Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

tinu

Öne çıkan mesajlar

Esnaf said:

abi nasıl alternatif yok diyorsunuz.kk yı neden alternatif olarak görmüyorsunuz? ben bunu anlamıyorum bi açıklayında anlayayım.

şuna da cevap vereyim, sonra zaten ayrılacağım. iki mesaj attım diye hemen enseme tırmandı birileri gene. başka görüş kalmasın ortamda ki rahada ersinler.

esnaf, adamın ssk dönemindeki icraatını biliyorum. süründürdü. chp'nin söylevini biliyorum. hepsine karşıyım. vaatlerini biliyorum. bol keseden sallama oldukları belli.

chp'nin benden oy alabilecek kadar değişmesi durumundan mevcut oylarını kaybeder muhtemelen. o nedenle benim veya benim gibi düşünenler için alternatif olmaya çalışacaklarını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sam, ssk zamanındaki diosun da, hala tr de yasadıgının farkındasın dimi? adam sonucta direk hükümetin kendisi deil, ssk nın basında.

ssk gibi bir kurumun bütçesini gelirini giderini düşün, "hükümet" el atmadıkca pek düzeltmek kolay olmasa gerek.

ha suan AKP birtakım şeyleri düzelmiş olabilir. (ki AKP veya hükümet düzeltti diyoruz, suan SSK nın basındaki adam her kimse onun adını kimse bilmiyor, en azından ben bilmiyorum, konudan bahsederken de kimsenin zikrettigini görmedim)

Neyse hakikaten düzelmiş de olabilir bazı seyler saglıkla alakalı. (ki devlet hastanelerini kullanan bircok kişiden düzeldigini duydum)

Ama bi terazi koymak lazım.

bi tarafta ülkenin gelecegi ve ekonomik bagımsızlıgı var, diger tarafa ister saglıgı koy, ister ne istersen onu koy.

o terazinin bi tarafı hep agır basacaktır. hangi tarafı oldugunu söylemeye gerek yok sanırım..
Sosyal ağlarda paylaş

akp'nin bişeyi başardığı yok. chp'nin de bişey kaybettiği yok. türkiye böyle bi ülke işte. sağ tandanslı. değişmez işte.

chp akp'ye alternatif bi parti değil. çünkü sağcı bi parti değil. bizim milletimiz akp bugün kapansa yine chp'ye oy atmaz. bizim hacı bakkalın yeni kuracağı "sağ ayağıyla topa vuranlar partisine" atar, iktidar yapar, önüne verir prompterı çok büyük lider yapar bide. sonra "chp şöyle değil, böyle değil" diye bahane sayar ama bahane işte. chp akp'nin 10 katı kaliteli bi parti olsa yine vermez oy, sayar 3 5 bahane.

yeni bi sağ parti gelir de sağ oylar geçmişteki gibi bölünürse, chp anca koalisyon ortağı olur. yoksa daha fazlasını chpliler düşünmesin bile. çünkü dediğim gibi türkiye'nin gerçeği bu 2 2 4

demireli, tansu çilleri, mesut yılmazı bu ülke başbakan yaptı yıllarca. zamanında çokta güzel oldu iyi oldu. şimdi yaw biz o yetersizleri nasıl seçmişiz geçmişte diye soruyorlar. o partiler artık yok, ama onların kadroları da, oy verenleri de şimdi akpli. değişen parti ismi. bidon kafalar aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ceday said:

ya sam, ssk zamanındaki diosun da, hala tr de yasadıgının farkındasın dimi? adam sonucta direk hükümetin kendisi deil, ssk nın basında.

ssk gibi bir kurumun bütçesini gelirini giderini düşün, "hükümet" el atmadıkca pek düzeltmek kolay olmasa gerek.

"ne iş yapmış" diye soulunca ssk başkanlığı gösteriliyorsa onun üzerinden konuşacağız doğal olarak. hükümet de aynı bunların partisiydi, kafa aynı, mantık aynı, çalışma aynı. adam oy vermeyi beceremedi, ötesi mi var? bu kadar hakimler işlerine.
said:
ha suan AKP birtakım şeyleri düzelmiş olabilir. (ki AKP veya hükümet düzeltti diyoruz, suan SSK nın basındaki adam her kimse onun adını kimse bilmiyor, en azından ben bilmiyorum, konudan bahsederken de kimsenin zikrettigini görmedim)

Neyse hakikaten düzelmiş de olabilir bazı seyler saglıkla alakalı. (ki devlet hastanelerini kullanan bircok kişiden düzeldigini duydum)

kendim bizzat yaşayarak çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. "ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" sözü gereği bütün ailemiz attı ki yakın çevremizdeki akraba, arkadaş, HERKES chp'ye attı bildiğim ve hepsi akp'ye körü körüne düşman. yani muhafazakar anadolu demografisinden filan değiliz, din vs için de oy atmıyoruz.
said:
Ama bi terazi koymak lazım.

bi tarafta ülkenin gelecegi ve ekonomik bagımsızlıgı var, diger tarafa ister saglıgı koy, ister ne istersen onu koy.

o terazinin bi tarafı hep agır basacaktır. hangi tarafı oldugunu söylemeye gerek yok sanırım..

evet gerek yok. korku değil, hayat ağır gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

chp seçmeni; cahil, bidon kafalı, at gözlüklü, aman laiklik elden gitmesinci, çankaya teyzeli, izmir martılı bişey
oldu mu

kemal k. hareketlendirdi, algıyı biraz değiştirdi ama yeterli deil, akp yapıyor diye doğruyu yanlış dedikçe, eleştireceği yer kestiremedikçe, eksik olanı göstermedikçe - yönde takılır
herşeyi doğru yapsa bile, akp güçten düşmedikçe de şansı olmaz

--

akp=din matematik denklemi deil algı
sadece tek başına akp'ye katkı sağlayan bir eşitlik de deil
böyle olsadyı, bu şekilde başlasaydı %30 filan bile göremezdi
din, akp nin avantajı
dinle alakası olmayan oyları da alabilen bir parti, bazen bu trendden uzaklaşıyor bazne yaklaşıyor
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus said:

akp'nin bişeyi başardığı yok. chp'nin de bişey kaybettiği yok. türkiye böyle bi ülke işte. sağ tandanslı. değişmez işte.

chp akp'ye alternatif bi parti değil. çünkü sağcı bi parti değil. bizim milletimiz akp bugün kapansa yine chp'ye oy atmaz. bizim hacı bakkalın yeni kuracağı "sağ ayağıyla topa vuranlar partisine" atar, iktidar yapar, önüne verir prompterı çok büyük lider yapar bide. sonra "chp şöyle değil, böyle değil" diye bahane sayar ama bahane işte. chp akp'nin 10 katı kaliteli bi parti olsa yine vermez oy, sayar 3 5 bahane.

yeni bi sağ parti gelir de sağ oylar geçmişteki gibi bölünürse, chp anca koalisyon ortağı olur. yoksa daha fazlasını chpliler düşünmesin bile. çünkü dediğim gibi türkiye'nin gerçeği bu 2 2 4

demireli, tansu çilleri, mesut yılmazı bu ülke başbakan yaptı yıllarca. zamanında çokta güzel oldu iyi oldu. şimdi yaw biz o yetersizleri nasıl seçmişiz geçmişte diye soruyorlar. o partiler artık yok, ama onların kadroları da, oy verenleri de şimdi akpli. değişen parti ismi. bidon kafalar aynı.

chp seçmeni; cahil, bidon kafalı, at gözlüklü, aman laiklik elden gitmesinci, çankaya teyzeli, izmir martılı bişey
oldu mu

kemal k. hareketlendirdi, algıyı biraz değiştirdi ama yeterli deil, akp yapıyor diye doğruyu yanlış dedikçe, eleştireceği yer kestiremedikçe, eksik olanı göstermedikçe - yönde takılır
herşeyi doğru yapsa bile, akp güçten düşmedikçe de şansı olmaz

--

akp=din matematik denklemi deil algı
tek başına akp'ye katkı sağlayan bir eşitlik de deil
böyle olsadyı, bu şekilde başlasaydı %30 filan bile göremezdi
din, akp nin avantajı
dinle alakası olmayan oyları da alabilen bir parti, bazen bu trendden uzaklaşıyor bazne yaklaşıyor
Sosyal ağlarda paylaş

dinci diye kestirip atanlara sözüm.

şimdi akp nin şöyle bir profili var;
bu %50 nin ne tam fetocu ne tam liberal ekonomi düşünenlerden oluşanlardan olmadığını düşünüyorum. zaten durum böyle..
bu iki kesimin birleşmesiyle %50 oy çoğunluğu elde ediliyor.

daha ince de araştırılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bi iddaalı sağ parti çıkar,mehmet ağar yada ak partiden biri çıkar gel birleşelim der onlarıda dağıtır bi güzel :P.

bide balon o dediğin grupların alayı gene akp ye vermiştir bence.belki %2-%3 kazandırmışlardır mhp ye.özellikle nakşiler ve sülaymancılar niye mhp ye versin ki :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...