayacaklar en basitinden. Ne derseniz diyin ne söylerseniz söyleyin. Herkesin özgürlükleri aynı olacak demeyin bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 tayyip giderse gül gelir np, sora başkası gelir vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 http://i239.photobucket.com/albums/ff4/sadecegircom/Soo/5fcdf814.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HoeZ Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 spo http://inciswf.com/1288033921.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 SenariouS said: loop said: Ya siyasetin ne kadar boş olduğuna sizin gibi boş insanları gördükçe iyice kanaat getirir oldum. İsteyen istediğini desteklesin. Size ne oluyor? Adamlar size diyormu siz niye düşmansınız diye? Yok direk sindirecekler :) Nasıl mı basit Devlet dairelerinde çalışanlara atama yapmayarak, yerinden ederek. Özel sektöre yandaşcısı olmayınca iş vermeyerek. Tutupta bu adamlar size akrışmıyor demesin. Bir iki seneye içki satılan yerlere karışmaya başlayacaklar en basitinden. Ne derseniz diyin ne söylerseniz söyleyin. Herkesin özgürlükleri aynı olacak demeyin bana. "Siyaset boş" diyen adama laf anlatamazsın. Siyaseti aktif olarak yapana boş adam demek bile yeterince büyük bir terbiyesizlik ve haksızlık da, hadi onu geçtim, ama siyasi görüşünü tartışan vatandaşa boş diyen adam boş beleş yararsız ergenin ta kendisidir. Özel sektöre yandaşsa iş verme modeli THY'de, TT'de falan pilot uygulama olarak oldukça sağlam var zaten, zamanla bu yayılacaktır. Devlet tarafında ise zaten gani gani var bu durum. İçki yasağı 1 seneyi bulmaz, malum Danıştay bir yasayı iptal etti de seçim geliyor diye hiç açıklama bile yapmadı AKP, elbet yenisini hazırlamışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 bende bizim dönememiz hatta belki bizim çocuklarımız içinde bir çözüm görmüyorum, fakat zaman ilerledikçe dünya değiştikce bilim ilerledikce din kavramının da buna paralel gerileceğini düşünüyorum. yani bir nevi islamda evrim geçirecek geçirmek zorunda kalacak , yani bizden 1 2 nesil sonra tabi o zaman kadar bir dünya savaşı vs çıkmazsa anca o zaman daha bilinçli düzenli bir toplum oluşturabilir. din kavramının bu kadar hayatın ve siyasetin içinde olduğu bir ülkede bunu aksi düşünülemez ne yazıkki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Joker güzel anlatmış bunu. Adamlar hem iyi yönden hem kötü yönden çalıştılar. Belediyelerde vs çok iyi hizmet veriyorlar mesela, yerel seçimle genel seçim farkını bilmeyen halk da o da akp bu da diyip ona basıyor oyu. Halkın damarına nereden basıp nereden pohpohlayacaklarını iyi biliyorlar. Din sömürüsü, Feto yalakalığı, uluslararası toplantılarda sağa sola atar yapmak (vay delikanlı adama bak takır takır konuştu), sözde israil düşmanlığı, mazlumu maduru oynamak vb vb. Mesela daha yeni anadoludan "geçen seçimde hocaefendimiz akpye vermeyin dedi vermedik bu seçimde verin dedi verdik topluca" diyen bir tanıdığı gördüm. Bunları cahillik olarak görebilirsiniz, ama tutup adama cahil demek yerine onun size oy vermesini nasıl sağlarsınız onu düşünmek gerekiyor. Ülkenin %50'si mi cahil? Hadi öyle diyorsun o zaman onlara hakaret edeceğine cahillerin oyu nasıl kazanılır, onlara nasıl iyi gözükülür ona kafa yoracaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Kojiroh said: azınlıktayız artık .... o çoğunluğa nasıl -tekrardan- nüfuz ederiz ona bakmak lazım. Hiç bir zaman çoğunlukta değildiniz, sorun orda zaten. Diğer topiğe de yazmıştım ama, köy enstitülerinin kapatılmasından sonra halkın cahil kalması ve eğitim politikalarının faşist/sağcı kafalar tarafından yönlendirilmesinin doğal bi sonucu bu. Ve bence işin bugünlere gelmesinde en büyük suçlu asker. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 ülkenin %80 i cahil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 olm okuma yazma bilmeyenler var lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 tinu said: yani bir nevi islamda evrim geçirecek geçirmek zorunda kalacak , yani bizden 1 2 nesil sonra tabi İslam evrim falan geçirmez ya, "kafir Hristiyanlar geliştiklerine göre biz yerimizde kalmalıyız, hatta geriye gitmeliyiz, onlar şeytanı takip ediyor" falan derler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 benim her zaman her yerde söylediğim şey bu zaten. ''cahil'' diyerek, o insanları aşağılık olarak görüp, ''bunları yakalım'' da demiyorum. açık açık bilinçlenip, eğitilip cahilliklerinden kurtarılması gerektiğini söylüyorum. sonra da adım ''elitist'' e çıkıyor falan filan. bir kere elitist olan insan diğerlerini neden düşünsün kü, öyle olsam seçimi s...me bile takmam, kendi kendime istediğim gibi yaşarım. ve şunu da iddia ediyorum ki, akp bu ülkenin üzerinden rahat 20 sene gitmeyecektir. menderes ile aynı kafada olmakla beraber, büyüklerinin bir dediğini iki etmeyen, istenilen gibi davranan bir hükümeti, bilinçli bir halk dışında kimse püskürtemez. chp ye bugün ''zaaaa'' diyen kişilikler mevcut. ben chp taraftarı değilim, ama kk 6 ayda, çoğusu at gözlüklerini kıramamış halktan iyi oy aldı. halkın kafasını yıkayan zihniyeti, hiçbir karşıt görüş yıkamaz chp, mhp birleşse (olmaz da), üstüne bir de tkp birleşse, o da yetmez. onların üstüne 1-2 sol parti bile birleşse bile, yine akp hükümeti püskürtülemez. yani en iyisi ya, halkı eğitmeye çalışın, (nasıl yaparsınız bilmem orasını), ya da hiç sallamayın, boşuna kendinizi hırpalamayın. siyasetle ilgilenmeyin bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 10 yıl önce de cahil vardı ama nüfus artıyor, cahillik exponential artıyor biraz da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 aquila said: olm okuma yazma bilmeyenler var lan. Ya türkçe konuşmayı bilmeyenler var. Bildiğin hiç bilmeyen ama, okuma yazma da neymiş ehuaehah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 abi insanları akıl fikir mantık üretebilcek seviyeye getirirsen kimin beynini yıkayıp kandırıcaksın sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 tinu said: bende bizim dönememiz hatta belki bizim çocuklarımız içinde bir çözüm görmüyorum, fakat zaman ilerledikçe dünya değiştikce bilim ilerledikce din kavramının da buna paralel gerileceğini düşünüyorum. yani bir nevi islamda evrim geçirecek geçirmek zorunda kalacak , yani bizden 1 2 nesil sonra tabi o zaman kadar bir dünya savaşı vs çıkmazsa anca o zaman daha bilinçli düzenli bir toplum oluşturabilir. din kavramının bu kadar hayatın ve siyasetin içinde olduğu bir ülkede bunu aksi düşünülemez ne yazıkki. Nereye değişiyor benim zamanımda okulda adam gibi olmasa bile evrimden bahsedilebiliyordu şimdi bahsedilemiyor.. Bide yandaş olupta mod medyanla üniye virebilmek varken anlından ter akıtıpta girebilmek var... Arada düşünmüyor değilim benim önüme kaç adam koydu bunlar diye. Teknoloji meknoloji faso fiso koyyorlar 22 Ağustosta paketi ohh mis. Yine git bakalım Oxford üniversitesi kürsü başkanı olan, kitabı ile dünyayı sallamış Richard Dawkins sitesine girebiliyor musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wryyy Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 hitler boyle bi ortamda dogmustu di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Rewendor said: Joker güzel anlatmış bunu. Adamlar hem iyi yönden hem kötü yönden çalıştılar. Belediyelerde vs çok iyi hizmet veriyorlar mesela, yerel seçimle genel seçim farkını bilmeyen halk da o da akp bu da diyip ona basıyor oyu. Halkın damarına nereden basıp nereden pohpohlayacaklarını iyi biliyorlar. Din sömürüsü, Feto yalakalığı, uluslararası toplantılarda sağa sola atar yapmak (vay delikanlı adama bak takır takır konuştu), sözde israil düşmanlığı, mazlumu maduru oynamak vb vb. Mesela daha yeni anadoludan "geçen seçimde hocaefendimiz akpye vermeyin dedi vermedik bu seçimde verin dedi verdik topluca" diyen bir tanıdığı gördüm. Bunları cahillik olarak görebilirsiniz, ama tutup adama cahil demek yerine onun size oy vermesini nasıl sağlarsınız onu düşünmek gerekiyor. Ülkenin %50'si mi cahil? Hadi öyle diyorsun o zaman onlara hakaret edeceğine cahillerin oyu nasıl kazanılır, onlara nasıl iyi gözükülür ona kafa yoracaksın. benim bahsettiğim cahillik hakaret değil , bir nevi zayıflık diyelim buna, he bu zayıflıkda dinden geldiğini söylüyorum, bu cahil dediğim kesim, siyaseti dini kurallar üzerine yada babalarından dedelerinden aldıkları kültüre göre kuruyorlar, bu aşılmadıkca daha doğrusu halk olarak bir evrim geçirmedikce de bunun değişmeyeceğini düşünüyorum. Bu insanların oylarını almak değil problem yarın bir akp nin karşısına başka bir parti çıkar akp den daha iyi kullanır bu zayıflığı o parti lider olur , yani sorun onların oyunu çekmek değil sorun onların düşünce tarzının nasıl değiştirileceği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Toplumun kafa yapısının değişebilmesi için öncelikle belli bir refah seviyesine ulaşması ya da bildiğin böyle anasının babasının, sevdiceğinin desteklediği sistem tarafından yok edilmesi gerekiyor. Yoksa eğitimle falan olacak şeyler değil. Çünkü eğitimi veren de aynı hükümet. Okumuş örümcek beyinli yetiştiriyoruz biz mesela son 15 yıldır falan. Örneklerini sıkça görürsünüz, çıkar karşınıza sürekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 istediğin anlamda kullan. Sen adama "cahilsin" dersen adam da sana sandıkta böyle cevap verir. hakaret mi etti durum mu değerlendrdi diye bakmaz. Hele adamın o kadar hayatını etkileyen dinine laf edersen tabii ki sana karşı tepki verir. Haliyle şu an için adama böyle davranmanın sana hiçbir yararı yok. Ki dediğin kesimi bu şekilde düzeltemezsin. "Herkesi kurtaramazsın", bazıları kurtarılamayacak kadar batmış haldedir. Ama onları kullanarak iktidara gelip sonra onların çocuklarının da öyle olmamaları için eğitim reformu ve bilinçlendirme yapabilirsin. Ki oranı değişse de bahsettiğin cahillik toplumun her kesiminde var. Tamamen zıt kutuptan bir örnek vermek gerekirse daha Atatürkçülüğü bayramda Atatürkü facebookta profil resmi yapmaktan ibaret sanan bilinçsiz seçmenler de var mesela. Din gibi Atatürkçülük ya da Milliyetçilik de benzer şekilde kullanılabiliyor bu cahillik olaylarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar