Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 OEM kisitli cok. Ancak SSD, GPU gibi seyleri kaldirabiliyor. Retail alirsan oyle degil ama, anakart bile degisterebiliyorsun, telefon edip aktive ediyorsun. Senin gosterdigin retail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Ben direk lisans almıştım o malum açıktan faydalanarak, bizde var mı öyle bi donanım kısıtlaması vs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Retail seninki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Teşekkürler, bi kısıtlama olmaması lazımdı zaten sonuçta öyle bişey olsa alırken uyarması gerekirdi diye düşünüyorum. 29 TL'ye lisans da çok iyi geldi =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 GERGE said: OEM kisitli cok. Ancak SSD, GPU gibi seyleri kaldirabiliyor. Retail alirsan oyle degil ama, anakart bile degisterebiliyorsun, telefon edip aktive ediyorsun. Senin gosterdigin retail. Microsoft Türkiye ile hem dün hem bugün telefonda detaylıca konuştum ortaya çıkan sonuç bu olayın kalktığı. Windows 8 ile beraber microsoft telefon üzerinden win xp vista ve 7'de olduğu gibi tekrar tekrar key verip aktif etmiyor ürünü. Oem versiyonlar anakart üzerine işleniyor ve custom pc hazırlayan firmalar dışında bireysel kullanıcılar bu key aktif etme işlemlerinden uzak tutulacakmış. Pc aldınız donanımsal değişikliğe gittiniz ve anakartı değiştirdiniz işte bu değişimden sonra pcye temiz windows kurulumu yapayım dediğinizde oem key çalışmayacak. Sadece pc satışı yapan firmalar bu tür durumlarda microsoft ile irtibata geçip mevcut lisans anahtarını yeniletebiliyor. Oem alacaktım ama bu lisans anahatarı meselesi can sıkıcı bir hal alabilir. Sanırım yükseltme sürümünü almak en iyi çözüm olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Abi ben bir şey anlatayım sana madem :P 1 ay bile olmadı bunu yapalı: Benim laptopımın bir tane home edition win 7'si vardı birlikte gelen, sonra onun key'i ile 29 liralık win 8'lerden aldım. Bir süre laptopta kullandım. Sonra PC topladım yeni, o win 8'i PC'ye kurdum, laptoptan sildim falan, bir problem olacağını bilmiyordum. (hatta konusu var burada sdf) Aktive olmadı tabii, sonra birisi microsoft'u ara, onlar tekrar aktive ediyor dedi. Aradım, ilk başta bi kadın çıktı, ona dedim bilgisayar değiştirdim, çalışmadı win 8. "Yenisini alacaksınız" dedi. Sonra tekrar aradım, başka birisi çıktı, ona da laptop'ıma win 8 upgrade yapmıştım ama ekran kartım yandı, yenisini taktılar win 8 upgrade olmuyor dedim. Telefondan aktive ettik beraber, 20-25 gündür çatır çatır kullanıyorum win 8'i PC'mde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Telefonda konuştuktan sonra bana söylenenleri göz önünde bulunduracak olursak o yöntem pek içime sinmedi. Anlık aktif edilen keylerin satıcı firmalar tarafından gerekli işlemleri yapılıp Microsoft Tr'ye bildirilmediği takdirde bu keyler belirli aralıklarla bloklanacak diye üstüne basa basa vurguladılar defalarca. Nihayetinde oem key 200 tl civarında bir fiyata satılıyor durduk yere patlaması söz konusu. Eskisi gibi sisteme ürün anahtarını telefon üzerinden kodlayıp yeni kod almak mümkün olsaydı dert edecek bir şey olmazdı lakin parasını verdiğim bir şey için kumar oynamak istemedim. Büyük saçmalık yaratmış Microsoft Win 8'de gittiği değişikliklerle. Parasını verip alan kişiye bile bin türlü eziyet çektirmek tam saçmalık. Oem win 8 siparişimi iade ettim ve yükseltme sürümünde net şekilde karar kıldım, yarın elimde olacak bakalım hoşuma gidecek mi win8. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Niye oem aliyorsun abi zaten, ben de farkli bir sey soylemedim, oem ile olmuyor. Retail al iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 :) Retail hiçbir yerde yok ki zaten sorun orada, oem ve yükseltme sürümü dışında şuanda farklı bir sürüm yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 -Crawler- said: Anakart'dan tutda işlemciye varıncaya kadar tüm parçaları değiştim neredeyse, lisans gümledi tabi, ama sesli aktivasyon sistemi sağolsun verdi keyimi tekrar. Başarılı. Nasıl forum okuyorsunuz ben anlamış değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Sesli sistem ile aktivasyon win 8 için yok, en azından bize söylenen o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Var abi, yapiyor insanlar. Sana yanlis soylemisler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Var sesli aktivasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Windows 7'den itibaren zaten Microsoft son kullanıcı ile temasını kesti. Oyun alır gibi windows sahibi olamıyorsun artık. O yüzden cdkey problemlerini bilgisayarını satın aldığın satıcıdan yapacan. Yani windows demek yeni bilgisayar demek ve hazır bilgisayar demek. Microsoft'un gözünde "kendi bilgisayarını" toplamak diye birşey yok. OEM windows ile sorun olduğu zaman işini halletmek için OEM Partner olman lazım, yani şirket olman lazm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Windows 8 Pro yükseltme paketim geldi fırsat bulur bulmaz temiz bir yükleme yapacağım. Arka sayfalarda başlat menüsü olmadan kullanmanın işkence olduğu ve bu uygulamayı satın almamızdan söz ediliyordu. http://www.stardock.com/products/start8/features.asp O günden bugüne bir değişiklik, daha iyi bir alternatif yok sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Abi güncelleştirme yükledi, ağzı yüzü kaydı bilgisayarın. Simgeler fln kayboldu. Geri yükleme de yemedi, napıcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 windows 7 kuracaksın =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Sistem geri yükleme ile ebesinin örekesine geri aldım sistemi, düzeldi sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Win 8 kurulumuna başlıyoruz hayırlı olsun umarım patlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Bende harici ses karti var: Line6 ux2. Windows 8 de bazen cat diye ses gidiyor.Saatin ordaki ses simgesine tiklayinca acilmiyor, ses gittikten sonra.Line 6 nin en son windows 8 suruculeri de yuklu.Cok uyuz bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 İlk günün sonunda izlenimlerimi paylaşayım.. Ssd firmware güncellemesine de gittim format öncesi ve 4.6sn'de açılan Windows'a sahip oldum. Windows 7 ve eski firmware ile bu süre 14 sn dolaylarındaydı. Her ne kadar windows 8'i yüklemeden önce start 8'i satın almış olsamda biraz onsuz kullanayım dedim ama yok desktop pc için fazlaca gereksiz bir iş olmuş o. Okuduğum rehberler sonrası otomatik driver güncelleştirmeyi kapatmak yaptığım ilk şeylerden biri oldu. Full format atıp temiz kurulum yaptım. Herhangi bir hata ve sorun ile karşılaşmadım. Yükleme gayet hızlı oldu win 7 yükleme süresinden biraz daha kısa sürdü sanırım. Aylardır sadece burada değil her platformda bunca qq görünce hatta windows me ve vista bile daha iyiydi ifadeleriyle karşılaşınca felaket bir işetim sistemi görmeye kendimi hazırlamıştıtm. Bunca qq Start8 için mi yoksa farklı işletim sistemleri mi kullanıyoruz bilemiyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor. şu tablet arayüzü (adına her ne deniyorsa) de çok hoş. beğendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Mac OS gibi bir isletim sisteminin oldugu dunyada windows kullanmak da nedir diyip gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Deacon said: Mac OS gibi bir isletim sisteminin oldugu dunyada windows kullanmak da nedir diyip gidiyorum. Bu imajdaki renkli objeyi gordugunde selam soyle. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaako51 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2013 Nessaftw said: Okuduğum rehberler sonrası otomatik driver güncelleştirmeyi kapatmak yaptığım ilk şeylerden biri oldu. neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar